Ισόπαλος με σκορ 1-1 έληξε ο φιλικός αγώνας μεταξύ ΑΠΟΚ και Λιανοκλαδίου, ο οποίος διεξήχθη το Σάββατο 10/9. Ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στα πρώτα 10 λεπτά του παιχνιδιού.
Αποτέλεσε ένα αρκετό δυνατό τεστ και για τις δυο ομάδες και είχε θετικό πρόσημο για την ομάδα του Βελουχίου. Το συγκρότημα του Παύλου Σερμπέση βαδίζει σε αρκετά καλό δρόμο, παρουσιάζοντας ενθαρρυντικά δείγματα γραφής κυρίως στο α΄ μέρος.
Το Λιανοκλάδι έδειξε ότι και φέτος θα είναι ένας αρκετά υπολογίσιμος αντίπαλος, παρά το γεγονός ότι αποδυναμώθηκε, ο Μάκης Ζαχαρόπουλος έχει τον τρόπο για την δημιουργία ενός αξιόμαχου συνόλου.
Η διάταξη του Βελουχίου
Τερματοφύλακας ξεκίνησε ο Λυρούδιας. Δεξί μπακ ήταν ο Τσιλιμέκης και αριστερό ο Σταμούλης. Στόπερ ήταν ξανά οι: Κατσίκας-Πολυτσέρης. Αμυντικός μέσος ήταν ο σκόρερ Ντουφεκιάς, δεξί χαφ άρχισε ο Ζαλοκώστας και αριστερά ο Γεωργακόπουλος. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Κουρλός, έχοντας αριστερά του τον Μπακαλίδη και δεξιά τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο.
Σκόρερ ο Δημήτρης Ζαλοκώστας
Ο 20χρονος τερματοφύλακας Γιώργος Τσάμης και ο 19χρονος αριστερός μπακ-χαφ Ντίνος Ζήσιμος, που αγωνίστηκαν φέτος στον Απεραντιακό χρησιμοποιήθηκαν στην αρχική εντεκάδα του Λιανοκλαδίου.
Ο Άλεξ Μπακαλίδης αντιμετώπισε την ομάδα, με την οποία πέρυσι έφτασε στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών και αναδείχτηκε δεύτερος στον 4ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής. Με την φανέλα του Λιανοκλαδίου σκόραρε 6 φορές στο πρωτάθλημα.
«Ψυχρολουσία» στην αρχή
Μόλις στο 3ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με εκτέλεση πέναλτι του νεοαποκτηθέντα Δημήτρη Σπυριδάκη. Το πέναλτι κέρδισε ο Ντίνος Ζήσιμος.
Ισοφάριση για τον ΑΠΟΚ
Επτά λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Ζαλοκώστας έφερε το ματς στα ίσια. Το Βελούχι ήταν καλύτερο από τον Αγρότη με περισσότερη κατοχή μπάλας και αρκετές ευκαιρίες. Δοκάρι είχαν Φθιωτοί με τον Θωμά Ντεμίρη στο 25΄.
Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Ζήσιμος από αριστερά κέρδισε πέναλτι, αφού ανατράπηκε από τον Τσιλιμέκη. Ο Σπυριδάκης εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 0-1.
10΄: Σέντρα του Γενιτσαρόπουλου Α. από αριστερά, ο Ζαλοκώστας στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 1-1.
15΄: Ο Γεωργακόπουλος έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από αριστερό κάθετο δοκάρι του Αγρότη.
21΄: Μπαλιά Γενιτσαρόπουλου Α. στον Μπακαλίδη, ο οποίος μόνος απέναντι στον Τσάμη πλάσαρε αδύναμα έξω από το δεξί του δοκάρι.
24΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. μετά από εξαιρετική προσπάθεια έπιασε σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσάμη.25΄: Σουτ του Ντεμίρη εντός περιοχής σταμάτησε στην συμβολή των δοκών του Λυρούδια.
Β΄ Μέρος
Ανέβηκαν οι «πράσινοι» -Τις ευκαιρίες οι γηπεδούχοι
Οι κυπελλούχοι Φθιώτιδας βελτίωσαν την απόδοση τους, χωρίς όμως να γίνουν απειλητικοί για το 1-2. Τις ευκαιρίες δημιούργησε η Ευρυτανική ομάδα.
Ο 27χρονος τερματοφύλακας του Βελουχίου Νίκος Λυρούδιας έπαιξε όλο το ματς, καθώς ο Δημήτρης Ρεσίτης απουσίαζε για οικογενειακούς λόγους. Εκτός αγώνα ήταν και οι: Λάκης Αναστασόπουλος και Βασίλης Συγκελόπουλος.
Ντεμπούτο για 2
Την πρώτη τους εμφάνιση για φέτος έκαναν ο Τάσος Γεωργακόπουλος και ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος. Ενώ επανήλθε σε φιλικό ματς ο Χάρης Ζαραβέλης.
Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ωραία ενέργεια και σουτ του Μπακαλίδη από δεξιά μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο του Αγρότη.
64΄: Χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου Α. κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσάμη.
64΄: Χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου Α. κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσάμη.
68΄: Πάσα του Ζαλοκώστα στον Κουτσουπιά, το σουτ του νεαρού κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των Φθιωτών.
78΄: Σουτ του Φλωράκη από πλάγια αριστερά της περιοχής μάζεψε ο γκολκίπερ του Λιανοκλαδίου.
89΄: Ο Φλωράκης μέσα από την περιοχή και αριστερά απόφυγε τον Τσάμη, αλλά πλάσαρε άουτ.
89΄: Ο Φλωράκης μέσα από την περιοχή και αριστερά απόφυγε τον Τσάμη, αλλά πλάσαρε άουτ.
90΄: Κεφαλιά του Παντελή κατέληξε μόλις πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ.
Δηλώσεις Προπονητών
Παύλος Σερμπέσης (ΑΠΟΚ): «Δουλεύουμε για να βελτιώσουμε πράγματα, που αφορούν την τακτική μας, καθώς υστερούμε σε αυτό. Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο δεν μπήκαμε τόσο καλά και η κατοχή της μπάλας ήταν στην ομάδα του Λιανοκλαδίου, που είναι έμπειρη στην Δ΄ Εθνική και δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ χρήσιμα για εμάς τους προπονητές, για να βρούμε τα λάθη των ποδοσφαιριστών μας και τα λάθη τα δικά μας. Πρέπει να συνεχίσουμε με δουλειά και να βελτιωθούμε. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες και αυτό θα πρέπει να το δουλέψουμε στις προπονήσεις τον εναπομείναντα καιρό. Εάν δεν τις προσέξουμε στα επίσημα παιχνίδια θα μας στοιχήσουν.»
Μάκης Ζαχαρόπουλος (Λιανοκλάδι): «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κακοί, δεν μας έβγαινε τίποτα στο γήπεδο. Η ομάδα φάνηκε σε όλο τον αγώνα πολύ κουρασμένη. Σε αυτό υπάρχουν δικαιολογίες, καθώς χτες κάναμε γερή προπόνηση. Επειδή κάποια παιδιά δεν έχουν συνηθίσει σε δυνατές προπονήσεις παρουσιάζουν σημάδια κούρασης. Υπάρχουν κάποια παιδιά επίσης, όπως ο Νάσιος, ο Μπουγιώτας, ο Ταμάμης, που είναι εκτός ομάδας και αυτό αποτελεί πρόβλημα. Είμαστε μια καινούργια ομάδα με νέα παιδιά και πρέπει να βρούμε τρόπους να είμαστε ανταγωνιστικοί στο φετινό πρωτάθλημα, που δεν ξέρουμε και πότε θα ξεκινήσει. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν υποφερτοί, καλύτεροι από το πρώτο. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του ΑΠΟΚ για την φιλοξενία, τους εύχομαι ότι καλύτερο για την νέα χρονιά και εν αναμονή του πρωταθλήματος συνεχίζουμε την προετοιμασία μας.»
Συνθέσεις Ομάδων
ΑΠΟΚ (Παύλος Σερμπέσης) : Λυρούδιας, Τσιλιμέκης (51΄ Πασσάς), Σταμούλης (85΄ Κρασιάς), Κατσίκας, Πολυτσέρης, Ντουφεκιάς (88΄ Γενιτσαρόπουλος Κ.), Ζαλοκώστας (75΄ Ζαραβέλης), Γενιτσαρόπουλος Α. (81΄ Ξαγάρας), Γεωργακόπουλος (46΄ Φλωράκης), Μπακαλίδης, Κουρλός (65΄ Κουτσουπιάς)
Λιανοκλάδι (Μάκης Ζαχαρόπουλος) : Τσάμης, Καλαμάτας (46΄ Μαδούρας), Καββαδίας, Σπυριδάκης, Τζουάνας, Γκούρλιας (85΄ Δρυμωνίτης), Τατσιόπουλος (46΄ Παντελής), Παπαγεωργίου (46΄ Αλεξίου), Ντεμίρης (46΄ Κυριτσόπουλος), Στυλιανός, Ζήσιμος (46΄ Κουτσούκος)
Διαιτητής : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Γιώργος Στοφόρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
Ρεπορτάζ : Γιάννης Βονόρτας (Περιγραφή & Φωτογραφίες), Δημήτρης Κολλημένος (Απόδοση)




