Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Λεωνίδας Κόγιας: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που μπόρεσα να ανοίξω το σκορ και να δώσω το ψυχολογικό πλεονέκτημα στην ομάδα»

Στο ''Evrytania Sport'' μίλησε ο Λεωνίδας Κόγιας. Ο 16χρονος ποδοσφαιριστής των Αγράφων ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της 1ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας.
Ο 16χρονος μέσος, που διακρίνεται για τα επιθετικά του χαρίσματα άνοιξε τον δρόμο προς την νίκη της ομάδας του με 3-1 επί της Μυρίκης. Το τέρμα του Κόγια, που σημειώθηκε με εξαιρετική προσωπική ενέργεια ήταν μάλιστα το πρώτο του στην Α΄ ΕΠΣΕ στο ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία του νομού!
Ο νεαρός φέρελπις ποδοσφαιριστής είναι πολύ χαρούμενος, που σημείωσε το γκολ και θεωρεί ότι χωρίς την βοήθεια των συμπαιχτών του δεν θα είχε επιτευχθεί. Θέτει ως στόχο του Κατσαντώνη το πρωτάθλημα και το κύπελλο, ενώ χαρακτηρίζει τον προπονητή του Δημήτρη Αντωνίου ως έναν από τους καλύτερους του νομού.
Θα προσπαθήσει να συνεχίσει έτσι, ώστε να δικαιώσει τις προσδοκίες της ομάδας και του κ. Αντωνίου. Πιστεύει ότι είναι πολύ θετικό το μέτρο με την χρησιμοποίηση των μικρών κάτω των 16 ετών, ενώ κλείνοντας τονίζει πως εάν η ομάδα του είναι συγκεντρωμένη απέναντι στον Απεραντιακό θα φτάσει κοντά στην επίτευξη των 3 βαθμών της νίκης.
Ο Κόγιας αγωνίστηκε στην Ακαδημία δυο περιόδους (2009-2011) στην Β΄ Κατηγορία, στην οποία ήταν αρχηγός και εκ των κορυφαίων σε απόδοση. Επίσης αγωνίστηκε πέρυσι στην μικτή νέων(Θα παίξει και φέτος) της ΕΠΣ Ευρυτανίας υπό τις οδηγίες του Γιάννη Φλωράκη.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Evrytania Sport : Λεωνίδα να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Η ομάδα σου ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Μίλησε μας για τις δυο αναμετρήσεις με Ραπτόπουλο και Μυρίκη.
Λεωνίδας Κόγιας : «Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ, που με καλέσατε. Το ματς κυπέλλου με το Ραπτόπουλο ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι δύσκολο σε μια δύσκολη έδρα, αλλά στο τέλος πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Το πρώτο του πρωταθλήματος με τη Μυρίκη ήταν και αυτό με τη σειρά του δύσκολο, αλλά με τις οδηγίες του προπονητή και τη συνεργασία των παιχτών μέσα στο γήπεδο πήραμε το θετικό αποτέλεσμα.»

Evrytania Sport : Ένα δικό σου τέρμα άνοιξε το σκορ και έδωσε το έναυσμα για τους πρώτους τρεις βαθμούς. Πως αισθάνεσαι, που αυτό επιτεύχθηκε και με την πρώτη σου συμμετοχή μάλιστα στην Α΄ ΕΠΣΕ;
Λεωνίδας Κόγιας : «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που μπόρεσα να ανοίξω το σκορ και να δώσω το ψυχολογικό πλεονέκτημα στην ομάδα μας, κάτι όμως που δε θα είχε γίνει χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών μου.»

Evrytania Sport : Ποιοι είναι οι στόχοι σου με την ομάδα του Κατσαντώνη; Πέρυσι ως γνωστόν η άνοδος χάθηκε στις λεπτομέρειες από τον ΑΠΟΚ.
Λεωνίδας Κόγιας : «Σίγουρα και φέτος τα Άγραφα θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, μιας και ήταν φιναλίστ στο περσινό πρωτάθλημα .Όσο για φέτος ο σκοπός είναι η κατάκτηση κυπέλλου και πρωταθλήματος.»

Evrytania Sport : Πως κυμαίνεται η συνεργασία σου με τον Δημήτρη Αντωνίου, τον οποίο είχε προπονητή και στην Ακαδημία;
Λεωνίδας Κόγιας : «Τον κ. Αντωνίου τον γνωρίζω πολλά χρόνια και τον σέβομαι ιδιαίτερα, καθώς είναι από τους καλύτερους προπονητές της Ευρυτανίας και πολύ καλός γνώστης του αντικειμένου το ποδοσφαίρου. Η συνεργασία μας είναι άψογη, εύχομαι να συνεχιστεί έτσι και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του.»

Evrytania Sport : Την φετινή περίοδο ισχύει το νέο μέτρο με την χρησιμοποίηση ενός παίχτη κάτω των 20 ετών. Πιστεύεις ότι αυτό θα βελτιώσει την εικόνα των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, στις οποίες και αγωνίζεσαι; Είδαμε την πρώτη αγωνιστική πολλά νέα παιδιά στην βασική 11αδα των ομάδων.
Λεωνίδας Κόγιας : «Σίγουρα η συμμέτοχη των παικτών κάτω των 16 είναι κάτι που θα τα βοηθήσει ιδιαίτερα να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και να βελτιώνονται σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα και η μικτή ομάδα θα εμφανιστεί βελτιωμένη.»

Evrytania Sport : Το Σάββατο αντιμετωπίζετε σε ένα ακόμη ντέρμπι τον Απεραντιακό. Τι πρέπει να προσέξετε σε αυτό το ματς για να πάρετε τους τρεις βαθμούς; Κλείνοντας σε ευχαριστούμε και κάνε τον επίλογο με τον τρόπο, που επιθυμείς.
Λεωνίδας Κόγιας : «Όπως όλα τα ματς φέτος, έτσι και αυτό με τον Απεραντιακό θα έχει το βαθμό δυσκολίας του. Εμείς θα μπούμε στο γήπεδο όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι, για ένα ποιοτικό παιχνίδι που θα μας φέρει κοντά στους 3 βαθμούς.
Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να μιλήσω στη σελίδα σας. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και καλή αγωνιστική Χρονιά!!»

Συνέντευξη : Δημήτρης Κολλημένος