Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Άγραφα-Αίολος 2-3

Ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά η ομάδα του Προφήτη Ηλία, πέτυχε μια τεράστια ανατροπή και με γκολ στις καθυστερήσεις του Μιχάλη Νούλα, επικρατώντας των Αγράφων με 2-3. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία στέφθηκε πρωταθλήτρια μετά από 13 «στείρα» χρόνια, ενώ τα Άγραφα έχασαν τον τίτλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και πέρυσι κόντρα στον ΑΠΟΚ.
Ο 2ος τελικός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/4 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 4.30. Έγινε κάτω από υψηλή θερμοκρασία και παρουσία περίπου 350 με 400 φιλάθλων.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου προηγήθηκαν δυο φορές στις αρχές κάθε ημιχρόνου και όμως κατάφεραν να «αυτοκτονήσουν» και να χάσουν έναν τίτλο που είχαν μέσα στα χέρια τους και φάνταζαν το απόλυτο φαβορί. Τα εκτός έδρας γκολ έδωσαν το πρωτάθλημα στον συνδιεκδικητή Αίολο. Οι Αγραφιώτες για ακόμη μια φορά ήταν σε άσχημη μέρα και ουσιαστικά στις δυο αξιόλογες ευκαιρίες τους πέτυχαν και δυο γκολ. Παρουσιάστηκαν με πολλά προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξη. Αρκετά ήταν και τα λάθη, που έγιναν στα μετόπισθεν. Υπάρχουν πολλά παράπονα από τον Σταμάτη και σε δυο περιπτώσεις ζήτησαν πέναλτι, χωρίς να υποδειχτεί παράβαση από τον Φθιωτό ρέφερι. Στρέφονται πλέον αποκλειστικά στον τελικό κυπέλλου με τον ΑΠΟΚ.
Ο Αίολος του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή, δείχνοντας σθένος και επιμονή μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ, όμως δεν το έβαλε κάτω. αντέδρασε και κατάφερε στις καθυστερήσεις να κάνει την ανατροπή με «χρυσό» σκόρερ τον Μιχάλη Νούλα, ενώ προηγουμένως είχε ισοφαρίσει ένα γκολ σχεδόν από την σέντρα ο Νίκος Κορέντζελος. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν επηρεάστηκαν από το τα γκολ, που δέχτηκαν και έβγαιναν συχνά-πυκνά στην επίθεση, ενώ απείλησαν αρκετές φορές από στημένες φάσεις. Θα αντιμετωπίσουν στις 20/5 τον πρωταθλητή Φθιώτιδας Δομοκό, ξεκινώντας την προσπάθεια τους για άνοδο.

Πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια
Το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία του κατέκτησε ο Αίολος, που θα διεκδικήσει την άνοδο στην Δ΄ Εθνική μέσω αγώνων play off. Είχε άλλους δυο τίτλους το 1996 και το 1999. Αν και 3ος στην κανονική διάρκεια κατέκτησε το τρόπαιο, έχοντας και απέναντι στην Κρέντη και απέναντι στα Άγραφα το μειονέκτημα έδρας. Ενώ ο τελευταίος του τίτλος χρονολογείται το 2006(Κύπελλο Ευρυτανίας). Το τελευταίο του πρωτάθλημα και κύπελλο ήταν με προπονητή τον αντίπαλο πλέον Δημήτρη Αντωνίου. Αυτός να τονίσουμε ότι ήταν ο πρώτος τίτλος ως τεχνικός του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου στην σύντομη ως τώρα επιτυχημένη προπονητική καριέρα του.

Η ισοτερμία (3-3)
Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία πανηγύρισε την νίκη χάρης στα εκτός έδρας γκολ. Έχασε 0-1 ως τυπικά γηπεδούχο και κέρδισε 3-2 ως τυπικά φιλοξενούμενο. Οι δυο ομάδες είχαν την ίδια έδρα. Με ισοτερμία 3-3 ο Αίολος απέκλεισε και την Κρέντη χάρης στα εκτός έδρας γκολ!.

Πως ξεκίνησε ο Αίολος
Με γκολκίπερ τον Κόκκοτο ξεκίνησε ο Αίολος. Δεξιός μπακ ήταν ο Μπούκας και αριστερός ο Νικολάου. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Τσουκαλάς με τον Αζακά. Στα αμυντικά χαφ στον άξονα αγωνίστηκε ο Τριανταφυλλόπουλος, με τον Κορέντζελο. Δεξιός μέσος ήταν ο Γραβιάς και αριστερός ο Νούλας. Σαν επιτελικός μέσος ξεκίνησε ο Τζέϊμς και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τζόνι.

Πως παρατάχτηκαν τα Άγραφα
Την εστία της ομάδας των Αγράφων υπερασπίστηκε ο Γιώργος Καλύβας. Η αμυντική τριάδα στο κέντρο της άμυνας αποτελούνταν από τους: Κατσίκα (Λίμπερο) και Τσιγαρίδα και Κατή στόπερ. Στα αμυντικά χαφ ξεκίνησε ο Ταξιάρχης Καλύβας, με τον Μπισμπίκη. Δεξιός μπακ-χαφ ήταν ο Μάρκης και αριστερός ο Ντότσικας. Στο κέντρο σε ελεύθερο ρόλο έπαιξε ο Κόγιας, σαν επιτελικός μέσος αγωνίστηκε ο Γεωργιάδης. Μοναδικός καθαρόμαιος φορ ήταν ο Κωστούλας.

Καλύβας Τ.-Τσιγαρίδας οι δυο αλλαγές

 












Στην ενδεκάδα του Δημήτρη Αντωνίου σε σχέση με τον πρώτο τελικό θέση πήραν ο Ταξιάρχης Καλύβας και ο Ηλίας Τσιγαρίδας, αντί των Κώστα Καλύβα και Σάκη Θεοχάρη.

Εμφανίστηκαν οι Νιγηριανοί και ο Κατσίκας
Έτριβαν τα μάτια τους όσοι ήταν στο Δημοτικό στάδιο, αφού οι εξαφανισμένοι Νιγηριανοί Τζόνι και Τζέϊμς ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα του Αίολου. Οι δυο παίκτες έφτασαν στο Καρπενήσι το Σάββατο αργά το βράδυ, αφού οι διοικούντες του Αίολου κατάφεραν να έρθουν σε επαφή μαζί τους.  Πήραν στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου, την θέση του Νίκου Ράικου και του Χρήστου Κατσαρή. Από την Ανάφη κατάφερε να ταξιδέψει στο Καρπενήσι και ο λίμπερο Χρήστος Κατσίκας των Αγράφων.

Πλήθος κόσμου
Περίπου 350 με 400 άτομα είδαν έναν άκρως ενδιαφέρον τελικό με πλούσιες συγκινήσεις και ανατροπές.


Εξοργισμός για Σταμάτη


Εξοργισμένοι με τον Φθιωτό διαιτητή Χρήστο Σταμάτη είναι η ομάδα του Κατσαντώνη. Τα Άγραφα φωνάζουν για δυο πέναλτι και ισχυρίζονται ότι κακώς δεν καταλογίστηκαν. Κάνουν λόγο ακόμη και για αλλοίωση πρωταθλήματος και ότι τα σφυρίγματα του έμπειρου ρέφερι ήταν ενάντια στην ομάδα τους.

Οι παρουσίες της ΕΠΣΕ
Παρών στο γήπεδο ήταν αρκετά μέλη της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Τον τελικό παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δημήτρης Πεταρούδης, ο Αντιπρόεδρος Μίλτος Μπομποτσιάρης, ο έφορος Κώστας Κατσαδούρος, ο ταμίας Θανάσης Τσατσαράγκος και ο ειδικός γραμματέας Θόδωρος Ζελενίτσας (Είδε το ματς από την κερκίδα και δεν κατέβηκε στην απονομή), καθώς και αρχιδαιτητής της ΕΠΣ Νίκος Λαθύρης.


Στο γήπεδο και ο Τσιτσάνης


Το δεύτερο ημίχρονο παρακολούθησε και ο περιφερειακός σύμβουλος Ευρυτανίας και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία Λάμπρος Τσιτσάνης.

Χειραψία στον πάγκο
Ο προπονητής του Αίολου Νίκος Τριανταφυλλόπουλος είχε χειραψία με όλους στον πάγκο των Αγράφων και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.


Νέα «αυτοκτονία»
Τα Άγραφα έχασαν άλλον έναν τίτλο μέσα από τα χέρια τους. Πέρυσι βρέθηκαν να προηγούνται στον τελευταίο τελικό με 0-2 κόντρα στον ΑΠΟΚ, άλλα έχασαν με 3-2!. Ενώ πρόπερσι ξανά ως πρώτοι της κανονικής διάρκειας είχαν αποκλειστεί στα ημιτελικά από το Ραπτόπουλο.

Α΄ μέρος

Από τα αποδυτήρια 1-0


Μόλις στο 6ο λεπτό ο αμυντικός Χρήστος Κατσίκας έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους. Ο 26χρονος Καρδιτσιώτης ποδοσφαιριστής είχε σκοράρει και το γκολ της νίκης στον 1ο τελικό.

Άμεση αντίδραση και απάντηση με Τζόνι


Στο 22ο λεπτό η ομάδα του Προφήτη Ηλία ισοφάρισε με τον έγχρωμο επιθετικό Εμάννουελ Τζόνι, που αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ των μπαράζ.


Διαμαρτυρίες για πέναλτι
Στο 44ο λεπτό ένα μαρκάρισμα του Τριανταφυλλόπουλου πάνω στον Κόγια ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για πέναλτι. Τα Άγραφα διαμαρτυρήθηκαν έντονα, όμως ο διαιτητής υπέδειξε να συνεχιστεί το ματς. Ο Κόγιας αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο και δεν αγωνίστηκε μετά από αυτή την φάση.


«Καρμπόν» με τον πρώτο ημιτελικό
Το πρώτο μέρος ήταν η συνέχεια του προηγούμενου ημιτελικού, καθώς έγινε πανομοιότυπο ματς με λιγοστές καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄ : Ο Ντότσικας γέμισε με προβολή και μετά από σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Κατσίκας διεκδίκησε και κέρδισε την μπάλα στα όρια της περιοχής και με υποδειγματικό πλασέ στο αριστερό «παραθυράκι» του Αίολου άνοιξε το σκορ (1-0) κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς από πλευράς γηπεδούχων.
16΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νικολάου από πλάγια δεξιά απέκρουσε με τις γροθιές το γκολκίπερ των Αγράφων.
22΄ : Ο Νούλας έβγαλε την μπαλιά πίσω από την σέντρα, ο Τζόνι μπήκε ταχύτατα στην περιοχή στην «πλάτη» της άμυνας και με πλασέ από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής στην αριστερή γωνία του Καλύβα ισοφάρισε σε 1-1.
44΄ : Ο Κόγιας μπήκε στην περιοχή τετ α τετ με τον Κόκκοτο, ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε την προβολή και οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι. Ο ρέφερι Σταμάτης υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Β΄ μέρος

Με το «καλημέρα» εκ νεου προβάδισμα


Στο 48ο λεπτό ο έμπειρος μέσος Βασίλης Ντότσικας βρέθηκε σε θέση βολής και δεν χαρίστηκε βάζοντας μπροστά και πάλι τον Κατσαντώνη.


Ένταση και διακοπή στο 58΄
Για περίπου δυο λεπτά διακόπηκε η αναμέτρηση, όπου και επικράτησε ένταση. Ο Τζέϊμς Αλί με τον Ντότσικα λογομάχησαν και στα επεισόδια ενεπλάκησαν και άλλοι παίκτες. Επικράτησε ένταση και μάλιστα ο Κόκκοτος έριξε στο έδαφος τον Ντότσικα, αλλά ο Σταμάτης τον κιτρίνισε απλά.



Έφερε το ματς στα ίσα


Στο 64΄ ο μεσοαμυντικός Νίκος Κορέντζελος με ένα σπάνιο τέρμα σχεδόν από την σέντρα και μετά από τραγικό λάθος του γκολκίπερ Καλύβα ισοφάρισε σε 2-2. Ο Κορέντζελος είχε σκοράρει και στην νίκη του Αιόλου επί των Αγράφων (1-0) για την 4η αγωνιστική.

Νέες φωνές για πέναλτι
Τα Άγραφα διαμαρτύρονται και πάλι για πέναλτι στην φάση του 68΄ λεπτού. Ο Κωστούλας πέφτει στο έδαφος προ του Κόκκοτου,  αλλά ο Σταμάτης δεν είδε ούτε σε αυτήν την περίπτωση  κάποια παράβαση.



Λύτρωση στις καθυστερήσεις με Νούλα


Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιχάλης Νούλας «εκτέλεσε» τον Καλύβα μετά από έξοχη προσπάθεια του Τζέϊμς και έστειλε τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς της ομάδας του στα ουράνια. Σκόρπισε θύελλα πανηγυρισμών, αφού το γκολ του ισοδυναμούσε με πρωτάθλημα. 


Όλοι μπροστά…
Τα Άγραφα έκαναν δυο επιθέσεις και βγήκαν όλοι μπροστά στα υπόλοιπα λεπτά, προωθήθηκε ακόμη και ο τερματοφύλακας Γιώργος Καλύβας. Καμία ομάδα δεν έπαιξε παιχνίδι-καθυστέρησης, με θέατρο και εσκεμμένες καθυστερήσεις από τραυματισμούς κάτι που σπάνια βλέπουμε στα Ελληνικά γήπεδα. Ο τελικός ολοκληρώθηκε στο 98΄, αφού με τους πανηγυρισμούς του Αίολου δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο για 3 με 4 λεπτά.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Ο Γεωργιάδης σέντραρε από δεξιά, ο Αζακάς απέκρουσε με το κεφάλ,ι η μπάλα στρώθηκε στο αμαρκάριστο Ντότσικα στο ύψος του πέναλτι, που με ψύχραιμο σουτ σημάδεψε την αριστερή γωνία του Αίολου και πέτυχε το 2-1. Και αυτό το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα.
59΄ : Χτύπημα φάουλ του Τζέϊμς από αριστερά απέκρουσε με τις γροθιές ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
63΄ : Ο Καλύβας Τ. έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Κωστούλα, ο οποίος από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή πλάσαρε με τον Κόκκοτο να μαζεύει εύκολα.
64΄ : Ο Κορέντζελος σούταρε λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, η μπάλα έσκασε μπροστά από τον Καλύβα και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2.
68΄ : Ο Κωστούλας βρέθηκε τετ α τετ με τον Κόκκοτο, έπεσε από μαρκάρισμα του πορτιέρο του Αίολου. Ο Σταμάτης ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε επαφή και κιτρίνισε τον πρώτο σκόρερ της Α΄ Κατηγορίας για θέατρο.
70΄ : Ο Καλύβας Κ. από αριστερά γύρισε στον Γεωργιάδη, που σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
77΄ : Εκτέλεση φάουλ του Καλύβα Κ. από δεξιά απέκρουσε θεαματικά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
92΄ : Ο Τζέϊμς έκανε έξοχη ενέργεια, απέφυγε δυο αντιπάλους, έδωσε στον Νούλα, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία του Καλύβα διαμόρφωσε το τελικό 2-3 μέσα από ξέφρενους πανηγυρισμούς.
97΄ : Σουτ του Γεωργιάδη κόντραρε στους αμυντικούς και ο Κατσίκας πήρε την κεφαλιά από κοντά, που μπλόκαρε εύκολα ο Κόκκοτος.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί και όλε-όλε
Το τελευταίο σφύριγμα του Σταμάτη βρήκε τους παίκτες του Αίολου να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Οι ποδοσφαιριστές πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους και ακολούθησε και το καθιερωμένο όλε-όλε με τους οπαδούς τους από την κερκίδα.




«Καροτσάκι» μέχρι τα αποδυτήρια
Ο διαιτητής Χρήστος Σταμάτης περικυκλώθηκε από παράγοντες και ποδοσφαιριστών των Αγράφων, οι οποίοι τον πήγαν «καροτσάκι» μέχρι τα αποδυτήρια, διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις του. Οι άνθρωποι του Κατσαντώνη τα έχουν με τον εν λόγω ρέφερι και θεωρούν ότι εξ αιτίας του χάθηκε ο τίτλος. Με πολλά παράπονα είχε αφήσει τα Άγραφα ο Σταμάτης στον ημιτελικό κυπέλλου κόντρα στην Μυρίκη. Το φύλλο αγώνα αναφέρει τα ονόματα τριών ποδοσφαιριστών, του Κατή, του Σβερώνη και του Ζωχάκη.





Διακριθέντες
Άγραφα : Κατσίκας, Ντότσικας, Καλύβας Τ. 
Αίολος : Νούλας Μ., Κορέντζελος, Τζέϊμς, Τζόνι, Νικολάου, Αζακάς

Δηλώσεις προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Άγραφα) : «Καταρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου, να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους αγώνες μπαράζ και να εκπροσωπήσει επάξια την Ευρυτανία. Συγχαρητήρια στους δικούς μου ποδοσφαιριστές για την μεγάλη προσπάθεια, όμως πιστεύω στο σημερινό παιχνίδι καταλυτικός παράγοντας ήταν η διαιτησία, που ήταν ρυθμιστής του αποτελέσματος, χωρίς βεβαίως να αποποιηθούμε και τα προσωπικά μας λάθη και όλων συνολικά. Πιστεύω η ομάδα των Αγράφων πρωταγωνίστησε αυτά τα τρία χρόνια, μπορεί να έφτασε στην βρύση και να μην ήπιε νερό, εκτιμώ όμως ότι υπάρχει συνέχεια και με νέα παιδιά και με την φιλοδοξία που τους διακρίνει να καταφέρουν μελλοντικά, έτσι ώστε να στεφθούν πρωταθλητές ή κυπελλούχοι στον νομό Ευρυτανίας. Σε αυτή την ομάδα αξίζει ένας τίτλος. Σίγουρα η δυσκολία είναι η επόμενη μέρα, θα συζητήσουμε με την διοίκηση θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι και έτσι με νηφαλιότητα και ηρεμία θα κοιτάξουμε το καλύτερο δυνατόν για το συμφέρον της ομάδος.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος) : «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τα συναισθήματα μου. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ, σε όσους μας πίστεψαν και μας στάθηκαν σε όλο αυτό τον αγώνα, που κάνουμε 1,5 χρόνο τώρα. Συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί το άξιζαν αυτό το πρωτάθλημα. Θέλω μέσω από το site σας, να αφιερώσω αυτό τον τίτλο στον αξέχαστο φίλο μου Κατή Νίκο και συνάμα στον Νικολάου Σταύρο, γιατί παρόλο που δεν μπορούσε να παραβρεθεί κοντά μας η σκέψη του ήταν δίπλα μας. Ένα ευχαριστώ στην οικογένεια μου για την υπομονή και την συμπαράσταση όλο αυτό το διάστημα, καθώς και στην διοίκηση, που μου έδωσε την ευκαιρία να πάμε την ομάδα στην θέση που της αξίζει. Συγχαρητήρια και στον αντίπαλο, πιστεύω ότι κρατήσαμε σε πολύ καλό επίπεδο τους τελικούς του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου.»

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Τσιγαρίδας, Ντότσικας(62΄ λ.τρ. Καλύβας Κ.), Κατσίκας, Κατής, Μπισμπίκης(80΄ Γαλανός), Μάρκης, Καλύβας Τ., Κωστούλας, Γεωργιάδης, Κόγιας(46΄ λ.τρ. Γιαννιώτης)

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Κόκκοτος, Κορέντζελος, Νικολάου, Αζακάς, Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούκας(53΄ Κατσαρής), Γραβιάς(79΄ Καρατσίκης), Τζόνι(74΄ λ.τρ. Τσιλίκας), Τζέϊμς Αλί, Νούλας Μ.

Διαιτητής : Χρήστος Σταμάτης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος