Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΑΠΟΚ Βελούχι-Πύρασος Νέας Αχγιάλου 3-1

Έκανε το καθήκον της η ομάδα του ΑΠΟΚ και ανεβάζοντας στροφές στο 2ο μέρος επικράτησε του Πύρασου Νέας Αγχιάλου με σκορ 3-1. Ωστόσο οι «κυανόλευκοι» έχουν απειροελάχιστες ελπίδες για παραμονή μετά τα νικηφόρα αποτελέσματα των άλλων δυο ομάδων (Πυργετός-Λιανοκλάδι), που μάχονται για την παραμονή.
Η αναμέτρηση έγινε το Σάββατο 28/4  στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Διεξήχθη με την παρουσία περίπου 250 με 300 φιλάθλων του Καρπενησίου. Συννεφιά επικρατούσε στο μεγαλύτερο διάστημα, ενώ έπεσαν και μερικές σταγόνες βροχής στα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους.
Το συγκρότημα του Παύλου Σερμπέση έκανε κακή και νωθρή εμφάνιση στα πρώτα 45λεπτα του παιχνιδιού και μοιραία έμεινε ισόπαλη με 1-1. Ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και από τα πρώτα λεπτά πίεσε και «καθάρισε» την υπόθεση-νίκη. Κατάφερε να ελέγξει την μεσαία γραμμή και να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Αμυντικά είχε ορισμένα προβλήματα μετά από γρήγορες αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων. Τρεις διαφορετικές σκόρερ βρήκαν δίχτυα και πρόκειται για τους: Άλεξ Μπακαλίδη, Τάσο Γεωργακόπουλο και Βασίλη Ντουφεκιά.
Ο Πύρασος Νέας Αγχιάλου αγωνίστηκε χωρίς άγχος και με αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών. Στάθηκε αρκετά καλά, καθώς απείλησε με γρήγορες αντεπιθέσεις. Η ομάδα της Μαγνησίας επεδίωξε να διαφυλάξει τα μετόπισθεν και να κλείσει τους διαδρόμους, κάτι που το κατάφερε σε μεγάλο ποσοστό.
Ο ΑΠΟΚ παρέμεινε κάτω από την γραμμή της παραμονής και συγκεκριμένα στην 7η θέση φτάνοντας τους 32 βαθμούς, 2 λιγότερους από το Λιανοκλάδι και 3 από τον Πυργετό. Την Τετάρτη η ομάδα του Καρπενησίου αγωνίζεται εκτός έδρας με τα Καμένα Βούρλα. Ο Πύρασος παρέμεινε στην 8η θέση με 18 βαθμούς και έχει εδώ και αρκετό καιρό αποχαιρετήσει και μαθηματικά την κατηγορία.

Χωρίς ισοπαλία στο Καρπενήσι
Το Βελούχι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου με 8 νίκες και 3 ήττες από δυνατές ομάδες, έχοντας μια αρκετά ισχυρή έδρα.

Ενδιαφέρον ξανά του κόσμου
Για άλλο ένα ματς ο ΑΠΟΚ είχε τον κόσμο στο πλευρό του. Περίπου 250 με 300 φίλαθλοι παρακολούθησαν το Σαββατιάτικο ματς. Αυτή την φορά η ατμόσφαιρα δεν θύμιζε ντέρμπι….,αφού ούτε πανό είδαμε, αλλά ούτε και τους οπαδούς να τραγουδούν συνθήματα, όπως έγινε την 1η Απριλίου κόντρα στον  Αγρότη Λιανοκλαδίου.


Πως ξεκίνησε ο ΑΠΟΚ
Με γκολκίπερ τον Ρεσίτη ξεκίνησε ο ΑΠΟΚ. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Κουτσουπιάς και αριστερός ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος. Στην άμυνα στο κέντρο έπαιξε ο Γιώργος Κρασιάς, με τον Πολυτσέρη. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Ντουφεκιάς, με τον Ζαραβέλη και ο Κατσαδούρος έπαιξε μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξιός μεσοεπιθετικός ξεκίνησε ο Μπακαλίδης και αριστερός ο Γεωργακόπουλος. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Κουρλός.

4 τιμωρημένοι
Από δυο τιμωρημένους είχε η κάθε ομάδα. Από τον ΑΠΟΚ απουσίαζαν λόγω τιμωρίας οι αμυντικοί Βασίλης Συγκελόπουλος και Πάνος Πασσάς και από τον Πύρασο οι τιμωρημένοι επιθετικοί Μάκης Πετρίδης και Γιάννης Τσάγγαρης.

Τραυματίας ο Ζαλοκώστας
Εκτός αποστολής βρέθηκε ο τραυματίας λίμπερο Γιάννης Ζαλοκώστας, όπως και ο επίσης τραυματίας γκολκίπερ Δημήτρης Κατελούζος. Ο ΑΠΟΚ είχε στην αποστολή του μόλις 16 άτομα. Δεν αγωνίστηκε ο 2ος γκολκίπερ Νίκος Λυρούδιας και ο Κώστας Μπόνιας. που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

Αρκετές απουσίες και ο Πύρασος
Σημαντικές απουσίες από τραυματισμούς είχε εξίσου και ο Πύρασος, που είχε στην αποστολή του και 3 15χρονους. Δεν ταξίδεψαν στο Καρπενήσι για διάφορους λόγους οι : Αποστόλης Τανάγιας, Στέλιος Αρσένος Πάνος Κοντοβάς, Βασίλης Κιλμπασάνης, Δημήτρης Σατελιάν, Μιχάλης Αποστολίδης και Δημήτρης Στεφανής.

Εύκολο απόγευμα για Αθανασίου


Δεν είχε δύσκολες φάσεις ο ρέφερι Χαράλαμπος Αθανασίου από την Άρτα, ο οποίος πέρασε ένα εύκολο απόγευμα. Έγινε ένα ήρεμο ματς σε αθλητικά πλαίσια και για αυτό δεν χρειάστηκε να καταλογίσει καμία κίτρινη κάρτα.

Πρώτη συμμετοχή Ξαγάρα


Για πρώτη φορά αγωνίστηκε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα την φετινή σαιζόν ο άτυχος από τραυματισμούς Σπύρος Ξαγάρας, που πέρασε ως αλλαγή στο 85ο λεπτό. Έχει συμμετοχές μόνο στο κύπελλο.

Α΄ Μέρος

Χωρίς ρυθμό
Δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού η ομάδα του ΑΠΟΚ. Έγιναν πολλά αβίαστα λάθη στην μεσαία γραμμή, με τον Πύρασο να βγαίνει και αυτός ανά διαστήματα στην επίθεση.

Προβάδισμα με τον μόνιμο σκόρερ Μπακαλίδη 


Στο 40ο λεπτό ο μόνιμος σκόρερ του ΑΠΟΚ Άλεξ Μπακαλίδης σκόραρε για 4ο συνεχόμενο ματς και άνοιξε τον δρόμο προς την νίκη. Αυτό ήταν το 13ο τέρμα του ικανότατου ποδοσφαιριστή στο φετινό περιφερειακό πρωτάθλημα. Είναι ο 4ος σκόρερ του ομίλου.


Απάντησε στο παρά ένα ο Διαμάντης


Ο Βαγγέλης Διαμάντης του Πύρασου στο 44ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα του ΑΠΟΚ και έφερε το ματς στα ίσα. Προηγουμένως η ομάδα της Μαγνησίας είχε χάσει σημαντική ευκαιρία με τον Γιάννη Κοντοβά για την ισοφάριση. Ο πρώτος σκόρερ των Αγχιαλιτών έφτασε τα 7 τέρματα.


Οι καλύτερες φάσεις
9΄ : Σουτ του Μπακαλίδη από πλάγια δεξιά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Γκιούρκης.
21΄ : Ο Ζαραβέλης έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο ταχύτατος Κουτσουπιάς πλάσαρε στην έξοδο τον Γκιούρκη, ο Κατσαδούρος πήδηξε για κεφαλιά από κοντά στην κενή εστία, όμως παρεμποδίστηκε από τον Κουρλό και δεν βρήκε καλά την μπάλα, με τον Μπασδάνη να αποκρούει σωτήρια προ της γραμμής.
24΄ : Ο Κίτσος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, άλλαξε με τον Γκάγκα Σ., κινήθηκε από αριστερά και σούταρε από πλάγια αριστερά δυνατά, ο Ζαρβέλης απέκρουσε με το κεφάλι την τελευταία στιγμή σε κόρνερ, ενώ η μπάλα είχε πορεία προς την εστία.
27΄ : Ο Κίτσος από αριστερά έδωσε στον Διαμάντη, ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.
32΄ : Ο Μπακαλίδης γύρισε από δεξιά, ο Ζαραβέλης σούταρε εκτός περιοχής λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Πύρασου.
39΄ : Εκτέλεση φάουλ του Χάνου πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Βελουχίου.
40΄ : Ο Πολυτσέρης σέντραρε από δεξιά, ο Μπακαλίδης από κοντά πήρε την κεφαλιά προ του Γκιούρκη, που αιφνιδιάστηκε και άνοιξε το σκορ (1-0).
43΄ : Ο Κοντοβάς έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής και αριστερά, όμως ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία.
44΄ : Ο Ασλάνογλου σέντραρε από δεξιά και μετά από ολιγωρία της άμυνας ο Διαμάντης κατέβασε αφύλακτος μέσα από την μικρή περιοχή και με σουτ στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη ισοφάρισε σε 1-1.

Β΄ Μέρος

Γρήγορο γκολ με Γεωργακόπουλο


Μετά από πανέμορφο συνδυασμό μόλις στο 48΄ των ποδοσφαιριστών του Βελουχίου, ο Τάσος Γεωργακόπουλος ήταν ο τελικός αποδέκτης και εκτέλεσε τον Γκιούρκη βάζοντας μπροστά τον ΑΠΟΚ. Ο Γεωργακόπουλος είναι ο δεύτερος σκόρερ του Βελουχίου με 6 γκολ.


«Κεραυνός» Κοντοβά στο δοκάρι


Λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού ο Γιάννης Κοντοβάς μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια είδε το δυνατό σουτ που επεχείρησε να σταματάει στο κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.


Καθάρισε την νίκη ο «Ντουφ»


Ο Βασίλης Ντουφεκιάς με κεφαλιά στο 64ο λεπτό καθάρισε την νίκη για τον ΑΠΟΚ πετυχαίνοντας το πρώτο του φετινό τέρμα στην Δ΄ Εθνική. Ο 24χρονος μεσοαμυντικός είχε σκοράρει το μοναδικό γκολ στην τελευταία αναμέτρηση των δυο ομάδων στο Καρπενήσι τον Σεπτέμβριο του 2009 (ΑΠΟΚ Βελούχι-Πύρασος Ν. Αγχιάλου 1-0).  


Διατηρήθηκε ως το τέλος
Δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με τις ομάδες να ρίχνουν αισθητά την απόδοση τους και να συμβιβάζονται με το τελικό 3-1.

Ντεμπούτο Κυριέρη-Γιαννούχου-Βιτόπουλου


Την πρώτη τους συμμετοχή στο περιφερειακό πρωτάθλημα πραγματοποίησαν δυο 15χρονοι. Πρόκειται για τον Θοδωρή Κυριέρη και τον Γιάννη Γιαννούχο. . Την πρώτη του συμμετοχή κατέγραψε επίσης και ο νεαρός Θανάσης Βιτόπουλος. Στον πάγκο κάθισε ως δεύτερος γκολκίπερ για πρώτη φορά ο μικρός Θανάσης Σαματάς.

Πανηγυρίστηκε το 1-1 του Κακαβίτση
Έντονα πανηγυρίστηκε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού το γκολ της ισοφάρισης του Αμπελωνιακού με τον Κακαβίτση. Οι φίλοι του ΑΠΟΚ μόλις πληροφορήθηκαν την ισοφάριση ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες υπέρ της ομάδας του. Εκείνη την χρονική στιγμή ο ΑΠΟΚ παρέμενε στην κατηγορία.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Ο Μπακαλίδης έβγαλε την κάθετη μπαλιά για τον Κουρλό μέσα στην περιοχή, ο οποίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Γεωργακόπουλο, που πλάσαρε εύκολα από τα όρια της μικρής περιοχής, διαμορφώνοντας το 2-1.
57΄ : Ο Κουρλός με μπαλιά τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, ο οποίος από θέση δεξιά μέσα  στην περιοχή βρέθηκε απέναντι στον Γκιούρκη, αλλά πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
59΄ : Ο Κοντοβάς έκανε εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή εξαπέλυσε από πλάγια θέση σουτ-«κεραυνό», το οποίο τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
62΄ : Ο Μπακαλίδης έκανε ατομική προσπάθεια, αλλά πλάσαρε έξω από το τέρμα του Πύρασου.
64΄ : Ο Γεωργακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ντουφεκιάς στο πρώτο δοκάρι μέσα από την μικρή περιοχή με γυριστή κεφαλιά σημάδεψε την αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων, πετυχαίνοντας το τελικό 3-1.
73΄ : Ο Γεωργακόπουλος έκανε έξοχη προσπάθεια από αριστερά, πλάσαρε από πλάγια αριστερά τον Γκιούρκη, που απέκρουσε με τα πόδια.
88΄ : Σουτ του Ζαραβέλη από το ύψος της περιοχής κόντραρε σε αμυνόμενο και έφυγε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι.
90΄ : Ο Φλωράκης κινήθηκε από αριστερά, γύρισε στον Κατσαδούρο, που σούταρε από το ύψος της περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Χειροκροτήθηκαν για τους 3 βαθμούς
Για άλλη μια φορά απέσπασε το χειροκρότημα η ομάδα του ΑΠΟΚ μετά την λήξη της αναμέτρησης. Οι οπαδοί του Βελουχίου χειροκρότησαν του ποδοσφαιριστές και πανηγύρισαν ακόμη μια εντός έδρας νίκη.


Κατήφεια για την νίκη του Αγρότη
Ο αγώνας στο Λιανοκλάδι ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 7… όλοι βρίσκονταν σε διαρκή επαφή τηλεφωνικά με το Λιανοκλάδι και η απογοήτευση για την νίκη του Λιανοκλαδίου ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα παικτών, παραγόντων και λιγοστών φιλάθλων που δεν έφυγαν από το γήπεδο.

Κίτρινες  Κάρτες
-

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι : Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος, Κρασιάς, Ντουφεκιάς 
Πύρασος Νέας Αγχιάλου : Γκάγκας Σ., Κοντοβάς, Γκάγκας Λ., Διαμάντης

Δηλώσεις προπονητών

Παύλος Σερμπέσης (ΑΠΟΚ Βελούχι) : «Είναι πικρό το ποτήρι, νομίζω στην μια αγωνιστική που απομένει, εμείς θα πάμε να παίξουμε, για να κερδίσουμε ,όπως κάναμε και σήμερα, αν και στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν πάρα πολύ αγχωμένοι. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα, η οποία πραγματικά ήταν από τις καλύτερες της κατηγορίας και αδικείται που έχει πέσει. Εμείς θα παλέψουμε μέχρι και το τέλος, στο ποδόσφαιρο δυστυχώς δεν ανταμείβεται ο καλός, ο ηθικός και αυτός, που πραγματικά προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στο να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να έχει νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές που να παλεύουνε για το μέλλον της ομάδος. Σώθηκε μια ομάδα σήμερα το Λιανοκλάδι, που πιστεύω ότι δεν το άξιζε, αλλά ήταν τέτοιες οι συγκυρίες, που υπήρξαν για να σωθεί, λες και ο Θεός συνωμότησε εναντίον του ΑΠΟΚ. Θέλω να πιστεύω ότι φέτος ο ΑΠΟΚ για μένα ηθικά είναι σωμένος και για τον κόσμο, γιατί αυτά που έγιναν με την Ελασσόνα ήταν πρωτόγνωρα και φυσικά η μόνη ευνοημένη ομάδα από αυτή την κατάσταση στον όμιλο μας ήταν το Λιανοκλάδι. Είναι δύσκολο, όταν μια ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο και παραδέχονται οι πάντες ότι έχει αξία, να αποχαιρετά την κατηγορία, που ακόμη έχουμε κάποιες αμυδρές ελπίδες, να γίνεται αυτή η αδικία εις βάρος της ομάδος μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, που πραγματικά στάθηκε δίπλα στην ομάδα. Ο ΑΠΟΚ αυτή την στιγμή έχει την ανάλογη υποδομή και το λέω και το τονίζω, εάν την επόμενη χρονιά παίξει στο τοπικό, είμαι σίγουρος και αυτή την δήλωση που σας κάνω να την θυμάστε ότι όχι μόνο θα βγει πρωταθλητής στην ΕΠΣ Ευρυτανίας, αλλά θα έχει και άμεση επάνοδο στην Δ΄ Εθνική. Οι παίκτες αποκτήσανε την εμπειρία, έχουμε αυτό που πραγματικά απαιτείται, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουνε στους αγώνες μπαράζ για την Δ΄ Εθνική και πιστεύω ότι θα πετύχουν την άνοδο.»

Νίκος Χατζηκυριακίδης (Πύρασος Νέας Αγχιάλου) : «Σήμερα ήρθαμε να παίξουμε με πολλές απουσίες από κάρτες και από τραυματίες. Χρησιμοποιήσαμε και 3 αλλαγές, 15 χρονών παιδάκια, ίσως είναι το μέλλον αυτά τα παιδιά. Από εκεί και πέρα λυπάμαι και για τις δυο ομάδες, που δεν πήγαν καλά στο φετινό πρωτάθλημα, γιατί και οι δυο ομάδες δεν άξιζαν να πέσουν κατηγορία, αλλά η μπάλα αυτή είναι. Καμία φορά αυτοί που αξίζουν δεν μπορούν να τελειώσουν τον στόχο τους και τον σκοπό τους. Η μπάλα αυτή είναι. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε πιο δυνατοί στις κατηγορίες, που θα παίξουμε.»



Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Παύλος Σερμπέσης) : Ρεσίτης, Κουτσουπιάς(85΄ Ξαγάρας), Γενιτσαρόπουλος Κ., Πολυτσέρης, Κρασιάς, Ζαραβέλης, Ντουφεκιάς, Κατσαδούρος, Κουρλός(67΄ Γενιτσαρόπουλος Α.), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος(79΄ Φλωράκης)

Πύρασος Νέας Αγχιάλου (Νίκος Χατζηκυριακίδης) : Γκιούρκης, Μπούτλας(85΄ Γιαννούχος), Γκάγκας Σ., Κοντοβάς Ι., Γκάγκας Λ., Κόκκας(60΄ Βιτόπουλος), Μπασδάνης, Χάνος, Κίτσος(74΄ Κυριέρης), Διαμάντης, Ασλάνογλου

Διαιτητής :  Χαράλαμπος Αθανασίου (ΣΔΠ Άρτας)
1ος Βοηθός : Στέφανος Παππάς (ΣΔΠ Άρτας)
2ος Βοηθός : Ιωάννης Μπουντούρης (ΣΔΠ Άρτας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος