Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Με νέο «αίμα» και χωρίς δυο βασικά στελέχη ο Πύρασος

Μια αλλιώτικη σαιζόν από τις προηγούμενες είναι αυτή, που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες για τον Πύρασο. Η ομάδα της Θεσσαλίας υποβιβάζεται ύστερα από 4 χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα. Λίγοι περίμεναν ότι μια τόσο ικανή ομάδα αγωνιστικά και οργανωμένη εξωαγωνιστικά θα «πέσει» από τόσο νωρίς.
Οι Αγχιαλίτες διεκδικούν φέτος το ρεσιτάλ ατυχίας στον 4ο όμιλο. Έχασαν πολλούς ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμών από την αρχή της σαιζόν, ενώ αρκετά προβλήματα προστέθηκαν κατά την διάρκεια της. Πολλά παιχνίδια επίσης χάθηκαν στις λεπτομέρειες. Οι Θεσσαλοί βρίσκονται στην 8η θέση με 18 βαθμούς. Στο παθητικό τους έχουν καταχωρηθεί -2 βαθμοί λόγω τιμωρίας για την μη διεξαγωγή του παιχνιδιού της 7ης αγωνιστικής με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ενώ με το ντεσαβαντάζ το -2 πόντων θα αρχίσουν και στο τοπικό της ΕΠΣΘ την νέα περίοδο.
Προπονητής είναι ο Νίκος Χατζηκυριακίδης, ο οποίος διαδέχτηκε τον Λευτέρη Καλογήρου. Ο Πύρασος έρχεται στο Καρπενήσι να παίξει το τελευταίο του εκτός έδρας παιχνίδι και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος. Η χρονιά ολοκληρώνεται με αγώνα στην Νέα Αγχίαλο κόντρα στην Ελασσόνα.

Τιμωρημένοι Πετρίδης-Τσάγγαρης

 












Δυο τεράστιες απώλειες θα έχει ο Πύρασος στον αγώνα του Καρπενησίου. Αποβλήθηκαν απέναντι στα Καμένα Βούρλα ο επιθετικός και αρχηγός της Νέας Αγχιάλου Μάκης Πετρίδης, όπως και ο έμπειρο μέσος Γιάννης Τσάγγαρης. Θα εκτίσουν απέναντι στον ΑΠΟΚ την ποινή της μιας αγωνιστικής τους. Πρόκειται για δυο πολύ έμπειρους και ικανούς ποδοσφαιριστές, που έχουν πετύχει τα 11 από τα 19 γκολ της ομάδας τους!

Τραυματίας ο Κιλμπασάνης


Ο νεαρός πορτιέρο Βασίλης Κιλμπασάνης είναι τραυματίας και δεν θα βρίσκεται στην αποστολή του αγώνα του Καρπενησίου. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι οι ετοιμοπόλεμοι.

Τα αποτελέσματα του στο πρωτάθλημα


Αμπελωνιακός-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 3-0
Ταυρωπός Καρδίτσας-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 1-0
Πύρασος Νέας Αγχιάλου-Α.Ε. Μουζακίου 1-0(Κίτσος)
Α.Ο. Καρδίτσας-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 2-1(Διαμάντης)
Πύρασος Νέας Αγχιάλου-Αλμυρός Βόλου 1-0(Διαμάντης)
Αγρότης Λιανοκλαδίου-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 3-0
Πύρασος Νέας Αγχιάλου-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-3 α.α.
Πύρασος Νέας Αγχιάλου-Πυργετός Λάρισας 0-1
Καμένα Βούρλα-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 2-5(3 Διαμάντης, 2 Τσάγγαρης)
Πύρασος Νέας Αγχιάλου-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-0
Ελασσόνα-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 1-0
Πύρασος Νέας Αγχιάλου-Αμπελωνιακός 2-2(Τσάγγαρης, Πετρίδης)   
Πύρασος Νέας Αγχιάλου-Ταυρωπός Καρδίτσας 3-1(Τσάγγαρης, Πετρίδης, Σπύρου)
Α.Ε. Μουζακίου-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 0-1(Αρσένος)
Πύρασος Νέας Αγχιάλου-Α.Ο. Καρδίτσας 0-1
Αλμυρός Βόλου-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 1-0
Πύρασος Νέας Αγχιάλου-Αγρότης Λιανοκλαδίου 0-1
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 4-2(Τσάγγαρης, Διαμάντης)
Πυργετός Λάρισας-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 1-0
Πύρασος Νέας Αγχιάλου-Καμένα Βούρλα 4-0(2 Πετρίδης, Κίτσος, Ασλάνογλου)

Οι συμμετοχές


Μπασδάνης
18
Διαμάντης
17
Γκάγκας Λ.
17
Πετρίδης
17
Κίτσος
17
Γκιούρκης
17
Τσάγγαρης
16
Γκάγκας Σ.
16
Σπύρου
15
Κοντοβάς Ι.
14
Μπούτλας
13
Τανάγιας
12
Ράπτης
11
Χάνος
10
Αρσένος
9
Κυριάκος
9
Κόκκας
8
Σατελιάν
6
Κοντοβάς Π.
6
Ασλάνογλου
6
Αναστασίου
5
Μπαλαμούτης
3
Κουτσιρίμπας
3

Οι σκόρερ


Διαμάντης
6
Τσάγγαρης
5
Πετρίδης
4
Κίτσος
2
Αρσένος
1
Ασλάνογλου
1
Σπύρου
1

Η προϊστορία


Αρνητική παράδοση έχει στο Καρπενήσι ο Πύρασος. Μετρά δυο ήττες με 1-0 από τους Καρπενησιώτες, ενώ ούτε πέρυσι με τον Απεραντιακό κατέκτησε τους τρεις βαθμούς. Δεν έχει σκοράρει στο Ευρυτανικό έδαφος.

Αναλυτικά:


2008-2009
1-0
2009-2010
1-0

Η τελευταία αναμέτρηση
Με ένα τέρμα του Βασίλη Ντουφεκιά στον έξτρα χρόνο των καθυστερήσεων ο ΑΠΟΚ νίκησε με 1-0 τον Πύρασο στην πρεμιέρα τότε της κατηγορίας. Ο Πύρασος εκείνη την σαιζόν κέρδισε την δεύτερη συνεχόμενη παραμονή του, ενώ οι Καρπενησιώτες υποβιβάστηκαν μετά από τέσσερις σαιζόν.

Αναλυτικά:

Περίοδος 2009-2010: ΑΠΟΚ Βελούχι-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 1-0


Αγωνιστική: 1η, Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου, 20/9/2009
Γκολ: 93΄ Ντουφεκιάς
Δοκάρι: 84΄ Νούσιας
Διαιτητής: Αναστασίου (ΣΔΠ Λάρισας)

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ευαγγελόπουλος, Πασσάς, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Βλάχος, Μπόνιας, Ζαραβέλης, Ράικος(76΄ Ντουφεκιάς), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος, Σκαρλάτος

Πύρασος Νέας Αγχιάλου (Λάκης Μπακάλης): Στούκας, Ρουκάς, Νούσιας(89΄ Δανόπουλος), Σπύρου(46΄ Αποστολίδης Α.), Γκάγκας, Στεφανής, Αρσένος, Αποστολίδης Μ., Κίτσιος, Πετρίδης, Κωνσταντάκος(93΄ Φλάμος)


Ο αγώνας του Α΄ Γύρου
Αν και αρκετά καλύτεροι οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του σκληροτράχηλου Βελούχιου. Οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0. Έτσι δεν συνδυάστηκε με το «δεξί» η επιστροφή του Πύρασου στο ανακαινισμένο γήπεδο του.

Αναλυτικά:

Περίοδος 2011-20112: Πύρασος Νέας Αγχιάλου-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-0 


Αγωνιστική: 10η, Δημοτικό Στάδιο Νέας Αγχιάλου, 22/1/2012
Δοκάρι: 41΄ Διαμάντης
Διαιτητής: Παπαργυρίου(ΣΔΠ Πιερίας):

Συνθέσεις Ομάδων 

Πύρασος Νέας Αγχιάλου (Νίκος Χατζηκυριακίδης) : Γκιούρκης, Μπούτλας, Ράπτης(56΄ Σπύρου), Κοντοβάς Ι., Γκάγκας Λ., Τανάγιας(65΄ Χάνος), Μπασδάνης, Γκάγκας Σ.(61΄ Κοντοβάς Π.), Διαμάντης, Πετρίδης, Τσάγγαρης
ΑΠΟΚ Βελούχι (Παύλος Σερμπέσης) : Ρεσίτης, Πασσάς, Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης, Ζαλοκώστας, Ζαραβέλης, Ντουφεκιάς, Κατσαδούρος(33΄ λ.τρ. Μπόνιας), Κουρλός(78΄ Κουτσουπιάς, 93΄ Φλωράκης), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος


Του έλλειψε ο Αρσένος


Ένας από τους ποδοσφαιριστές το κενό, του οποίου φάνηκε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ήταν ο έμπειρος Στέλιος Αρσένος. Λόγω τραυματισμού άργησε, όπως ήταν φυσικό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Πύρασο. Όλη την χρονιά έχασαν λόγω σοβαρών τραυματισμών οι: Δημήτρης Στεφανής, Μιχάλης Αποστολίδης και Αλέξανδρος Γεωργιάδης.

«Τόπος» στα νιάτα-Το παράδειγμα του Σπύρου

 












Ποδοσφαιριστές από το παιδικό τμήμα του Πύρασου συμμετέχουν στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας. Αρκετοί από αυτούς θα στελεχώσουν τον νέο Πύρασο της σαιζόν 2012-2013. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ποδοσφαιριστή, που βγήκε από τις ακαδημίες του συλλόγου είναι ο 20χρονος μεσοαμυντικός Σάκης Σπύρου. Η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής είναι εξαιρετική. Μάλιστα οι Αγχιαλίτες είχαν συμμετάσχει πέρυσι σε θερινό τουρνουά του Καρπενησίου.

Με 3 νεαρούς


Για πρώτη φορά θα είναι στην 18αδα τρεις 15χρονοι. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Θανάση Σαματά, τον μέσο Γιάννη Γιαννούχο και τον επιθετικό Θοδωρή Κυριέρη.






Φωτογραφίες: www.pyrasos.gr, Δημήτρης Φούρκας (Ν. Καρδίτσας)