Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Γιώργος Γκιούρκης: «Θέλουμε να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι από την κατηγορία»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας παραχώρησε ο τερματοφύλακας του Πύρασου Γιώργος Γκιούρκης. Η ομάδα του αγωνίζεται σε μια αδιάφορη βαθμολογικά για αυτήν εκτός έδρας αναμέτρηση με το Βελούχι στο Καρπενήσι για τα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.
Η άποψη του είναι ότι ο Πύρασος αξίζει να βρίσκεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Πιστεύει ότι τα αποτελέσματα δεν είναι αντιπροσωπευτικά της εικόνας, που παρουσίασαν οι Αγχιαλίτες στο γήπεδο. Κανείς εντός του συλλόγου δεν περίμενε, όπως μας είπε ότι θα βρίσκεται τόσο χαμηλά με βάση και την περυσινή εκπληκτική της πορεία.
Ο Πύρασος θέλει να κλείσει την σαιζόν με ένα θετικό αποτέλεσμα. «Νίκη και μόνο νίκη» μας είπε χαρακτηριστικά. Πιστεύει ότι η ομάδα του αδικείται από το 0-0 του πρώτου γύρου, καθώς έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ. Πιστεύει ότι η Καρπενησιώτικη ομάδα θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.
Όσον για τον εαυτό στην πρώτη του σαιζόν στην Δ΄ Εθνική, τον βοήθησαν πολύ οι άνθρωποι του Πύρασου, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε αγώνα. «Κολύμπησε» κατευθείαν στα βαθιά, καθώς μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην Β΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Θεσσαλίας.
Ο 19χρονος (Γεννημένος στις 5/4/1993) Γιώργος Γκιούρκης αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Δ΄ Εθνική. Έχει 17 συμμετοχές και είναι ο βασικός γκολκίπερ του Πύρασου. Εντάχτηκε το καλοκαίρι του 2011 από τους Αγχιαλίτες, παίρνοντας μεταγραφή από την ΑΠΟΒ (Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου)

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Γιώργο πρώτα από όλα σχολίασε μας την φετινή πορεία της ομάδας σου.
Γιώργος Γκιούρκης: «Η φετινή πορεία είναι πολύ διαφορετική, εάν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα μας τερμάτισε πέρυσι στην 4η θέση. Φέτος τα πράγματα δεν τα φανταζόμασταν έτσι. Χάσαμε πολύ σημαντικούς παίχτες, αλλά έχουμε και παίχτες, που μπορούνε να αναπληρώσουνε κάθε κενό οποιαδήποτε στιγμή. Η ομάδα αξίζει να αγωνίζεται στην Δ΄ Εθνική, γιατί έχει ιστορία και γιατί η εικόνα των αποτελεσμάτων της είναι η αντίθετη από αυτή, που βγάζουμε στο γήπεδο.»

Evrytania Sport: Πως κρίνεις το φετινό επίπεδο της Δ΄ Εθνικής, στην οποία αγωνίζεσαι πρώτη χρονιά;
Γιώργος Γκιούρκης: «Το επίπεδο είναι δύσκολο, σε λογικά πλαίσια για μένα, γιατί ήρθα από την Β΄ Τοπική κατηγορία. Στην πορεία, αφού δούλεψα σωστά με σωστούς ανθρώπους του Πύρασου το επίπεδο για μένα άλλαξε. Μπορούσα να ανταπεξέλθω σε κάθε αγώνα της ομάδας.»

Evrytania Sport: Το Σάββατο (28-4) ταξιδεύετε στο Καρπενήσι, για να αντιμετωπίσετε το Βελούχι. Ποιος είναι ο στόχος σας από αυτό το παιχνίδι;
Γιώργος Γκιούρκης: «Στόχος μας το Σάββατο στο Καρπενήσι είναι η νίκη και τίποτε άλλο. Γνωρίζουμε πως η ομάδα μας έχει υποβιβαστεί, αλλά εμείς θέλουμε να φύγουμε από την κατηγορία αυτή με ψηλά το κεφάλι.»

Evrytania Sport: Ποια είναι η άποψη σου για την ομάδα του Καρπενησίου με βάση και τον αγώνα του Α΄ Γύρου; Θεωρείς θα σωθεί;
Γιώργος Γκιούρκης: «Η ομάδα του ΑΠΟΚ Βελούχι με βάση τον πρώτο γύρο δεν έδειξε ότι μπορεί να μείνει στην κατηγορία, τουλάχιστον στο παιχνίδι με εμάς δεν μας απείλησε σχεδόν καθόλου. Ήμασταν σαφώς καλύτεροι και το δείξαμε, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό, που θέλαμε. Πιστεύω όμως ότι είναι μια ομάδα με καλούς παίχτες, που θα παλέψουν για την κατηγορία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν. Σας ευχαριστώ.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος