Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πάνος Αζακάς : «Έχουμε το κεφάλι ψηλά και πιστεύω ότι στο τέλος θα χαμογελάσουμε εμείς ως πρωταθλητές»

Ένας από τους πρωταγωνιστές του φετινού Αίολου παραχώρησε συνέντευξη στο Evrytania Sport. Πρόκειται για τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό Πάνο Αζακά.
Ο κιτρινόμαυρος ποδοσφαιριστής μας μιλάει για τον πρώτο τελικό κόντρα στα Άγραφα και θεωρεί ότι κρίθηκε σε μια ολιγωρία της άμυνας της ομάδας του, ενώ πιστεύει ότι ο Αίολος δεν ήταν αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια.
Σίγουρα η ομάδα του έχει επηρεαστεί από την απουσία των δυο Νιγηριανών Τζόνι και Τζέϊμς, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει την αφορμή της απομάκρυνσης τους από τον Αίολο.
Όσο για τον δεύτερο τελικό επισημαίνει ότι ο αντίπαλος τους έχει πάρει ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο θα προσπαθήσει να ανατρέψει η ομάδα του, για να στεφθεί αυτή πρωταθλήτρια.
Σε αυτούς που τον κατηγορούν ότι παίζει αντιαθλητικά, διερωτάται τότε γιατί δεν έχει αποβληθεί σε κανένα παιχνίδι.
Ο νεαρός στόπερ μας μιλάει και για το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Τσουκαλά δίπλα του και για την ηρεμία και τι σιγουριά που του δίνει ο έμπειρος αμυντικός. Μας εξηγεί επίσης πως κατέληξε κεντρικός αμυντικός, καθώς τα προηγούμενα χρόνια αγωνίζονταν στον χώρο του κέντρου.
Για τα μελλοντικά του σχέδια θέλει να επιδιώξει να αγωνιστεί σε μεγαλύτερο επίπεδο.
Ο Πάνος Αζακάς έχει γεννηθεί στις 28/5/1991. Είναι η 3η συνεχόμενη σαιζόν του στον Αίολο. Το 2009 επέστρεψε στην ομάδα του Προφήτη Ηλία ως ελεύθερος από τον Ευρυτανικό. Μετρά συνολικά στην Α΄ ΕΠΣΕ 40 συμμετοχές και 3 γκολ. Φέτος έχει καθιερωθεί ως βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος στο κέντρο της άμυνας, με παρτενέρ του τον έμπειρο Βασίλη Τσουκαλά. Έχει αγωνιστεί και στα 20 ματς του Αιόλου.

 Αναλυτικά η συνέντευξη :

Evrytania Sport : Πάνο να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας το “Evrytania Sport”. Η ομάδα σου την Κυριακή ξεκίνησε με ήττα στους τελικούς με τα Άγραφα. Τι δεν πήγε καλά;
Πάνος Αζακάς : «Να σας ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου που με καλέσατε, και συγχαρητήρια για την προσπάθεια, που κάνετε. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο πρώτος τελικός με τα Άγραφα, πιστεύω ότι μια ολιγωρία της άμυνας στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ μας στοίχησε την ήττα. Επίσης δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Φτάσαμε κοντά στην αντίπαλη εστία πολλές φορές και με καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε.» 

Evrytania Sport : Νοιώθεις ότι ήσασταν άτυχοι αφού χάσατε χωρίς να απειληθείτε;
Πάνος Αζακάς : «Δεν ήμασταν άτυχοι αλλά ούτε και τυχεροί, να τονίσω ότι δεν θυμάμαι σε κάποιο παιχνίδι φέτος η τύχη να είναι με το μέρος μας.»

Evrytania Sport : Σας επηρέασε η απουσία των Τζόνι και Τζέϊμς;
Πάνος Αζακάς : «Σίγουρα και ποιον δεν θα επηρέαζε η απουσία δυο βασικών παιχτών στα πιο κρίσιμα ματς ολόκληρου του πρωταθλήματος; Δεν θα σταθώ στην αιτία, που προκάλεσε την απομάκρυνσή τους με σκοπό να μην είναι παρόντες στους τελικούς. Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα πιστεύει και μπορεί να πετύχει το στόχο της και χωρίς αυτά τα παιδιά.»

Evrytania Sport : Πιστεύεις ότι υπάρχουν ελπίδες για τίτλο; Ξεκινάτε στον 2ο τελικό ως γνωστόν πίσω στο σκορ με 1-0.
Πάνος Αζακάς : «Αδιαμφισβήτητα υπάρχουν ελπίδες για το πρωτάθλημα. Το 0-1 του πρώτου αγώνα σίγουρα δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην αντίπαλη ομάδα, αλλά είναι μονάχα ένα παιχνίδι, ένας «τελικός» των τελικών με  μονόδρομο για μας τη νίκη. Βέβαια είναι ένα δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες. Έχουμε το κεφάλι ψηλά και πιστεύω ότι στο τέλος θα χαμογελάσουμε εμείς ως πρωταθλητές.»

Evrytania Sport : Τι απαντάς σε όσους πιστεύουν ότι πολλές φορές κάνεις αντιαθλητικά μαρκαρίσματα;
Πάνος Αζακάς : «Δεν νομίζω να μην έχω τιμωρηθεί για τα μαρκαρίσματα που κάνω, οπότε αν ήταν αντιαθλητικά γιατί δεν αντίκρισα ποτέ κόκκινη κάρτα; Να σας θυμίσω ότι ο Αίολος φέτος δεν πήρε το κύπελλο ήθους για μία κόκκινη κάρτα, που κατά την γνώμη μου ήταν «τραβηγμένη» και οφείλεται σε λάθος του διαιτητή.»

Evrytania Sport : Έχεις αγωνιστεί σε όλα τα ματς φέτος του Αίολου στο κέντρο της άμυνας και με πολύ καλή απόδοση. Που οφείλεται αυτό κατά την γνώμη σου; Βοηθάει η παρουσία του Τσουκαλά δίπλα σου;
Πάνος Αζακάς : «Δεν είναι τυχαίο ότι όταν ο Βασίλης είναι καλός, είμαι και εγώ. Η παρουσία του Τσουκαλά δίπλα μου έχει παίξει καθοριστικό ρόλο, όταν έχεις δίπλα σου ένα τόσο έμπειρο παίχτη, που μεταδίδει ηρεμία και σιγουριά, σίγουρα βοηθάει. Από κει και πέρα έχω δουλέψει αρκετά στις προπονήσεις και προσπαθώ να τα δίνω όλα σε κάθε ματς.»

Evrytania Sport : Αγωνίζεσαι ουσιαστικά για 3η χρονιά στον Αίολο. Τις προηγούμενες χρονιές έπαιζες στο κέντρο, πώς κατέληξες στόπερ;
Πάνος Αζακάς : «Πέρσι την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου με τα Άγραφα χρειάστηκε να αγωνιστώ στο κέντρο της άμυνας από ανάγκη. Όσον αφορά την φετινή περίοδο εγώ ήμουν στην διάθεση του προπονητή για να κρίνει αυτός το που μπορώ να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα.»

Evrytania Sport : Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Σκέφτεσαι να παίξεις ποδόσφαιρο σε μεγαλύτερο επίπεδο;
Πάνος Αζακάς : «Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και αν μου δοθεί η ευκαιρία θα το επιχειρήσω.»

Evrytania Sport : Να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Πάνος Αζακάς : «Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να πάρουμε το πρωτάθλημα, έχουμε δουλέψει αρκετά από τον Αύγουστο και πιστεύω ότι αυτό το πρωτάθλημα μας αξίζει. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου για την άψογη συνεργασία μέσα και έξω από το γήπεδο, και τον προπονητή μου που με βοήθησε να καθιερωθώ σ’ αυτή την ομάδα.»

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος