Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Προπαίδες : ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φωκίδας 0-3

Με 3η διαδοχική ήττα και χωρίς τέρμα ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα των προπαίδων η ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ηττήθηκε στο Καρπενήσι από την Φωκίδα με σκορ 0-3.
Η αναμέτρηση έγινε την Κυριακή 13/5 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου ξεκίνησε στις 1 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Good League ΟΠΑΠ του 6ου ομίλου.
Η ομάδα της Ευρυτανίας αγωνίστηκε και πάλι με αρκετούς ποδοσφαιριστές μικρότερης ηλικίας και προσπάθησε να κλείσει το μίνι πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Αυτή την φορά απέφυγε την συντριβή και είχε και αρκετές επιθετικές προσπάθειες. Οι μικροί Ευρυτάνες αποκόμισαν και πάλι σημαντικές εμπειρίες.
Η Φωκίδα ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο το πρωτάθλημα, ήταν ανώτερη και δίκαια έφτασε στην 2η εκτός έδρας νίκη της. Κυριάρχησε από την αρχή και απώλεσε πληθώρα ευκαιριών να διευρύνει και άλλο τον δείκτη του σκορ.
Η Φωκίδα τερμάτισε στην 1η θέση μαζί με Βοιωτία και Φθιώτιδα,  έχοντας 6 πόντους. Η Ευρυτανία κατέλαβε την τελευταία 4η θέση χωρίς βαθμό, χωρίς γκολ και με παθητικό 18 τερμάτων.

Σφύριξε ο Μπλούνας


Ο Φθιωτός ρέφερι Γιάννης Μπλούνας ήταν αυτός, που σφύριξε την αναμέτρηση των προπαίδων, έχοντας Ευρυτάνες επόπτες

Αρκετοί γονείς
Ξανά στο γήπεδο βρέθηκαν αρκετοί γονείς, οι οποίοι είδαν τα παιδιά τους να αγωνίζονται. 


Παρών ο Πρόεδρος και ο Βονόρτας


Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ευρυτανίας Δημήτρης Πεταρούδης, ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση. Από την ΕΠΣ Ευρυτανίας ήταν φυσικά στο γήπεδο και ο Διονύσης Βονόρτας. Αμέριστη ήταν και πάλι η βοήθεια στην οργάνωση των μικτών του παράγοντα των Αγράφων Δημήτρη Αθανασόπουλου.

Παρουσία από την ΕΠΣ Φωκίδας


Στο Καρπενήσι βρέθηκε ξανά ο παράγοντας της ΕΠΣ Φωκίδας Παναγιώτης Παύλου. Ακολουθεί πιστά τις μικτές ομάδες της ΕΠΣΦ και έχει έρθει και αρκετές φορές παρατηρητής σε αγώνες του Βελουχίου για την Δ΄ Εθνική. Μάλιστα την Δευτέρα 14/5 είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΣ Φωκίδας.

Α΄ μέρος

Υπό βροχή
Κάτω από ασθενή βροχόπτωση διεξήχθησαν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Η θερμοκρασία ωστόσο ήταν αρκετά υψηλή και επικρατούσε κουφόβραση.

Χαμένη ευκαιρία 


Μόλις στο 2ο λεπτό ο αρχηγός της Ευρυτανίας Πάνος Λιάγκας έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.


Στο μισό γήπεδο
Η Φωκίδα μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έπαιξε την Ευρυτανία στο μισό γήπεδο δείχνοντας ότι διαθέτει αρκετούς χαρισματικούς παίκτες.

Σκόρερ ο Βήχος


Στο 24΄ ο Μάριος Βήχος άνοιξε το σκορ και έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄ : Ο ταχύτατος Λιάγκας μπήκε τε τα τετ στην περιοχή απέναντι στον Γκαραβέλη σούταρε ο γκολκίπερ της Φωκίδας απέκρουσε σωτήρια και στην επαναφορά εξ  επαφής πλάσαρε πάνω από το τέρμα.
20΄ : Σουτ του Βήχου από αριστερά κόντραρε στους αμυνόμενους και νέο σουτ του Λούπουλ από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ευρυτανίας.
24΄ : Ο Βήχος με σουτ εκτός περιοχής και αριστερά και μετά από ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα της Ευρυτανίας, η μπάλα κατέληξε στην δεξιά του γωνία για το 0-1.

Β΄ μέρος

Αλλαγή γκολκίπερ

 












Με διαφορετικό τερματοφύλακα αγωνίστηκε στο δεύτερο 30λεπτο η Ευρυτανίας. Ο Γιάννης Φεγγούλης που αγωνίστηκε μέσα στο πρώτο μέρος, υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων. Στο πρώτο ημίχρονο γκολκίπερ της Ευρυτανίας ήταν ο Αποστόλης Νούλας.

Στο πρώτο 10λεπτο βρήκε πάλι δίχτυα
Δυνατά ξεκίνησε στο δεύτερο 30λεπτο η ομάδα της Φωκίδας, που πέτυχε δυο γρήγορα τέρματα.

Σκόρερ οι Μαμαρέλης και Σγουρός

 












Ο Θύμιος Μαμαρέλης και Δαυίδ Σγουρός σκόραραν για την Φωκίδα και ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο τελικό 0-3.

Κυνήγησε το γκολ 


Η ομάδα της Ευρυτανίας προσπάθησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα να πετύχει το γκολ της τιμής και το πρώτο της στο πρωτάθλημα. Είχε ορισμένες ευκαιρίες, οι οποίες δεν βρήκαν στόχο.

Οι καλύτερες φάσεις
32΄ : Σουτ του Φουσέκη εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Φεγγούλης, ο Σγουρός από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής έκανε το γύρισμα και ο Μαμαρέλης με κεφαλιά εξ επαφής διαμόρφωσε το 0-2.
38΄ : Ο Σγουρός με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά και μετά από λάθος εκτίμηση του Φεγγούλη έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία και πραγματοποίησε το τελικό 0-3.
42΄ : Ο Καραμπάς σέντραρε από δεξιά και ο Σερπάνος από καλή θέση σούταρε δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
45΄ : Σουτ του Σγουρού από καλή θέση απέκρουσε ο πορτιέρο της Ευρυτανίας.
50΄ : Σουτ του Βήχου εκτός περιοχής και αριστερά χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και έφυγε άουτ.
54΄ : Ο Σγουρός σέντραρε από δεξιά, ο Κρικέλας Α. από κοντά πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Φεγγούλη.
57΄ : Ο Χρυσαφόπουλος Κ. έκανε ατομική προσπάθεια, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Γκαραβέλη.
58΄ : Ο Χρυσαφόπουλος Κ. έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Λιάγκας από κοντά σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι της Φωκίδας.

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Ανωνίου (Ευρυτανία) : «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και των δυο ομάδων, που πάνω από όλα ήταν πρωταγωνιστές. Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, εμείς κάναμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Προσπαθούμε όσον αφορά το κομμάτι το παιδικό, το οποίο είναι ένα κομμάτι που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, άλλα έχουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω του ότι δεν έχουμε παιδικό πρωτάθλημα εδώ στην Ευρυτανία.  Το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι φιλικές συναντήσεις με όμορα σωματεία άλλων νομών, καθώς επίσης και συμμετοχή στο τουρνουά κυρίως το καλοκαίρι, που για μας είναι ευτύχημα, που είναι εδώ στον τόπο μας και θα συμμετέχουμε μετά τις 15 Ιουνίου. Να ευχαριστήσουμε τους γονείς, που στηρίζουνε όλη αυτή την προσπάθεια, καθώς επίσης όλους τους τοπικούς φορείς εδώ, την ΕΠΣ ως διοργανώτρια, τα σωματεία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που προβάλετε αυτά τα γεγονότα που είναι πολύ σημαντικά. Για μας ο αγώνας είναι διαρκής είναι συνεχόμενος, βεβαίως μας ενδιαφέρουνε και τα αποτελέσματα, αλλά θα έρθουν μέσα από τον χρόνο και την δουλειά. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι μόνο που βλέπουμε τα μάτια των παιδιών ότι είναι ικανοποιημένα και υπάρχει αυτή η ανταποδοτικότητα. Χαιρόμαστε για ακόμη μια φορά για τα ίδια τα παιδιά και να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσους συνδράμουν για την καλύτερη διεξαγωγή αυτών των πρωταθλημάτων.»

Γιάννης Μαρκοδήμος (Φωκίδα) : «Τέλειωσε και για φέτος το πρωτάθλημα προεπιλογής μικτών ομάδων στην κατηγορία προπαίδων.  Σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να έχει σημασία η συμμετοχή και η προσπάθεια, δεν έχει να κάνει με πρωταθλητισμό. Κερδίσαμε σήμερα 0-3, χωρίς καλή εμφάνιση και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι η ομάδα της Ευρυτανίας είχε μικρότερα παιδιά και αυτό την τιμά.  Θεωρούμε ότι η ομάδα μας έχει μια καλή φουρνιά σε αυτή την ηλικία, ελπίζουμε να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να είναι καλή. Μπορέσαμε και κάναμε την πρώτη μας νίκη την προηγούμενη αγωνιστική μέσα στην Φθιώτιδα και αυτό μας δίνει κουράγιο για την συνέχεια. Να ευχηθούμε σε όλους καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου & Γιάννης Φλωράκης) : Νούλας, Χρυσικός, Χρυσαφόπουλος Χ., Καββαδίας, Χρυσαφόπουλος Κ., Φεγγούλης, Μπουμπουρής, Ζαχαράκης, Σερπάνος, Λιάγκας, Μακρυπίδης
Έπαιξαν και οι : Καραμπάς, Κυλλής, Τριανταφύλλου, Τόλης Α., Τόλης Ν., Καραγιάννης, Τάσιος

Φωκίδα (Γιάννης Μαρκοδήμος & Γιάννης Καρλιάυτης) : Γκαραβέλης, Κρικέλας Γ., Κούτρης, Γκούτλας, Τερλίγκας, Φουσέκης, Καπαρέλης, Λούπουλ, Σγουρός, Μαμαρέλης, Βήχος
Έπαιξαν και οι : Κοκμοτός, Βύνιας, Τσώκος, Ρίζος, Κρικέλας Α., Παγώνης

Διαιτητής : Γιάννης Μπλούνας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος
















<