Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Αίολος-Αχιλλέας Δομοκού 1-4

Την ανατροπή έκανε ο Αχιλλέας Δομοκού κόντρα στον Αίολο και επικράτησε στο Καρπενήσι του πρωταθλητή Ευρυτανίας με το ευρύ 1-4.
Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 20/5 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των Play Off ανόδου στο περιφερειακό πρωτάθλημα του 7ου ομίλου. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια υψηλή θερμοκρασία και παρουσία περίπου 300 φιλάθλων.
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία με αρκετούς νεαρούς στην σύνθεση της υπερέβαλλε εαυτό και κυνήγησε το «θαύμα» κόντρα σε έναν πολύ πιο ισχυρό και δυνατό αντίπαλο. Αγωνίστηκε με σωστή αμυντική λειτουργία και έκλεισε αρκετούς χώρους στον αντίπαλο. Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου με μια από τις ελάχιστες επιθέσεις, που πραγματοποίησε πήρε προβάδισμα με γκολ του Μιχάλη Νούλα. Η κόπωση των ποδοσφαιριστών στην συνέχεια και η άνοδος του Αχιλλέα οδήγησαν τους Ευρυτάνες στην ήττα με σκορ 1-4.
Ο Αχιλλέας του Σπύρου Λέντα ήταν φλύαρος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και χρειάστηκε να μείνει πίσω στο σκορ για να αφυπνιστεί και ανεβάσει την απόδοση του. Είχε την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά μόνο στο δεύτερο μέρος δημιούργησε προϋποθέσεις για την επίτευξη τερμάτων. Σημαντική ήταν η συμβολή της χρυσής αλλαγής του Λευτέρη Αδάμ, που πέτυχε δυο γκολ.
Ο Δομοκός βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή του ομίλου με 3 βαθμούς και υποδέχεται τον Παρνασσό Αράχοβας την Τετάρτη και ακολουθούν μετά άλλα δυο εντός έδρας ματς. Ο Αίολος έχει αντίθετο δρόμο ,αγωνίζεται την Τετάρτη εκτός έδρας με τον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου και στην συνέχεια έχει άλλα δυο εκτός έδρας ματς και βρίσκεται στην τελευταία 4η θέση χωρίς βαθμό.

Με εκδρομείς ο Δομοκός
Αρκετούς φιλάθλους είχε στο πλευρό της η ομάδα του Αχιλλέα Δομοκού. Στο Καρπενήσι ταξίδεψαν περίπου 50 με 70 φίλαθλοι από την γειτονική Φθιώτιδα.

Εμψύχωναν τους παίκτες
Μερίδα φίλων του Αίολου ενθάρρυναν τους ποδοσφαιριστές, φωνάζοντας συνθήματα, έχοντας και ταμπούρλο. Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο από το Καρπενήσι και είδε την υπερπροσπάθεια της Ευρυτανικής ομάδας.


Το σχήμα του Αίολου
Με αμυντική διάταξη κατέβηκε ο Αίολος, έχοντας 11 παίκτες πίσω από την σέντρα, κάτι που απέδωσε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Γκολκίπερ ήταν ο Κόκκοτος. Δεξιός μπακ ξεκίνησε ο Μπούκας και αριστερός ο Νικολάου. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Τσουκαλάς (Λίμπερο) μαζί με τους :Νίκο Ράικο και Κορέντζελο. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Τριανταφυλλόπουλος, έχοντας πιο μπροστά του τον Μιχάλη Νούλα σε πιο ελεύθερο ρόλο. Δεξιός μέσος ξεκίνησε ο Γραβιάς και αριστερός ο Κατσαρής. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Τσιλίκας.

Εκτός ο Λέντας


Ο ικανότατος επιθετικός Νίκος Λέντας του Δομοκού έμεινε στον πάγκο, καθώς τραυματίστηκε σε παιχνίδι αστυνομικών διευθύνσεων. Οι πρωταθλητές Φθιώτιδας έχασαν αρκετή από την δύναμη τους στην επίθεση. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής ήταν με διαφορά ο πρώτος σκόρερ στην Α1 Φθιώτιδας (35 γκολ).

Χωρίς τους Νιηγριανούς & Αζακά-Χρυσικο
Απουσίαζαν από πλευράς οι δυο Νιγηριανοί Εμμάνουελ Τζόνι και Τζέϊμς Αλί. Πλήγμα για τον Αίολο ήταν η απουσία του αναντικατάστατου στόπερ Πάνου Αζακά, ο οποίος έχει κληθεί να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής απουσίασε για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν από παιχνίδι της ομάδας του και άλλαξε τα αμυντικά πλάνα του προπονητή του. Εκτός ήταν ξανά και ο 23χρονος μεσοεπιθετικός Μάκης Χρυσικός

Οδηγίες από τον Λάμπου


Από τον πάγκο παρακολουθούσε τον αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο προπονητής του Δομοκού Σπύρος Λέντας. Στην γραμμή ήταν συνέχεια και έδινε οδηγίες ο βοηθός του και γυμναστής της ομάδας Γιώργος Λάμπου.

Γύρισε το ματς με Αδάμ


Ο 27χρονος επιθετικός Λευτέρης Αδάμ του Αχιλλέα Δομοκού με τα δυο τέρματα που πέτυχε συνέβαλλε τα μέγιστα στην επαναφορά του ματς και την νίκη της ομάδας του, ενώ είχε δώσει έτοιμο γκολ στον Καυκιά για το 1-2. Έμεινε στον πάγκο εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού, που τον ταλαιπωρούσε.

Ο μαχητής Μπούκας


Πολλές μάχες έδωσε ο Κώστας Μπούκας στο δεξί άκρο της άμυνας και ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του Προφήτη Ηλία.

Α΄ Μέρος

Κυκλοφορία Δομοκού
Ο Αχιλλέας Δομοκού μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά πήρε τα ηνία της αναμέτρησης ,κυκλοφόρησε την μπάλα και προσπάθησε να απειλήσει την εστία των Ευρυτάνων.

Δοκάρι με Καρκάνη


Κοντά στο γκολ έφτασαν οι φιλοξενούμενοι στο 34ο λεπτό αλλά η κεφαλιά του δεξιού μπακ Πέτρου Καρκάνη μετά από το κόρνερ του Μιχάλη Καλύβα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.


Παιχνίδι υπομονής
Η ομάδα της Ευρυτανίας έπαιξε αμυντικά έκλεισε σωστά όλους τους χώρους και προσπάθησε να απειλήσει μέσα από ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄ : Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κοκονδύνη.
13΄ : Δυνατό σουτ του Παπαϊωάννου Ι. εκτός περιοχής πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από το τέρμα του Κόκκοτου.
17΄ : Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Καλύβα από πλάγια αριστερά μάζεψε εύκολα ο πορτιέρο του Αίολου στην αριστερή του γωνία.
21΄ : Ο Χανής έδωσε στον Αλεξίου, ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και έφυγε κόρνερ ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.
22΄ : Το κόρνερ εκτελεί ο Καλύβας από αριστερά, η κεφαλιά του Κακυκιά από κοντά πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κόκκοτου.
30΄ : Δυνατό μακρινό σουτ του Παπαϊωάννου Ι. πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κόκκοτου και προτού πεταχτεί στην πορεία της μπάλας ο Καυκιάς.
34΄ : Ο Καλύβας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Καρκάνης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μέσα από την μικρή περιοχή η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πριν μπει στην φάση ο Παπαϊωάννου Ι., ο Κορέντζελος απέκρουσε σωτήρια σε νέο κόρνερ.
38΄ : Ο Λιασίδης ελίχτηκε όμορφα από αριστερά έκανε την σέντρα-σουτ που πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» του Αίολου.

Τα είπαν Καλύβας-Μπακαλίδης
Ολιγόλεπτη συζήτηση είχαν κατά την διάρκεια της ανάπαυλας ο Άλεξ Μπακαλίδης του Βελουχίου και ο Μιχάλης Καλύβα του Δομοκού. Οι δυο τους αγωνίστηκαν την χρονιά 2010-11 στο περιφερειακό πρωτάθλημα με την ομάδα του Αγρότη Λιανοκλαδίου.


Β΄ μέρος

Πρωτοπορία με Νούλα


Δυνατά ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Καρπενησίου που στο 50ο λεπτό πήρε το προβάδισμα χάρις σε γκολ του Μιχάλη Νούλα και σκόρπσε θύελλα πανηγυρισμών στους οπαδούς τους. Ο Νούλας σκόραρε με παρόμοιο τρόπο και από την ίδια θέση και στο ίδιο τέρμα, όπως το νικητήριο γκολ τίτλου με τα Άγραφα.



Ισοφάρισε με Αλεξίου


Ο Δομοκός δεν το έβαλε κάτω πίεσε και έφτασε 7 λεπτά αργότερα στην ισοφάριση με ένα εξαιρετικό γκολ του 27χρονου Αλέξη Αλεξίου εκτός περιοχής.

Ολική ανατροπή για τους Φθιωτούς


Στο 74΄ ο 29χρονος Γιώργος Καυκιάς από κοντά σκόραρε για τον Αχιλλέα και πέτυχε την ολική ανατροπή για το 1-2. Ο σκόρερ του Δομοκού ήταν συμπαίχτης στην Ελευθερούπολη, μαζί με τον Ζάχο Πολυτσέρη του Βελουχίου.

Με δυο γκολ του Αδάμ
Ο Λευτέρης Αδάμ στο 84΄ και στο 91΄ κλείδωσε την νίκη της ομάδας του και συνέβαλλε αρκετά στην αλλαγή της ροής του παιχνιδιού.


Αποχώρησαν οι οπαδοί των γηπεδούχων
Με την επίτευξη του τρίτου τέρματος των Φθιωτών οι Καρπενησιώτες άρχισαν σιγά-σιγά να αποχωρούν από το γήπεδο.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄ : Ο Νικολάου έκανε την μπάλα από αριστερά για τον Νούλα Μ., ο οποίος κινήθηκε γρήγορα από αριστερά, έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή απέναντι στον Κοκονδύνη , πλάσαρε υποδειγματικά στην αριστερή γωνία και άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Ευρυτανίας (1-0).
57΄ : Ο Χανής πάσαρε στον Αλεξίου, ο οποίος από μακρινή απόσταση με έξοχο σουτ στο δεξί «παραθυράκι» του εμβρόντητου Κόκκοτου απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 1-1.
64΄ : Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπούκα από πλάγια αριστερά απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο γκολκίπερ των Φθιωτών.
74΄ : Ο Λιασίδης σέντραρε από αριστερά, ο Αδάμ  πάσαρε στον Καυκιά που από κοντά ψύχραιμα με πλασέ στην δεξιά γωνία του Αιόλου σκόραρε, βάζοντας μπροστά την ομάδα του με 1-2.
84΄ : Ο Καυκιάς έβγαλε την μπαλιά από το κέντρο στην «πλάτη» της άμυνας για τον Αδάμ, που τετ α τετ με τον Κόκκοτο, πλάσαρε από κοντά στην αριστερή του γωνία για το 1-3.
88΄ : Ο Αδάμ πάσαρε στον Παπαϊωάννου Ι., ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
91΄ : Ο Καυκιάς έκανε την μπαλιά πίσω από το κέντρο για τον Αλεξίου, που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε δυνατά ο Κόκκοτος απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και ο Αδάμ εύκολα στην επαναφορά με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-4 για τους πρωταθλητές Φθιώτιδας. Αμέσως μετά ο κ. Σκουλάς σφύριξε την λήξη.

Κίτρινες Κάρτες
Τριανταφυλλόπουλος, Γραβιάς, Τσιλίκας, Σαϊνης, Αλεξίου, Καλύβας, Χανής

Διακριθέντες
Αίολος : Μπούκας, Κορέντζελος, Νούλας Μ.,
Αχιλλέας Δομοκού : Αδάμ, Καυκιάς, Αλεξίου, Παπαϊωάννου Ι., Λιασίδης

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος) : «Πιστεύω ότι το σημερινό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια, που κάναμε. Παρά τα προβλήματα μας με τραυματισμούς και απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, σταθήκαμε ως ένα σημείο πολύ καλά απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Για αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και ειδικότερα στους 15χρονους, που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν πρώτη φορά απέναντι σε ομάδα εκτός νομού. Κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, συνεχίζουμε την Τετάρτη με το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ευβοϊκό.»

Σπύρος Λέντας (Αχιλλέας Δομοκού) : «Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια, που κάνανε. Σίγουρα ήταν το πρώτο παιχνίδι, η πρεμιέρα πάντα κρύβει δυσκολίες. Φυσικά υπήρχε και το άγνωστο της ομάδας του Αίολου, άσχετα αν και την είχαμε δει μια φορά και είχαμε πάρει κάποιες πληροφορίες. Συγχρόνως υπήρχε και το πλαστικό γήπεδο, που εμάς σήμερα μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Κάναμε πάνω από ένα ημίχρονο, για να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε, πέσαμε και σε μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Αίολου, που ήταν όλοι πίσω από την σέντρα, προσπαθούσανε. Εντάξει δεν τα καταφέραμε στο πρώτο ημίχρονο και έπρεπε να δεχτούμε το γκολ στις αρχές του δευτέρου, για να συνέλθουμε κάπως, να παίξουμε καλύτερα, να βάλουμε τα γκολ, που βάλαμε και να κερδίσουμε. Ήρθαμε για την νίκη, την πετύχαμε έστω και κάπως πιο δύσκολα από ότι περιμέναμε, αλλά δεν λέει τίποτα, δεν έχουμε μέρες ξεκούρασης ούτε να πανηγυρίσουμε. Την Τετάρτη έρχεται ένα άλλο παιχνίδι, το οποίο για μας είναι ο επόμενος τελικός. Συγχρόνως έχουμε βάλει έναν στόχο, εάν είναι δυνατόν τα 4 πρώτα παιχνίδια να είναι όλα θετικά αποτελέσματα και με την ισοπαλία, που βγήκε στο άλλο παιχνίδι να τελειώνουμε την υπόθεση. Φυσικά εμείς σκεφτόμαστε την Αράχωβα, θα ετοιμαστούμε όσο μπορούμε καλύτερα, υπάρχει η κούραση, είχαμε σήμερα κάποια προβλήματα. Ελπίζω την Τετάρτη να είναι καλύτερα κάποιοι παίκτες, οι οποίοι είχαν κάποιους μικροτραυματισμούς και τους κρατήσαμε έξω. Ρισκάραμε μόνο με έναν παίκτη τον Αδάμ, ο οποίος ήταν κάπως καλύτερα και μας δικαίωσε μπορώ να πω.»

Συνθέσεις Ομάδων


Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Κόκκοτος, Κορέντζελος, Νικολάου, Ράικος Ν., Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούκας, Γραβιάς(69΄ Νούλας Ο.), Νούλας Μ., Κατσαρής(64΄ Σιαλμάς), Τσιλίκας(59΄ Καρατσίκης)

Αχιλλέας Δομοκού (Σπύρος Λέντας) : Κοκονδύνης, Καρκάνης(55΄ Μπουσάϊ), Λιασίδης, Σαϊνης, Αλεξίου, Αναστασίου(55΄ Αδάμ), Καλύβας(88΄ Τσιώλης), Παπαϊωάννου Ι., Καυκιάς, Χανής, Παπαϊωάννου Χ.

Διαιτητής : Μανώλης Σκουλάς (ΣΔΠ Θεσσαλίας)
1ος Βοηθός : Αντώνης Δαλούκας (ΣΔΠ Θεσσαλίας)
2ος Βοηθός : Κώστας Πετρόπουλος (ΣΔΠ Θεσσαλίας)















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος
















<