Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αίολος-Μυρίκη 2-2

Ισόπαλοι με σκορ 2-2 αναδείχτηκαν Αίολος και Μυρίκη σε φιλική συνάντηση.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/5 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα. Λιγοστοί φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση, που είχε περισσότερο προπονητικό χαρακτήρα.
Ο Αίολος είχε την ευκαιρία να δώσει ένα «τεστ» 8 μέρες πριν την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος των Play Off ανόδου στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Προβλημάτισε με την απόδοση του και σίγουρα χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για την δύσκολη συνέχεια που έρχεται.
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα αγωνίστηκε χωρίς άγχος και αρκετοί παίκτες βαρόμετρο είχαν πολύ καλή απόδοση. Οι «κόκκινοι» έπαιξαν ελεύθερο ποδόσφαιρο και έδειξαν τις ποδοσφαιρικές τους αρκετές. Η Μυρίκη συγκεντρώθηκε για το φιλικό, καθώς έχει σταματήσει τις προπονήσεις εδώ και αρκετό καιρό.

Από δυο 35λεπτα


Συνολική διάρκεια 70 λεπτά είχε η φιλική αναμέτρηση και συγκεκριμένα 2 35λεπτα. Ρέφερι ήταν ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος, που σαν ποδοσφαιριστής έχει φορέσει την φανέλα και των δυο ομάδων.

Με αρκετούς «ξένους»
Με σημαντικές απουσίες αγωνίστηκε η Μυρίκη, αφού είχε στην σύνθεση ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες. Αγωνίστηκε ο Κώστας Λάππας του Αίολου, ο Κώστας Σταμούλης του ΑΠΟΚ, ο Γιάννης Γαλανός του Κερασόβου, ο Κώστας Αρκουμάνης της Κρέντης και ο Θωμάς Τσίπρας του Αγίου Προκοπίου.

Αντίπαλος στην ομάδα του για 70΄


Ο Κώστας Λάππας υπερασπίστηκε την εστία της Μυρίκης και αγωνίστηκε κόντρα στην ομάδα του. Οι «κόκκινοι» δεν μπόρεσαν να έχουν στην διάθεση τους τον γκολκίπερ τους Στέλιο Μεριγκούνη.

Χωρίς αρκετούς
Σημαντικές απουσίες είχε και ο Αίολος μεταξύ των οποίων βασικότατα στελέχη. Απουσίαζαν μεταξύ άλλων οι : Εμμάνουελ Τζόνι, Τζέιμς Αλί, Μιχάλης Νούλας, Ηρακλής Καρατσίκης και Χρήστος Κατσαρής.

Απουσίαζε ο «κόουτς»
Εκτός Ευρυτανίας βρίσκονταν ο προπονητής του Αίολου Νίκος Τριανταφυλλόπουλος. Βρέθηκε στον Δομοκό, όπου παρακολούθησε την φιλική αναμέτρηση του Αχιλλέα Δομοκού με τον Ανδρούτσο Γραβιάς (Τελικό αποτέλεσμα υπέρ των Φθιωτών 5-0). Ο Δομοκός είναι ο πρώτος αντίπαλος του Αίολου στους αγώνες μπαράζ.

Οδηγίες ο Χρυσικός


Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Μάκης Χρυσικός έδινε οδηγίες από τον πάγκο στην ομάδα του Αίολου. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός αντιμετωπίζει ακόμα πρόβλημα τραυματισμού.

Επανεμφάνιση Κώστα Λιάγκα


Μετά από αρκετό καιρό αγωνίστηκε ο 21χρονος επιθετικός Κώστας Λιάγκας και έδειξε αρκετά καλά στοιχεία.

Α΄ μέρος

Αιφνιδιασμός με Σιταρά


Μόλις στο 3o λεπτό της αναμέτρησης η ομάδα της Μυρίκης πήρε «κεφάλι» στο σκορ με τέρμα του Κώστα Σιταρά. Ο ποδοσφαιριστής της Μυρίκης τραυματίστηκε στο 32΄ και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου. Πέρασε σαν αλλαγή και πάλι στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια της επανάληψης.

Έλεγχος των πρωταθλητών
Μετά την ψυχρολουσία των πρώτων λεπτών ο Αίολος πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του κέντρου. Η Μυρίκη έβγαινε στην επίθεση με ταχύτατες αντεπιθέσεις.

Στην εκπνοή ισοφάρισε


Ο επιθετικός Σάκης Τσιλίκας λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄ : Ο Λιάγκας έβγαλε την κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας για τον Σιταρά Κ.(Χ), που απέναντι στον Στερόπουλο με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία άνοιξε το σκορ (0-1).
6΄ : Ο Μπούκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Γραβιάς έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Σιταρά, που επεχείρησε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, η οποία κατέληξε άουτ.
12΄ : Ο Τριανταφυλλόπουλος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, βρέθηκε σε θέση βολής ,σούταρε χλιαρά όμως, με τον Λάππα να πέφτει και να αποκρούει από την αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
21΄ : Ο Ζαραβέλης έκλεψε την μπάλα, έφτασε στα όρια της μεγάλης περιοχής σούταρε, με τον γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων» να μπλοκάρει εύκολα.
35΄ : Ο Νούλας σέντραρε από δεξιά, ο Τσιλίκας από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (1-1).

Β΄ μέρος

Με σκόρερ ξανά τον Σιταρά
Ο Κώστας Σιταρά.ς αφού πρώτα απώλεσε σημαντική ευκαιρία για το 1-2 στο 53΄ έξι λεπτά αργότερα πέτυχε το 2o προσωπικό του τέρμα και έβαλε μπροστά την Μυρίκη.

Ισοφάρισε ο Μπούκας


Ο μέσος Κώστας Μπούκας στο 66o λεπτό ισοφάρισε στο τελικό σκορ και έπειτα από λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα Κώστα Λάππα.

Πολλές αλλαγές
Συνεχόμενες ήταν οι αλλαγές από την ομάδα της Μυρίκης. Αρκετοί ποδοσφαιριστές βγήκαν και μπήκαν μετά από λίγο στον αγωνιστικό χώρο.

Διπλή ευκαιρία με Νικολάου


Ο Νίκος Νικολάου στο 73΄ έχασε διπλή ευκαιρία να χαρίσει την φιλική νίκη στην ομάδα. Αρχικά είχε δοκάρι με κεφαλιά και στην επαναφορά ένα όμορφο ανάποδο ψαλίδι πέρασε άουτ.

Φινάλε με νεύρα
Το φιλικό ολοκληρώθηκε με λίγα νεύρα και ένταση. Ο Νίκος Νικολάου δέχτηκε το μαρκάρισμα του Κώστα Αρκουμάνη μέσα στην περιοχή, διαμαρτυρόμενος  για πέναλτι.

Οι καλύτερες φάσεις
37΄ : Ο Ζαλοκώστας πάσαρε στον Σταμούλη, ο οποίος έκανε το φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, που πέρασε πάνω από το τέρμα του Κόκκοτου.
49΄ : Ο Τσουκαλάς εκτέλεσε φάουλ και πάτησε στον Μπούκα, ο οποίος έκανε το συρτό σουτ, που μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Λάππας.
53΄ : Ο Σιταράς Κ.(Χ) κινήθηκε ταχύτατα, μπήκε τετ α τετ στην περιοχή του Αίολου, με τον Κόκκοτο, πλάσαρε με τον τερματοφύλακα του Αίολου να αποκρούει εντυπωσιακά από την αριστερή του γωνία.
59΄ : Ο Ζαραβέλης έβγαλε την μπαλιά για τον Σιταρά Κ.(Χ), που μπήκε μόνος στην περιοχή απέναντι στον Κόκκοτο, έκανε το σουτ στην δεξιά γωνία του Αίολου και πέτυχε το 1-2.
61΄ : Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου από κοντά κόντραρε στους αμυνόμενους και νέο σουτ του Γραβιά από κοντά έφυγε πάνω από την εστία.
66΄ : Ο Κορέντζελος πάσαρε δεξιά μέσα στην περιοχή στον Μπούκα ,που σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Λάππα, που φάνηκε να ελέγχει αλλά κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-2.
73΄ : Σέντρα-σουτ του Δαράβαλη από αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Μυρίκης. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Νικολάου πήρε την κεφαλιά που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά όμορφο ανάποδο ψαλίδι του ίδιου από κοντά έφυγε λίγο άουτ.














Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Μάκης Χρυσικός) : Στερόπουλος, Νικολάου, Σιταράς Κ.(Ν), Δαράβαλης, Κορέντζελος, Μπούκας, Γραβιάς, Τριανταφυλλόπουλος, Τσιλίκας, Ράικος Ν., Νούλας Ο.
Αγωνίστηκαν και οι : Κόκκοτος, Τσουκαλάς, Αζακάς

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Λάππας, Ζαραβέλης, Παχής, Σακαμπέτης, Ζαλοκώστας, Ίβρος, Λαθύρης, Σιταράς Κ.(Χ), Λιάγκας Κ., Τσίπρας, Σταμούλης
Έπαιξαν και οι : Αρκουμάνης, Γαλανός

Διαιτητής : Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος