Τρίτη 22 Μαΐου 2012

2η & 3η θέση για τις ομάδες της ΠΑΚ στην Σπερχειάδα

Στο πρώτο τουρνουά της ιστορίας της συμμετείχε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης. Συγκεκριμένα το Σάββατο 19/5 ταξίδεψε μέχρι την γειτονική Σπερχειάδα, παίρνοντας μέρος σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού, που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής.
Συμμετείχαν πάρα πολλοί αθλητές-τριες με τους αγώνες να διεξάγονται από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις προσπάθειες των ακαδημιών, με την συγκεκριμένη διοργάνωση να γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε από τον Άρη Σπερχειάδας και συμμετείχαν εκτός από την οικοδέσποινα ακαδημία του Δημήτρη Έλληνα, τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη και η δική μας Π.Α.Κ. με δυο μάλιστα ανάμεικτες ομάδες (Πράσινοι και άσπροι).
Νικητής του τουρνουά αναδείχτηκε ο γηπεδούχος Άρης, που επικράτησε στον τελικό της Π.Α.Κ. 2, ενώ η Π.Α.Κ. 1 επικράτησε στον μικρό τελικό των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη. Έτσι οι δυο ομάδες μας κατέκτησαν την 2η και την 3η θέση αντίστοιχα.
Η Π.Α.Κ. 1 (Πράσινες εμφανίσεις) αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες της Κατερινάς Μπαλωμένου, ενώ η Π.Α.Κ. 2 (Άσπρες εμφανίσεις) υπό τις οδηγίες του Φώντα Ζαχαρόπουλου. Οι δυο Ευρυτανικές ομάδες αποτελούνταν από 27 συνολικά άτομα (14 και 13 άτομα αντίστοιχα). Αγωνίστηκαν μαθητές-τριες Πέμπτης-Έκτης Δημοτικού και Πρώτης Γυμνασίου.
Η Π.Α.Κ. παρά το γεγονός ότι είναι μια νεοσύστατη ακαδημία άφησε πάρα πολύ καλά δείγματα. Οι μικροί αθλητές-τριες αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες, ενώ κατάφεραν να φέρουν και θετικά αποτελέσματα!.
Το Ευρυτανικό μπάσκετ χάρης στις άοκνες προσπάθειες ορισμένων ανθρώπων έχει μέλλον. Να τονίσουμε την άψογη φιλοξενία από πλευράς Άρη Σπερχειάδας.
Τους αγώνες διεύθυνε ο Δημήτρης Μακρής.

Τα αποτελέσματα του τουρνουά


Ημιτελικοί
Π.Α.Κ. 1-Άρης Σπερχειάδας 31-32
Π.Α.Κ. 2-Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη 40-22

Μικρός Τελικός
Π.Α.Κ. 1-Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη 42-32

Μεγάλος Τελικός
Π.Α.Κ. 2-Άρης Σπερχειάδας 30-49

Λεωφορεία με έξοδα των προπονητών


Η αποστολή της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης ταξίδεψε στην Σπερχειάδα με λεωφορείο ταξιδιωτικού γραφείου από την Λαμία και χάρης στα έξοδα των προπονητών της, αφού οι προσπάθειες για βοήθεια από τα ΚΤΕΛ Ν. Ευρυτανίας και από τον Δήμο Καρπενησίου έπεσαν στο κενό.
Παρόντες ήταν περίπου και 20 Ευρυτάνες γονείς.













Φωτογραφίες: Εφημερίδα Σέντρα Φθιώτιδας