Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΠΑΚ-Γ.Σ. Άτλαντας 2008 42-76

Εύκολα και χωρίς να δυσκολευτεί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο Γ.Σ. Άτλαντας 2008 επικράτησε της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης με το επιβλητικό 76-42.
Ο αγώνας έγινε την Τετάρτη 23 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ Καρπενησίου και άρχισε στις 5. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του «2ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου».
Ο Άτλαντας έκανε πολύ καλή εμφάνιση και παίζοντας εξαιρετική άμυνα συγχρόνως με τις σωστές επιλογές του στην επίθεση έφτασε στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. Η ομάδα του Γιάννη Μπουμπουρή βρίσκεται κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης της στην 8αδα. Μάζεψε πάρα πολλά επιθετικά ριμπάουντ.
Η ΠΑΚ έφυγε και από αυτόν τον αγώνα με άλλη μια ήττα, που ήταν η τρίτη συνεχόμενη. Βρίσκεται σε δυσμενή θέση και θα πρέπει να κερδίσει τα εναπομείναντα δυο ματς, για να διεκδικήσει την είσοδο στα προημιτελικά. Οι «άσπροι» έμειναν για δεύτερο σερί ματς με χαμηλό επιθετικά σκορ.

Ελάχιστα τρίποντα
Μόλις 5 τρίποντα σημειώθηκαν στην αναμέτρηση ΠΑΚ-Άτλαντας. Δυο φορές οι ηττημένοι σκόραραν από τα 6,25 και τρεις οι νικητές.

Με αμείωτο ενδιαφέρον
Και σε αυτόν τον αγώνα αρκετοί θεατές έσπευσαν στο κλειστό γήπεδο, για να τον παρακολουθήσουν. Το άθλημα της καλαθοσφαίρισης έχει προσελκύσει πλειάδα Ευρυτάνων θεατών.


Λειτούργησε το δεύτερο χρονόμετρο
Για πρώτη φορά σε αγώνα του τουρνουά λειτούργησε και το δεύτερο χρονόμετρο των 30 δευτερολέπτων. Ωστόσο «μπλόκαρε» 5 περίπου λεπτά πριν την λήξη.


Εξαιρετικό «κοουτσάρισμα» του Μπουμπουρή
Ο αρχηγός του Γυμναστικού Γιάννης Μπουμπουρής και σε αυτό το παιχνίδι κατέβασε άψογα την ομάδα του. Ο Άτλαντας υπερτερεί σε σχέση με τις άλλες ομάδες στον τομέα της προπονητικής καθοδήγησης.


Ξεχώρισε ο Λιάπης


Τέσσερις μπασκετμπολίστες των νικητών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτος σκόρερ του Άτλαντα και του αγώνα ήταν ο Κωνσταντίνος Λιάπης με 20 πόντους και τον ακολούθησε ο Νίκος Κωστής με 16 και ο Δημήτρης Σβερώνης με 15. Ο Λάμπρος Παπαδιάς πρόσθεσε και αυτός 14 πόντους. Αρκετές ασίστ μοίρασε ο πλεί μέικερ Δημήτρης Σταλίκας.

Μοναδικός διψήφιος ο Σιώκος


Από πλευράς Ακαδημίας ο μοναδικός μπασκετμπολίστας, που είχε διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Γιώργος Σώκος, που πέτυχε 15. Τον ακολούθησε ο πλέι μέικερ Αποστόλης Πιπέρας με 9. Σε «ρηχά» νερά κυμάνθηκε ο Γιάννης Χαλκιάς.

Προηγήθηκε 0-10


Οι «μπλε» μπήκαν εξαιρετικά στο γήπεδο και χάρης στις προσπάθειες του Νίκου Κωστή και του Δημήτρη Σβερώνη προηγήθηκαν γρήγορα με 10-0. 


Ανεπίθεση της ΠΑΚ
Με μπροστάρη τον Γιώργο Σώκο οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι και μείωσαν με ένα σερί 9-0, σε 9-10. Ωστόσο κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι με «όπλα» τους Λιάπη-Κωστή-Σβερώνη προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά 12 πόντων (10-22).

Στο +15 το ημίχρονο


Ο Άτλαντας έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 15 πόντους (21-36). Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν μοιρασμένο. Προηγήθηκε ακόμη και με +18 και δυνάμωσε ακόμη περισσότερο με την είσοδο του Παπαδιά.


Άνοιξε η διαφορά
Οι όποιες ελπίδες της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης έλαβαν τέλος με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Η ομάδα της ΠΑΚ ήταν άστοχη και πέτυχε μόλις 6 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο έναντι 19 του αντιπάλου. Εξαιρετική άμυνα έπαιξε σε αυτό το διάστημα ο Άτλαντας. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 27-55.

Μπήκαν δυνατά στην αρχή-Ανέλαβε ο Σβερώνης


Έχοντας στόχο να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο την διαφορά οι παίχτης της ΠΑΚ με μπροστάρη τον Γιώργο Σώκο μείωσαν σε 34-57. Ωστόσο ο Γυμναστικός με κορυφαίους τον Δημήτρη Σβερώνη και τον Κωνσταντίνο Λιάπη έφτασε σε μια εύκολη νίκη με σκορ 42-76, αποδίδοντας όμορφο μπάσκετ. Ο 29χρονος Σβερώνης πραγματοποίησε αρκετές όμορφες προσπάθειες, διακρινόμενος για την ταχύτητα του.

Αποβολή Ντρίβα


Πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα συμπλήρωσε 5 φάουλ ο Γρηγόρης Ντρίβας. Ο 35χρονος μπασκετμπολίστας της ΠΑΚ πέρασε εκτός αγώνα.

Φινάλε με βολή Χαλκιά
Ο αρχηγός της ΠΑΚ Γιάννης Χαλκιάς στο τέλος του αγώνα με 1 στις 2 εύστοχες βολές μείωσε σε 42-76, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.


Τα δεκάλεπτα
10-22, 21-36, 27-55, 42-76

Διαιτητές: Γιάννης (Κ) Φλωράκης& Δημήτρης Λερογιάννης

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΚ (Γιάννης Χαλκιάς): Ζαχαρόπουλος 3(1), Χαλκιάς 5, Πιπέρας 9, Λαθύρης Ν. 5(1), Ντρίβας 1, Ανδρέου, Κοτρώτσιος, Σώκος 15, Λαθύρης Ε., Γραμματίκας 4

Γ.Σ. Άτλαντας 2008 (Γιάννης Μπουμπουρής): Σταλίκας 3(1), Σβερώνης 15, Λιάπης 20(1), Παπαδιάς 14, Αρβανίτης 3, Χαντζόπουλος, Κωστής 16(1), Δεδούσης, Λάμπρου 5
Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος