Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Γρανίτσα-Γ.Σ. Άτλαντας 2008 62-68

Την πρώτη του νίκη με αρκετό άγχος πήρε ο Γ.Σ. Άτλαντας 2008 κόντρα στην αρκετά δυνατή Γρανίτσα με σκορ 68-62.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 8 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Το παρακολούθησαν περίπου 100 άτομα.
Ο Γ.Σ. Άτλαντας 2008 εκμεταλλεύτηκε την δύναμη του κάτω από το καλάθι και πετυχαίνοντας αρκετούς πόντους έφτασε στην νίκη . Η ομάδα μετά ένα μέτριο ξεκίνημα έβγαλε αρκετές όμορφες προσπάθειες στην 3η περίοδο και πήρε σημαντικό προβάδισμα. Έδωσε δυο ματς σε δυο συνεχόμενες ημέρες.
Η Γρανίτσα κυνήγησε την νίκη μέχρι το τέλος και έχοντας ευστοχία από την περιφέρεια με τους Λάμπρο και Δημήτρη Γούλα κατάφερε να βρίσκεται κοντά στο σκορ. Ενώ στην 2η περίοδο πήρε και το προβάδισμα. Παρότι βρέθηκε μέχρι και -12 πόντους πίσω στο σκορ, πήγε να κάνει το come-back στο τελευταίο 10λεπτο.

Παπαδιάς και Σβερώνης


Ο Λάμπρος Παπαδιάς πέτυχε 17 πόντους και ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης 16 και ήταν οι δυο πρωταγωνιστές από τον Άτλαντα. Οι δυο μπασκετμπολίστες των νικητών βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα.

One Man Show


Ο εκπληκτικός Λάμπρος Γούλας σημείωσε 32 πόντους, πετυχαίνοντας και 3 τρίποντα. Έκανε αρκετές προσωπικές ενέργειες, παίρνοντας στις «πλάτες» του την Γρανίτσα. Εξίσου καλή απόδοση είχε ο αδερφός του Δημήτρης Γούλας, που του συμπαραστάθηκε, πετυχαίνοντας 22 πόντους και 3 τρίποντα.

Κοουτσάρισμα από Μπουμπουρή


Ο αρχηγός του Άτλαντα Γιάννης Μπουμπουρής καθοδήγησε εκ νέου την ομάδα του και την οδήγησε στην πρώτη της νίκη στο τουρνουά.

Ελαφρές προβάδισμα


Ο Γ.Σ. Άτλαντας με αρκετές όμορφες προσπάθειες του Δημήτρη Σβερώνη από διεισδύσεις προηγήθηκε με 13-17. Από πλευράς Γρανίτσας ο Λάμπρος Γούλας σκόραρε αρκετές φορές.

Δυο τεχνικές ποινές
Το δεύτερο 10λεπτο είχε αρκετά νεύρα και ένταση με αποτέλεσμα να καταλογιστούν δυο τεχνικές ποινές ενάντια στον Άτλαντα. Η μια χρεώθηκε στον Πάνο Αρβανίτη και η δεύτερη στον Βασίλη Λάμπρου για αγκωνιά στον Δημήτρη Ζήκα. Στην δεύτερη περίπτωση επικράτησαν αρκετά νεύρα. Η παράβαση υποδείχτηκε μετά από συνεννόηση με την γραμματεία (Βαγγέλης Βλάχος-Λίλα Κλαουδάτου).

Τον κράτησε ο Παπαδιάς
Ο Λάμπρος Παπαδιάς ευστοχώντας σε πολλές περιπτώσεις κράτησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 30-34. Η Γρανίτσα προηγήθηκε μέχρι και 4 πόντους και συγκεκριμένα με 23-19.

Αποβολή Στέφανου Γούλα


Στις αρχές της 3ης περιόδου ο Στέφανος Γούλας συμπλήρωσε 5 φάουλ και αποχώρησε από το γήπεδο, ενώ εξύβρισε και τον διαιτητή Γιάννη Φλωράκη. Το περιστατικό αναγράφηκε και στο φύλλο αγώνα.

Άνοιξε η «ψαλίδα»
Ο Άτλαντας ήταν αισθητά βελτιωμένος και κατάφερε να προηγηθεί με +12 πόντους και συγκεκριμένα με 39-51. Η Γρανίτσα είχε πολλά προβλήματα στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Ο Δημήτρης Σβερώνης και σε αυτή την περίοδο είχε σημαντική συμβολή για την ομάδα του.

Άλλοι 3 έξω με 5 φάουλ


Ο Νίκος Κωστής με 3 διαδοχικά φάουλ στον Λάμπρο Γούλα αποχώρησε, συμπληρώνοντας 5 συνολικά. Από την Γρανίτσα 5 φάουλ συμπλήρωσαν οι : Δημήτρης Ζήκας και Βασίλης Μπισμπίκης. Οι αναπληρωματικοί από τον πάγκο δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα.

Μείωσε στους 6


Η Γρανίτσα με εξαιρετικές προσπάθειες του Δημήτρη Γούλα κατάφερε να διεκδικεί το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Ο Δημήτρης Σταλίκας ήταν ψύχραιμος από την γραμμή των βολών και το ματς ολοκληρώθηκε  με σκορ 62-68.

Από 10 ομαδικά
Συνολικά 20 φάουλ σημειώθηκαν στην 4η περίοδο και η κάθε ομάδα είχε από 10 ομαδικά φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
13-17, 30-34, 39-51, 62-68

Διαιτητές : Δημήτρης Σταμάτης & Γιάννης Φλωράκης

Συνθέσεις ομάδων

Γρανίτσα (Θωμάς Σκόνδρας) : Γούλας Σ.(Κ) 2, Γούλας Λ. 32(3), Γούλας Δ. 22(3), Σκόνδρας 1, Καρδαμπίκης, Τάκης, Μπισμπίκης, Ζήκας 5(1)

Γ.Σ. Άτλαντας 2008 (Γιάννης Μπουμπουρής) : Σταλίκας 8, Σβερώνης 16, Λιάπης 7(1), Παπαδιάς 17, Αρβανίτης 3, Χαντζόπουλος, Φουρλιάς 3(1), Κωστής 4, Δεδούσης 1, Λάμπρου 8







 









Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος