Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Γ.Σ. Άτλαντας 2008-Αστέρας B.C. 57-65

Την δεύτερη νίκη του στην διοργάνωση κατέκτησε η ομάδα του Αστέρα B.C. όπου επικράτησε του Γ.Σ. Άτλαντα 2008 με 65-57, με τις δυο ομάδες στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.
Το ματς έγινε την Τρίτη 15/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Περισσότεροι από 100 φίλαθλοι παρακολούθησαν το παιχνίδι.
Ο Αστέρας B.C. είχε σε όλο το διάστημα την πρωτοπορία στο σκορ, αλλά τα βρήκε “σκούρα” κυρίως στην 3η περίοδο όπου έμεινε και πίσω στο σκορ. Ο περσινός νικητής της διοργάνωσης με ψυχραιμία από την γραμμή των βολών και με ηρεμία στο επιθετικό του παιχνίδι πήρε το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα.
Ο Άτλαντας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο τουρνουά και προσπάθησε να πάρει την νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Έπαιξε με man to man στην άμυνα και κατάφερε να δυσκολέψει αρκετά τον Αστέρα. Οι ατομικές εξάρσεις και οι προσωπικές ενέργειες των αθλητών του Γ.Σ. έφεραν αρκετά καλάθια ψυχολογίας.

Ήρθε και ο Κουτκιάς


Ο έμπειρος σέντερ Γιάννης Κουτκιάς αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό τουρνουά και σημείωσε 16 πόντους. Ο 38χρονος μπασκετμπολίστας αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Πρώτος  του Αστέρα ο «Τσέλος»


Αρκετοί παίκτες από τον Αστέρα σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων, δείχνοντας ότι υπάρχει πλουραλισμός στο σκοράρισμα. Ο Γιώργος Ζαγότσης σημείωσε 17 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Γιάννης Κουτκιάς με 16 και ο Γιάννης Ηλιάδης με 15. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Άλκη Κατή, που σκόραρε 10 πόντους.

Ενάντια στην περσινή του ομάδα


Ο σέντερ Βασίλης Λάμπρου αγωνίστηκε με την φανέλα του Άτλαντα. Πέρυσι κατέκτησε το τουρνουάμ αγωνιζόμενος με τον Αστέρα. Ο Λάμπρου σκόραρε 2 πόντους.

Ξεχώρισε ο Σταλίκας


Ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σταλίκας ήταν ο κορυφαίος του Άτλαντα και πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 19 πόντους. Ο Λάμπρος Παπαδιάς πέτυχε 12 πόντους και ο Νίκος Κωστής 11.

Εκτός παρκέ


Ο Γιάννης Μπουμπουρής καθοδήγησε εξαιρετικά την ομάδα του Άτλαντα, κάνοντας πολύ καλό κοουτσάρισμα. Είναι ο αρχηγός της ομάδας, αλλά δεν αγωνίστηκε καθόλου. Από πλευράς Αστέρα στον πάγκο κάθισε ο χορηγός της ομάδας Αντρέας Κυλλής και ο φίλος του Αστέρα Σταύρος Μαντής.

Στο +7
Η ομάδα του Αστέρα B.C. ξεκίνησε πιο καλά και με αρκετές εύστοχες προσπάθειες του Κουτκιά πήρε «κεφάλι στο σκορ με 10-17.

Μπήκε στο ματς ο Άτλαντας
Ο Άτλαντας με προσπάθειες μέσα από το καλάθι πλησίασε στο σκορ και μείωσε αισθητά την διαφορά στο 22-27. Μάλιστα πέρασε  και για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 20-19, με ένα σερί. Ο Αστέρας στα τελευταία 4 λεπτά της 2ης περιόδου πήρε ξανά το προβάδισμα.

10λεπτο ανατροπών
Η 3η περίοδος είχε αρκετές ανατροπές στον δείκτη του σκορ. Ο Άτλαντας συνέχισε την πολύ καλή παρουσία που είχε και κατάφερε με προσπάθειες των Σταλίκα και Κωστή να περάσει μπροστά στο σκορ με 39-37. Ο Αστέρας σε καθοριστικές επιθέσεις είχε τον Γιώργο Ζαγκότση με πολύ καλή μέρα και πήρε το προβάδισμα με 42-44.

«Κρύο» αίμα ο Άλκης Κατής 


Πρωταγωνιστικής της 4ης περιόδου ήταν ο Άλκης Κατής. Ο μπασκετμπολίστας του Αστέρα κλήθηκε να εκτελέσει αρκετές βολές και ήταν ψύχραιμος σε καθοριστικά χρονικά σημεία. Ο Άτλαντας έκανε αρκετά λάθη στην επίθεση και η κλάση του Ηλιάδη έδωσε την νίκη στον Αστέρα με 57-65.
 
5 φάουλ ο Παπαδιάς


Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Λάμπρος Παπαδιάς συμπλήρωσε 5 φάουλ και αποχώρησε από το παρκέ. Οι παίκτες του Άτλαντα έκαναν αρκετά φάουλ στα τελευταία λεπτά, για να μπορέσουν να ανακτήσουν την κατοχή μπάλας και να εκδηλώσουν επιθέσεις.

Τα δεκάλεπτα
10-17, 22-27, 42-44, 57-65

Διαιτητές : Νίκος Κατσιάρης & Δημήτρης Λερογιάννης

Συνθέσεις ομάδων

Γ.Σ. Άτλαντας 2008 (Γιάννης Μπουμπουρής) : Σταλίκας 19, Σβερώνης 4, Λιάπης 6, Παπαδιάς 12, Αρβανίτης, Κωστής 11(2), Δεδούσης 3(1), Λάμπρου 2

Αστέρας B.C. (Γιάννης Ηλιάδης) : Δόσης 4, Κατής Α. 10, Φλωράκης 1, Ηλιάδης 15, Χονδρός, Τσουκαλάς, Ζαγκότσης 17(1), Κουτκιάς 16(1), Κατής Δ. 2



















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος