Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Γρανίτσα-Παλαιοκατούνα 2010 0-11

Καταιγιστική ήταν η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας 2010. Επικράτησε με το εκκωφαντικό 11-0 εκτός έδρας της Γρανίτσας και βρίσκεται με το 1,5 πόδι στην Α΄ Κατηγορία Ευρυτανίας.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/5 στο γήπεδο Ραπτοπούλου και άρχισε στις 17:30. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Β΄ ΕΠΣΕ και με αυτήν ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος.
Η Γρανίτσα, έχοντας πολλά αμυντικά κενά δεν κατάφερε να αποφύγει την συντριβή και να περιορίσει τον πολύ καλύτερο αντίπαλο της.
Ενώ και επιθετικά η γηπεδούχος ομάδα δεν κατάφερε να απειλήσει σχεδόν καθόλου, παρουσιάζοντας πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Η νεανική ομάδα παρέμεινε στην 2η θέση, έχοντας 1 βαθμό.
Η καλοδουλεμένη Παλαιοκατούνα του Κώστα Λαθύρη έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα. Δημιούργησε πληθώρα ευκαιριών στα αντίπαλα καρέ. Αυτή ήταν η πρώτη της επίσημη νίκη στην ιστορία της εντός γηπέδου, καθώς οι δυο προηγούμενες με το Κρίκελλο ήταν στα χαρτιά. Η Αναγέννηση έχει 6 βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή. Θέλει μόλις 1 βαθμό να «σφραγίσει» το εισιτήριο της ανόδου. Η πολύ καλή της εικόνα οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό στην οργανωμένη προσπάθεια με πρωτεργάτες τον προπονητή και την διοίκηση της.

Ντεμπούτο Λάμπρου


Ο Βασίλης Λάμπρου σφύριξε για πρώτη φορά επίσημο παιχνίδι. Μέχρι τώρα είχε πολλές παρουσίες μόνο ως επόπτης. Ο δεύτερος επόπτης Γιώργος Δροσίνης αντικατέστησε τον Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο, ενώ ο πρώτος βοηθός Ηλίας Γαλάνης ήταν επόπτης και στο μεσημεριανό παιχνίδι των μικτών.

Με λίμπερο και οι δυο

 












Και οι δυο γειτονικές ομάδες κατέβηκαν να αγωνιστούν με λίμπερο. Τον ρόλο αυτό επωμίστηκαν από πλευράς γηπεδούχων ο έμπειρος Μπάμπης Γούλας και από την Παλαιοκατούνα ο Βούλγαρος Γιώργος Σλατίνσκι, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του και είχε πολύ καλές τοποθετήσεις.

Οδηγίες Γούλα-Παρουσία Γκούρλια

 












Τον αγώνα παρακολούθησε ο Θωμάς Γκούρλιας, που διατέλεσε πρόεδρος της παλαιάς κραταιάς Αναγέννησης Παλαιοκατούνας, που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2008 . Οδηγίες από τον πάγκο της Γρανίτσας έδινε ο ποδοσφαιριστής της Κρέντης Λάμπρος Γούλας, ο οποίος κατάγεται και διαμένει στην Γρανίτσα.

Πέντε γκολ ο Κοράκης!


Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ανέστης Κοράκης. Ο πλάγιος μέσος της Αναγέννησης σκόραρε 5 φορές συνολικά, κάτι που δεν έχει καταφέρει σχεδόν κανείς ποδοσφαιριστής τα τελευταία χρόνια.

Συντριβή ξανά
Παρόμοια συντριβή (0-9 τότε) είχε δεχτεί η ομάδα από τον Απεράντιο την περίοδο 2004-2005 από την Κρέντη.

Δυο αλλαγές στην σύνθεση

 












Ο ΑΟΓ αγωνίστηκε με δυο αλλαγές στην 11αδα του σε σχέση με την πρεμιέρα απέναντι στο Κρίκελλο (Οικονόμου και Ζαχαράκης Α. πήραν τις θέσεις των Καρδαμπίκη Σ. και Μπαλτά).

11 οι μεν-16 οι δε
Οι γηπεδούχοι έβγαλαν τον αγώνα χωρίς αλλαγή, καθώς ως αναπληρωματικός δηλώθηκε μόνο ο Χριστόφορος Θεοδώρου. Από πλευρά «γαλάζιων» στην αποστολή υπήρχαν συνολικά 16 άτομα, δείγμα της οργάνωσης τους.

Ξεχώρισε ο Αλέστας


Από πλευράς ηττημένων καλή παρουσία είχε και σε αυτό το παιχνίδι ο 16χρονος Βασίλης Αλέστας, δείχνοντας πως ξέρει καλά τα μυστικά της μπάλας.

Α΄ Μέρος

«Λύθηκαν» μετά το 15΄
Ύστερα από τα αναγνωριστικά πρώτα 15 λεπτά η Παλαιοκατούνα κυριάρχησε, βγάζοντας πολύ όμορφες φάσεις.

Προβάδισμα 4 τερμάτων
Με 0-4 έληξε το πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να «σφραγίζουν» την άνετη νίκη τους. Η Γρανίτσα δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Από 1 γκολ ο καθένας

 












Από ένα τέρμα σημείωσαν οι: Ίγκλι Οσμενάι, Γιάννης Διώτης, Κώστας Γκούρλιας και Ανέστης Κοράκης. Σε ρόλο δημιουργού στα δυο πρώτα τέρματα και σε ένα ακόμη στην επανάληψη ο ταχύτατος ακραίος χαφ Γιάννης Τσούκο.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Χτύπημα φάουλ του Κοράκη Α. από δεξιά, κεφαλιά του Σαρρή απέκρουσε σε κόρνερ ο Κώτσιας.
12΄: Γύρισμα του Αναγνωστόπουλου από αριστερά, ψηλοκρεμαστό σουτ του Διώτη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
17΄: Ο Τσούκο από αριστερά τροφοδότησε με αράουτ τον Οσμενάι, ο οποίος δοκίμασε ωραίο σουτ εκτός περιοχής, το οποίο χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κώτσια και κατέληξε στα δίχτυα (0-1).
21΄: Σέντρα-σουτ του Τσούκο από αριστερά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο πορτιέρο των γηπεδούχων, αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το δοκάρι της Γρανίτσας.
24΄: Μπαλιά του Αλαφροπάτη στον Διώτη, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή πάνω από το τέρμα της Γρανίτσας.
25΄: Σέντρα του Κοράκη Α. από δεξιά, κεφαλιά του Σαρρή από κοντά μάζεψε ο Κώτσιας.
30΄: Ατομική ενέργεια του Τσούκο από αριστερά, που τροφοδότησε τον Διώτη, που πλάσαρε ανενόχλητος στην δεξιά γωνία των «κόκκινων» (0-2).
41΄: Ο Αναγνωστόπουλος πάσαρε με υπερπροσπάθεια στον Γκούρλια, που με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην γωνία του Κώτσια, «γράφοντας» το 0-3.
43΄: Μπαλιά του Κοράκη Α. στον Διώτη, το σουτ του οποίου απέκρουσε με τα πόδια ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
45΄+1΄: Ο Οσμενάι έβγαλε «κρυφή» μπαλιά στον Κοράκη Α., ο οποίος σε θέση τετ α τετ από αριστερά πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Κώτσια (0-4).

Β΄ Μέρος

Πήρε το «όπλο» του


Ο νεαρός Ανέστης Κοράκης ανέλαβε δράση και σκόραρε 4 συνολικά φορές, φτάνοντας τα 5 προσωπικά. Οι ανώτεροι φιλοξενούμενοι σημείωσαν άλλα 7 γκολ και έφτασαν στο 0-11, που αποτελεί σκορ της χρονιάς.

Μόνο μικροευκαιρίες
Δεν απειλήθηκε καθόλου ο τερματοφύλακας Στέφανος Κοράκης. Είναι χαρακτηριστικό πως η μόνη φορά, που παραλίγο να νικηθεί ήταν από λάθος συμπαίχτη του.

Σκόρερ και οι Αναγνωστόπουλος-Τζερεμές

 












Ένα εξαιρετικό γκολ σημείωσε ο 32χρονος μεσοεπιθετικός Μάκης Αναγνωστόπουλος, ενώ ντεμπούτο με γκολ έκανε ο 18χρονος Κώστας Τζερεμές, που πέρασε ως αλλαγή.

Δεύτερο γκολ για Διώτη


Το δεύτερο τέρμα του πέτυχε ο έμπειρος επιθετικός Γιάννης Διώτης. Ο ξανθομάλλης ποδοσφαιριστής «γέμισε» με την παρουσία του την περιοχή και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου. Ενώ δυο φορές σημάδεψε τα αντίπαλα δοκάρια

Απέκρουσε πέναλτι του Μπλέντζου ο Κώτσιας

 












Παρά τα 11 τέρματα που δέχτηκε ο 25χρονος πορτιέρο Γιάννης Κώτσιας νίκησε από την «άσπρη βούλα» τον 14χρονο Παναγιώτη Μπλέντζο.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ωραία προσωπική προσπάθεια του Αναγνωστόπουλου, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε στην δεξιά γωνία τον αντίπαλο πορτιέρο, διαμορφώνοντας το 0-5.
51΄: Χτύπημα φάουλ του Σλατίνσκι από μακριά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και η κεφαλιά του Κοράκη Α. κατέληξε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
55΄: Ο Διώτης εκτέλεσε όμορφα φάουλ, με τον Κώτσια να αποκρούει σε κόρνερ.
58΄: Ο Αναγνωστόπουλος πάσαρε στον Διώτη, που πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Κώτσια (0-6), με την μπάλα να περνά μέσα από τα «τρυπημένα» δίχτυα!.
61΄: Συνδυασμός Διώτη-Οσμενάι, είχε αποδέκτη τον Κοράκη Α., ο οποίος σούταρε από κοντά στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος, με τον Κώτσια να ακουμπά ελάχιστα την μπάλα, αλλά να καταλήγει στα δίχτυα (0-7).
62΄: Ο Ζαχαράκης Χ. έκανε βαθιά μπαλιά, ο Σλατίνσκι έκανε λάθος γύρισμα, με τον Κοράκη Σ. να αποκρούει προ της γραμμής σε κόρνερ.
64΄: Μετά από μπαλιά του Σαρρή, Διώτης και Κοράκης Α. δεν συνεννοήθηκαν καλά, με τον τελευταίο να πλασάρει άουτ.
66΄: Ο Ζαχαράκης Λ. πάσαρε στον Αλέστα, ο οποίος ελίχτηκε όμορφα εκτός περιοχής και πλάσαρε χλιαρά, με τον Κοράκη Σ. να μαζεύει.
68΄ : Σέντρα του Τσούκο από δεξιά, σουτ του Διώτη σταμάτησε με τα χέρια ο Καρδαμπίκης Π. εντός περιοχής, με τον ρέφερι να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών.
69΄: Ο Μπλέντζος εκτέλεσε από τα 11 βήματα, αλλά ο Κώτσιας απέκρουσε στο κέντρο του τέρματος του.
71΄: Χτύπημα φάουλ του Σλατίνσκι από αριστερά, έδιωξε προ της γραμμής ο Ζαχαράκης Χ. με το κεφάλι.
75΄: Ο Διώτης τροφοδότησε τον Τσούκο, που με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Κοράκη Α., ο οποίος σε θέση τετ α τετ με δυνατό σουτ «έγραψε» το 0-8.
84΄: Σέντρα του Κοράκη Α. από δεξιά, σουτ του Διώτη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Γρανίτσας και ο Τζερεμές πλάσαρε εξ επαφής (0-9).
87΄: Μπαλιά του Αλαφροπάτη στον Κοράκη Α., με τον τελευταίο από αριστερά να αποφεύγει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και σε άδειο τέρμα να διαμορφώνει το 0-10.
89΄: Ο Λαθύρης πάσαρε στον Κοράκη Α., που με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Κώτσια (0-11).

Διακριθέντες
Γρανίτσα: Ζαχαράκης Χ., Αλέστας
Παλαιοκατούνα: Κοράκης Α., Τσούκο, Οσμενάι, Διώτης, Αναγνωστόπουλος, Σλατίνσκι

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Λαθύρης (Παλαιοκατούνα 2010) : «Παίξαμε αρκετά καλά, είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου και το αποτέλεσμα δεν χωράει κριτική. Ήμασταν ανώτεροι από τον αντίπαλο. Πιστεύω ότι βαδίζουμε κοντά προς τον στόχο μας. Βέβαια έχουμε ακόμη δυο παιχνίδια και τίποτα δεν είναι σίγουρο. Κάναμε μια καλή εμφάνιση και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για άνοδο στην Α΄ κατηγορία, που είναι βασικός μας στόχος. Στο τέλος πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας. »







Συνθέσεις Ομάδων

Γρανίτσα (Χριστόφορος Θεοδώρου & Θωμάς Σκόνδρας): Κώτσιας, Καρδαμπίκης Π., Ζαχαράκης Α., Αλέστας, Γούλας Σ., Ζαχαράκης Λ., Ζαχαράκης Χ., Καρδαμπίκης Κ., Σκόνδρας Λ., Γούλας Χ., Οικονόμου

Παλαιοκατούνα 2010 (Κώστας Λαθύρης): Κοράκης Σ., Σαρρής(73΄ Τζερεμές), Αλαφροπάτης, Κωνσταντόπουλος, Τσούκο, Οσμενάι, Κοράκης Α., Σλατίνσκι, Αναγνωστόπουλος, Γκούρλιας(67΄ Μπλέντζος), Διώτης(86΄ Λαθύρης Γ.)

Διαιτητής: Βασίλης Λάμπρου(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)













Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος
















<