Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Κρίκελλο-Παλαιοκατούνα 2010 1-2

Την ανατροπή έκανε στο τελευταίο 10λεπτο η ομάδα της Παλαιοκατούνας και επικράτησε του ανταγωνιστικού Κεραυνού Κρικέλλου με σκορ 1-2. Η Αναγέννηση κατέκτησε και μαθηματικά την 1η θέση, που οδηγεί στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και είναι η πρωταθλήτρια της Β΄ ΕΠΣΕ για την σαιζόν 2011-12.
Οι ομάδες αναμετρήθηκαν το Σάββατο 26/5 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου στα πλαίσια της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Β΄ Κατηγορίας. Η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και έγινε και με διάστημα βροχής στα πρώτα της λεπτά.
Η Παλαιοκατούνα του Κώστα Λαθύρη δεν είχε ηρεμία στο παιχνίδι και βρέθηκε σε κακή μέρα. Το γρήγορο γκολ, που δέχτηκε αποσυντόνισε τους ποδοσφαιριστές της, που δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλά στημένη άμυνα. Η ομάδα από την Δυτική Ευρυτανία είχε την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορία και στα τελευταία λεπτά κατάφερε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να πετύχει τα δυο νικητήρια τέρματα. Έχει το απόλυτο νικών.
Το Κρίκελλο παίζοντας έξυπνα με αντεπιθέσεις και με πολυπρόσωπη αμυντική παράταξη πήγε να κάνει την έκπληξη. Ο Κεραυνός πήρε το προβάδισμα στο 18ο λεπτό με τον επιθετικό Φούντα και πήρε ψυχολογική τόνωση για την συνέχεια. Η κούραση των τελευταίων λεπτών οδήγησε στην κατάρρευση και στην ήττα.
Η Παλαιοκατούνα τερματίζει και μαθηματικά στην 1η θέση φτάνοντας τους 9 βαθμούς και την ερχόμενη Κυριακή ,υποδεχόμενη την Γρανίτσα θα της απονεμηθεί το τρόπαιο του πρωταθλητή στην Β΄ Κατηγορία. Το Κρίκελλο τερμάτισε στην 3η θέση με -6 βαθμούς, καθώς δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στις δυο εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Ντεμπούτο Στοφόρου


Ο 20χρονος Γιώργος Στοφόρος σφύριξε για πρώτη φορά, κάνοντας ντεμπούτο σαν διαιτητής. Ήταν κοντά στην φάσεις και πέρασες απαρατήρητος, έχοντας σωστές υποδείξεις.

Μέσα από τα αυτοκίνητα
Λιγοστοί φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση, οι οποίοι βρισκόντουσαν κυρίως μέσα στα αυτοκίνητα τους. 



Εξαιρετικός ο Τάσος Τσιμιτσέλης


Όλη η άμυνα του Κεραυνού στηρίχτηκε στον 17χρονο Τάσο Τσιμιτσέλη. Ο νεαρός στόπερ ήταν σε εξαιρετική ημέρα ανέκοψε αρκετές προσπάθειες της Παλαιοκατούνας και είχε πολύ καλές τοποθετήσεις. Μάλιστα ήταν ο δημιουργός του γκολ, που προήλθε το γκολ της ομάδας του με μια καταπληκτική μακρινή ασίστ.

Τα 6 γκολ ο Κοράκης


Ο νεαρός Ανέστης Κοράκης για ακόμη μια φορά ήταν πολύ καλός. Ο 18χρονος επιθετικός της Παλαιοκατούνας έφτασε στα 6 τέρματα στην διοργάνωση και θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο πρώτος σκόρερ της Β΄ κατηγορίας. Κέρδισε το πέναλτι που προήλθε η ισοφάριση και σκόραρε το νικητήριο τέρμα της ομάδας του.

Σε όλα τα πόστα


Ο Βασίλης Τσάρας του Κρικέλλου καθοδήγησε την ομάδα του Κεραυνού. Ο 41χρονος Τσάρας είναι και Γενικός Γραμματέας της ομάδας, αλλά και ποδοσφαιριστής. Παρών ήταν και ο πρόεδρος Νίκος Κατσιάρης.

Ένας πρώην «άσος» του ΑΠΟΚ


Ο 40χρονος Κώστας Πλούμπης που αυτή την φορά αγωνίστηκε σαν αλλαγή έχει φορέσει αρκετά χρόνια στο παρελθόν την φανέλα του Βελουχίου. Συγκεκριμένα ήταν στέλεχος του ΑΠΟΚ την σαιζόν 1995-1996, αγωνιζόμενος στην Δ΄ Εθνική υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Αντωνίου.

Με -10 την νέα περίοδο
Η έμπειρη ομάδα του Κεραυνού θα αρχίσει την νέα περίοδο με -10 βαθμούς (-6 από την αρνητική βαθμολογία και -4 από τα δυο εκτός έδρας ματς, που δεν κατέβηκε με Παλαιοκατούνα και Γρανίτσα).

Α΄ Μέρος

Με κόντρα επίθεση
Το Κρίκελλο έπαιξε έξυπνα με αντεπιθέσεις και κατάφερε από νωρίς να πάρει το προβάδισμα.

Άνοιξε το σκορ ο Φούντας


Ο επιθετικός Δημήτρης Φούντας, αφού πρώτα προειδοποίησε στο 13ο λεπτό, 5 λεπτά αργότερα με όμορφο τελείωμα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο ποδοσφαιριστής έβγαλε την φανέλα του και πανηγύρισε μαζί με τον Μπάμπη Μπεσλεμέ, προσκυνώντας την φανέλα με το νούμερο 9 που φορούσε ο σκόρερ.





Ανούσια υπεροχή
Η ομάδα της Παλαιοκατούνας είχε την ανούσια υπεροχή, καθώς κυκλοφορούσε την μπάλα χωρίς όμως να καταφέρνει να δημιουργήσει κινδύνους κοντά στην εστία του Αντώνη Μπεσλεμέ.

Απειλητική με Κοράκη
Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία 5 λεπτά  του πρώτου μέρους έκαναν αισθητή την παρουσία τους, χάνοντας δυο καλές ευκαιρίες με τον Ανέστη Κοράκη.

Οι καλύτερες φάσεις
12΄ : Σουτ του Τσούκο εκτός περιοχής μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Κρικέλλου.
13΄ : Ο Μπεσλεμές Χ. πάσαρε στον Φούντα, που σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κοράκη.
19΄ : Ο Τσιμιτσέλης Αν. έβγαλε την μπαλιά από την άμυνα για τον Φούντα, ο οποίος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή μόνος απέναντι στον Κοράκη και με δυνατό σουτ στην δεξιά πλευράς της εστίας άνοιξε το σκορ (1-0).
28΄ :  Ο Γκούρλιας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και μετά από λάθος της άμυνας του Κεραυνού, ο Οσμενάι πλάσαρε ανενόχλητος ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μπεσλεμέ.
40΄ : Ο Οσμενάι με μπαλιά ακριβείας τροφοδότησε τον Κοράκη Α., που σούταρε λίγο έξω από την περιοχή ελάχιστα άουτ από το αριστερό «Γ» των γηπεδούχων.
45΄ : Ο Οσμενάι τροφοδότησε τον Κοράκη Α., που από θέση δεξιά σούταρε, αλλά ο πορτιέρο του Κρικέλλου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Β΄ Μέρος

Ανέβασε στροφές η Αναγέννηση
Τα ηνία της αναμέτρησης πήρε στο δεύτερο μέρος ξανά η Παλαιοκατούνα. Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά ανέβαζαν στροφές και δημιουργούσαν κινδύνους στην εστία του Κεραυνού.

Επικίνδυνες αντεπιθέσεις
Το Κρίκελλο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αμυντικά κενά της Αναγέννησης και απείλησε μέσα από αντεπιθέσεις. Μάλιστα στο 64ο λεπτό ο Φούντας έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Ολική ανατροπή

 












Στο 82΄ ο 43χρονος αρχηγός της Παλαιοκατούνας Βασίλης Κωνσταντόπουλος σκόραρε από το σημείο του πέναλτι και ισοφάρισε. Ο Ανέστης Κοράκης που κέρδισε το πέναλτι από τον Χρήστο Πανάρα έξι λεπτά αργότερα με όμορφο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.



Οι καλύτερες φάσεις
53΄ : Μετά από λάθος απομάκρυνση του τερματοφύλακα του Κεραυνού ο Οσμενάι σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντρα στους αμυντικούς και πέρασε κόρνερ από το δεξί δοκάρι.
60΄ : Ο Σύρρος εκτέλεσε φάουλ από μακρινή θέση και δεξιά, ο Μητρόπουλος σούταρε από κοντά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοράκη.
62΄ : Ο Γκούρλιας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μπλέντζος έπιασε το μονοκόμματο σουτ από τα όρια της περιοχής  αλλά ο Σβερώνης απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής, αποσοβώντας βέβαιη παραβίαση της εστίας της ομάδας τους.
64΄ : Ο Σύρρος έβγαλε την βαθιά μπαλιά για τον Φούντα, που έφυγε γρήγορα πίσω από το κέντρο μόνος απέναντι στο Κοράκη, αλλά σούταρε βεβιασμένα εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια της Αναγέννησης.
71΄ : Ο Κοράκης Α. μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σούταρε από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και πέρασε κόρνερ ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
80΄ : Ο Γκούρλιας χτύπησε το κόρνερ από δεξιά, η κεφαλιά του Αναγνωστόπουλου από κοντά μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Μπεσλεμέ.
81΄ : Ο Τσούκο με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Κοράκη Α., ο οποίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Πανάρα Χ. και ο Στοφόρος, που ήταν κοντά στην φάση καταλόγισε αμέσως το πέναλτι.
82΄ : Ο Κωνσταντόπουλος εκτελεί ψύχραιμα την εσχάτη των ποινών, πλασάρει χαμηλά στο κέντρο του τέρματος και φέρνει το ματς στα ίσα (1-1).
88΄ : Ο Αναγνωστόπουλος πάσαρε στον Κοράκη Α. που με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κρικέλλου και διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Διακριθέντες
Κρίκελλο : Τσιμιτσέλης Αν., Φούντας, Μητρόπουλος
Παλαιοκατούνα 2010 : Κοράκης Α., Οσμενάι, Σλατίνσκι

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Λαθύρης (Παλαιοκατούνα 2010) : «Σήμερα δεν παίξαμε καθόλου καλά. Είχαμε μείνει στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής, το μυαλό μας δεν ήταν προσγειωμένο στον σημερινό αγώνα και γενικώς υπήρχε μια χαλάρωση στην ομάδα. Παίζαμε με ψηλές μπαλιές πράγμα, που δεν δυσκόλευε τον αντίπαλο και μπορούσε να κόβει εύκολα. Άλλαξε λίγο το σύστημα και προσπαθήσαμε να παίξουμε από τα πλάγια και ήμασταν τυχεροί που κερδίσαμε. Κρατάω μόνο το αποτέλεσμα η εμφάνιση πιστεύω να είναι από αυτές, που πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα. Ο στόχος μας επετεύχθη, είμαστε πλέον πρωταθλητές μετά από προσπάθεια, που κάναμε όλοι μαζί τα δυο τελευταία χρόνια και οι κόποι μας δικαιώθηκαν. Τώρα πλέον κοιτάζουμε το σχεδιασμό της ομάδας για την μεγαλύτερη κατηγορία.»

Συνθέσεις Ομάδων

Κρίκελλο (Βασίλης Τσάρας) : Μπεσλεμές Α., Τσιόβολος, Τσιμιτσέλης Αν., Σβερώνης(74΄ Μαργαρίτης), Πανάρας Χ., Τσιμιτσέλης Αθ., Μητρόπουλος, Πανάρας Β.(61΄ Πλούμπης), Φούντας(69΄ Τσάρας), Σύρρος, Μπεσλεμές Χ.(Δ)

Παλαιοκατούνα 2010 (Κώστας Λαθύρης) : Κοράκης Σ., Λαθύρης Γ.(59΄ Μπλέντζος), Αλαφροπάτης, Κωνσταντόπουλος, Τσούκο, Οσμενάι, Κοράκης Α., Σλατίνσκι, Αναγνωστόπουλος, Γκούρλιας(92΄ Στεφάν), Τζερεμές

Διαιτητής : Γιώργος Στοφόρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος