Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αχιλλέας Δομοκού-Αίολος 3-0

Δεν κατάφερε να αποφύγει την 4η συνεχόμενη ήττα του ο Αίολος στα μπαράζ ανόδου. Ηττήθηκε από τον πρωταθλητή Φθιώτιδας Αχιλλέα Δομοκού με σκορ 3-0.
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν την Τετάρτη 30/5 στο Δημοτικό Στάδιο Δομοκού στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των Play Off ανόδου στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και έγινε υπό την παρουσία λιγοστών οπαδών.
Ο Αχιλλέας Δομοκού του Σπύρου Λέντα, παίζοντας πειθαρχημένα από το πρώτο λεπτό με συνοπτικές διαδικασίες πήρε σημαντικό προβάδισμα και έθεσε βάσεις για την επιστροφή του στις νίκες στα μπαράζ ανόδου. Είχε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος, στο οποίο δημιούργησε σωρεία ευκαιριών μπροστά από την εστία των Ευρυτάνων. Στην επανάληψη έκανε συντήρηση δυνάμεων εν όψει των επόμενων κρίσιμων αναμετρήσεων με Αράχωβα και Ευβοϊκό.
Ο Αίολος του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου παρουσίασε ξανά σημάδια βελτίωσης. Άντεξε στην αφόρητη πίεση των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, ωστόσο και πάλι δεν απέφυγε την 4η διαδοχική του ήττα στην διοργάνωση. Μάλιστα δέχτηκε τα δυο πρώτα γκολ στα ίδια χρονικά σημεία, όπως στο ματς με την Αράχωβα. Ενώ το τρίτο τέρμα ήρθε στο τελευταίο τέταρτο. Επιθετικά όμως η ομάδα της Ευρυτανίας δεν κατάφερε να δημιουργήσει κινδύνους και έδειξε και πάλι αρκετές αδυναμίες.
Ο Δομοκός παρέμεινε στην 2η θέση του μίνι πρωταθλήματος και έφτασε στους 9 βαθμούς, ενώ ο Αίολος παραμένει στην τελευταία 4η θέση χωρίς βαθμό και έχασε και πλέον και μαθηματικά το «τρένο» της ανόδου. Την Κυριακή για την 5η αγωνιστική ο Δομοκός ταξιδεύει στην Αράχωβα, για να αγωνιστεί με τον τοπικό Παρνασσό, ενώ ο Αίολος υποδέχεται τον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου σε ένα αδιάφορο βαθμολογικό ματς και για τις δυο πλευρές.

Διαμαρτυρίες για Αντωνίου


Ο Αίολος διαμαρτύρεται για τα δυο πρώτα γκολ των γηπεδούχων για φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα Γιάννη Στερόπουλο.

Η διάταξη του Αίολου
Με το γνώριμο 5-4-1 παρέταξε την ομάδα ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος. Την εστία του Αίολου υπερασπίστηκε ο Στερόπουλος. Δεξιός μπακ ήταν ο Γιώργος Ράικος και αριστερός ο Νικολάου. Ο Τσουκαλάς είχε στην άμυνα ρόλο λίμπερο με στόπερ τον Σιταρά και τον Κορέντζελο. Στα αμυντικά χάφ έπαιξε ο αρχηγός Τριανταφυλλόπουλος. Δεξιός μέσος ήταν ο Μπούκας και αριστερός ο Νίκος Ράικος, έχοντας περισσότερο αμυντικά καθήκοντα. Σαν επιτελικός μέσος έπαιξε ο Καρατσίκης και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τσιλίκας.

«Forza Δομοκάρα»
Οι οπαδοί του Αχιλλέα τοποθέτησαν πανό που έγραψε «Forza Δομοκάρα» και είχαν και τύμπανο με το οποίο εμψύχωναν τους ποδοσφαιριστές τους.


Εκδρομείς και πάλι από το Καρπενήσι
Για άλλο ένα ματς ο Αίολος είχε στο πλευρό του εκδρομείς από το Καρπενήσι. Στον γειτονικό Δομοκό ταξίδεψαν περίπου 10 εκδρομείς από το Καρπενήσι.



Θέση βασικού ο Καρατσίκης


Ο ταλαντούχος Ηρακλής Καρατσίκης πήρε την θέση του Μιχάλη Νούλα στον αρχικό σχήμα του Αίολου. Τα υπόλοιπα 10/11 των βασικών ήταν ίδια με το ματς της Κυριακής με τον Παρνασσό Αράχωβας.

Και νέες απουσίες
Πέραν των γνωστών 4 απουσιών (Τζόνι, Τζέϊμς, Αζακάς, Χρυσικός) προστέθηκαν ακόμη πέντε απουσίες. Ο Μιχάλης Νούλας και ο Χρήστος Κατσαρής δεν ταξίδεψαν στον Δομοκό εξ αιτίας των φοιτητικών τους υποχρεώσεων Ο πρώτος σπουδάζει στην Αθήνα και ο δεύτερος στα Ψαχνά. Απουσίαζαν επίσης οι : Πάνος Σιαλμάς, Κώστας Λάππας και Γιώργος Γραβιάς. Στον πάγκο έμεινε μόνο ο δεύτερος γκολκίπερ Θεοδόσης Κόκκοτος.

Είδαν το ντέρμπι
Μετά το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Αίολου γευμάτισαν στην Μακρακώμη και εν συνεχεία παρακολούθησαν τηλεοπτικά τον 4ο τελικό της Α1 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.


Οδηγίες ξανά από Λάμπου


Ο Γιώργος Λάμπου έδινε οδηγίες στην γραμμή στους παίκτες του Δομοκού. Πρόκειται για τον βοηθό του τεχνικού Σπύρου Λέντα.

Με αλλαγές ο Δομοκός
Αρκετές αλλαγές είχε στην 11αδα της και η ομάδα του Αχιλλέα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κουτσούμπας, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Σπύρος Βιτζέκας. Ο επιθετικός Νίκος Λέντας φάνηκε να ξεπερνά τον τραυματισμό του και ήταν επικίνδυνος σε αρκετές περιπτώσεις.

Ξεκούρασε παίκτες
Στον πάγκο του Αχιλλέα έμειναν αρκετά βασικά στελέχη, οι οποίοι δεν χρειάστηκαν να αγωνιστούν και πήραν ανάσες για την δύσκολη συνέχεια. Πρόκειται για τους Κοκονδύνη, Καυκιά, Σαϊνη και Λιασίδη. Άλλους τρεις ποδοσφαιριστές αντικατέστησε (Όταν το ματς είχε κριθεί) επίσης ο κ. Λέντας, για να τους ξεκουράσει για τον «τελικό» της Αράχωβας.

Και μαθηματικά εκτός ανόδου
Ο Αίολος μετά την 4η ήττα του σε διαδοχικά ματς τέθηκε και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης της ανόδου στην Δ΄ εθνική.

Α΄ Μέρος

Μονόλογος
Επιθετικός μονόλογος των Φθιωτών ήταν το πρώτο μέρος, όπου και πήραν από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης.

Διαφύλαξε ξανά τα νώτα του
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας έπαιξαν και πάλι μαζική άμυνα με στόχο να κλείσουν τον αντίπαλο. Επιθετικά προσπάθησαν να κάνουν κάτι με αντεπιθέσεις.

Έδειξε τις διαθέσεις του
Δυνατά ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι που με το καλημέρα έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους έχοντας δοκάρι με τον Λευτέρη Αδάμ στο 5΄.


Προβάδισμα με Γιάννη Παπαϊωάννου


Ο σπεσιαλίστας των στημένων Γιάννης Παπαϊωάννου στο 16΄ με όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ βάζοντας μπροστά την ομάδα του. Ο Αίολος και στα 3 εκτός έδρας ματς δέχεται το πρώτο τέρμα στο χρονικό σημείο 15΄-20΄.


Απείλησε μόνο μια φορά
Ο Αίολος έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο στο 32ο λεπτό, όταν ο Κώστας Μπούκας έκανε όμορφη προσπάθεια από δεξιά, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον Σάκη Τσιλίκα.

Σε κρίσιμο χρονικό σημείο δεύτερο γκολ


Οι γηπεδούχοι, αφού απώλεσαν αρκετές ευκαιρίες ευτύχησαν στο 44ο λεπτό να βρουν και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από ασθενή απέκρουση του Στερόπουλο ο Μπουσάϊ σε κρίσιμο χρονικό σημείο διαμόρφωσε το 2-0. Στο ίδιο ακριβώς λεπτό είχε δεχτεί και το 2ο γκολ κόντρα στην Αράχωβα.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄ : Ο Χανής με μπαλιά τροφοδότησε τον Λέντα, ο οποίος γύρισε για τον Αδάμ, που έκανε το πλασέ βρισκόμενος απέναντι στον Στερόπουλο, η μπάλα όμως τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Ευρυτάνων και εν συνεχεία απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.
8΄ : Ο Αναστασίου έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Καλύβα, ο Στερόπουλος  βγήκε έγκαιρα πριν κάνει την προβολή ο έμπειρος μέσος και μπλόκαρε σωτήρια.
16΄ : Ο Παπαϊωάννου Ι. εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Αίολου και πέτυχε το 1-0.
24΄ : Ο Παπαϊωάννου Ι. χτύπησε κόρνερ, ο Στερόπουλος απέκρουσε προσωρινά, ο Λέντας προσπάθησε να σουτάρει, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και στην επαναφορά ο προωθημένος στόπερ Βιτζέκας σούταρε από τα όρια της περιοχής πάνω από το τέρμα του Αίολου.
26΄ : Ο Χανής έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Καλύβας πήρε την κεφαλιά, όμως ο Σιταράς απέκρουσε στην γραμμή πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος.
32΄ : Ο Μπούκας ελίχτηκε όμορφα από δεξιά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, ο Τσιλίκας δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Κουτσούμπα και η μπάλα πέρασε άουτ.
37΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλύβα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του τέρματος του Αίολου.
40΄ : Ο Παπαϊωάννου Ι. εκτέλεσε κόρνερ, ο Στερόπουλος απέκρουσε ασθενώς, ο Λέντας σούταρε από κοντά, όμως ο Ράικος Γ. έδιωξε σωτήρια πάνω στην γραμμή.
42΄ : Ο Καλύβας έπαιξε το 1-2 με τον Λέντα, αλλάζοντας όμορφα την μπάλα, σούταρε από τα όρια της περιοχής, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.
43΄ : Ο Αδάμ πάσαρε στον Αλεξίου, που πλάσαρε από καλή θές,η με τον Στερόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ.
44΄ : Ο μόνιμος εκτελεστής των στημένων Παπαϊωάννου Ι. εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο γκολκίπερ του Αίολου απέκρουσε ασταθώς και στην συνέχεια ο Μπουσάϊ με σουτ από κοντά πέτυχε το 2-0.
45΄ : Ο Καλύβας επεχείρησε την σέντρα από δεξιά, ο Αδάμ πλάσαρε από κοντά, με τον τερματοφύλακα των πρωταθλητών Ευρυτανίας να μαζεύει.

Β΄ Μέρος

Έπεσε ο ρυθμός
Ματς κέντρου έγινε στο δεύτερο μέρος, με τον Αίολο να ισορροπεί και να βελτιώνει την απόδοση του. Οι γηπεδούχοι έριξαν την απόδοση τους εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Δοκάρι με Αλεξίου


Κοντά στο τρίτο τέρμα έφτασαν οι γηπεδούχοι στο 54΄, όμως η κεφαλιά του Αλέξη Αλεξίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των Ευρυτάνων.

Γκολ και από τον πρώτο σκόρερ


Οι Ευρυτάνες παρότι ήταν ανταγωνιστικοί δέχτηκαν και 3ο τέρμα στο 75΄με κεφαλιά του Αδάμ, έπειτα από καθυστερημένη έξοδο του Γιάννη Στερόπουλου. Ο Αδάμ ήταν αυτός που άλλαξε την ροή του ματς στο Καρπενήσι στην πρεμιέρα των αγώνων, πετυχαίνοντας δυο τέρματα. Παράλληλα είναι ο πρώτος σκόρερ του μίνι πρωταθλήματος του 7ου ομίλου με 4 γκολ, όσα και ο Ανέστης Αργύρης του Ευβοϊκού.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Μακρινό σουτ του Μπούκα πέρασε αρκετά πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
54΄ : Ο Καλύβας εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Παπαϊωάννου Ι., ο οποίος σούταρε, η μπάλα βρήκε στο τοίχος του Αίολου και πήρε ύψος και ο Αλεξίου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αίολου.
60΄ : Ο Παπαϊωάννου Ι. έβγαλε όμορφα την κάθετη μπαλιά για τον Αλεξίου που πλάσαρε στον Στερόπουλο, ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
75΄ : Ο Αλεξίου σέντραρε από αριστερά και ο Αδάμ πρόλαβε στην έξοδο τον Στερόπουλο και με κεφαλιά πέτυχε το τελικό 3-0.

Κίτρινες Κάρτες
Καλύβας, Σιταράς

Διακριθέντες
Αχιλλέας Δομοκού : Παπαϊωάννου Ι., Μπουσάϊ, Καλύβας, Αδάμ
Αίολος : Ράικος Γ., Ράικος Ν., Μπούκας

Δηλώσεις Προπονητών


Σπύρος Λέντας (Αχιλλέας Δομοκού) : «Το ριψοκινδυνέψαμε κάπως, αφήσαμε τέσσερα παιδιά από την προηγούμενη αγωνιστική έξω. Βγάλαμε ακόμη και τρεις παίχτες να ξεκουραστούν, για να είμαστε όσο πιο ξεκούραστοι γίνεται στο επόμενο παιχνίδι, το οποίο εάν δεν χάσουμε, νομίζω ότι παίρνουμε την κατηγορία. Σήμερα ήταν ένα παιχνίδι, που εξελίχτηκε σαν φιλικό. Το πήραμε και εμείς χαλαρά. Στα επόμενα παιχνίδια θα χρειαστούμε πολλές δυνάμεις και πρέπει να γίνει η μάχη, για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας, ευχαριστούμε τον κόσμο για την συμπαράσταση σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και στους αγώνες διαβάθμισης τώρα. Θέλω να τους υποσχεθούμε ότι θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά και στο τέλος η ομάδα θα ανέβει στην κατηγορία. Τώρα στην Αράχωβα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όλες οι ομάδες είναι καλές, είναι πρωταθλήτριες στους νομούς, που συμμετέχουν. Και οι δυο ομάδες θα προσπαθήσουν να πάρουν ότι καλύτερο για τον εαυτό τους.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος) : «Ήρθαμε στο σημερινό παιχνίδι, προσθέτοντας στα ήδη πολλά προβλήματα, που έχουμε, τις απουσίες και την κόπωση. Συνεχίζουμε με έναν καθορισμένο αριθμό ποδοσφαιριστών. Παίξαμε απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Πιστεύω ως ένα σημείο είχαμε καλή παρουσία, προσπαθήσαμε για 90 λεπτά και το αποτέλεσμα μπορώ να πω βάσει της προσπάθειας, που κάναμε δεν νομίζω ότι ανταποκρίνεται. Δεν νομίζω πως ο Δομοκός χρειάζεται την βοήθεια του διαιτητή, για να σταθεί απέναντι μας. Ειδικά στο δεύτερο γκολ γίνεται καθαρό φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα μας, όπως το είδα από την πλευρά του πάγκο. Και στο πρώτο νομίζω ότι υπάρχει παράβαση πάνω στον τερματοφύλακα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αχιλλέας Δομοκού (Σπύρος Λέντας) : Κουτσούμπας, Αναστασίου, Μπουσάϊ, Βιτζέκας, Αδάμ, Αλεξίου, Καλύβας(67΄ Τσιώλης), Παπαϊωάννου Ι.(75΄ Καρκάνης), Λέντας, Χανής(46΄ Αβδίας), Παπαϊωάννου Χ.

Αίολος (Νίκος Τραινταφυλλόπουλος) : Στερόπουλος, Ράικος Γ., Νικολάου, Σιταράς, Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούκας(77΄ Δαράβαλης), Ράικος Ν., Κορέντζελος, Καρατσίκης, Τσιλίκας(82΄ Ζαχαρόπουλος Α.)

Διαιτητής : Κώστας Αντωνίου (ΣΔΠ Αθηνών)
1ος Βοηθός : Γιώργος Τσιπλάνος (ΣΔΠ Αθηνών)
2ος Βοηθός : Παναγιώτης Γεωργακόπουλος (ΣΔΠ Αθηνών)
Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Γιάννης Βονόρτας