Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Π.Α.Κ.-Σ.Φ.Κ. Α.Ο. (Φαρμακεία) 38-49

Τα Συστεγασμένα Φαρμακεία Καρπενησίου κατάφεραν και επικράτησαν της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης με σκορ 49-38.
Η συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη 16/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ.
Τα Φαρμακεία δίκαια πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο τουρνουά και κυρίως με την πολύ καλή άμυνα και ευστοχία στην επίθεση στην 3η περίοδο. Είχαν καθαρό μυαλό στις επιθέσεις του και σπάνια έκαναν βεβιασμένες προσπάθειες.
Η Π.Α.Κ. ενώ ξεκίνησε πολύ καλά στις πρώτες περιόδου, στην συνέχεια δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση και μοιραία γνώρισε την ήττα. Έκανε μια κάκιστη 3η περίοδο όπου σημειώθηκαν διαδοχικά λάθη και η ομάδα σκόραρε μόλις 4 πόντους.

Με 1ο τον Ράικο


Ο Γιώργος Ράικος ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, σημείωσε 17 πόντους και πετυχαίνοντας και ένα τρίποντο. Τον ακολούθησε ο εξαιρετικός Κώστας Ιωάννου με 14 και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας με 7.

Διασώθηκε ο Σώκος


Από την Π.Α.Κ. εξαίρεση στην κακή εικόνα της ομάδας ήταν ο Γιώργος Σώκος, που πέτυχε 13 πόντους. Δεύτερος σκόρερ ήταν ο Γρηγόρης Ντρίβας και ο Πάνος Φουρλιάς, που πέτυχαν από 6 πόντους έκαστος.

Έπαιξε και ο Τσάμπρας


Χρόνο συμμετοχής από πλευράς Π.Α.Κ. πήρε και ο θηριώδης σέντερ Χρήστος Τσάμπρας. Ο Τσάμπρας μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ο Πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Ευρυτανίας.

Χωρίς βοήθεια από τον πάγκο
Τα Φαρμακεία αγωνίστηκαν με μόλις 7 μπασκετμπολίστες και είχαν ελάχιστες βοήθειες από τον πάγκο. Οι δυο αναπληρωματικοί της ομάδας Βαγγέλης Μπουμπουρής και Βαγγέλης Οικονόμου αγωνίστηκαν ελάχιστα και δεν πέτυχαν κάποιο πόντο.

Ρεσιτάλ από Κοτσάνη


Η μάχη των πάγκων κερδήθηκε από τα φαρμακεία και από τον Γιάννη Κοτσάνη, ο οποίος καθοδήγησε εξαιρετικά την ομάδα του. Ο Κοτσάνης είναι δηλωμένος και σαν αθλητής, αλλά δεν αγωνίστηκε. Την Π.Α.Κ. καθοδηγούσαν οι προπονητές της Γιάννης Χαλκιάς και Φώντας Ζαχαρόπουλος.

Έκλεισε η διαφορά
Η Π.Α.Κ. ξεκίνησε πιο δυνατά στην 1η περίοδο, αλλά το προβάδισμα που πήρε μειώθηκε από τα Φαρμακεία στο 15-13.

Στον πόντο
Τα Φαρμακεία συνέχισαν να κυνηγούν την Π.Α.Κ. στο σκορ, όμως μείωσαν στον έναν πόντο. Ο Γιώργος Σώκος πρόσφερε αρκετές επιθετικές λύσεις στην Π.Α.Κ. με προσπάθειες κάτω από το καλάθι.

Ανατροπή με Ιωάννου


Ο Κώστας Ιωάννου με 3ποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του με 22-24, με την διαφορά να φτάνει ακόμη και στους 10 πόντους, χάρης στις προσπάθειες του Ιωάννου, του Ράικου και του Κουτσούμπα. Η Π.Α.Κ. πέτυχε μόλις 2 δίποντα στην 3η περίοδο και έμεινε πίσω στο σκορ με 26-34.

«Κλείδωσε» την νίκη ο Σ.Φ.Κ.
Καθολική ήταν η υπεροχή του Σ.Φ.Κ. Α.Ο. και στην τελευταία περίοδο. Η διαφορά εκτοξεύτηκε ακόμη και στο + 14. Τα Φαρμακεία συνέχισαν να κάνουν αργές και ουσιαστικές επιθέσεις. Η Π.Α.Κ. στα τελευταία κυνήγησε την ανατροπή κάνοντας αρκετά φάουλ κυρίως πάνω στον εύστοχο από την γραμμή Ράικο και μείωσε μέχρι και στους 9 πόντους.

Τα δεκάλεπτα
15-13, 22-21, 26-34, 38-49

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας & Δημήτρης Λερογιάννης

Συνθέσεις ομάδων

Π.Α.Κ. (Γιάννης Χαλκιάς) : Ζαχαρόπουλος, Χαλκιάς 4, Πιπέρας 4(1),  Λαθύρης Ν. 3(1), Ντρίβας 6, Ανδρέου 2, Φουρλιάς 6, Κοτρώτσιος, Σώκος 13, Γραμματίκας, Τσάμπρας

Σ.Φ.Κ. Α.Ο. (Φαρμακεία) (Βαγγέλης Οικονόμου) : Οικονόμου, Ράικος 17(1), Κουτσούμπας 11(2), Ζιάκας 4, Ιωάννου 14(2), Νεοφύτου 3, Μπουμπουρής 

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος