Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Παρνασσός Αράχωβας-Αίολος 4-0

Η εμφανής αγωνιστική ανάκαμψη του Αίολου δεν επέφερε κάτι το διαφορετικό. Η πρωταθλήτρια ομάδα της Ευρυτανίας ηττήθηκε με το βαρύ σκορ ξανά και συγκεκριμένα 4-0 από τον πρωταθλητή Βοιωτίας Παρνασσό Αράχωβας, ο οποίος έπαιξε όσο χρειάζονταν για να έχει ένα εύκολο απόγευμα.
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν την Κυριακή 27/5 στο Δημοτικό στάδιο Αράχωβας στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των Play Off ανόδου στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα για τον 7ο όμιλο. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και έγινε με την παρουσία 150-200 περίπου φιλάθλων και με αρκετό διάστημα βροχόπτωσης.
Το συγκρότημα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου βελτίωσε κατακόρυφα την απόδοση του σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και είχε αρκετά καλή παρουσία. Ωστόσο το
«χαλάρωμα» στα τελευταία λεπτά (87΄,91΄) έδωσαν την ευκαιρία στους Βοιωτούς να σκοράρουν δυο τέρματα. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν δέχτηκαν ασφυκτική πίεση, αφού βελτίωσαν την ανασταλτική τους λειτουργία στα χαφ και είχαν ορισμένα διαστήματα, όπου ισορρόπησαν το ματς. Βγήκαν αρκετές φορές με αξιώσεις στην επίθεση και Θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει το 2ο τέρμα στο μίνι πρωτάθλημα. Είχαν δοκάρι στο 26΄ με ένα δυνατό σουτ του Νίκου Νικολάου εκτός περιοχής.
Ο Παρνασσός του Νίκου Γεωργακόπουλου, χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση και με ορισμένα ξεσπάσματα μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το ματς και πήρε την πρώτη του νίκη στα μπαράζ ανόδου. Αν και ξεκίνησε νωθρά ανέβασε απόδοση μετά το πρώτο 15αρτο, όπου και πήρε το προβάδισμα με τον συνήθη ύποπτο Ανδρέα Καλλέργη. Στην συνέχεια με ένα γκολ σε κομβικό σημείο πριν την ανάπαυλα σφράγισε την νίκη. Στο δεύτερο μέρος έδωσε χώρους στον Αίολο και έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Στα αρνητικά των Βοιωτών ότι έχασαν 3 ποδοσφαιριστές (Μανώλης, Λινάρδος, Καλλέργης) στην επανάληψη εξαιτίας τραυματισμών.
Η Αράχωβα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βρίσκεται στην 3η θέση με 4 βαθμούς, ενώ ο Αίολος παραμένει στην 4η θέση χωρίς βαθμό και διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες για την προνομιούχο 2η θέση. Την Τετάρτη (30-5) ο Παρνασσός αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου, όπως και ο Αίολος απέναντι στον Αχιλλέα Δομοκού.

Πως παρατάχτηκε ο Αίολος
Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος παρέταξε ξανά την ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς και διάταξη 5-4-1. Την εστία των Ευρυτάνων υπερασπίστηκε ο Στερόπουλος. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Γιώργος Ράικος και αριστερός ο Νικολάου. Σαν λίμπερο στην άμυνα έπαιξε ο Τσουκαλάς, έχοντας ως στόπερ μπροστά του, τον Σιταρά και τον Κορέντζελο. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Τριανταφυλλόπουλος, που έπαιρνε πολλές βοήθειες από τον αριστερό χαφ Νίκο Ράικο. Δεξιός μέσος ήταν ο Μπούκας και σε ελεύθερο ρόλο στον άξονα αγωνίστηκε ο Μιχάλης Νούλας. Μοναδικός επιθετικός ήταν ο βραχύσωμος Τσιλίκας.

Πανό από τους Βοιωτούς
Περίπου 150 με 200 φιλάθλων έγινε η αναμέτρηση στην Αράχωβα. Το στάδιο διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα κάτι που δεν επηρέασε τους Ευρυτάνες. Οι οπαδοί του Παρνασσού τοποθέτησαν πανό που έγραφε «ΑΣΑΠ» πάνω από την μια εστία. Στην συγκεκριμένη πλαγιά παρακολούθησαν αρκετοί οπαδοί των αγώνα, οι οποίοι δεν προτίμησαν την κερκίδα βλέποντας το ματς από ψηλά.


 
Και εκδρομείς από το Καρπενήσι
Περίπου 10 εκδρομείς ταξίδεψαν από το Καρπενήσι, όπου και παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Μεταξύ των άλλων το ματς παρακολούθησε το πρώην μέλος της ΕΠΣΕ Δημήτρης Χρυσικός, οι φίλοι του Αίολου Σταύρος Μαντής και Νίκος Τάκης, ο γενικός γραμματέας της ομάδας Σεραφείμ Λερογιάννης, ο παράγοντας Γιάννης Λερογιάννης και οι σύζυγοι του προπονητή της ομάδας Νίκου Τριανταφυλλόπουλου και του αντιπροέδρου Γιάννη Λερογιάννη.


Έλλειπε ο τιμωρημένος Γκικόπουλος
Ο 24χρονος μέσος Γιώργος Γκικόπουλος, που αποβλήθηκε κόντρα στον Αχιλλέα Δομοκού εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του και δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Αίολο.

Αλλαγές στην βασική σύνθεση


Τρεις αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στην βασική 11αδα του Αίολου σε σχέση με την Τετάρτη 23/5 στην Χαλκίδα. Θέση βασικού πήρε ο γκολκίπερ Γιάννης Στερόπουλος, που αντικατέστησε τον Θεοδόση Κόκκοτο. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Κώστας Σιταράς, ενώ επέστρεψε και ο Μιχάλης Νούλας που απουσίαζε στο ματς με τον Ευβοϊκό. Οι δυο τελευταίοι πήραν τις θέσεις του Γιώργου Γραβιά και Χρήστου Κατσαρή, που έμειναν στον πάγκο, καθώς δεν αγωνίστηκαν. Στον πάγκο έμεινε επίσης και οι γκολκίπερ Κόκκοτος και Λάππας, αφού ο Αίολος είχε ξανά στην 18αδα 3 τερματοφύλακες.

Εκτός ξανά οι 4
Δεν αγωνίστηκαν και πάλι (3ο συνεχόμενο ματς) οι Νιγηριανοί Εμμάνουελ Τζόνι και Τζέϊμς Αλί, ο τραυματίας Μάκης Χρυσικός και ο στρατευμένος Πάνος Αζακάς.

Α΄ Μέρος

Στο «τσάκ» ήρθε ο γιατρός
Στο παρά ένα ήρθε κυριολεκτικά ο γιατρός της αναμέτρησης. Ο γιατρός έφτασε στο γήπεδο ακριβώς στις 5 με τις ομάδες να τον περιμένουν στα όρια του αγωνιστικού χώρου (Τα αποδυτήρια απέχουν αρκετά μέτρα από τον αγωνιστικό χώρο).

Αισθητή άνοδος
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί στο πρώτο μέρος, όπου βγήκαν αρκετές φορές στην επίθεση, κάτι που δεν έκαναν στα προηγούμενα ματς. Η λειτουργία της μεσαίας γραμμής βοήθησε τα μέγιστα αμυντικά και επιθετικά και εάν οι Ευρυτάνες ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει κάποιο από τα τέρματα, που δέχτηκαν.

Με ξεσπάσματα
Ο Παρνασσός πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δυσκολεύονταν να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Ξεκλείδωσε την άμυνα του Αίολου με ορισμένα ξεσπάσματα που είχε, όταν ανέβαζε την απόδοση του.

Εκτέλεσε ο Καλλέργης


Μετά από μια αδράνεια της άμυνας του Αίολου ο έμπειρος επιθετικός Ανδρέας Καλλέργης δεν χαρίστηκε στο 19ο λεπτό και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Παράπονα από Δανέζη


Οι φιλοξενούμενοι της Ευρυτανίας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον βοηθό Γιώργο Δανέζη (Αξιολογημένος στους πίνακες της Football League) για οφσάιντ στην φάση του 1ου γκολ. Ενώ έχουν παράπονα από τον ίδιο βοηθό και για μια φάση στο 45ο λεπτό, όπου τελικώς καταλογίστηκε έμμεσο υπέρ της Αράχωβας.

Μια ανάσα από την ισοφάριση


Ο αριστερός μπακ Νίκος Νικολάου έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 26΄, όταν το σουτ που επεχείρησε κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δημητρά.

Άνοιξαν οι ομπρέλες
Μετά το 30΄ λεπτό και μέχρι τις αρχές της επανάληψης έπιασε δυνατή βροχόπτωση. Οι οπαδοί δεν πτοήθηκαν,ήταν προετοιμασμένοι και παρακολούθησαν τον αγώνα κάτω από τις ομπρέλες που είχαν μαζί τους.



Δοκάρι ο Καράϊ


Ο μεσος Ρόλαντ Καράϊ των γηπεδούχων είδε στο 38΄ την προσπάθεια του να καταλήγει στην ρίζα της δοκού του Αίολου.

Σε κομβικό σημείο το 2-0

 












Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45΄ ο Παρνασσός ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματα του. Η όμορφη εκτέλεση του Λουκά Γκαλαμέλου σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και εύκολα στην επαναφορά ο Αργύρης Μίχας πέτυχε το δεύτερο τέρμα, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.


Οι καλύτερες φάσεις
10΄ : Ο Μπούκας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η κεφαλιά του Ράικου Ν. στο δεύτερο δοκάρι από τα όρια της μικρής περιοχής πέρασε πάνω από την εστία του Δημητρά.
13΄ : Ο Κοντογόνης έβγαλε την κάθετη από δεξιά για τον Καλλέργη, που πλάσαρε από καλή θέση, αλλά ο Στερόπουλος μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
16΄ : Μακρινό σουτ του Καλύβα έφυγε αρκετά πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
19΄ : Ο Μίχας από αριστερά έδωσε όμορφα στον Κοντογόνη, ο οποίος έβγαλε όμορφα με κάθετη τον Καλλέργη τετ α τετ με τον Στερόπουλο με τον έμπειρο φορ να σουτάρει στην αριστερή γωνία του Αίολου και να ανοίγει το σκορ (1-0). Οι Ευρυτάνες διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στην πάσα του Κοντογόνη στον α΄ βοηθό Δανέζη.
26΄ : Δυνατό σουτ του Νικολάου εκτός περιοχής και αριστερά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δημητρά.
31΄ : Ο Καλλέργης έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια, πλάσαρε από τα όρια της περιοχής με τον Στερόπουλο να μπλοκάρει εύκολα.
34΄ : Ο Πέρβελης ελίχτηκε όμορφα από δεξιά, γύρισε στον Καλλέργη, που πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Αίολου.
38΄ : Μονοκόμματο δυνατό σουτ του Καράϊ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή χτύπησε στην ρίζα της αριστερής δοκού του Στερόπουλου, έσκασε στο έδαφος και στην συνέχεια έφυγε πλάγια και κατέληξε πλάγιο άουτ.
44΄ : Χτύπημα φάουλ του Γκαλαμέλου από καλή θέση και αφού βρήκε και στο τοίχος χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μίχας εύκολα με σουτ από κοντά διαμόρφωσε το 2-0 κάτω από έντονους πανηγυρισμούς.
45΄ : Ο Καλλέργης μπήκε στην περιοχή απέναντι στον Στερόπουλο, πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του Αίολου μπλόκαρε. Ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων διαμαρτυρήθηκε έντονα για οφσάιντ του Καλλέργη στον βοηθό Δανέζη και καταλογίστηκε έμμεσο μέσα στην περιοχή του Αίολου και δεξιά. Ο Γκαλαμέλος το εκτέλεσε μετά από πάσα του Καλύβα, αλλά σταμάτησε στο τοίχος των φιλοξενούμενων.

Β΄ μέρος

3 αναγκαστικές αλλαγές
Οι Βοιωτοί στο δεύτερο μέρος είχαν την ατυχία να χάσουν τις ποδοσφαιριστές με τραυματισμό. Αποχώρησαν αναγκαστικά από το γήπεδο ο Βασίλης Λινάδρος, ο Αντρέας Καλλέργης και αρχηγός Μάκης Μανώλης. Η κατάσταση τους θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες για το αν θα δώσουν το παρών στο κρισιμότατο παιχνίδι απέναντι στον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου. 


Χαμένη ευκαιρία με Τσουκαλά


Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Αίολος και έχασε την ευκαιρία να μπει ξανά στο ματς στο 53΄. Ο πανήψυλος Θοδωρής Δημητράς απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του προωθημένου Βασίλη Τσουκαλά.

«Αφυπνίστηκε»
Ο Παρνασσός στην συνέχεια ανέβασε στροφές και απείλησε σε 3-4 περιπτώσεις, κυνηγώντας το τρίτο τέρμα.

Επικίνδυνη προβολή
Ο Νίκος Νικολάου στο 63ο λεπτό έκανε επικίνδυνη προβολή στον Ρόλαντ Καράϊ και ο παίκτης της Αράχωβας τραυματίστηκε. Ο ρέφερι Κιοσικίδης κιτρίνισε τον πλάγιο μπακ του Αίολου παρά τις διαμαρτυρίες για κόκκινη. Ο νεαρός άσος των Βοιωτών, αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες συνέχισε κανονικά το ματς.



Έντεινε τις προσπάθειες
Η ομάδα της Ευρυτανίας μετά το 60ο λεπτό και για περίπου ένα 20λεπτο πίεσε ψηλά και έντυνε τις προσπάθειες της για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Πήρε αρκετές μπαλιές ψηλά και κυνήγησε κάτι θετικό.

Βρήκε χώρους
Ο Αίολος είχε ανοιχτεί και η ομάδα της Αράχωβας, παίζοντας έξυπνα και όμορφο ποδόσφαιρο συγχρόνως δεν δυσκολευτεί να φτάσει στην επίτευξη άλλων δυο τερμάτων.

Άτυχος ο Μίχας


Ο Αργύρης Μίχας στο 78΄ έφτασε κοντά στο να πετύχει το δεύτερο του τέρματα, αφού η προσπάθεια του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Αίολου.

Αρχηγός ο Μανιώτης
Ο Μανώλης αποχώρησε από το γήπεδο τραυματίας και το περιβραχιόνιο πέρασε στο χέρι του Μάκη Μανιώτη μετά από την κίνηση του έμπειρου Λουκά Γκαλαμέλου, ο οποίος είναι ένας από του αρχηγούς του Παρνασσού.


Καράϊ εκτελεστής και δημιουργός στον Κοντογόνη














Ο Ρόλαντ Καράϊ στο 87΄ με όμορφο τελείωμα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Παναγιώτη Κοντογόνη για το τελικό 4-0.


Οι καλύτερες φάσεις
53΄ : Ο Μπούκας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Τσουκαλάς πετάχτηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι και από καλή θέση έκανε την κεφαλιά-«ψαράκι», που απέκρουσε σωτήρια στην δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
54΄ : Ο Καλλέργης μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά, σούταρε από δύσκολη θέση, με τον Στερόπουλο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια στην αριστερή του γωνία.
55΄ : Ωραίο δυνατό σουτ του Καλύβα εκτός περιοχής κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό «Γ» των φιλοξενούμενων.
65΄ : Ο Τριανταφυλλόπουλος έβγαλε την όμορφη κάθετη πάσα για τον Κορέντζελο, που γύρισε έξυπνα παράλληλα με το τέρμα, αλλά η μπάλα πέρασε από όλους αφού δεν την ακούμπησε κανείς.
77΄ : Ατομική προσπάθεια του Καράϊ και σουτ του ίδιου κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.
78΄ : Σουτ του Μίχα από αριστερά απέκρουσε ο Στερόπουλος στην αριστερή του γωνία.
79΄ : Ο Γκαλαμέλος σέντραρε από δεξιά και ο Μίχας σούταρε από κοντά, με την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Στερόπουλου.
87΄ : Ο Μανιώτης έβγαλε την μπαλιά από αριστερά, ο Καράϊ μπήκε στην περιοχή από δεξιά απέναντι στον Στερόπουλο, έκανε όμορφη προσπάθεια και με πλασέ στην αριστερή γωνία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
91΄ : Ο Καράϊ σε ρόλο δημιουργού σέντραρε από δεξιά και ο Κοντογόνης αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Κίτρινες Κάρτες
Πέρβελης, Ντέμος, Μανώλης, Στερόπουλος, Ράικος Γ., Νικολάου, Τσιλίκας

Διακριθέντες
Παρνασσός Αράχωβας : Μίχας, Καράϊ, Καλλέργης, Κοντογόνης, Καλύβας
Αίολος : Σιταράς, Νικολάου, Κορέντζελος, Τριανταφυλλόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Γεωργακόπουλος (Παρνασσός Αράχωβας) : «Σήμερα ήμασταν καλύτεροι, ήμασταν πιο ποιοτική ομάδα από τους αντιπάλους μας. Νικήσαμε δίκαια, αλλά όχι εύκολα. Είχαμε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο να βάλουμε το γκολ, εν συνεχεία ήμασταν χαλαροί στα χαφ, δεν πιέσαμε, όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν από το μέρος των αντιπάλων κάποιες ευκαιρίες να κάνουν το 2-1 και να μπλέξουμε σε περιπέτειες κυρίως από ψυχολογικής πλευράς. Όλα πήγαν καλά, βάλαμε δυο γκολ στο τέλος του αγώνα και φαίνεται μια άνετη νίκη, η οποία όμως δεν ήταν εύκολη. Το θετικό είναι ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος και παραμείναμε στην υπόθεση άνοδος, δείξαμε με τον Ευβοϊκό και με τον Δομοκό ότι μπορούμε να τους κοντράρουμε και συνεχίζουμε όπως τώρα, αρκεί να είμαστε καλά και στοχεύουμε στην άνοδο.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος) : «Μετά και το σημερινό παιχνίδι, όποια ελπίδα μας είχε απομείνει για να διεκδικήσουμε κάτι τελείωσε. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι από τα προηγούμενα δυο παιχνίδια, παρά τις απουσίες που είχαμε. Από εδώ και πέρα τα υπόλοιπα παιχνίδια για μας είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Θα προσπαθήσουμε να συλλέξουμε όσες πιο πολλές εμπειρίες μπορούμε.»




Συνθέσεις Ομάδων

Παρνασσός Αράχωβας (Νίκος Γεωργακόπουλος) : Δημητράς, Πέρβελης, Μανώλης(82΄ λ.τρ. Μανιώτης), Ντέμος, Γκαλαμέλος, Καλύβας, Κοντογόνης, Καράϊ, Λινάρδος(64΄ λ.τρ. Κατσικογιάννης), Καλλέργης(77΄ λ.τρ. Ξεπλάτης), Μίχας

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Στερόπουλος, Ράικος Γ., Νικολάου(84΄ Σιαλμάς), Σιταράς, Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούκας(75΄ Καρατσίκης), Ράικος Ν., Νούλας Μ., Κορέντζελος, Τσιλίκας(64΄ Δαράβαλης)

Διαιτητής : Συμεών Κοσικίδης (ΣΔΠ Αθηνών)
1ος Βοηθός : Γεώργιος Δανέζης (ΣΔΠ Αθηνών)
2ος Βοηθός : Μιχάλης Δόσης (ΣΔΠ Αθηνών)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος