Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σ.Φ.Κ. Α.Ο.(Φαρμακεία)-Γρανίτσα 40-49

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της σημείωσε η ομάδα της Γρανίτσας. Επικράτησε με το «χαμηλό» σκορ 49-40 των Συστεγασμένων Φαρμακείων Καρπενησίου, έχοντας από το ξεκίνημα την πρωτοπορία.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 4. Άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου.
Η Γρανίτσα πέρασε στην κορυφή του ομίλου, φτάνοντας τους 5 βαθμούς. Έχει ωστόσο ένα ματς περισσότερο, καθώς οι υπόλοιποι δυο αγώνες διεξάγονται αύριο Τετάρτη. Επιθετικά ήταν άστοχη σε σχέση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια της, αλλά έχοντας το momentum σε καθοριστικά σημεία του αγώνα κατέκτησε την νίκη και δείχνει να εξασφαλίζει πρόκριση της στην 8αδα. Στηρίχτηκε ξανά στις εξάρσεις 2-3 παιχτών της και καλύτερη από τον αντίπαλο έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση.
Τα Φαρμακεία έκαναν ένα πολύ καλό τρίτο 10λεπτο, όπου προσπάθησαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Κυμάνθηκαν σε χαμηλά επιθετικά επίπεδα και σε αυτόν τον αγώνα, σκοράροντας αρκετές φορές από την γραμμή του τριπόντου. Έχουν 1 νίκη και 2 ήττες και θα τα παίξουν όλα για όλα στα δυο εναπομείναντα παιχνίδια, για να μπουν στην 8αδα.

Παρουσία ξανά του ΕΚΑΒ
Δυο άτομα του ΕΚΑΒ Καρπενήσιου παραβρέθηκαν ξανά στο γήπεδο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Στα ευχάριστα ότι δεν χρειάστηκε να επέμβουν, αφού δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Η προσέλευση του κόσμου
Αντίθετα με την Δευτέρα 21/5 περισσότερος κόσμος παρακολούθησε το παιχνίδι των Φαρμακείων, με την Γρανίτσα. Η προσέλευση κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα τηρουμένων των αναλογιών.


Διαιτητές Κουρλός-Φλωράκης

 












Οι συμπαίχτες στον ΑΠΟΚ Δημήτρης Κουρλός και Γιάννης Φλωράκης σφύριξαν για πρώτη φορά αγώνα στο φετινό τουρνουά. Ο πρώτος αγωνίζεται στον Πρωτέα και ο δεύτερος στους Γυμναστές.

«Κοούτσαρε» ο Κοτσάνης
Χρέη προπονητή από πλευράς Σ.Φ.Κ. εκτέλεσε ξανά ο Γιάννης Κοτσάνης, που δεν αγωνίστηκε καθόλου. Απών ήταν ο αρχηγός της ομάδας Βαγγέλης Οικονόμου.


Με αρκετούς αναπληρωματικούς η Γρανίτσα
Αυτήν την φορά η ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας δεν αντιμετώπισε ποσοτικό πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ορισμένοι αθλητές της δεν χρειάστηκε να αγωνιστούν καθόλου.


Πρώτος ο Δημήτρης Γούλας


Καθοριστικός στην επανάληψη ήταν ο 29χρονος Δημήτρης Γούλας. Ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, αλλά και του αγώνα, πετυχαίνοντας 18 πόντους. Διακρίθηκε για την ψυχραιμία του στις βολές, αλλά και στα κοντινά σουτ. Τον ακολούθησε ο κατά δυο χρόνια μεγαλύτερος αδερφός του Λάμπρος Γούλας, που πέτυχε 16 πόντους (Όλους στο πρώτο ημίχρονο), καθώς στην επανάληψη δεν κατάφερε να βρει ρυθμό.

Τριποντέρ ο Ζιάκας


Με 4 τρίποντα και 15 συνολικά πόντους ο Πάνος Ζιάκας ήταν ο πρώτος σκόρερ των Φαρμακείων. Από πλευράς ηττημένων τον ακολούθησε με 12 πόντους ο εξαιρετικός πλέι μέικερ Γιώργος Ράικος, ενώ 9 πόντους πρόσθεσε ο Βαγγέλης Κουτσούμπας.

Νευρικό πρώτο 10λεπτο
Κυριάρχησε αστοχία και από τις δυο πλευρές στο πρώτο 10λεπτο του αγώνα. Η Γρανίτσα προηγήθηκε με 7-8, καθώς σημειώθηκαν μόλις 15 πόντου. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να μειώσουν από 4-8 σε 7-8 με τρίποντο του Πάνου Ζιάκα στο φινάλε.


Ανέβηκε με Λάμπρο Γούλα


Με μπροστάρη τον Λάμπρο Γούλα, ο οποίος πέτυχε και δυο τρίποντα η Γρανίτσα ήταν αρκετά καλύτερη στην δεύτερη περίοδο με 11 πόντους διαφορά . Ο Γούλας Λ. έκλεισε με λέι απ το ημίχρονο σε 13-24, ύστερα από όμορφη ασίστ του Στέφανου Γούλα.

Αντεπίθεση των Φαρμακείων


Αρκετά καλή παρουσία είχε η ομάδα των Φαρμακείων στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου με αντεπίθεση διαρκείας και ένα επιμέρους σκορ 17-8 πλησίασε στο σκορ και ισοφάρισε μάλιστα σε 30-30 με δίποντο του Βαγγέλη Κουτσούμπα, ωστόσο ο Στέφανος Γούλας στην εκπνοή σημείωσε το 30-32, σημειώνοντας ένα καλάθι ψυχολογίας. Κουτσούμπας, Ράικος και Ζιάκας ξεχώρισαν από τα Φαρμακεία στην τρίτη περίοδο, βάζοντας την ομάδα τους ξανά στο παιχνίδι.


«Μίλησε» ο Δ. Γούλας


Πολύ καλή παρουσία είχε στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Δημήτρης Γούλας, που πήρε πάνω του την ομάδα του. Οι Γρανιτσιώτες ήταν πιο ψύχραιμοι και ουσιαστικοί στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο. Συμπαραστάτης του Δημήτρη Γούλα ήταν ο Στέφανος Γούλας.
Στις κορυφαίες στιγμές του δεκαλέπτου το τρίποντο (Με φάουλ) του Πάνου Ζιάκα, που μείωσε 5 λεπτά πριν την λήξη σε 37-40. Από εκείνο το σημείο και ύστερα οι «ασπρόμαυροι» πήραν τα ηνία και κατάφεραν να «σφραγίσουν» την νίκη τους, για να φτάσουμε στο τελικό 40-49. Με ένα τρίποντο ο Βασίλης Μπισμπίκης (Φώτο) έκανε το 37-45 και «γκρέμισε» τις όποιες ελπίδες των αντιπάλων του.

Πολλές βολές
Αρκετές φορές χρειάστηκε στο τέλος η ομάδα της Γρανίτσας με μόνιμο τον Δημήτρη Γούλα να εκτελέσει βολές, καθώς τα Φαρμακεία μπροστά στο φάσμα της ήττας έκαναν συνέχεια φάουλ. Από πλευράς ηττημένων αρκετά κερδισμένα φάουλ είχε ο Γιώργος Ράικος.



Αποβολή Λάππα


30 δευτερόλεπτα πριν την λήξη της αναμέτρησης ο Γιάννης Λάππας του Σ.Φ.Κ. Α.Ο. συμπλήρωσε 5 φάουλ και βγήκε νοκ-άουτ.

Τα δεκάλεπτα
7-8, 13-24, 30-32, 40-49

Διαιτητές: Γιάννης Φλωράκης & Δημήτρης Κουρλός

Συνθέσεις Ομάδων

Σ.Φ.Κ. Α.Ο. (Γιάννης Κοτσάνης): Ράικος 12, Μπουμπουρής, Λάππας 1, Κουτσούμπας 9(1), Ζιάκας 15(4), Ιωάννου 3(1), Νεοφύτου

Γρανίτσα (Θωμάς Σκόνδρας): Γούλας Σ.(Κ) 6, Γούλας Λ. 16(2), Γούλας Δ. 18, Σκόνδρας 2, Καρδαμπίκης, Ζήκας 2, Μπισμπίκης 5(1)














Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος