Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου-Αίολος 5-0

Δεν κατάφερε να σταθεί «όρθιος» ο Αίολος στην δύσκολη εκτός έδρας αποστολή του απέναντι στον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου. Γνώρισε την βαριά ήττα από τους πρωταθλητές Εύβοιας με το εμφατικό 5-0.
Ο αγώνας ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play Off ανόδου στο περιφερειακό πρωτάθλημα για τον 7ο όμιλο. Ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και διεξήχθη στο Δημοτικό στάδιο Αγίου Νικολάου λίγα χιλιόμετρα έξω από την Χαλκίδα.
Ο Ευβοϊκός του Γιάννη Καρβέλη έφτασε εύκολα στην πρώτη του νίκη στο μίνι πρωτάθλημα των μπαράζ ανόδου. «Καθάρισε» από τα πρώτα κιόλας λεπτά την υπόθεση-νίκη και μετέτρεψε την αναμέτρηση σε έναν υγιεινό περίπατο.
Ο Αίολος του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου μέσα από αμυντική διάταξη και με κάποιες αντεπιθέσεις προσπάθησε να κυνηγήσει το θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα. Η αμυντική του λειτουργία ωστόσο δεν λειτούργησε καλά στο ματς της Τετάρτης. Πάρα πολλές ελλείψεις υπήρξαν ξανά για την Ευρυτανική ομάδα και αρκετά νεανικό σχήμα παρέταξε ο 39χρονος τεχνικός.
Ο Ευβοϊκός  είναι αήττητος, πέρασε μόνος στην 2η προνομιούχο, θέση φτάνοντας τους 4 βαθμούς, ενώ ο Αίολος παρέμεινε στην 4η θέση χωρίς βαθμό. Την Κυριακή ο Αίολος ταξιδεύει στην Αράχοβα για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Παρνασσό, ενώ ο Ευβοϊκός στον Δομοκό, για να αγωνιστεί με τον πρωταθλητή της ΕΠΣΦ Αχιλλέα.

Μικρή προσέλευση
Περίπου 150 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση και είδαν την ομάδα της Εύβοιας να πετυχαίνει μια ευρεία νίκη. Ο αγώνας έγινε καλές καιρικές συνθήκες και με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας.


Πως παρατάχτηκε ο Αίολος
Ο Αίολος ξεκίνησε και πάλι με αμυντικογενές σύστημα 5-4-1 και πρωταρχικό σκοπό να διαφυλάξει τα νώτα του. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Κόκκοτος.  Λίμπερο ήταν ο Τσουκαλάς με στόπερ τον Κορέντζελο και τον Νίκο Ράικο. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Μπούκας και αριστερός ο Νικολάου. Στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Τριανταφυλλόπουλος, με τον Γιώργο Ράικο. Δεξιός μέσος ήταν ο Γραβιάς  και αριστερός ο Κατσαρής. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τσιλικάς.

Παρουσίες από το Καρπενήσι
Αρκετοί φίλοι της ομάδας ταξίδεψαν στην Εύβοια για να δουν την ομάδα τους. Τον αγώνα μεταξύ των άλλων παρακολούθησε το πρώην μέλος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Χρυσικός και πατέρας του Προέδρου της ομάδας του Προφήτη Ηλία Ταξιάρχη Χρυσικού. Ο παράγοντας της ομάδας Γιάννης Λερογιάννης, η σύζυγος του προπονητή της ομάδας Νίκου Τριανταφυλλόπουλου Ευρυδίκη και ο οι γνωστοί φίλοι της ομάδας Σταύρος Μαντής και Πάνος Οικονόμου.



Ξανά εκτός οι Νιγηριανοί
Ο Αίολος δεν είχε ξανά στην διάθεση τους Νιγηριανούς Εμμάνουελ Τζόνι και Τζέϊμς Ουσμάν Αλί.

Απών ο σκόρερ
Από πλευράς Αίολου απουσίαζε ο σκόρερ των δυο τελευταίων τερμάτων της ομάδας Μιχάλης Νούλας. Ο 21χρονος επιθετικός ήταν νοκ-άουτ εξαιτίας  φοιτητικών υποχρεώσεων του στην Αθήνα. Απουσίαζε επίσης ο αδερφός Οδυσσέας Νούλας, ο Πάνος Σιαλμάς και ο στρατευμένος Πάνος Αζακάς. Την 18αδα της Ευρυτανικής ομάδας συμπλήρωσαν οι δυο τερματοφύλακες Κώστας Λάππας, Γιάννης Στερόπουλος, ο αμυντικός Κώστας Σιταράς και ο Μάκης Χρυσικός που προέρχεται από τραυματισμό και διάστημα αγωνιστικής απραξίας.

Στην βασική 11αδα ο Γ. Ράικος


Ο Γιώργος Ράικος πήρε θέση στο βασικό σχήμα της ομάδας, καθώς στο προηγούμενο ματς με τον Δομοκό είχε μείνει εκτός αποστολής. Ο Ράικος πήρε την θέση του Νούλα στην μοναδική αλλαγή της 11αδας σε σχέση με το ματς της 1ης αγωνιστικής.

Συνάντησε και πάλι τον Μπόλμπαση


Ο Αίολος  βγήκε να αγωνιστεί εκτός Ευρυτανίας μετά από 8 χρόνια για επίσημο παιχνίδι. Είχε αντιμετωπίσει για το θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών το 2004 την Δάφνη Λειβανατών. Ο αγώνας είχε λήξει με σκορ 1-0 υπέρ των Φθιωτών. Γκολκίπερ της Δάφνης ήταν ο Κώστας Μπόλμπασης, ο οποίος στο σημερινό αγώνα υπερασπίστηκε την εστία του Ευβοϊκού. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε αγωνιστεί ο προπονητής της ομάδας Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος και ο Γιώργος Ράικος, καθώς και ο Πάνος Σιαλμάς που βρίσκεται στο φετινό ρόστερ.


Α΄ Μέρος

Πίεσε από την αρχή ο Ευβοϊκός
Δυνατά από το πρώτο κιόλας ξεκίνησε η πρωταθλήτρια ομάδα της Εύβοιας. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις στο 22ο λεπτό πήρε «κεφάλι» στο σκορ με 3 τέρματα διαφορά. Έτσι η παράσταση έλαβε τέλος.

«Εφιαλτικό» 2λεπτο Σπανού


Ο Κώστας Σπανός με δυο γκολ μέσα σε δυο λεπτά (16΄,17΄) έδωσε την πρωτοπορία στους γηπεδούχους με σκορ 2-0. Ο επιθετικός της ομάδας του Αγίου Νικολάου ήταν ο μοιραίος της προηγούμενης αγωνιστικής, καθώς έχασε σημαντική ευκαιρία να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του στην Αράχοβα.



Πριν συνέλθει και 3ο γκολ
Ο Ανέστης Αργύρης με απευθείας εκτέλεση φάουλ μόλις στο 22΄ τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Αργύρης δεν αγωνίστηκε στον αγώνα της πρεμιέρας.


Με αντεπιθέσεις ο Αίολος
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας προσπάθησαν να απειλήσουν μέσα από κάποιες αντεπιθέσεις, όμως δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

«Έχασε» Γραβιά


Ο 16χρονος Γιώργος Γραβιάς δεν μπόρεσε να αγωνιστεί σε όλο το πρώτο μέρος. Ήταν άρρωστος και αποχώρησε στο 38ο λεπτό. Την θέση του πήρε ο Γιάννης Δαράβαλης.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄ : Ο Ρουμπής σέντραρε από αριστερά, βρήκε τον Τριανταφύλλου, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κόκκοτος μπλόκαρε.
16΄ : Ο Ζαχαριάς συνδυάστηκε με τον Αργύρη, ο  Σπανός υποδέχτηκε την μπάλα και επεχείρησε ωραίο σουτ από το ημικύκλιο, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων (1-0).
17΄ : Ο Σπανός μετά από προσωπική προσπάθεια και μακρινό σουτ από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Κόκκοτου για το 2-0.
22΄ : Απευθείας συρτή εκτέλεση φάουλ του Αργύρη κατέληξε στην δεξιά γωνία του Κόκκοτου (3-0). Το φάουλ κέρδισε ο ίδιος ο σκόρερ.
43΄ : Πλασέ του Ρουμπή από κοντά πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.

Β΄ Μέρος

Βελτιώθηκε ο Αίολος


Η ομάδα του Προφήτη Ηλία βελτίωσε την απόδοση της και κατάφερε να απειλήσει με τον Χρήστο Κατσαρή στο 53΄.

«Έσβησαν» μηχανές
Η ομάδα της Ευβοίας έριξε κατακόρυφα την απόδοση της μετά το πολύ δυνατό ξεκίνημα στο πρώτο μέρος.

Χατ-τρικ Αργύρη


Ο Ανέστης Αργύρης στο 71΄ και στο 73΄ πέτυχε άλλα δυο τέρματα σημειώνοντας χατ-τρικ και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.

Δεν ήρθε το γκολ της τιμής


Ο επιθετικός του Αίολου Σάκης Τσιλίκας 11 λεπτά πριν το φινάλε προσπάθησε για το γκολ της τιμής, αλλά ο Μπόλμπασης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Οι καλύτερες φάσεις
53΄ : Μακρινό σουτ του Κατσαρή πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μπόλμπαση.
58΄ : Ακυρώθηκε γκολ του Αργύρη καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ από τον 2ο βοηθό Πρέντζα.
65΄ : Ο Μακαντάσης έβγαλε την κάθετη όμορφα για τον Αργύρη ο οποίος τετ α τετ με τον Κόκκοτο, πλάσαρε τον γκολκίπερ του Αίολου, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
71΄ : Ο Τριανταφύλλου έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Αργύρης με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.
73΄ : Ο Νόνας με μπαλιά βρήκε τον Αργύρη, αυτός από θέση πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή των φιλοξενούμενων με ψηλοκρεμαστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.
79΄ : Ο Τσιλίκας σούταρε από μακριά, όμως ο Μπόλμπασης μπλόκαρε εύκολα.

Κίτρινες Κάρτες
Τσούτης, Νικολάου

Διακριθέντες
Ευβοϊκός : Σπανός, Αργύρης, Τσούτης,
Αίολος : Νικολάου, Κορέντζελος, Τσιλίκας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Καρβέλης (Ευβοϊκός): «Δεν είχα ιδιαίτερη γνώση για τον αντίπαλο, μόνο κάποιες σκόρπιες πληροφορίες. Εξελίχτηκε σε ένα εύκολο παιχνίδι, μπορέσαμε να κάνουμε και συντήρηση, γιατί είναι πολύ σκληρό αυτό, που συμβαίνει στα παιδιά, γιατί έχουν κληθεί σε 17 μέρες να παίξουν 6 φορές. Τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια μάλιστα είναι με μεγάλη ενέργεια και κόπωση. Κάνουμε την προσπάθεια μας και πάμε τώρα στο επόμενο παιχνίδι. Είναι νωρίς ακόμη για να κάνουμε οποιαδήποτε μορφή εικασίας, το θέμα είναι να πάρουμε όσους πιο πολλούς πόντους μπορούμε, όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Όσο αναφορά τον αγώνα με τον Δομοκό θα πάμε με τον ίδιο τρόπο προσέγγισης, που είχαμε και στο πρωτάθλημα, να κερδίζουμε τα παιχνίδια, χωρίς να είμαι σίγουρος και στην προκειμένη περίπτωση για την δυναμικότητα του αντιπάλου. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όσο μας το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας. Πρέπει να παίξουμε μεγαλύτερο αριθμό παιχνιδιών, για να πάμε στον μαθηματικό υπολογισμό. Θέλει άλλες τέσσερις αγωνιστικές.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος): «Μπορώ να πω πως είμαστε ικανοποιημένοι σε μια δύσκολη έδρα και με σωρεία προβλημάτων. Είχαμε απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών από τραυματισμούς, από μαθητές, από διάφορους λόγους. Αγωνιστήκαμε, προσπαθήσαμε, όμως ο αντίπαλος ήταν πολύ ισχυρός. Δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στον αγώνα και έτσι ήρθε μια βαριά ήττα για μας. Από την αρχή ξέραμε πως είμαστε ο αδύναμος κρίκος του ομίλου, γιατί προερχόμαστε από ένα πρωτάθλημα, το οποίο δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό, όπως είναι των άλλων νομών. Πιστεύω ότι το κέρδος μας από αυτήν την διαδικασία θα είναι οι εμπειρίες των νεαρών ποδοσφαιριστών μας. Ο Ευβοϊκός πιστεύω ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Εμείς σήμερα δεν μπορούσαμε να παραταχτούμε με όλες τις δυνάμεις μας, για να μπορέσουμε να τον κοντράρουμε έστω σε ένα σημείο. Παίξαμε με τον Δομοκό, που είναι και αυτός μια ισχυρή ομάδα και πιστεύω ότι μεταξύ τους θα παιχτεί η πρώτη θέση.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου (Γιάννης Καρβέλης) : Μπόλμπασης, Λύκος, Ρουμπής, Αυλωνίτης(46΄ Κούτρας), Γιάνναλος, Νόνας, Τριανταφύλλου, Τσούτης, Αργύρης, Σπανός(70΄ Ντεγιάννης), Ζαχαριάς Τ.(56΄ Μακαντάσης)

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Κόκκοτος, Κορέντζελος, Νικολάου, Ράικος Ν., Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούκας(56΄ Καρατσίκης), Γραβιάς(38΄ λ.τρ. Δαράβαλης), Ράικος Γ., Κατσαρής(56΄ Ζαχαρόπουλος Α.), Τσιλίκας

Διαιτητής : Αριστείδης Βάτσιος (ΣΔΠ Δυτικής Αττικής)
1ος Βοηθός : Ευστράτιος Σάββογλου (ΣΔΠ Δυτικής Αττικής)
2ος Βοηθός : Δημήτρης Πρέντζας (ΣΔΠ Δυτικής Αττικής)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Γιάννης Βονόρτας