Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Από 5 αγωνιστικές οι 3 των Αγράφων και ο Ν. Βούρτσας της Κρέντης

 












Όπως σας είχαμε ενημερώσει με ρεπορτάζ στις αρχές της εβδομάδας τρεις ποδοσφαιριστές των Αγράφων κινδύνευαν με βαριά τιμωρία από την ΕΠΣ Ευρυτανίας. Κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης 3/5 επιβλήθηκε ποινή 5 αγωνιστικών τιμωρίας σε συνολικά τέσσερις ποδοσφαιριστές.
Ο Άλκης Κατής, ο Πάνος Ζωχάκης και ο Λάμπρος Σβερώνης τιμωρήθηκαν με ποινή 5 αγωνιστικών, επειδή απώθησαν τον διαιτητή Χρήστο Σταμάτη μετά την λήξη του 2ου τελικού. Ίδια ποινή επιβλήθηκε στον ποδοσφαιριστή της Κρέντης Νίκο Βούρτσα, διότι στον δεύτερο ημιτελικό Κρέντη-Αίολος έσπρωξε τον παρατηρητή της αναμέτρησης Θανάση Τσατσαράγκο.
Και οι 4 ποδοσφαιριστές χάνουν την έναρξη του πρωταθλήματος 2012-13 της ΕΠΣ Ευρυτανίας, ενώ οι 3 των Αγράφων δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό κυπέλλου κόντρα στον ΑΠΟΚ, ο οποίος θα οριστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τι προβλέπει ο Πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ

Άρθρο 10 Ποινές ποδοσφαιριστών
Παρ.1 
Για την τήρηση της τάξης, της πειθαρχίας στους αγωνιστικούς χώρους και την τήρηση των Κανονισμών ποδοσφαίρου, κατά τη διεξαγωγή τόσο των επίσημων όσο και των φιλικών αγώνων, επιβάλλονται στους τακτικούς και αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές οι ακόλουθες ποινές αποκλεισμού από αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου :
ε. Ποινή αποκλεισμού πέντε (5) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων σαράντα ευρώ (240), αν ο ποδοσφαιριστής που αποβάλλεται από τον αγώνα για απώθηση ή απόπειρα βιαιοπραγίας κατά των διαιτητή, βοηθών διαιτητών, παρατηρητή, βοηθό παρατηρητή και γιατρού του αγώνα, στη διάρκεια του αγώνα ή στο ημίχρονο.
* Το χρηματικό αυτό πρόστιμο ισχύει για ποδοσφαιριστές της Super League. Στις ερασιτεχνικές κατηγορίες επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ για κάθε ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής ημέρας.

Παρ.6
ε. Οι ποινές του παρόντας άρθρου επιβάλλονται και για τα αντίστοιχα παραπτώματα των ποδοσφαιριστών που έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα, μέσα στα αποδυτήρια ή τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του αγωνιστικού χώρου ή απλώς μέσα στον περιφραγμένο χώρο ή στο γήπεδο παιδιάς, οπωσδήποτε όμως μέχρι ότου συνταχθεί και υπογραφεί το Φ.Α. και μόνο εφόσον η παράβαση γράφτηκε από το διαιτητή στην οικεία στήλη των παρατηρήσεων αυτού του .Φ.Α , τιμωρείται δε σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου και η έκτιση της ποινής αρχίζει από την επόμενη ημέρα της διάπραξης της παράβασης. Για την περίπτωση αυτή δεν απαιτείται αποβολή (επίδειξη κόκκινης κάρτας) του ποδοσφαιριστή.