Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Σ.Φ.Κ. Α.Ο. (Φαρμακεία)-ΤΕΙ Καρπενησίου 50-57

Η ομάδα του συλλόγου σπουδαστών του ΤΕΙ Καρπενησίου επικράτησε με 57-50 των Συστεγασμένων Φαρμακείων Καρπενησίου.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ.
Η ομάδα των φοιτητών του ΤΕΙ Καρπενησίου πήρε το προβάδισμα από την αρχή και ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού ξεκίνησε με νίκη της υποχρεώσεις της στο τουρνουά. Το βάρος του σκοραρίσματος έπεσε 3 μπασκετμπολίστες, οι οποίοι πήραν στην «πλάτη» τους την ομάδα.
Τα Φαρμακεία Καρπενησίου δεν κατάφεραν να πάρουν ποτέ το προβάδισμα. Βελτιώθηκαν στην 3η περίοδο, όπου με ορισμένα ξεσπάσματα μείωσαν την διαφορά ακόμη και στους 3 πόντους.

Αρνητικό ρεκόρ
Ελάχιστος κόσμος παρακολούθησε το παιχνίδι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στις 6 υπήρχε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ για το Final Four της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη.


Νίκησε και εκτός γηπέδου
Η μάχη της κερκίδας κερδήθηκε από τους φοιτητές, οι οποίοι είχαν στο πλευρό τους αρκετούς θερμόαιμους συμφοιτητές τους, που ενθάρρυναν τις προσπάθειες της ομάδας του ΤΕΙ.  


Κόντρα στους συμφοιτητές του


Ο Νεόφυτος Νεοφύτου αγωνίστηκε κόντρα στους συμφοιτητές του. Ο Κύπριος μπασκετμπολίστας αγωνίστηκε με τα φαρμακεία και είναι φοιτητής στο ΤΕΙ Καρπενησίου.

Σάρωσε ο Ραχιώτης


Ο «θηριώδης» σέντερ Σπύρος Ραχιώτης σκόραρε συνολικά 26 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ του ΤΕΙ. Σχεδόν όλες του οι προσπάθειες ήταν κοντά στο καλάθι, όπου και έδειχνε ανίκητος. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Τάσου Καδά από την περιφέρεια που σημείωσε 16 πόντους.

Πρώτος ο Κουτσούμπας


Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας σκόραρε 15 πόντους και ήταν ο κορυφαίος των φαρμακείων. Πέτυχε μάλιστα και τρία 3ποντα σε καθοριστικά χρονικά σημεία. Δεύτερος σκόρερ ήταν  Γιώργος Ράικος, με τον Νεόφυτο Νεοφύτου, που σημείωσαν έκαστος από 10 πόντους.

Double σκορ
Η ομάδα του ΤΕΙ ήταν εύστοχη και εκδήλωσε επιθέσεις κυρίως με διεισδύσεις και προηγήθηκε με double σκορ και συγκεκριμένα με 14-7.

Σταθερά στο +7
Παρόμοια εικόνα είχε και το δεύτερο 10λεπτο το ΤΕΙ συνέχισε να προηγείται με σκορ ασφαλείας. Τα Φαρμακεία δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και συνέχισαν να μένουν πίσω στο σκορ με 22-15.

Καθοριστικό το 3ποντο του Καδά


Τα Φαρμακεία ήταν πιο εύστοχα και βρήκαν καθαρό μυαλό στις επιθέσεις τους, μειώνοντας ακόμη και στους 3 πόντους (33-36). Ένα τρίποντο του Τάσου Καδά λίγο πριν την εκπνοή της 3ης περιόδους έδωσε το προβάδισμα με 39-33 στο ΤΕΙ.

Διατήρησε το προβάδισμα νίκης


Ο Χρήστος Βγενόπουλος με δυο τρίποντα σε κρίσιμα χρονικά σημεία διατήρησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, ενώ καθοριστικές ήταν και οι προσπάθειες του Σπύρου Ραχιώτη. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας βελτιώθηκε αρκετά και σκόραρε αρκετούς πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί για την ανατροπή. Το ΤΕΙ πήρε το "ροζ" φύλλο αγώνα με 57-50.

Πανηγυρίστηκε η νίκη
Έντονοι ήταν οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων του ΤΕΙ Καρπενησίου μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Οι φοιτητές πανηγύρισαν μαζί με τους οπαδούς τους από την κερκίδα.


Τα δεκάλεπτα
7-14, 15-22, 33-39, 50-57

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας & Δημήτρης Λερογιάννης

Συνθέσεις ομάδων

Σ.Φ.Κ. Α.Ο.(Φαρμακεία) (Βαγγέλης Οικονόμου) : Οικονόμου 2, Κοτσάνης 2, Ράικος 10(1), Μπουμπουρής 2, Κουτσούμπας 15(3), Ιωάννου 5, Κεφαλάς 4, Νεοφύτου 10(2)

Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Καρπενησίου (Σπύρος Ραχιώτης) : Γουρέλης 2, Καδάς16(2), Βγενόπουλος 9(3), Διομήδης, Καντούνης 2, Ραχιώτης 26, Αργυρόπουλος 2, Αυγουλής, Γιαννής, Στοφόρος


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος