Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Γρανίτσα-Π.Α.Κ. 59-51

Η ομάδα της Γρανίτσας βρισκόμενη σε όλη την διάρκεια του αγώνα μπροστά στο σκορ πήρε την νίκη κόντρα στην Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης με σκορ 59-51 και παράλληλα “σφράγισε” την πρόκριση της στην 8αδα.
Το ματς διεξήχθη την Τρίτη 29/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Το παιχνίδι έγινε με την παρουσία περίπου 60 με 70 φιλάθλων.
Η Γρανίτσα έχοντας ξανά κορυφαίο τον Λ. Γούλα έκανε αρκετά κλεψίματα και με αρκετά καλάθια στον αιφνιδιασμό πήρε από νωρίς σημαντικό προβάδισμα νίκης. Στην 4η περίοδο η άμυνα της δεν λειτούργησε καλά και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι.
Η Π.Α.Κ. γνώρισε στην 4η ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις και αποκλείστηκε από την 8αδα και μαθηματικά. Κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και μόνο στην 4η περίοδο, όπου πίεσε σε όλο το γήπεδο βελτιώθηκε και έφτασε μια ανάσα από την μεγάλη ανατροπή.

Με απουσίες η Γρανίτσα
Με μόλις 6 μπασκετμπολίστες αγωνίστηκε η ομάδα της Γρανίτσας. Υπήρξαν αρκετές απουσίες, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της ομάδας, ο σέντερ Θωμάς Σκόνδρας.

Υπερπλήρεις οι «πράσινοι»
Αντίθετα η Π.Α.Κ. είχε στην διάθεση της 12αδα και όλους τους αθλητές, που έχει δηλώσει στην διοργανώτρια αρχή.

Το κοντέρ έγραψε 31


Για ακόμη μια φορά κορυφαίος της Γρανίτσας ήταν ο γκάρντ Λάμπρος Γούλας, το κοντέρ σταμάτησε στους 31 πόντους και με  1 τρίποντο. Τον ακολούθησε με 11 ο Στέφανος Γούλας και 1 3ποντο. Ο Λάμπρος Γούλας έχει ήδη από τώρα κατά μεγάλο βαθμό εξασφαλίσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης. Φτάνοντας τους 131 πόντους!.

Κορυφαίος και πάλι ο Σώκος


Ο  Γιώργος Σώκος με αρκετές προσπάθειες μέσα από την ρακέτα κράτησε ζωντανή την ομάδα του στο κυνήγι του αντιπάλου, σκοράροντας 19 πόντους. Δεύτερος σκόρερ της Π.Α.Κ. ήταν ο Γιάννης Χαλκιάς με μόλις 8 πόντους και δυο τρίποντα.

Νέο λουκ Φουρλιά














Ο Παναγιώτης Φουρλιάς της Π.Α.Κ. παρουσιάστηκε με νέο λουκ και με κούρεμα μοικάνα.

Έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της
Η Γρανίτσα με αρκετά κλεψίματα έτρεξε ένα σερί 6-0 και πήρε από νωρίς το πάνω χέρι. Η Π.Α.Κ. συνήλθε και μείωσε σε 14-9. Ο Λάμπρος Γούλας έδειξε από την αρχή τις αρετές του ξανά, παρότι ο αντίπαλος ήταν διαβασμένος και τον επιτηρούσε αρκετά.


Με διακυμάνσεις
Μαζί βάδιζαν στην 2η περίοδο οι δυο ομάδες. Η Π.Α.Κ. ξεκίνησε δυνατά και μείωσε σε 14-13, αλλά η Γρανίτσα ανέβασε απόδοση και πήρε κεφάλι με 23-17, για να φτάσουμε στο 25-21 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Άνοιξε η διαφορά


Οι νικητές ξεκίνησαν πιο δυνατά και «έτρεξαν» ένα σερί 9-0 και προηγήθηκαν με 34-21. Η Π.Α.Κ. σκόραρε καλάθι με τον Σώκο μετά από 4,50 λεπτά επιθετικής δυστοκίας. Οι «πράσινοι» μείωσαν το σκορ τα τελευταία λεπτά της περιόδους και συγκεκριμένα σε 41-33. Στα Highlights του 3ου 10λεπτου δυο διαδοχικά κοψίματα του Δημήτρη Ζήκα απέναντι στον Παναγιώτη Φουρλιά και τον Νίκο Ανδρέου.


Πήγε να κάνει την ανατροπή


Συγκλονιστική ήταν σε εξέλιξη η 4η περίοδος. Η Π.Α.Κ. με δυο «βόμβες» του Φώντα Ζαχαρόπουλου (Αγωνίστηκε μόνο στο τελευταίο 10λεπτο) κατάφερε να μειώσει ακόμη και στον πόντο και συγκεκριμένα σε 47-46 5.23 πριν το τέλος. Η Π.Α.Κ. «έτρεξε» αρχικά ένα σερί 5-0, μειώνοντας σε 41-38. Η ψυχραιμία του Δημήτρη Γούλα αλλά και του ικανότατου Λάμπρου Γούλα από την γραμμή των βολών έδωσαν τελικώς την νίκη στην ομάδα τους με 59-51.


Εκτός Χαλκιάς-Μπισμπίκης

 












Απέμεναν περίπου 50 δευτερόλεπτα όταν πρώτα ο Βασίλης Μπισμπίκης της Γρανίτσας αποβλήθηκε με 5 φάουλ και έπειτα στην επόμενη επίθεση ο Γιάννης Χαλκιάς της Π.Α.Κ.

Τα δεκάλεπτα
14-9, 25-21, 41-33, 59-51

Διαιτητές : Δημήτρης Σταμάτης & Γιάννης (Κ) Φλωράκης

Συνθέσεις ομάδων

Γρανίτσα (Λάμπρος Γούλας) : Γούλας Σ.(Κ) 11(1), Γούλας Λ. 31(1), Γούλας Δ. 9, Μπισμπίκης 6, Ζήκας 2, Τάκης

Π.Α.Κ. (Γιάννης Χαλκιάς) : Ζαχαρόπουλος 6(2), Χαλκιάς 8(2), Πιπέρας 5, Λαθύρης Ν., Ντρίβας 5, Ανδρέου 5(1), Φουρλιάς 2, Κοτρώτσιος, Σώκος 19, Λαθύρης Ε. 1, Γραμματίκας




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος