Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Πρωτέας-Μακρακώμη B.C. 41-53

Η ομάδα της Μακρακώμης ξεκίνησε με νικηφόρο αποτέλεσμα τις υποχρεώσεις της στο 2ο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου, καθώς επιβλήθηκε του Πρωτέα με σκορ 53-41.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Τετάρτη 9/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 8 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.
Η 1η αγωνιστική στον όμιλο ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη 10/5 με την αναμέτρηση Γυμναστές-Cinema B.C. .
Η ομάδα της Μακρακώμης παίζοντας πολύ καλή άμυνα πήρε από την αρχή σημαντικό προβάδισμα. Ήταν εύστοχη στις περισσότερες προσπάθειες της και έχοντας δυνατά κορμιά σκόραρε κυρίως μέσα από την ρακέτα.
Ο Πρωτέας άργησε να βρει ρυθμό και μόνο στην 4η περίοδο ήταν εντυπωσιακός και προσπάθησε να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Ωστόσο στο υπόλοιπο διάστημα του παιχνιδιού ήταν απελπιστικός και είχε πολλές άστοχες προσπάθειες από την γραμμή του τριπόντου.

Αμείωτο το ενδιαφέρον
Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των φιλάθλων και σε αυτή την αναμέτρηση. Περίπου 100 άτομα παρακολούθησαν και αυτή την αναμέτρηση.


Με μόλις 8 μπασκετμπολίστες
Οκτώ παίκτες χρησιμοποίησε η ομάδα της Μακρακώμης. Αρκετοί εκ των οποίων αγωνίζονται στα ποδοσφαιρικά Φθιωτικά γήπεδα. 


Στον πάγκο ο Καρδαμπίκης
Δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού ο παίκτης του Πρωτέα Νεκτάριος Καρδαμπίκης. Έδινε οδηγίες από τον πάγκο. Απών από τον Πρωτέα ήταν επίσης και ο Δημήτρης Ρούσσης καθώς έχει ποδοσφαιρικές υποχρεώσεις με την ομάδα του Τηλυκράτη. 


28 λεπτά χωρίς δίποντο
Ο Πρωτέας σκόραρε το πρώτο του δίποντο στο παιχνίδι 2 λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Μέχρι τότε είχε σκοράρει με βολές και τρίποντα.

Πρώτος σκόρερ ο Στεφανής


Ο Σωτήρης Στεφανής της Μακρακώμης σκοράροντας μέσα από το καλάθι σημείωσε 20 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού και κορυφαίος της Φθιωτικής ομάδας

Σε μονοψήφιο αριθμό
 
 












Κανείς παίκτης του Πρωτέα δεν σκόραρε πάνω από 10 πόντους. Πρώτοι σκόρερ ήταν οι: Βασίλης Λέρης και Κώστας Καλύβας σκοράροντας 9 πόντους και από 3 τρίποντα έκαστος.

Όπλο η άμυνα ζώνης
Η ομάδα της Μακρακώμης έπαιξε πολύ καλή ζώνη άμυνας και κράτησε τον αντίπαλο μακριά από την ρακέτα.

Δημιούργησε διαφορά
Από την πρώτη περίοδο η ομάδα της Μακρακώμης παίζοντας πολύ καλή άμυνα πήρε το προβάδισμα με 1-11. Ο Πρωτέας σκόραρε από την γραμμή των ελευθέρων βολών με τον Γιάννη Δροσίνη λίγο πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος.

«Κεφάλι» 19 πόντους
Η ομάδα της Μακρακώμης συνέχισε να παίζει εντυπωσιακή άμυνα με ζώνη και ανέβασε και άλλο τον δείκτη του σκορ στην 2η περίοδο. Προηγήθηκε του Πρωτέα με 7-26.

Σταθερά μπροστά
Η 3η περίοδος κύλησε με την Μακρακώμη να διατηρεί και αυξάνει ελαφρώς την διαφορά στο σκορ. Ο Πρωτέας μάλιστα κατάφερε να σκοράρει  και να πετύχει και το πρώτο του δίποντο. Η Μακρακώμη προηγήθηκε με 16-38.

Πήγαν να έρθουν τα πάνω-κάτω
Με ένα εντυπωσιακό σερί 14-0 ο Πρωτέας πήγε να κάνει την μεγάλη ανατροπή, μείωσε μέχρι και στους 8 το σκορ, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει την μεγάλη ανατροπή. Ο Στεφανής ήταν εύστοχος σε καθοριστικές προσπάθειες, αλλά και από την γραμμή των βολών και έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

3 αποβολές


Στο 4ο δεκάλεπτο αποβλήθηκαν με 5 φαουλ 3 μπασκετμπολίστες. Ο Δημήτρης Κουρλός και Βασίλης Ντουφεκιάς του Πρωτέα και ο Παναγιώτης Καλοπήτας της Μακρακώμης. Ο Δημήτρης Κουρλός είχε πολλές άστοχες προσπάθειες.

10 τρίποντα οι γηπεδούχοι
Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν συνολικά 10 εύστοχα τρίποντα έναντι 2 της Μακρακώμης.

Τα δεκάλεπτα
1-11, 7-26, 16-38, 41-53

Διαιτητές : Γιάννης Χαλκιάς & Δημήτρης Σταλίκας

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος) : Χαντζόπουλος, Γερονίκος 3(1), Δροσίνης Ι. 1, Λέντζος 2, Λαμπρόπουλος 3, Σακαμπέτης, Κουρλός 7(2), Ντουφεκιάς 7(1), Λέρης 9(3), Καλύβας 9(3)

Μακρακώμη B.C. (Παναγιώτης Καλοπήτας) : Καλοπήτας 6, Παπασάρας 12(1), Γρίβας 9(1), Τρουμπουλός, Χατήρας, Σκαργιώτης Α., Μακρής 6, Στεφανής 20

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος