Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Αστέρας B.C.-Σ.Φ.Κ. Α.Ο. (Φαρμακεία) 66-43

Άλλο ένα νικηφόρο απόγευμα για τον περσινό νικητή της διοργάνωσης Αστέρα B.C., ο οποίος ξεπέρασε και το εμπόδιο των Συστεγασμένων Φαρμακείων Καρπενησίου, επικρατώντας με 66-43
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 8. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Περίπου 80 φίλαθλοι παρακολούθησαν το παιχνίδι.
Ο Αστέρας B.C. με καθαρό μυαλό στις επιθέσεις του και υπομονή πέτυχε αρκετά καλάθια μετά από όμορφους συνδυασμός. Χωρίς να δυσκολευτεί κατέκτησε την 4η νίκη του στην διοργάνωση και όπως όλα δείχνουν θα τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου.
Τα Φαρμακεία κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικά για αρκετό διάστημα του παιχνιδιού και πήραν αρκετούς πόντους έξω από τα 6,25. Είχαν αρκετές απουσίες και δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις.

Ο Λάππας κατέβασε τον Σ.Φ.Κ.


Έλλειπαν από την ομάδα των Φαρμακείων ο  Γιάννης Κοτσάνης και ο αρχηγός Βαγγέλης Οικονόμου και την ομάδα καθοδήγησε ο Γιάννης Λάππας. Στον πάγκο του Αστέρα από την άλλη πλευρά βρέθηκε ο Ανδρέας Κυλλής, με τον Σταύρο Μαντή.

Χωρίς Κουτκιά και Δ.Κατή
Δεν αγωνίστηκαν με την ομάδα του Αστέρα ο Γιάννης Κουτκιάς και ο Δημήτρης Κατής.

Ο ρολίστας Ηλιάδης


Ο αρχηγός του Αστέρα Γιάννης Ηλιάδης σκόραρε 15 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, πετυχαίνοντας και ένα 3ποντο. Έμεινε αρκετό χρόνο στον πάγκο παίρνοντας ανάσες για την συνέχεια της διοργάνωσης. Τον ακολούθησαν με 11 πόντους ο Άλκης Κατής και ο Βασίλης Τσουκαλάς.

Σε φόρμα ο Ζιάκας


Για ακόμη μια αναμέτρηση ο κορυφαίος των Φαρμακείων ήταν ο Παναγιώτης Ζιάκας, που πέτυχε 15 πόντους και 2 τρίποντα. 10 πόντους σημείωσε ο Βαγγέλης Κουτσούμπας, ο οποίος σκόραρε και μια φορά έξω από τα 6,25.

Δυνατά ο Αστέρας
Με αρκετές λύσεις από τον γκάρντ Ηλιάδη ο Αστέρας ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 15-9. Τα Φαρμακεία μόνο στα πρώτα λεπτά έμειναν κοντά στο σκορ.

Ανέλαβε δράση ο Τσουκαλάς


Ο Βασίλης Τσουκαλάς με αρκετές όμορφες προσπάθειες διεύρυνε τον δείκτη του σκορ και έδωσε διαφορά ασφαλείας στην ομάδα του, η οποία προηγήθηκε με 32-19. Ο Σ.Φ.Κ. έμεινε κοντά στο σκορ μετά από προσπάθειες τρίποντων του Παναγιώτη Ζιάκα.



Μέτρησε για 2


Το σκορ αρχικά του ημιχρόνου ήταν 33-19, αλλά ένα εύστοχο σουτ του Λάμπρου Φλωράκη, που αρχικά μέτρησε για 3 από την γραμματεία, κατοχυρώθηκε σωστά εκ νέου σαν δίποντο, αφού ο παίκτης του Αστέρας πατούσε την γραμμή του  πόντου. Ως εκ τούτου αφαιρέθηκε ο πόντος από την ομάδα του Φλωράκη.

Καθαρό ματς
Λιγοστά φάουλ έγιναν στις πρώτες δυο περιόδους, με τις δυο ομάδες να έχουν κάνει περίπου από 10 φάουλ. Η ομάδα του Αστέρα και σε παλιότερους αγώνες της κάνει ελάχιστα φάουλ, δείγμα της πολύ καλής και καθαρής αμυντικής λειτουργίας.

Σταθερά μπροστά
Δεν άλλαξε κάτι και στο 3ο δεκάλεπτο, όπου ο Αστέρας ήταν καλύτερος και χωρίς να ιδρώσει έμεινε μπροστά στο σκορ με 44-30. Τα Φαρμακεία έκαναν αρκετές λάθος επιλογές στις επιθέσεις τους.

Ανωτερότητα Αστέρα
Ο Αστέρας με αρκετά κλεψίματα και γρήγορες επιθέσεις άνοιξε τον δείκτη του σκορ και έφτασε στην άνετη επικράτηση επί των Φαρμακείων με 66-43. Ο Θεοδόσης Κόκκοτος σημείωσε το τελευταίο καλάθι του αγώνα στην εκπνοή. Αρκετούς πόντους πέτυχε σε αυτή την περιόδο ο Άλκης Κατής του Αστέρα, όπως και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας των Φαρμακείων.

Τα δεκάλεπτα
15-9, 32-19, 44-30, 66-43

Διαιτητές : Δημήτρης Σταμάτης & Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας B.C. (Γιάννης Ηλιάδης) : Δόσης 6, Κατής Α. 11, Φλωράκης 4, Ηλιάδης 15(1), Χονδρός 9(1), Τσουκαλάς 11, Κόκκοτος 4, Ζαγκότσης 6

Σ.Φ.Κ. Α.Ο. (Φαρμακεία) (Γιάννης Λάππας) : Ράικος 6, Μπουμπουρής, Λάππας 2, Κουτσούμπας 10(1), Ζιάκας 15(2), Ιωάννου 8(2), Νεοφύτου 2


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος