Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Γυμναστες-Παρέα B.C. 66-53

Σταθερά μπροστά από την αρχή της αναμέτρησης ήταν οι Γυμναστές και πήραν την νίκη επί της Παρέας B.C. με 66-53 στο ντέρμπι των ουρα΄γων.
Το ματς έγινε την Δευτέρα 21/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Ελάχιστος κόσμος παρακολούθησε το ματς.
Οι Γυμναστές μάζεψαν αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και με αρκετές ατομικές προσπάθειες κοντά από το καλάθι πήραν από τα πρώτα λεπτά την πρωτοπορία στο σκορ. Με κορυφαίο τον Γιάννη Φλωράκη του Ε. έφτασαν στην πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση.
Η ομάδα της Παρέας δέχτηκε και πάλι αρκετούς πόντους στην άμυνα και μοιραία δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Έχασε και αρκετά ριμπάουντ ελλείψει ψηλού στην ρακέτα. Επιθετικά σκόραρε αρκετούς πόντους από την περιφέρεια ξανά και έξω από την γραμμή των 6.25.

Λίγος κόσμος
Περίπου 50 άτομα βρέθηκαν την Δευτέρα στο απόγευμα στο κλειστό, για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι του 2ου ομίλου ανάμεσα στις δυο ομάδες που προέρχονταν από συντριβή 50 και 52 πόντων αντίστοιχα.


Ντεμπούταρε ο Κόκκοτος


Το πρώτο παιχνίδι στην διοργάνωση σφύριξε ο Θεοδόσης Κόκκοτος, ο οποίος ήταν άψογος στα καθήκοντα του.

Οδηγίες από Φλωράκη Γιάννη


Ο Γιάννης Φλωράκης του Κ. έδινε οδηγίες από πλευράς γυμναστών και οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη νίκη.

Κοούτσαρε ο Κολλημένος


Ο Πάνος Κολλημένος καθοδήγησε την ομάδα της Παρέας, η οποία δεν κατάφερε να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα.


Ξανά πρώτος ο Φλωράκης Ι.(Ε)


Ο Γιάννης Φλωράκης του Ε. ήταν ο κορυφαίος των νικητώ,ν σημείωσε 26 πόντους και σκόραρε και μια φορά έξω από τα 6,25. Ο πάουερ φόργουορντ Πάνος Γαλανός σημείωσε 18 πόντους, σκοράροντας και ένα τρίποντο. 12 πόντους πέτυχε ο σέντερ των Γυμναστών Γιάννης Φλωράκης του Κ.

Κορυφαίος ο Χρυσαφόπουλος


Ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος ήταν ο κορυφαίος της Παρέας B.C. .Σκόραρε 23 πόντους και πήρε αρκετές προσωπικές πρωτοβουλίες, πετυχαίνοντας και 2 τρίποντα. Ο Γιάννης Αναγνωστάκης ακολούθησε με 17 πόντους και 3 τρίποντα.

Ελαφρές προβάδισμα
Οι Γυμναστές μπήκαν πιο καλά στην 1η περίοδο και πήραν την πρωτοπορία στο σκορ. Η Παρέα μετά τα πρώτα λεπτά που έκανε πολλά λάθη βελτιώθηκε,  για να διαμορφωθεί το 21-15.

Έχτισε βάσεις
Οι γυμναστές βελτίωσαν και άλλο την απόδοση τους και πήραν την πρωτοπορία στο σκορ με 38-25 και έχτισαν βάσεις για την πρώτη τους νίκη στον θεσμό.

Αντέδρασε η Παρέα
Η ομάδα της Παρέας σκοράροντας αρκετούς πόντους από την περιφέρεια μείωσε στους 11 πόντους και συγκεκριμένα σε 53-42 και μπήκε ξανά στο ματς.

5 φάουλ ξανά ο Τζαβάλης


Ο Θανάσης Τζαβαλής της Παρέας αποχώρησε στην 4η περίοδο, καθώς συμπλήρωσε 5 φάουλ. Το ίδιο είχε συμβεί την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στο Sporting.

Τους έστειλαν στις βολές
Οι Γυμναστές σκόραραν αρκετούς πόντους από την γραμμή των ελευθέρων βολών και με σημαντικά καλάθια του Γιάννη Φλωράκη του Ε. έφτασε στην νίκη με 56-43. Η Παρέα έστειλε αρκετές φορές τους αντιπάλους στην γραμμή των βολών, ωστόσο δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι, παρότι μείωσε στους 10 πόντους.


Τα δεκάλεπτα
21-15, 38-25, 53-42, 66-53

Διαιτητές : Νίκος Κωστής & Θεοδόσης Κόκκοτος

Συνθέσεις ομάδων

Γυμναστές (Γιάννης(Κ) Φλωράκης) : Φλωράκης Ι.(Κ) 12(1), Καλαμπάκας, Καραγιώργος 3, Φλωράκης Ι.(Ε) 26(1), Κόγιας 7(1), Γαλανός 18(1), Μουτσούλας, Λέρης

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος) : Κολλημένος 2, Κοκοτίνης, Κολοκώτσιος 5(1), Σκαρμούτσος 6(2), Αναγνωστάκης 17(3), Καλυβας, Τζαβαλής, Χρυσαφόπουλος 23(2)

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Γιάννης Βονόρτας