Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αστέρας B.C.-ΤΕΙ Καρπενησίου 69-53

Παρά το γεγονός πως δυσκολεύτηκε για τρεις περιόδους ο Αστέρας ανέβασε την απόδοση του στο τελευταίο δεκάλεπτο και επιβλήθηκε με 69-53 του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Καρπενησίου.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο την Τετάρτη 23/5 και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής (1ος Όμιλος) του 2ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου.
Ο Αστέρας με αιχμή του δόρατος τους συνονόματους Γιάννη Ηλιάδη και Γιάννη Κουτκιά πέτυχε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες. Ουσιαστικά «σφράγισε» την πρόκριση του στα προημιτελικά και είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου. Ήταν από την αρχή του αγώνα μπροστά στο σκορ.
Το ΤΕΙ Καρπενησίου κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια και πάλεψε αρκετά τον αγώνα. Για τρεις περιόδους είχε πολύ καλή παρουσία και βρισκόταν κοντά στο σκορ. Οι φοιτητές έχουν 1 νίκη και 2 ήττες και τα επόμενα δυο παιχνίδια τους είναι οριακά για την είσοδο τους στους «8».

Πολύς κόσμος
Αρκετοί φίλοι του μπάσκετ είδαν την αναμέτρηση μεταξύ δυο δυνατών ομάδων. Η μερίδα των οπαδών ήταν με το μέρος του Αστέρα, ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν και αρκετοί φοιτητές, οι οποίοι ωστόσο δεν είχαν τον ίδιο παλμό με τα προηγούμενα ματς.


Χωρίς Κόκκοτο-Τσούκαλα
Θεοδόσης Κόκκοτος και Βασίλης Τσουκαλάς απουσίαζαν από πλευράς των κατοχών του τουρνουά. Είχαν ταξιδέψει στην Εύβοια για το ποδοσφαιρικό παιχνίδι του Αιόλου με τον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου. Στον πάγκο κάθισε ο χορηγός και οργανωτής του Αστέρα Αντρέας Κυλλής.

Αβοήθητο από τον πάγκο
Το ΤΕΙ Καρπενησίου είχε ελάχιστες βοήθειες από τον πάγκο. 6 παίχτες έβγαλαν το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ άλλοι τρεις πέρασαν στο παρκέ το τελευταίο 3λεπτο. Από την ομάδα λείπει η καθοδήγηση από τον πάγκο.

Σφύριξε ο Καμπερίδης


Ένας εκ των δυο διαιτητών ήταν ο μπασκετμπολίστας του Sporting Γιώργος Καμπερίδης, ο οποίος σφύριξε για πρώτη φορά. Ο 20χρονος Καμπερίδης αγωνίστηκε πέρυσι στο ΤΕΙ Καρπενησίου, στο οποίο και σπουδάζει.

Χωρίς φάουλ στο πρώτο
Ελάχιστα φάουλ σημειώθηκαν στο παιχνίδι και ιδιαίτερα στην πρώτη περίοδο. Χαρακτηριστικό είναι πως οι νικητές έκαναν το πρώτο τους φάουλ 6,5 λεπτά πριν την λήξη της δεύτερης περιόδου. Ενώ και οι «Δασοπόνοι» στο πρώτο 10λεπτο είχαν μόλις δυο φάουλ. Κανένας μπασκετμπολίστας δεν αποβλήθηκε.

Ουσία και θέαμα από Κουτκιά


Ο 38χρονος Γιάννης Κουτκιάς ήταν ο πρώτος σκόρερ και πιο ουσιαστικός παίχτης του Αστέρα. Σημείωσε 23 πόντους, ενώ μοίρασε τρεις εντυπωσιακές τάπες και κάποιες όμορφες ασίστ. Ακολούθησε ο εξαιρετικός Γιάννης Ηλιάδης με 19 και ο ανεβασμένος Θωμάς Χονδρός με 10.

Κορυφαίος ο Ραχιώτης


Ο σέντερ του ΤΕΙ Σπύρος Ραχιώτης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Σημείωσε 18 πόντους και είχε και ένα τρίποντο. Με 14 ακολούθησε ο πολύ καλός Δημήτρης Καντούνης.

Συμβάδιζαν στο σκορ
Με εξαιρετική ευστοχία άρχισαν οι δυο ομάδες του παιχνίδι. Ο Αστέρας ήταν μπροστά και οι τυπικά φιλοξενούμενοι απαντούσαν και βρισκόταν κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στο -2. Έτσι έληξε και το πρώτο δεκάλεπτο(19-17). Εξαιρετικοί ήταν σε αυτό το δεκάλεπτο ο Γιάννης Κουτκιάς και ο Σπύρος Ραχιώτης. Ο πρώτος έκανε μάλιστα μια εντυπωσιακή τάπα στον Κώστα Γουρέλη.


Καλύτερος ο Αστέρας-Απαντούσε το ΤΕΙ


Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην δεύτερη περίοδο και απέκτησαν μια μικρή, αλλά ασφαλή διαφορά. Οι σπουδαστές με κορυφαίο σε αυτό το διάστημα τον Δημήτρη Καντούνη μείωσαν ξανά στο -2 σε 30-28. Οι «Αστέρες» βελτιώθηκαν και έκλεισαν το ημίχρονο με 36-30 σε ένα ανοιχτό ματς. Ξεχώρισε σε αυτό το δεκάλεπτο ο Γιάννης Ηλιάδης.

Στο..ίδιο έργο θεατές
Παρόμοιο παιχνίδι παρακολουθήσαμε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι δυο ομάδες πέτυχαν από 15 πόντους έκαστος, για να φτάσουμε στο 51-45, το οποίο ήταν το σκορ των πρώτων 30 λεπτών. Μετά το 45-43 ο τροπαιούχος Αστέρας πήρε τα ηνία και ανέβασε ξανά την διαφορά στο +6. Άλλη μια εντυπωσιακή τάπα στον Χρήστο Βγενόπουλο έκανε ο θηριώδης Κουτκιάς.

«Καθάρισε» ο Ηλιάδης


Προσωπικά πήρε τον αγώνα ο Γιάννης Ηλιάδης, ο οποίος με έξι δικούς του πόντους (Ένα καλάθι+ φαουλ και ένα τρίποντο) διαμόρφωσε το 57-45. Αύξησε την διαφορά του σε διψήφιο αριθμό πόντων, φτάνοντας στο τελικό 69-53 (+16). Το τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στον Αστέρα. Ο Γιάννης Ηλιάδης έκανε ένα θεαματικό «στοπ» στον Χρήστο Βγνόπουλο.

Πέρασε έξω τα «ατού»
Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Αντρέας Κυλλής αντικατέστησε τους κορυφαίους Κουτκιά και Ηλιάδη, οι οποίοι είχαν μέχρι εκείνη την ώρα αγωνιστεί σε όλον τον αγώνα.

Αποθέωση Στοφόρου


Ο Γιώργος Στοφόρος πέρασε αλλαγή μαζί με τον Σπύρο Αργυρόπουλο και τον Θανάση Αυγουλή στο τελευταίο 3λεπτο και διακρίθηκε ιδιαίτερα για το πάθος του, με την κερκίδα να τον αποθεώνει. Επιχείρησε να σκοράρει, αλλά η προσπάθεια του παρεμποδίστηκε από τον Γιάννη Κουτκιά.



Τα δεκάλεπτα
19-17, 36-30, 51-45, 69-53

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Γιώργος Καμπερίδης

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας (Γιάννης Ηλιάδης): Δόσης 2, Κατής Α. 9, Φλωράκης 2, Ηλιάδης 19(1), Χονδρός 10, Ζαγκότσης 4, Κουτκιάς 23

ΤΕΙ Καρπενησίου (Σπύρος Ραχιώτης): Γουρέλης 5(1), Καδάς 8, Βγενόπουλος 5(1), Διομήδης 3(1), Καντούνης 14, Ραχιώτης 18(1), Αργυρόπουλος, Αυγουλής, Στοφόρος



















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος