Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Αστέρας B.C.-Π.Α.Κ. 74-56

Σε ένα ματς με αρκετές διακυμάνσεις στον δείκτη του σκορ η ομάδα του Αστέρα χάρης την πολύ καλή απόδοση της στις τελευταίες δυο περιόδους έκανε την ανατροπή και επικράτησε της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης με 74-56. 
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ.
Ο Αστέρας B.C. μετά από δυο κακά πρώτα 10λεπτα πίεσε σε όλο το γήπεδο και αφού βελτίωσε πρώτα την άμυνα του ήταν εύστοχος στην επίθεση και πήρε προβάδισμα στο σκορ, που το διατήρησε μέχρι το τέλος.
Η ομάδα της Π.Α.Κ. παρουσιάστηκε αρκετά αξιόμαχη κόντρα στους περσινούς νικητές της διοργάνωσης και το τελικό σκορ σίγουρα την αδικεί. Οι «πράσινοι» με εύστοχα σουτ από την περιφέρεια προηγήθηκαν ακόμη και με +7 στην 2η περίοδο και μέχρι εκείνο το σημείο έδειξαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την νίκη.

Μοιρασμένη στα δυο κερκίδα
Έντονο ήταν το ενδιαφέρον από τους φιλάθλους. Η ομάδα της Π.Α.Κ. είχε στο πλευρό της μερίδα φίλων που συνεχώς ενθάρρυναν τις προσπάθειες των αθλητών του. Από την άλλη και ο Αστέρας είχε και αυτός αρκετούς φίλους.



Πανό από πλευράς Αστέρα
Πανό δίπλα από τον πάγκο του Αστέρα ανάρτησαν οι οπαδοί της ομάδας. Το περιεχόμενο του πανό ήταν χιουμοριστικό και ανέγραφε: « Τάμι Προδότη μ....α Λαγκαδιώτη, Φιλιά, Αστέρας.»


Έπαιζε μόνος του ο Ηλιάδης


Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γιάννης Ηλιάδης. Ο πολυσύνθετος γκάρντ και πρώτος σκόρερ της περυσινής διοργάνωσης πέτυχε 30 πόντους και ήταν αναμφισβήτητα ο MVP του παιχνιδιού. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Δεύτερος σκόρερ του Αστέρα ήταν ο Άλκης Κατής με 15 πόντους.

 Με οδηγίες από τον Κυλλή
Ο χορηγός Ανδρέας Κυλλής καθοδήγησε από τον πάγκο τον Αστέρα. Υποστηρικτής της ομάδας ήταν και ο Σταύρος Μαντής, γνωστός φανατικός φίλαθλος του Αίολου.


 Μπροστάρης ο Χαλκιάς


Ο Γιάννης Χαλκιάς της Π.Α.Κ. σκόραρε συνολικά 16 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων. Μάλιστα σκόραρε 4 τρίποντα, τα οποία ήταν και από μακρινή απόσταση. Τον ακολούθησε στο σκοράρισμα ο Γρηγόρης Ντρίβας με 10 πόντους και ο Αποστόλης Πιπέρας με 9.

Με διακυμάνσεις
Ο Αστέρας B.C. ξεκίνησε πιο δυνατά στην 1η περίοδο και προηγήθηκε με 21-16. Η διαφορά είχε ανοίξει ακόμη μέχρι και στους 8 πόντους, αλλά η Π.Α.Κ. αντέδρασε και μείωσε. Ο Γιάννης Ηλιάδης πήρε τις περισσότερες επιθέσεις πάνω του και σκόραρε αρκετά καλάθια.

 Προβάδισμα για την Π.Α.Κ.


Η ομάδα της Π.Α.Κ. «χτύπησε» έξω από την γραμμή των 6,25 και έκανε την ανατροπή. Προηγήθηκε ακόμη και με 7 πόντους και με σκορ 27-34. Σημαντική συμβολή είχε και ο Γρηγόρης Ντρίβας. Το δεύτερο 10λεπτο ολοκληρώθηκε με 34-38 υπέρ της Π.Α.Κ. . Ο Αστέρας ήταν αρκετά κακός στην 2η περίοδο. 

Με υποδειγματική άμυνα
Η ομάδα του Αστέρα πίεσε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και κέρδισε αρκετές φορές την μπάλα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Ο Αστέρας προηγήθηκε με 52-44. Η Π.Α.Κ. δεν μπορούσε να εκδηλώσει επιθέσεις σε αρκετές περιπτώσεις.

Άνοιξε η διαφορά

 












Με 16 πόντους διαφορά και με σκορ 74-56 επικράτησε τελικώς ο περσινός νικητής του τουρνουά Αστέρας. Η πολύ καλή άμυνα της ομάδας ήταν όπλο και στην 4η περίοδο. Το βάρος στο σκοράρισμα πέρασε και πάλι στον Ηλιάδη, αλλά και στους Άλκη Κατή και Βασίλη Τσουκαλά.

Τα δεκάλεπτα
21-16, 34-38, 52-44, 74-56 

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας & Δημήτρης Σταμάτης

Συνθέσεις Ομάδων       

Αστέρας B.C. (Γιάννης Ηλιάδης) : Δόσης 9, Κατής Α. 15(1), Φλωράκης 5, Ηλιάδης 30(1), Χονδρός 2, Τσουκαλάς 6, Κόκκοτος 2, Ζαγκότσης 5(1), Κατής Δ.

Π.Α.Κ. (Γιάννης Χαλκιάς) : Ζαχαρόπουλος 3(1), Χαλκιάς 16(4), Πιπέρας 9(1), Λαθύρης Ν. 6(2), Ντρίβας 10, Ανδρέου 6,  Κοτρώτσιος, Σιώκος 6, Γραμματίκας


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος
















<