Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μακρακώμη B.C.-Γυμναστές 75-82

Πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 75-82 οι Γυμναστές επικράτησαν της ομάδας της Μακρακώμης και πέτυχαν την 3η συνεχόμενη νίκη τους στην διοργάνωση.
Ο αγώνας έγινε την Τετάρτη 30/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και άρχισε στις 8 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ.  Ελάχιστοι φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς.
Οι Γυμναστές είχαν στην σύνθεση τους όλα τα αστέρια τους και στηρίχτηκαν σε αυτά, παίζοντας όμορφο μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πήραν αρκετά καλάθια από την περιφέρεια και έξω από την γραμμή του 3πόντου, ενώ είχαν ανοίξει την διαφορά στην 4η περίοδο ακόμη και στους 26 πόντους.
Η Μακρακώμη είχε ξανά στην σύνθεση της ελάχιστους μπασκετμπολίστες και ήταν κοντά στο σκορ μέχρι τα τελευταία λεπτά της 2ης περιόδου. Στα τελευταία λεπτά πίεσε σε όλο το γήπεδο και πήγε να κάνει την μεγάλη ανατροπή, την στιγμή που οι πρωτοκλασάτοι παίκτες των Γυμναστών είχαν κάτσει στον πάγκο και έτσι η διαφορά των 26 πόντων έπεσε στους 7.

Διακριτικά στους Φθιωτούς
Οι δυο ομάδες έχουν ίδιο χρώμα εμφανίσεων (μπλε), με αποτέλεσμα οι Μακρακωμίτες να αγωνιστούν με κόκκινα διακριτικά. 




Χωρίς καλάθι οι Καρπενησιώτες
Κανείς μπασκετμπολίστας των Γυμναστών, αυτούς που διαμένουν στο Καρπενήσι δεν έβαλε καλάθι. Σκόραραν μόνο οι 4 παίκτες που αγωνίζονται στα παρκέ της Δυτικής Ελλάδας.

Πάλεψε και χειροκροτήθηκε ο Στεφανής


Ο Σωτήρης Στεφανής ήταν ο πρώτος σκόρερ του γηπέδου πέτυχε 29 πόντους, έχοντας σημειώσει και 2 3ποντα. Χειροκροτήθηκε στην 4η περίοδο από τους λιγοστούς οπαδούς για ορισμένες όμορφες προσπάθειες που έκανε. Πέρασε 2ος σκόρερ του τουρνουά έχοντας φτάσει συνολικά 92 πόντους. Δεύτερος σκόρερ της Μακρακώμης ήταν ο Νίκος Γρίβας με 13 πόντους και 3 τρίποντα.

Ήρθε και ο Μπαρούχας


Πέραν των 3 παικτών (Ζωγόπουλος, Καραντινός, Μπόσμος) που είχαν αγωνιστεί κόντρα στο Sporting αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Χρήστος Μπαρούχας, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος των Γυμναστών. Ο Μπαρούχας έχει ύψος 1,92 είναι 32 χρονών και αγωνίζεται στον Α.Ο. Αγρινίου και στην (Α1 ΕΣΚΑ.ΔΒΕ.) και κατέκτησε την άνοδο στην Γ΄ Εθνική στο φετινό πρωτάθλημα με την ομάδα του.  Στο παρελθόν αγωνίζονταν στην ομάδα του Παναιτωλικού.

Σκόραραν μόλις 4


Τα 4 αστέρια των Γυμναστών πέτυχαν και τους 82 πόντους. Πρώτος ήταν ο Χρήστος Μπαρούχας με 25 πόντους και 5 τρίποντα, 21 πέτυχε ο Βασίλης Μπόσμος και 1 3ποντ,ο που αγωνίζεται στον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου και την Α2 Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε, 20 πόντους και 5 3ποντα σκόραρε ο Σωκράτης Καραντινός της ομάδας του  Λόρδου Βύρωνα Μεσολογγίου και στην την Α2 Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε και 16 πόντους και 2 τρίποντα σημείωσε ο Παναγιώτης Ζωγόπουλος που παίζει σε μεγαλύτερη κατηγορία στην Γ΄ Εθνική με τα χρώματα του Ολυμπιονίκη Πύργου.

Παράπονα για την διαιτησία
Η ομάδα της Μακρακώμης έχει αρκετά παράπονα από τα σφυρίγματα των διαιτητών. Αρκετές φορές διαμαρτυρήθηκαν και οι Γυμναστές για τις αποφάσεις των διαιτητών.

13 τρίποντα
Ρεκόρ τρίποντων για το τουρνουά μπάσκετ ήταν τα 13, που σημείωσαν οι Γυμναστές. Η ομάδα κυριολεκτικά κεραυνοβολούσε έξω από τα 6,25.

Ελαφρές προβάδισμα


Η ομάδα της Μακρκώμης με αρκετές προσπάθειες του Γρίβα και του Στεφανή πήρε την πρωτοπορία και προηγήθηκε με 17-13. Οι Γυμναστές πλήρωσαν την νευρικότηταμ που επικρατούσε χωρίς λόγο.

Τεχνική ποινή


Ένταση επικράτησε 4,11 πριν το τέλος της 1ης περιόδους ο Γιάννης Φλωράκης (Κ) των Γυμναστών διαμαρτυρήθηκε έντονα από τον πάγκο για τις αποφάσεις των διαιτητών και τιμωρήθηκε με φάουλ και τεχνική ποινή. Μάλιστα ο ρέφερι Γιάννης Χαλκιάς άφησε την σφυρίχτρα του και λίγο έλλειψε να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο.





«Χορός» 3ποντων
Απανωτά τρίποντα σημειώθηκαν στην 2η περίοδο, πρώτα ξεκίνησαν οι Γυμναστές και στην συνέχεια η ομάδα της Μακρακώμης απαντούσε. Οι Γυμναστές, παίζοντας γρήγορο και όμορφο μπάσκετ υψηλού επιπέδου προηγήθηκαν με 35-42. Τεχνική ποινή υπήρξε και στο 2ο 10λεπτο στον Γιάννη Φλωράκη του Ε., ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή Νίκο Κωστή.



Ουσία και θέαμα
Οι Γυμναστές με αρκετές όμορφες προσπάθειες των αστεριών της άνοιξε την διαφορά και κυριάρχησε σε όλο το γήπεδο. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα και προηγήθηκε με 21 πόντους και 48-69. Σε αυτό το 10λεπτο με τεχνική ποινή τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Μακρής της Μακρακώμης.


Πήγε να γίνει η ανατροπή με σερί 19-0
Οι Γυμναστές ξεκίνησαν πιο δυνατά και στην τελευταία περίοδο, όπου άνοιξαν την διαφορά ακόμη και στο +26 και στο 50-76 και στο 56-82. Στα τελευταία 3λεπτα άλλαξε η 5αδα των Γυμναστών, τα αστέρια κάθισαν στον πάγκο και μπήκαν στο γήπεδο οι αναπληρωματικοί. Η Μακρακώμη πίεσε σε όλο το γήπεδο έκλεψε πολλές φορές την μπάλα και έφτασε να μειώσει στο τελικό 75-82  τρέχοντας ένα σερί 19-0 και εάν είχε στην διάθεση της ακόμη ένα λεπτό ίσως να έκανε την τεράστια ανατροπή….



Αλλαγή 5αδας
3 λεπτά περίπου πριν το τέλος οι Γυμναστές άλλαξαν όλη τους την 5αδα και μπήκαν στο γήπεδο μπασκετμπολίστες, που δεν είχαν μέχρι τότε αγωνιστεί σε αυτό το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα
17-13, 35-42, 48-69, 75-82

Διαιτητές : Νίκος Κωστής & Γιάννης Χαλκιάς

Συνθέσεις ομάδων

Μακρακώμη B.C.  (Παναγιώτης Καλοπήτας) : Καλοπήτας 9, Παπασάρας 9(1), Γρίβας 13(3), Σκαργιώτης Α. 2, Μακρής 6, Αρχοντής 6, Στεφανής 29(2)

Γυμναστές (Γιάννης(Κ) Φλωράκης) : Φλωράκης Ι.(Κ), Καλαμπάκας, Καραγιώργος, Λέρης, Φλωράκης Ι.(Ε), Κουτούμπας, Γαλανός, Καραντινός 20(5), Μπόσμος 21(1), Ζωγόπουλος 16(2), Μπαρούχας 25(5)






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος