Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μακρακώμη B.C.-Cinema Β.C. 60-76

Καταιγιστικό ήταν ξανά το Cinema B.C.,  που ζευγάρωσε τις νίκες του επικρατώντας με το ευρύ 76-60 επί της πολύ καλής Μακρακώμης B.C.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Πέμπτη  17/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ.
Το Cinema έπαιξε και πάλι μπάσκετ υψηλού επιπέδου και σκόραρε  ξανά αρκετούς πόντους. Ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα αρκετές φορές μετά από γρήγορους συνδυασμούς. Έχτισε στην 2η περίοδο διαφορά ασφαλείας, την οποία την διεύρυνε στην 3η περίοδο όπου και κλείδωσε την νίκη.
Η Μακρακώμη ήταν αρκετά σκληροτράχηλη ξανά, παίζοντας δυνατά και έχοντας μαχητικούς μπασκετμπολίστες. Κατάφερε μόνο στην 1η περίοδο να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό του αντιπάλου.

Βροντερό παρών
Κατάμεστο ήταν το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και σίγουρα σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης κοινού. Περισσότεροι από 120 φίλαθλοι είδαν μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.


Βαρόμετρο ο Στεφανής 


Ο Σωτήρης Στεφανής της Μακρακώμης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόδοση της ομάδας του. Σκόραρε συνολικά 19 πόντους, πετυχαίνοντας και 3 τρίποντα. Όταν έπεσε η απόδοση του υποχώρησε και συνολικά η απόδοση της Φθιωτικής ομάδας. Του συμπαραστάθηκε στο σκοράρισμα ο Νίκος Γρίβας, που πέτυχε 17 πόντους και 3 τρίποντα.

Δεινός εκτελεστής ο Ιγκλι


Ο Ίγκλι Οσμενάι του Cinema ήταν σε «μαγική» ημέρα σημείωσε 27 πόντους και πέτυχε 5 τρίποντα. Μάλιστα είχε εξαιρετική ευστοχία και αποδείχτηκε δεινός εκτελεστής. Πολύ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Ταξιάρχη Κουτρομάνου, που κέρδισε την μάχη κάτω από το καλάθι και σκόραρε 22 πόντους. Ο Γαβριήλ Καραγηγορίου κινήθηκε σε πιο χαμηλά στάνταρ, πετυχαίνοντας 13 πόντους.

Ξανά άνετη νίκη


Ο Θανάσης Γιαννόπουλος καθοδήγησε και πάλι το Cinema σε μια άνετη νίκη. Μάλιστα μέχρι τα τελευταία λεπτά της 2ης περιόδου οι νικητές είχαν κάνει μόλις μια αλλαγή στην 5αδα τους. 

«Χορός» τριπόντων
Η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά θεαματική για τους φιλάθλους που την παρακολούθησαν. Είχε γρήγορο ρυθμό με τις δυο ομάδες να παίζουν γρήγορα και σκοράρουν αρκετά τρίποντα και οι δυο και να είναι ισόπαλοι με 20-20.

Οσμενάι εναντίον όλων
Ο Οσμενάι ανέβασε την απόδοση του, συνέχισε να εκτελεί και διεύρυνε τον δείκτη του σκορ. Η Μακρακώμη έκανε αρκετά λάθη και δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 31-44.

Μέχρι και στο +22


Το Cinema συνέχισε να είναι καταιγιστικό και προηγήθηκε ακόμη και με 22 πόντους. Ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος πήρε το βάρος στο σκοράρισμα. Η Μακρακώμη με ορισμένες εξάρσεις κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου. Το Cinema προηγήθηκε με 47-64.

Φινάλε με 3ποντο Κουτρουμάνου


Ο Νίκος Γρίβας της Μακρακώμης προσπάθησε για την ανατροπή στο τέλος και με την συμβολή του η ομάδα του μείωσε στους 13 πόντους. Το ματς ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Κουτρομάνου σε «νεκρό» χρόνο για το τελικό 60-76, ενώ οι αντίπαλοι του είχαν σταματήσει 5-6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος να μαρκάρουν.

Αποθεώθηκε ο «Τακαρέλ» 


1,30 λεπτό πριν το τέλος της 4ης περιόδους ο Τάκης Χειλάς γνωστός και ως Τακαρέλ πέρασε στο παρκέ σαν αλλαγή και το γήπεδο σηκώθηκε κυριολεκτικά στο πόδι. Η κερκίδα τον αποθέωσε και φώναξε ξέφρενα το όνομα του. Ο Χειλάς αστόχησε και σε προσπάθεια πριν το τέλος, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς του.





Τα δεκάλεπτα
20-20, 31-44, 47-64, 60-76

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας & Δημήτρης Σταλίκας

Συνθέσεις ομάδων

Μακρακώμη B.C. (Παναγιώτης Καλοπήτας) : Καλοπήτας 6, Παπασάρας 6, Γρίβας 17(3), Τρουμπουλός 1, Αρχοντής, Μακρής 11(1), Στεφανής 19(3)

Cinema B.C. (Δημήτρης Λερογιάννης) : Σαμαντάς 3(1), Λερογιάννης 6, Βλάχος 3(1), Σταμάτης, Φακίτσας, Καραγρηγορίου 13(1), Οσμενάι 27(5), Πανάρας 2, Κουτρομάνος 22(1), Χειλάς

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος