Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Παρέα B.C.-Sporting B.C. ΑΛΑΚ 32-82

Με το εντυπωσιακό και επιβλητικό 82-32 επιβλήθηκε η ομάδα του Sporting B.C. ΑΛΑΚ απέναντι στην Παρέα B.C. Οι νικητές ζευγάρωσαν τις νίκες του και προελαύνουν στον 2ο όμιλο.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  14/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Έγινε υπό το βλέμμα αρκετών φιλάθλων.
Η ομάδα του Sporting ,έχοντας πλουραλισμό στο σκοράρισμα πήρε ακόμη μια εύκολη νίκη. Πίεσε έξυπνα σε όλο το γήπεδο και κέρδιζε αρκετές φορές την μπάλα, ενώ επιθετικά βρήκε αρκετές λύσεις. Η άμυνα του και σε αυτό το παιχνίδι δέχτηκε λίγους πόντους.
Η Παρέα έκανε πάρα πολλά λάθη στον επιθετικό τομέα και έδειξε αρκετά αδύναμη. Βελτιώθηκε αισθητά στην 3η και 4η περίοδο, όπου πέτυχε τους περισσότερους πόντους της. Αμυντικά δεν λειτούργησε καλά και δεν μπόρεσε να περιορίσει τους ικανότατους αντιπάλους.

Πανό από την Παρέα
Πανό με το όνομα της ομάδας είχαν αναρτήσει δίπλα από τον πάγκο οι φίλοι της παρέας, το οποίο έγραφε το όνομα της ομάδας.


Οδηγίες από τους Χαλκιά-Βονόρτα

 












Ο Γιάννης Χαλκιάς καθοδήγησε και πάλι την ομάδα του Sporting σε μια εύκολη νίκη. Την ομάδα της Παρέας καθοδηγούσε ο Γιάννης Βονόρτας.

MVP ο Χαντζής


Εντυπωσιακός ήταν ο Μιχάλης Χατζής του Sporting, που πέτυχε 20 πόντους με προσπάθειες μέσα από το καλάθι και ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού. Αποβλήθηκε με 5 φάουλ στην 3η περίοδο και δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα. Τον ακολούθησε με 13 πόντους ο Σπύρος Ξαγάρας και με 12 το αστέρι της ομάδας ο Γιώργος Καμπερίδης.


4 παίκτες από 7 πόντους

 












Από την Παρέα δεν ξεχώρισε κανείς, αφού 4 παίκτες σημείωσαν από 7 πόντους. Πρόκειται για τους Λάμπρο Κολοκώτσιο, Λάζαρο Σκαρμούτσο, Κώστα Αναγνώστου και Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο.

Δυνατό ξεκίνημα
Από την πρώτη περίοδο ο Sporting πήρε διαφορά στο σκορ. Προηγήθηκε με σκορ 14-2.

Ουσία και θέαμα
Οι νικητές συνέχισαν να κυριαρχούν και να εκδηλώνουν εύκολες επιθέσεις και ανέβασαν την διαφορά στους 33 πόντους και στο 41-8. Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Μιχάλη Χαντζή.

Εκτινάχτηκε η διαφορά


Η Παρέα βελτιώθηκε στο επιθετικό κομμάτι, ωστόσο δέχτηκε στην άμυνα και αρκετούς πόντους. Το Sporting. χωρίς να ιδρώσει πήρε μεγαλύτερη διαφορά για το 69-22. Στα τελευταία λεπτά της 3ης περιόδου επικράτησε και ένταση και ο Μιχάλης Χαντζής αποβλήθηκε με 2 διαδοχικά φάουλ. Το πρώτο ήταν φάουλ σε αντίπαλο και το 2ο τεχνική ποινή. Αρκετές προσπάθειες πήρε ο πλέι μέικερ Σπύρος Ξαγάρας.


Τους 50αρησε


Το δεύτερο μεγαλύτερο σκορ της διοργάνωσης πέτυχε το Sporting. Έφτασε την διαφορά στους 50 πόντους και στο 82-32. Ο Θανάσης Τζαβαλής της Παρέας αποβλήθηκε με 5 φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
2-14, 8-41, 22-69, 32-82

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας & Δημήτρης Σταλικας

Συνθέσεις ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος) : Κολλημένος, Κοκοτίνης, Κολοκώτσιος 7(1), Σκαρμούτσος 7(2), Πασσάς, Αναγνωστάκης 2, Καλύβας 2, Αναγνώστου 7(2), Χρυσαφόπουλος 7, Τζαβαλής, Τσούκο

Sporting B.C. ΑΛΑΚ (Χρήστος Νικόπουλος) : Ξαγάρας 13, Χαντζής 20, Αρκουμάνης Γ. 7, Νικόπουλος 9(1), Θάλλας 8, Σαπούνης, Κρουστάλλης 7, Καμπερίδης 12(2), Κάτοικος 2, Λάππας 4

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος