Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Χρήστος Γιαννίτσαρης : «Ανέλαβα πάνω από όλα για τα παιδιά, γιατί δεν μπορούνε να παίξουνε χωρίς να έχουν κάποιον άνθρωπο απ έξω να τους καθοδηγεί και τους προπονεί»

Πριν μερικές ημέρες ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Βελουχίου, μαζί με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιώργο Κρασιά. Αναφερόμαστε στον ταμία της ομάδας Χρήστο Γιαννίτσαρη, που παραχώρησε συνέντευξη στο "Evrytania Sport" σαν υπηρεσιακός προπονητής πλέον του Βελουχίου.
Ο Γιαννίτσαρης μας μιλάει για τον Κυριακάτικο τελικό κυπέλλου κόντρα στα Άγραφα και θεωρεί πως η ομάδα του είναι υποχρεωμένη να κατακτήσει το κύπελλο και είναι ένας στόχος, που τον επιδιώκει ο ΑΠΟΚ κάθε χρόνο.
Δηλώνει σοκαρισμένος από την φυγή του κ. Σερμπέση και θεωρεί ότι έπρεπε όπως όλοι μαζί άρχισαν την χρονιά έτσι και να την τελειώσουν. Ανέλαβε να καθοδηγήσει την ομάδα στον τελικό για τους ποδοσφαιριστές, χωρίς ο ίδιος να έχει κάποια προσωπική βλέψη.
Για την φετινή χρονιά μας λέει ότι ήταν τα πράγματα δύσκολα από την αρχή και ότι γνώριζαν ότι θα υποβιβαστούν αρκετές ομάδες. Θεωρεί ότι με βοήθεια από την διοίκηση η ομάδα θα είχε παραμείνει στην κατηγορία. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται και το φαινόμενο να ξεκινάει η ομάδα δυνατά με αρκετά άτομα στην διοίκηση και μετά από ένα μικρό διάστημα να μένει κοντά στην ομάδα ο ίδιος μαζί με τον εκάστοτε Πρόεδρο.
Μας επισημαίνει ακόμη ότι η ομάδα του ποτέ δεν ενεπλάκη στο παρασκήνιο και ούτε στηρίχτηκε σε κάποια άλλη ομάδα και ότι πάντα πάλευε με τις δικές της δυνάμεις.
Η επόμενη μέρα στον ΑΠΟΚ είναι στην γενική συνέλευση του Ιουνίου, όπου θα παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου.
Μας μιλάει για την ιδιαίτερη αγάπη που έχει προς τον ΑΠΟΚ και ότι έχει δεθεί με αυτή την ομάδα τα 14 χρόνια, που βρίσκεται κοντά της είτε σαν ποδοσφαιριστής παλαιότερα είτε σαν διοικητικό μέλος τα τελευταία χρόνια.
Ξεχωρίζει την καλύτερη του στιγμή ως ποδοσφαιριστή το ματς παραμονής του ΑΠΟΚ το 2007 κόντρα στην ΑΕΔ Νίκαιας, ενώ χειρότερη στιγμή δεν διακρίνει κάποια.
Το όραμα του είναι η δημιουργία ακαδημιών για την ανάδειξη ντόπιων ποδοσφαιριστών και την στελέχωση του ΑΠΟΚ με Καρπενησιώτες, όπως και την δημιουργία μιας διοίκησης από παλιούς του συμπαίκτες στην ομάδα.
Ο 36χρονος (Γεννημένος στις 22/3/1976) Χρήστος Γιαννίτσαρης είναι στο διοικητικό συμβούλιο της αγαπημένης του ομάδας από το 2008, όταν και «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Αγωνίστηκε στο δεξί άκρο του Βελουχίου, ερχόμενος στους Καρπενησιώτες από την Α.Ε.Σ. Γαλατσίου το 1998. Τα τελευταία χρόνια εκτός από παράγοντας της ομάδας είναι και μέλος του τεχνικού τιμ, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην σωστή τέλεση των προπονήσεων.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη :

Evrytania Sport : Χρήστο να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας το "Evrytania Sport". Πρόσφατα ανέλαβες την τεχνική ηγεσία της ομάδας του ΑΠΟΚ. Θα θέλαμε να μας μιλήσεις για αυτόν τον καινούργιο σου ρόλο στην ομάδα.
Χρήστος Γιαννίτσαρης : «Για την ακρίβεια ανάλαβα την τεχνική ηγεσία σε συνεργασία με τον Γιώργο, τον Κρασιά. Όλο αυτό ήταν λίγο απρόοπτο, το ότι έφυγε ο προπονητής ο κ. Σερμπέσης. Η φυγή του και ο τρόπος με τον οποίο έφυγε,  ήταν λίγο απρόσμενη και για τα παιδιά και για μένα προσωπικά, αλλά πιστεύω και για τον κόσμο. Εμείς είμαστε αναγκασμένοι και υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά, γιατί έχουμε μια υποχρέωση, όπως είναι το κύπελλο, το οποίο καλούμαστε, όπως κάθε χρόνο να το κατακτήσουμε. Είναι μέσα στους στόχους της ομάδας. Θα κάνουμε δηλαδή το παν, για να κατακτήσουμε το κύπελλο.»

Evrytania Sport : Γνωρίζεις ποιοι ήταν οι λόγοι φυγής από τον πάγκο της ομάδας του κ. Σερμπέση;
Χρήστος Γιαννίτσαρης : «Προσωπικά δεν τους γνωρίζω. Εγώ ψιλοσοκαρίστηκα μπορώ να πω, γιατί περίμενα τουλάχιστον έτσι όπως ξεκινήσαμε μαζί, έτσι και να τελειώσουμε, ασχέτως εάν θα μέναμε στην κατηγορία ή εάν θα πέφταμε, γιατί η προσπάθεια ήταν μεγάλη. Πιστεύω ότι ήταν και για τα παιδιά λίγο σοκαριστικό. Δεν ξέρω για ποιους λόγους συνέβη αυτό το πράγμα και ουσιαστικά έφυγε, όπως έφυγε και χωρίς να πει ούτε γεια.»

Evrytania Sport : Σε είχαμε δει και πέρυσι να προπονείς κατά την διάρκεια της εβδομάδας τους ποδοσφαιριστές. Συνέβη κάτι παρόμοιο και τώρα;
Χρήστος Γιαννίτσαρης : «Εγώ έχω κάνει τα πάντα στην ομάδα, περισσότερο από αγάπη όχι ότι έχω βλέψεις προσωπικά, ούτε για προπονητής. Απλά έτυχε και πέρυσι, δεν το επιδίωξα. Έχω κάνει τα πάντα από τον ποδοσφαιριστή, τον γενικό αρχηγό, τον ταμία, σε όλα τα πόστα. Οπότε ότι μου ζητηθεί και όποτε μπορώ με τις γνώσεις, που έχω πιστεύω ότι θα βοηθήσω. Το κάνω πάνω από όλα για τα παιδιά, γιατί δεν μπορούνε να πάνε να παίξουνε, χωρίς να έχουνε έστω κάποιον άνθρωπο απ έξω να τους καθοδηγεί και να τους προπονεί. Σήμερα είμαι εγώ, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος.»

Evrytania Sport : Την Κυριακή (13-5) ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται στον τελικό κυπέλλου κόντρα στα Άγραφα. Είναι αυτοσκοπός η κατάκτηση του κυπέλλου;
Χρήστος Γιαννίτσαρης : «Κάθε χρόνο είναι μέσα στους στόχους και το κύπελλο. Δεν είναι κάτι, το οποίο παραβλέπουμε. Ο ΑΠΟΚ όλα τα χρόνια έχει κατακτήσει και το κύπελλο, αλλά έχει κάνει και πορείες, δυστυχώς φέτος δεν μας έχει δοθεί η ευκαιρία να παίξουμε στο κύπελλο ερασιτεχνών. Σκοπός μας είναι να κερδίσουμε το κύπελλο. Η ομάδα των Αγράφων είναι μια αξιόλογη ομάδα, η οποία στα τρία χρόνια της παρουσίας της έχει δείξει ότι διεκδικεί με αξιώσεις οποιοδήποτε στόχο και εάν είναι αυτός, κύπελλο ή πρωτάθλημα. Οπωσδήποτε θέλει προσοχή ο τελικός.»

Evrytania Sport : Η ομάδα παρότι έπαιξε καλό ποδόσφαιρο υποβιβάζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Ευρυτανίας. Κατά την γνώμη σου η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη;
Χρήστος Γιαννίτσαρης : «Από την αρχή που δηλώσαμε συμμετοχή, για να κατεβούμε στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, που προέβλεπε 6 ομάδες να μείνουν και 6 να πέσουν, ξέραμε ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα. Εμείς συνεχίσαμε το περσινό κατά την γνώμη μου πετυχημένο μοντέλο να στηριχτούμε σε ντόπιους παίκτες κατά 90%. Νομίζω ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, κυρίως από την μεριά των παιδιών, η οποία, εάν είχε την αντίστοιχη βοήθεια από την διοίκηση πιστεύω ότι ο στόχος θα είχε επιτευχθεί.»

Evrytania Sport : Τρίτοι παράγοντες θεωρείς ότι έπαιξαν ρόλο στον υποβιβασμό του ΑΠΟΚ; Για παράδειγμα η παρουσία της Ελασσόνας στο Λιανοκλάδι με την ομάδα νέων.
Χρήστος Γιαννίτσαρης : «Δεν θέλω να σχολιάσω και ποτέ δεν με απασχολούσαν  τα παρασκήνια αυτά. Βέβαια είχα χρόνια έτσι να δω τέτοιο παρασκήνιο, που παίχτηκε. Προτιμώ να μένω απέξω. Ο ΑΠΟΚ είναι ένα σωματείο, που ποτέ δεν ενεπλάκη, ούτε σε συναλλαγές, ούτε σε στημένα παιχνίδια, ούτε βοηθήθηκε από κάποιο σωματείο. Ότι έκανε και τις χρονιές, που έμεινε το πάλεψε με τις δικές του δυνάμεις και χάριν τις δυνάμεις των παιδιών.»

Evrytania Sport : Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την ομάδα του Βελουχίου; Ο ΑΠΟΚ επέστρεψε ξανά στο τοπικό πρωτάθλημα της Ευρυτανίας.
Χρήστος Γιαννίτσαρης : «Καταρχήν έχουμε μπροστά μας το κύπελλο, το οποίο πρέπει να το κατακτήσουμε. Αφού γίνει αυτό το πράγμα θα μιλήσουμε και για την επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα έχει ήδη δρομολογηθεί με ια γενική συνέλευση από ότι με ενημέρωσε ο πρόεδρος, η οποία θα γίνει μέσα στον Ιούνιο, όπου εκεί πέρα θα πρέπει να γίνει ένας απολογισμός και της χρονιάς, που πέρασε, αλλά και να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει όρεξη από κάποιους παράγοντες να μετέχουν μέσα στην διοίκηση της ομάδας.»

Evrytania Sport : Είναι δύσκολη η επάνοδος στην Δ΄ Εθνική; Στο παρελθόν έχεις ζήσει ξανά δυο φορές τα μπαράζ ανόδου στην Δ΄ εθνική με τον ΑΠΟΚ.
Χρήστος Γιαννίτσαρης : «Εγώ προσωπικά και σαν ποδοσφαιριστής και σαν παράγοντας έχω γευτεί αυτή την πίκρα. Είναι ένα πισωγύρισμα, αλλά εμένα προσωπικά δεν με απογοητεύει. Με απογοητεύει λίγο ότι δεν υπάρχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά της ομάδας από κάποιους ανθρώπους, που εγώ θα περίμενα να πλαισιώσουνε το συμβούλιο και να μετέχουν ενεργά ο καθένας από το πόστο του. Ξεκινάμε πάντα μια χρονιά δυνατά όλοι μαζί και μετά από 1 μήνα σχεδόν, από τότε που σταμάτησα το ποδόσφαιρο και με πείσανε και ασχολήθηκα με τα διοικητικά, πάντα είχα έναν παρτενέρ (γέλια). Πριν από δυο χρόνια είχα τον κ. Τσιτούρη και τώρα έχω τον Νίκο τον Γκορόγια. Μένουμε δυο άτομα ουσιαστικά. Με δυο άτομα πιστεύω ότι δεν γίνεται ούτε ομάδα και μοιραία δεν υπάρχει η κατάληξη, που έπρεπε να υπάρχει. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι αξιόλογη, απαρτίζεται από ικανότατους ποδοσφαιριστές και δυστυχώς δεν τους προσφέρουμε αυτή την βοήθεια ,που θα έπρεπε να έχουνε, για να προχωρήσουνε αγωνιστικά.»

Evrytania Sport : Τι σημαίνει για σένα ο ΑΠΟΚ; Βλέπουμε ότι έχεις μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό τον σύλλογο και είσαι πάντα κοντά του.
Χρήστος Γιαννίτσαρης : «Στην ομάδα βρίσκομαι 14 χρόνια. Αγωνίστηκα στην ομάδα σαν ποδοσφαιριστής, αγάπησα την ομάδα και δέθηκα μαζί της. Και πλέον αποτελεί ένα κομμάτι του εαυτού μου. Έχω προσπαθήσει να βοηθήσω επιτυχημένα ή αποτυχημένα από διάφορες θέσεις, είτε σαν ποδοσφαιριστής, είτε σαν παράγοντας. Νομίζω όμως ότι και εγώ κάποιες φορές απογοητεύομαι γιατί βλέπω ότι όταν κάνεις κάποια προσπάθεια και βλέπεις ότι δεν έχει το αντίστοιχο αντίκρισμα και εσύ απογοητεύεσαι και κάποια στιγμή λες ότι δεν ξέρω, εάν αξίζει ο κόπος. Όμως την ομάδα πάντα θα την αγαπάω και πάντα θα προσπαθώ να την βοηθάω είτε σαν απλός φίλαθλος ακόμα.»

Evrytania Sport : Ποια είναι η καλύτερη στιγμή που έχεις ζήσει μέχρι τώρα με τον ΑΠΟΚ; Ξεχωρίζεις κάποια;
Χρήστος Γιαννίτσαρης : «Σαν ποδοσφαιριστής σίγουρα είναι η πρώτη χρονιά, που μείναμε μετά από αρκετά χρόνια, την πρώτη παραμονή που κάναμε το 2007 με το πιο οριακό παιχνίδι, που έγινε με την Νίκαια. Έχω παίξει πολλά παιχνίδια και έχω δει αρκετά σαν φίλαθλος, όσα χρόνια και να περάσουνε θα μου μείνει χαραγμένο αυτό το παιχνίδι. Δηλαδή να θέλουνε 3 ή 4 ομάδες να χάσει ο ΑΠΟΚ, για να παραμείνουνε αυτές στην κατηγορία και τελικά το πείσμα και η θέληση και της τότε διοίκησης και των παικτών νίκησε όχι μόνο τον αντίπαλο, αλλά και τις αντίξοες συνθήκες. Γιατί από ότι θυμάσαι και εσύ από το πρώτο λεπτό χάναμε με 1-0. Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο δεν θα το ξεχάσω ποτέ.»

Evrytania Sport : Και η χειρότερη στιγμή σου;
Χρήστος Γιαννίτσαρης : «Δεν ξεχωρίζω καμία στιγμή. Το ποδόσφαιρο έχει και χαρές και λύπες. Είναι σαν την ζωή. Αγωνιστική πίκρα δεν έχω ζήσει με τον ΑΠΟΚ, εάν εννοείς τους υποβιβασμούς. Για εμένα μια ομάδα έχει και τις καλές και τις κακές στιγμές.»

Evrytania Sport : Να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Χρήστος Γιαννίτσαρης : «Μου είχες πει πριν εάν αγαπάω την ομάδα. Εγώ έχω πάρα πολλά όνειρα για την ομάδα. Ένα από αυτά τα όνειρα είναι κάποια στιγμή να φτιαχτεί μια διοίκηση και να απαρτιστεί από άτομα, τα οποία έχουνε παίξει ποδόσφαιρο και ιδίως ποδόσφαιρο στον ΑΠΟΚ και αναφέρουμε σε παλιούς μου συμπαίκτες, οι οποίοι ξέρω ότι αγαπάνε την ομάδα. Αναλώνονται σε άλλες δραστηριότητες, παίζουν σε άλλες ομάδες. Κάποια στιγμή ήδη τα χρόνια περάσανε μέσα τους πιστεύω πρέπει να έχουνε ωριμάσει και σαν άνθρωποι, θα ήθελα πραγματικά να μετέχουμε όλοι μαζί σε μια διοίκηση, να βάλουμε ένα πλάνο, το οποίο να είναι υλοποιήσιμο. Πιστεύω ότι μπορούμε να εδραιώσουμε την ομάδα εκεί, που πραγματικά ανήκει και να δημιουργηθούν και υποδομές, το οποίο είναι και το μεγάλο μου στοίχημα, το οποίο αυτή την στιγμή το έχω χάσει. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουνε ποδοσφαιριστές, δεν έχουμε δημιουργήσει εμείς τις συνθήκες, για να έρθουν τα παιδιά στο γήπεδο, να δημιουργήσουμε μια ακαδημία και να βγούνε παίκτες εκ των έσω. Ήδη εκ των πραγμάτων και από την γενικότερη κατάσταση που ζούμε την οικονομική, έχουμε αναγκαστεί να στηριχτούμε σε ντόπιες δυνάμεις. Γιατί να μην το κάνουμε και πιο οργανωμένα, γιατί να μην επενδύσουμε και πάνω σε αυτό;. Τα υπόλοιπα με κουράσανε.»      

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος