Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ο πρωταθλητής Φθιώτιδας Δομοκός

Να μπει με το «δεξί» στις υποχρεώσεις του στα play off ανόδου έχει ως βασικό στόχο ο Δομοκός. Η Φθιωτική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα με 91 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την συνδιεκδικήτρια του τίτλου Λαμία.
Το συγκρότημα του Σπύρου Λέντα θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της ανόδου.
Είχε μια εξαιρετική σαιζόν, ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό κυπέλλου, όπου έχασε την ευκαιρία να κάνει το «νταμπλ», γνωρίζοντας την ήττα από τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου. Έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην κορυφή του τοπικού Φθιωτικού ποδοσφαίρου.
Ο Αχιλλέας στηρίχτηκε στην ικανότητα της διοίκησης, της τεχνικής ηγεσίας και των ποδοσφαιριστών του. Στο ρόστερ συναντούμε πολλά γνωστά ονόματα, που έχουν αντιμετωπίσει οι Ευρυτανικές ομάδες στην Δ΄ Εθνική. Πρόκειται για μια ομάδα, η οποία ήταν από την αρχή το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα, το οποίο έχασε πέρυσι στις λεπτομέρειες από τα Καμένα Βούρλα.

Σε πολύ καλή κατάσταση
Οι Φθιωτοί βρίσκονται σε αρκετά καλή φόρμα. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως επιβλήθηκαν σε φιλικό παιχνίδι με 5-0 του Ανδρούτσου Γραβιάς, που είναι ο πρωταθλητής Φωκίδας. Σκόρερ χρίστηκαν οι: Λέντας (2), Καλύβας, Τσιώλης και Καυκιάς.

Καθοδηγητής ο Σπύρος Λέντας
Στην τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Φθιώτιδας βρίσκεται ο έμπειρος Σπύρος Λέντας. Έχει καθοδηγήσει πληθώρα ομάδων, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες. Αποτελεί μια παλαιά δόξα του ιστορικού Α.Σ. Λαμία. Κατέκτησε μάλιστα πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη σαιζόν, ύστερα από αυτό της Φωκίδας με τον Διαγόρα Πολυδρόσου (2010-2011). Βοηθός του είναι ο Γιώργος Λάμπου.



Πρώτο «βιολί» ο Νίκος Λέντας


Ο 23χρονος ικανότατος επιθετικός Νίκος Λέντας σκόραρε 35 φορές στο πρωτάθλημα της Α1΄ ΕΠΣΦ και ήταν ο πρώτος «γκολτζής» όχι μόνο της ομάδας του, αλλά και ολόκληρου του πρωταθλήματος. Είναι γιος του τεχνικού του Αχιλλέα Σπύρου Λέντα.

Οι σκόρερ του Δομοκού


Λέντας
35
Καλύβας
14
Καυκιάς
9
Αλεξίου
8
Χανής
7
Αδάμ
4
Παπαΐωάννου Χ.
3
Λιασίδης
2
Παπαΐωάννου Ι.
2
Μπουσάι
2
Σαΐνης
2
Αλαμάνης
1
Μαργαριτόπουλος
1
Αβδία
1
Αυτογκόλ
2

Πανηγύρισε στην Δίβρη
Την τελευταία αγωνιστική (34η) του πρωταθλήματος της Α1΄ ΕΠΣΦ. Επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας της Δίβρης, ανατρέποντας το εις βάρος του 1-0 (13΄ Ζουμπόπουλος Δ.). Για τους πρωταθλητές σκόραραν οι: Χρήστος Σαΐνης στο 28΄ και Αλέξης Αλεξίου στο 91΄.
Σύνθεση Δομοκού (Σπύρος Λέντας): Κοκονδύνης, Μπουσάι, Λιασίδης, Σαΐνης, Αλεξίου, Μαργαριτόπουλος, Καλύβας, Παπαΐωάννου Ι., Λέντας (89΄ Καρκάνης), Χανής (80΄ Καυκιάς), Παπαΐωάννου Χ.


Απονομή με τουρνουά
Με την συμμετοχή της Ομβριακής, του Δομοκού και των Μυριμιδόνων πανηγύρισε το πρωτάθλημα ο Δομοκός. Μετά την λήξη των παιχνιδιών (6-5) ακολούθησε η απονομή του τροπαίου και των μεταλλίων στους πρωταθλητές Φθιώτιδας 2011-2012.






 Φωτογραφίες: Εφημερίδα Σέντρα Ν. Φθιώτιδας, www.lamiastar.gr