Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πρώτη «εξόρμηση» στην Εύβοια με ελπίδες για τον Αίολο

Καθοριστική εκτός έδρας αναμέτρηση δίνει ο πρωταθλητής Ευρυτανίας Αίολος. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου αντιμετωπίζει αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου τον πρωταθλητή Εύβοιας, τον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου στον δεύτερο από τους έξι «τελικούς».
Οι Ευρυτάνες στην πρεμιέρα κατέθεσαν στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εαυτώ και ψυχή εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, κοντράροντας έναν πολύ δυνατότερο αντίπαλο.
Το τελικό 1-4 δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» ποδοσφαιριστών. Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι ο Δομοκός προέρχεται από ένα αρκετά προηγμένο πρωτάθλημα και θεωρείται το πρώτο φαβορί για την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές του Αιόλου επίσης αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε ένα τόσο δύσκολο ματς, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες.
Ο Αίολος καλείται να δώσει το πρώτο του από τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι αναγκαίο να αποσπάσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, ώστε να παραμείνει «ζωντανός» στο κυνήγι της ανόδου. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας θα πρέπει να καταβάλλουν την μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να φύγουν από την Εύβοια με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Ευβοϊκός είναι μια αρκετά δυνατή ομάδα και μόνο το γεγονός ότι αναδείχτηκε πρωταθλητές σε ένα τόσο προηγμένο πρωτάθλημα τα λέει όλα.
Το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των play off ανόδου (7ος  Όμιλος) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23/5 στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Νικολάου Χαλκίδας και θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα. Σφυρίζει ο ταλαντούχος Αριστείδης Βάτσιος από την Δυτική Αττική, ο οποίος είναι υποψήφιος για την Super League.

Ψυχολογικό «ντοπάρισμα»
Οι ποδοσφαιριστές του Αιόλου πήραν ρεπό την Δευτέρα 22/5. Την επόμενη ημέρα συγκεντρώθηκαν στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε προπόνηση. Συζήτησαν για αρκετή ώρα στα αποδυτήρια με τον προπονητή τους εν όψει του αυριανού αγώνα. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην ανάλυση του αντιπάλου και στο ανέβασμα της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών μετά το αρνητικό αποτέλεσμα της πρεμιέρας.


Αναχωρεί στις 11
Η ομάδα του Αιόλου αναχωρεί από το Καρπενήσι στις 11 το πρωί από την περιοχή Νεράιδα και θα ταξιδέψει με λεωφορείο για την Εύβοια.

Οι γνωστές απουσίες
Χωρίς τους Νιγηριανούς Εμμάνουελ Τζόνι και Τζέιμς Αλί αναμένεται να παραταχτούν και σε αυτό το παιχνίδι οι Ευρυτάνες. Εκτός είναι επίσης ο τραυματίας μεσοεπιθετικός Μάκης Χρυσικός και ο στρατευμένος Πάνος Αζακάς. Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος κατά μεγάλο ποσοστό θα κατεβάσει μια πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή, βασιζόμενη στον έμπειρο Βασίλη Τσουκαλά.

Από μικροπροβλήματα οι Κατσαρής-Τσιλίκας

 












Προβλήματα τραυματισμού ελαφριάς μορφής αντιμετωπίζουν οι επιθετικογενείς Χρήστος Κατσαρής και Σάκης Τσιλίκας, οι οποίοι ωστόσο αναμένεται να δώσουν κανονικά το «παρών» στον αγώνα της Τετάρτης.

Προβλήματα με τους μαθητές
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή στην αποστολή ορισμένων νεαρών ποδοσφαιριστών, καθώς ως γνωστόν διανύουμε την περίοδο των μαθητικών εξετάσεων.

Βήμα ανόδου θέλει να κάνει ο Δομοκός
Μετά το εξαιρετικό του ξεκίνημα ο πρωταθλητής Φθιώτιδας Αχιλλέας Δομοκού υποδέχεται τον Παρνασσό Αράχωβας στο πρώτο από τα τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια του. Η ομάδα του Σπύρου Λέντα θέλει να κάνει το 2/2, για να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την Δ΄ Εθνική. Από την άλλη πλευρά οι Βοιωτοί θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ύστερα από την ισόπαλη πρεμιέρα τους.


Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες
 
7ος Όμιλος play off ανόδου (23-5-2012 17:00)

Αχιλλέας Δομοκού-Παρνασσός Αράχωβας Δημοτικό Γήπεδο Δομοκού
Διαιτητής: Βασίλης Παναγιωτόπουλος(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Αντώνιος Πυλαρινός(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Γεώργιος Ροκοπάνος(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Σπυρίδων Κανούλης(ΣΔΠ Θεσσαλίας)

Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου-Αίολος Δημοτικό Στάδιο Αγίου Νικολάου Χαλκίδας
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος(ΣΔΠ Δυτικής Αττικής)
1ος Βοηθός: Ευστράτιος Σαββόγλου(ΣΔΠ Δυτικής Αττικής)
2ος Βοηθός: Δημήτριος Πρέντζας(ΣΔΠ Δυτικής Αττικής)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικόλαος Αγαδάκος(ΣΔΠ Πειραιά)