Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Στο Καρπενήσι προετοιμάζεται η πανελληνιονίκης Αγνή Δερβένη


Ένα από τα κορυφαία ονόματα του Ελληνικού στίβου βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας αυτές τις ημέρες για προετοιμασία. Πρόκειται για την Πανελλήνια πρωταθλήτρια των 400 μέτρων Αγνή Δερβένη και την κορυφαία αθλήτρια στο άθλημα αυτό τα τελευταία χρόνια.
Η Δερβένη προπονείται στην πόλη μας μαζί με τον προπονητή της Μιχάλη Αναγνώστου και εντείνει τις προσπάθειες της για την μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς την Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Μάλιστα διαμένει στο Ορειβατικό Καταφύγιο Βελουχίου που βρίσκεται στο Βελούχι στα 1875 μ. υψόμετρο. Κάθε χρόνο το Καταφύγιο Βελουχίου φιλοξένει αθλητές-αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Στίβου που έρχονται για να κάνουν την προετοιμασία τους στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.
Η κορυφαία 400αρα των τελευταίων χρόνων ανήκει στον σύλλογο Α.Ο. Μεγάρων και στο παρελθόν άνηκε στον Πανελλήνιο.

Η επόμενη διοργάνωση
Το Σάββατο 2/6 η Αγνή Δερβένη θα δώσει το παρών στα Παπαφλέσσεια 2012, που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας.

Σταθερά πρώτη στα 400
Η Δερβένη τα τελευταία δυο χρόνια έχει κατακτήσει την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα ανοικτού στίβου. Το 2010 κατέκτησε στα 400 την πρώτη θέση με χρόνο 52,16, ενώ πέρυσι το 2011 ήταν ξανά πρώτη με χρόνο 52,47, σημειώνοντας παράλληλα και νέο ατομικό ρεκόρ. Στο Πανελλήνιο του 2011 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και την 1η θέση και στα 200 μέτρα με χρόνο 24,36 έχοντας αντίθετο άνεμο και στις δυο κούρσες.

Μέλος της Ολυμπιακής ομάδας
Η 25χρονη αθλήτρια θα αγωνιστεί με τα Ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τον Αύγουστου. Αποτελεί μέλος της σκυταλοδρομίας των 4Χ100. Την 4αδα συμπληρώνουν οι αθλήτριες : Μαρία Γάτου, Ανδριάνα Φέρρα και Γεωργία Κοκλώνη.

* Στο παρακάτω φωτορεπορτάζ μπορείτε να δείτε την αθλήτρια να προπονείται στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου από την απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου 26/5 , καθώς και τον προπονητή της, ο οποίος και αυτός ακολουθεί πρόγραμμα προπόνησης και διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. 





Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος