Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Αντρέας Καλλέργης: «Ο Αίολος στάθηκε καλά, αλλά ήμασταν ανώτεροι»

Στο ''Evrytania Sport'' παραχώρησε συνέντευξη ο δεινός σκόρερ του Παρνασσού Αράχωβας Αντρέας Καλλέργης. Η ομάδα του 26χρονου επιθετικού επικράτησε την Κυριακή (27-5) του Αίολο για την 3η αγωνιστική του 7ου ομίλου των play off ανόδου στην Δ΄ Εθνική, με σκορ 4-0. Ο Καλλέργης ήταν αυτός, όποιος άνοιξε τον δρόμο για την νίκη.
Για τον αγώνα με τους πρωταθλητές Ευρυτανίας πιστεύει ότι ο Αίολος στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ότι οι πρωταθλητές Βοιωτίας δίκαια κατέκτησαν την νίκη. Δεν θεωρεί δεδομένη την άνοδο του Δομοκού, ύστερα από την εντός έδρας ήττα του από τον Ευβοϊκό.
Μας μιλά για το ξεκίνημα του Παρνασσού τις δυο πρώτες αγωνιστικές, πιστεύοντας ότι η Βοιωτική ομάδα θα μπορούσε να είχε καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Αναφέρεται στο εξαιρετικό κλίμα, που επικρατεί στην ομάδα του και θεωρεί ότι αυτό συνέβαλλε, ώστε να κατακτήσουν τον τίτλο σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Έχει αντιμετωπίσει με την φανέλα του Κεχαγιά τον ΑΠΟΚ πριν 3 χρόνια στην Δ΄ Εθνική, παραμένοντας αήττητος. Εκείνη την σαιζόν το συγκρότημα του Προσηλίου κατέκτησε την παραμονή του, αλλά την επόμενη περίοδο δεν δήλωσε συμμετοχή στην κατηγορία λόγω οικονομικών προβλημάτων. Τονίζει την πολύ καλή οργάνωση, που είχε τότε το Βελούχι.
Ο Αντρέας Καλλέργης είναι γεννημένος στις 21-7-1986 και κατάγεται από την Φωκίδα. Αναδείχτηκε με τους Αραχωβίτες πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ Βοιωτίας με 31 γκολ, ενώ είναι έχει σκοράρει δυο φορές μέχρις στιγμής στα play off ανόδου (1 γκολ με τον Ευβοϊκό, 1 με τον Αίολο). Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ακαδημία 94΄ της Άμφισσας το 2000, συνέχισε στον Αστέρα Ιτέας, στον Κεχαγιά Προσηλίου, στην Θήβα και μετά στον Παρνασσό. Έχει αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΚ στα πλαίσια του 4ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής. Ο κατά 4 χρόνια μικρότερος αδερφός του Μανώλης αγωνίζεται στην Football League με την ομάδα του Φωκικού.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Αντρέα σχολίασε μας την εύκολη νίκη σας με τον Αίολο.
Αντρέας Καλλέργης: «Ο Αίολος ήταν μια καλή ομάδα, στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, αλλά εμείς ήμασταν ανώτεροι και δείξαμε ότι αξίζαμε την νίκη.»

Evrytania Sport: Πως κύλησε η φετινή σαιζόν για τον Παρνασσό και πως επιτεύχθηκε ο τίτλος;
Αντρέας Καλλέργης: «Η φετινή σεζόν ήταν αρκετά δύσκολη, έπρεπε να συναγωνιστούμε ομάδες δυνατές, με καλούς παίχτες. Παρά τις δυσκολίες όμως η ομάδα μας κατάφερε να τερματίσει πρώτη και να πάρει επάξια τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Βοιωτίας και να παίξει στα μπαράζ που οδηγούν στη Δ΄ Εθνική. Αυτό έγινε χάρη στο εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα μας, μεταξύ των παικτών, αλλά και με την διοίκηση.»

Evrytania Sport: Ποια είναι η άποψη σου για τους δυο πρώτους σας αγώνες με τον Ευβοϊκό και τον Δομοκό; Πως βλέπεις τις εξελίξεις στον όμιλο μέχρις στιγμής;
Αντρέας Καλλέργης:  «Το ξεκίνημα δεν ήταν τόσο καλό όσο περιμέναμε. Στην πρώτη αγωνιστική κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά το αποτέλεσμα δεν μας ευνοεί αρκετά. Στον δεύτερο αγώνα με τον Δομοκό, παίξαμε με πάθος και αποφασιστικότητα αλλά κάποιοι άλλοι παράγοντες δεν άφησαν την ομάδα να πάρει αυτό που άξιζε. Πιστεύω πως με την ήττα του Δομοκού άλλαξε εντελώς το σκηνικό στον όμιλο και δεν θα είναι τόσο εύκολη η άνοδος του.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας να σε ευχαριστήσουμε. Μίλησε μας για τις αναμνήσεις σου ως αντίπαλος με Ευρυτανικές ομάδες!.
Αντρέας Καλλέργης: «Ως παίχτης του Κεχαγιά Προσηλίου θυμάμαι πως ο ΑΠΟΚ (2008-2009) ήταν μια καλή ομάδα, με υψηλούς στόχους και καλή οργάνωση. Σας ευχαριστώ πολύ.!»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος