Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Κώστας Μπόλμπασης: «Πρέπει να μπούμε σοβαρά και να κάνουμε αυτό, που θα κάναμε σε έναν τελικό»

Στην ιστοσελίδα μας παραχώρησε συνέντευξη ο ικανότατος τερματοφύλακας του Ευβοϊκού Αγίου Νικολάου Κώστας Μπόλμπασης. Η ομάδα του δίνει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για τα play off ανόδου στην Δ΄ Εθνική, υποδεχόμενη τον πρωταθλητή Ευρυτανίας Αίολο.
Μας σχολιάζει την πρεμιέρα της ομάδας του στην Βοιωτία με τον Παρνασσό Αράχωβα, κρίνοντας δίκαιο το τελικό 1-1. Αναφέρεται στις δυσκολίες της φετινής επίτευξης του τίτλου, καθώς ο Ευβοϊκός είχε να αντιμετωπίσει αρκετές δυνατές ομάδες. Όπως μας είπε ο πρωταθλητισμός δεν ήταν ο αρχικός τους σκοπός, αλλά εξελίχτηκε στην πορεία.
Η άποψη του είναι ότι ο στόχος της ανόδου είναι εφικτός και θα κριθεί στην διάρκεια, που θα έχουν οι ομάδες στα συνεχόμενα παιχνίδια. Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Αίολο μας αναφέρει ότι ξέρει λίγα πράγματα για τον αντίπαλο.
Πρέπει ο Ευβοϊκός να αντιμετωπίσει το παιχνίδι με σοβαρότητα, σαν να είναι ένας τελικός. Έχει τις καλύτερες αναμνήσεις ως αντίπαλος Ευρυτανικών ομάδων στο παρελθόν και τον ευχαριστεί η αγωνιστική τους άνοδος τα τελευταία χρόνια.
Ο Βοιωτός γκολκίπερ Κώστας Μπόλμπασης είναι γεννημένος στις 29-3-1974. Πρόκειται για έναν πολύπειρο τερματοφύλακα, που έχει «φάει με το κουτάλι» αυτές τις κατηγορίες(και όχι μόνο), αγωνιζόμενος σε πληθώρα ομάδων. Είναι η πρώτη του σαιζόν στον Ευβοϊκό, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1΄ ΕΠΣ Εύβοιας. Τελευταίος του «σταθμός» του ήταν η Δροσιά, ενώ προηγουμένως αγωνιζόταν στην Δ΄ Εθνική με τα Λουκίσια. Έχει μάλιστα αντιμετωπίσει τον Αίολο το 2004 για το κύπελλο ερασιτεχνών, ως πορτιέρο της Δάφνης Λειβανατών, επικρατώντας τότε με 1-0.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Κώστα σε καλωσορίζουμε στην σελίδα. Σχολίασε μας τον πρώτο σας αγώνα στην Αράχωβα, που έληξε ισόπαλος με 1-1.
Κώστας Μπόλμπασης: «Καταρχήν ευχαριστώ για το βήμα, που μου δίνετε. Το παιχνίδι με την Αράχωβα ήταν μοιρασμένο, ποιοτικό και το αποτέλεσμα δίκαιο, αφού και οι δυο ομάδες είχαν φάσεις για να πάρουν την νίκη.»

Evrytania Sport: Πως κύλησε η φετινή σαιζόν για τον πρωταθλητή Ευβοϊκό; Πόσο δύσκολα επιτεύχθηκε ο τίτλος;
Κώστας Μπόλμπασης: «Η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη, γιατί είχαμε αντιπάλους ομάδες με δυναμική, με ιστορία και μεγάλα μπάτζετ. Εμείς δεν πηγαίναμε για πρωτάθλημα. Απλά στην πορεία είδαμε ότι ήμασταν καλύτεροι από άλλες ομάδες, το πιστέψαμε και το πήραμε. Ήταν δύσκολο, αφού μέχρι το 80ο λεπτό της 30ης (τελευταίας) αγωνιστικής δεν ξέραμε τον πρωταθλητή.»

Evrytania Sport: Θεωρείς εφικτό τον στόχο της ανόδου; Που πιστεύεις ότι θα κριθεί;
Κώστας Μπόλμπασης: «Ναι είναι μέσα στις δυνάμεις μας να πάρουμε μια εκ των δυο θέσεων, αλλά είναι δύσκολο και θα κριθεί στην διάρκεια, δηλαδή ποιες ομάδες θα αντέξουν τα απανωτά παιχνίδια. Ευελπιστώ ότι εμείς θα αντέξουμε, επειδή είμαστε σε καλό επίπεδο προπονητικά.»

Evrytania Sport: Την Τετάρτη (23-5) υποδέχεστε τον Αίολο. Τι γνωρίζεις για τον αντίπαλο και τι αναμνήσεις έχεις ως αντίπαλος Ευρυτανικών ομάδων; Τι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξετε για να κερδίσετε;
Κώστας Μπόλμπασης: «Δυστυχώς για τον Αίολο ξέρουμε λίγα πράγματα από βίντεο στο site σας, αλλά όπως και να έχει είναι ο πρωταθλητής Ευρυτανίας και θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να μπούμε σοβαρά και να κάνουμε αυτό, που θα κάναμε σε έναν τελικό. Για εμείς έτσι είναι το ματς αυτό. Οι αναμνήσεις μου είναι καλές από φιλοξενία κτλ, αλλά αγωνιστικά παλαιότερα είχα εύκολα απογεύματα. Τώρα οι Ευρυτανικές ομάδες έχουν γίνει δυνατές και με πάθος, που δείχνει ότι το επίπεδο ανέβηκε και είναι ευχάριστο αυτό.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: eviasport.blogspot.com

















<