Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Συμμετείχαν στην λαμπαδηδρομία Αναγνώστου και Κόγιας

Δυο αθλητές από τον Δήμο Καρπενησίου μετέφεραν στην Λαμία την Ολυμπιακή Φλόγα κατά την Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
Πρόκειται για την 22χρονο Μαρία Αναγνώστου (Αθλήτρια του Κολυμβητικού Ομίλου Καρπενησίου με αρκετές διακρίσεις σε βαλκανικούς & Ευρωπαϊκούς αγώνες) και τον 17χρονο Λεωνίδα Κόγια (Αθλητής του Κ.Ο.Κ., του Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα χιονοδρομίας και κολύμβησης, ποδοσφαιριστής των Αγράφων και αρχηγός της μικτής νέων της ΕΠΣ, αλλά και κληθείς στην περιφερειακή ομάδα των νεών).
Τους δυο αθλητές συνόδεψε  ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου Κλεομένης Λάππας.
Η Ολυμπιακή φλόγα άναψε στην Ελλάδα στην Αρχαία Ολυμπία στις 10 Μαΐου και μια εβδομάδα αργότερα στις 17 του μηνός παραδόθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο στην οργανωτική επιτροπή των αγώνων. Συνολικά πέρασε από 43 πόλεις της χώρας, διένυσε 3.000 χιλιόμετρα και από τα χέρια 490 λαμπαδηδρόμων.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Ελλάδα :
- 1η ημέρα (10/5/12) Αμέσως μετά την Αφή  ακολούθησε τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά.
- 2η ημέρα (11/5/12) Μετέβη με πλοίο στην Κρήτη και ακολούθησε τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, Άγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια θα περάσει από το Καστελόριζο.
- 3η ημέρα (12/5/12) Έφτασε στον Πειραιά κατευθύνθηκε προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου διανυκτέρευσε.

- 4η ημέρα (13/5/12) Άρχισε το ταξίδι για την Καβάλα, αφού πρώτα πέρασε από Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη.
- 5η ημέρα (14/5/12) Συνέχισε την πορεία της με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου (συνοριακό φυλάκιο), τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.

- 6η ημέρα (15/5/12) Η Φλόγα πέρασε από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και διανυκτέρευσε στη Λαμία.
- 7η ημέρα (16/5/12) Συνέχισε το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει στην Ακρόπολη, όπου και διανυκτέρευσε
- 7η ημέρα (16/5/12) Η Φλόγα διήλθε από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και κατέληξε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου έγινε και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές.

Φωτογραφία: Ευρυτανικός Παλμός