Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Γυμναστές-Cinema B.C. 31-83

Συνέτριψε τους γυμναστές η ομάδα του Cinema B.C., επικρατώντας με διαφορά 52 πόντων και συγκεκριμένα με το εντυπωσιακό 83-31
Η αναμέτρηση έγινε την Πέμπτη 10/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 4. Και αυτό το παιχνίδι παρακολουθήθηκε από πλήθος κόσμου. Η συνάντηση ολοκλήρωσε την 1η αγωνιστική στον 2ο όμιλο του 2ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου.
Το Cinema σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν κινδύνεψε πήρε από την αρχή τα ηνία και απέκτησε διαφορά ασφαλείας. Σταδιακά παίζοντας όμορφο μπάσκετ ανέβαζε την διαφορά σε όλο και μεγαλύτερο σκορ.
Οι γυμναστές έδειξαν αρκετά αποδυναμωμένοι σε σχέση με πέρυσι και παρότι προσπάθησαν η κακή αμυντική τους λειτουργία και η επιθετική αστοχία επέφερε την συντριβή.

Μπλάκ-άουτ
Διακοπή ρεύματος υπέστη γύρω στις 4 στην περιοχή του Καρπενησίου κοντά στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Η 1η περίοδος έγινε χωρίς φώτα και χωρίς την λειτουργία του ηλεκτρονικού χρονομέτρου. Το ματς ξεκίνησε έτσι με ολιγόλεπτη καθυστέρηση. Η τροφοδοσία του ρεύματος επανήλθε λίγο πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος.


Σκόραραν όλοι
Επιθετικό πλουραλισμό είχε η ομάδα του Cinema. Σκόραραν και οι 11 μπασκετμπολίστες, που αγωνίστηκαν.

Διασώθηκε μόνο ο Φλωράκης Ι.(Ε)


Μπορεί να αγωνίστηκε μόνο στις δυο πρώτες περιόδου, όμως ο 32χρονος Γιάννης Φλωράκης του Ελπιδοφόρου σκόραρε τους περισσότερους πόντους των Γυμναστών και συγκεκριμένα 10. Ήταν ο μόνος που έφτασε διψήφιο νούμερο. Αποχώρησε στο ημίχρονο, αφού είχε προπόνηση με την ομάδα του ΑΠΟΚ.

Ουσία και θέαμα από Καραγρηγορίου


Κορυφαίος του παρκέ ήταν ο Γαβριήλ Καραγρηγορίου του Cinema, ο οποίος σκόραρε 29 πόντους. Ο Καραγρηγορίου σκόραρε δυο φορές έξω από την γραμμή του τριπόντου, αλλά και πρόσφερε ουσία και θέαμα με αρκετά θεαματικά λέι άπ, ενώ κάρφωσε και μια φορά. Ο συγκεκριμένος μπασκετμπολίστας ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Τον ακολούθησε στο σκοράρισμα ο Δημήτρης Λερογιάννης, που σημείωσε 12 πόντους και ο Ίγκλι Οσμενάϊ που σταμάτησε στους 10 πόντους.

Κόντρα στην περσινή τους ομάδα


Ο Γαβριήλ Καραγρηγορίου και ο Άγγελος Σαμαντάς αγωνίστηκαν κόντρα στην περσινή τους ομάδα, με την οποία είχαν φτάσει μέχρι τον τελικό. Οι δυο τους αγωνίζονταν στους Γυμναστές στο 1ο τουρνουά μπάσκετ, ενώ φέτος «μετακόμισαν» στο Cinema Β.C.

Κόουτς ο Γιαννόπουλος


Ο Θανάσης Γιαννόπουλος κοούτσαρε από τον πάγκο την ομάδα του Cinema. Σε αυτή την ομάδα αγωνίζονται αρκετοί φίλοι του.

Έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις του
Η ομάδα του Cinema ξεκίνησε πιο καλά στην πρώτη περίοδο και πήρε από νωρίς προβάδισμα 15 πόντων και προηγήθηκε με 3-18. Οι Γυμναστές ήταν αρκετά άστοχοι στις προσπάθειες τους.

Αύξησε και άλλο την διαφορά
Παρά τις ατομικές προσπάθειες του φιλότιμου Γιάννη Φλωράκη του Ε., οι Γυμναστές δεν κατάφεραν να αντιδράσουν. Το Cinema Β.C. παίζοντας μπάσκετ ουσίας και με ψύχραιμες επιθέσεις διεύρυνε και άλλο το προβάδισμα του. Ουσιαστικές ήταν οι προσπάθειες των Δημήτρη Σταμάτη και Δημήτρη Λερογιάννη.

Στο + 37


Καταιγιστική ήταν η ομάδα του Cinema, που ανέβασε και άλλο την διαφορά. Προηγήθηκε με σκορ 25-62. Το τελευταίο καλάθι του Cinema πέτυχε ο Τάκης Χειλάς κάτω από έντονους πανηγυρισμούς από τους θαυμαστές του στην κερκίδα.

Με καλάθια του Καραγρηγορίου
Ο Γαβριήλ Καραγρηγορίου με δικά του όμορφα τελειώματα άνοιξε την ψαλίδα στο σκορ και άλλο. Πρόσφερε πλούσιο θέαμα, για να διαμορφωθεί το τελικό 31-83, με την διαφορά να φτάνει στο +52. Οι Γυμναστές δεν μπόρεσαν να σώσουν την παρτίδα, αφού φάνηκαν αρκετά κουρασμένοι και χωρίς εναλλακτικές επιλογές από τον πάγκο.

Τα δεκάλεπτα
3-18, 18-37, 25-62, 31-83

Διαιτητές : Γιάννης Ηλιάδης & Δημήτρης Σταλίκας

Συνθέσεις ομάδων

Γυμναστές (Γιάννης Φλωράκης του Κ) : Φλωράκης Ι.(Κ) 2, Τσιγαρίδας 1, Καλαμπάκας 5, Λέρης 2, Φλωράκης Ι.(Ε) 10, Γαλανός 7(1), Μουτσούλας, Μπαρούχας 4

Cinema B.C. (Δημήτρης Λερογιάννης) : Σαμαντάς 5(1), Λερογιάννης 12, Βλάχος 1, Σταμάτης 8, Φακίτσας 4, Καραγρηγορίου 29(2), Οσμενάϊ 10(2), Πανάρας 4, Κουτρομάνος 6, Ζαγκότσης 2, Χειλάς 2


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος