Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Cinema B.C.-Krenti Bulls 56-38

Τριπλασίασε τις νίκες του το Cinema B.C., αφού επικράτησε των Krenti Bulls με 56-38.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Δευτέρα 21/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και άρχισε στις 8 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ από πλευράς θεατών.
Το Cinema έπιασε στην κορυφή του ομίλου το Sporting μετά την 3η διαδοχική νίκη του.
Οι νικητές σκόραραν ξανά μετά από συνδυασμούς και με προσπάθειες κοντά από το καλάθι. Ήταν κάτω του μετρίου και βρέθηκαν ακόμη και πίσω στο σκορ, όμως το καλό 3ονδεκάλεπτο εδραίωσε την νίκη τους.
Οι Krenti Bulls έδειξαν ξανά για άλλο ένα ματς πάρα πολύ καλά στοιχεία. Έκαναν αρκετά κλεψίματα και απέδωσαν όμορφο μπάσκετ κυρίως στο 2ο 10λεπτο. Δεν άντεξαν στον ίδιο ρυθμό και μοιραία γνώρισαν την ήττα με την διαφορά να ανοίγει στο τέλος στους 18 πόντους.

Αρνητικό ρεκόρ
Ο 1ος τελικός των Play Off της Α1 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και σε συνδυασμό με την εορτή Κωνσταντίνου και Ελένης απέτρεψε αρκετούς να βρεθούν στο γήπεδο. Το ματς είδαν περίπου 30 άτομα που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην διοργάνωση.


Παρών το ΕΚΑΒ
Άτομα του ΕΚΑΒ Καρπενησίου βρέθηκαν ξανά στο γήπεδο και βοήθησαν με την παρουσία τους στην διεξαγωγή του αγώνα. Οι νοσηλευτές βρίσκονται όποτε τους επιτρέπει η δουλειά τους στους αγώνες και η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά τους ευχαριστεί για την παρουσία τους.


Οδηγίες ο π. Φεγγούλης


Ο διοικητικός παράγοντας της ποδοσφαιριστής Κρέντης π. Ευάγγελος Φεγγούλης έδινε οδηγίες από των πάγκο των Krenti Bulls. Την ομάδα του Cinema B.C. κατέβασε ξανά ο Θανάσης Γιαννόπουλος.

Απόντες δυο
Δυο σημαντικά στελέχη έλειψαν από το Cinema πρόκειται για τον σέντερ Ταξιάρχη Κουτρομάνο και τον γκάρντ Γαβριήλ Καραγρηγορίου.

Χωρίς το «θηρίο» Λάππα
Δεν κατάφερε να έρθει στο Καρπενήσι από την Λαμία ο θηριώδης σέντερ Μιχάλης Λάππας, ο οποίος σίγουρα θα έδινε αρκετές βοήθειες στους Bulls. Προσπάθειες κάνουν οι άνθρωποι της ομάδας να φέρουν στο Καρπενήσι τον Μανόλη Κουκουλά.

Πανταχού παρών ο Λερογιάννης


Ο Δημήτρης Λερογιάννης ήταν ουσιαστικός στο παιχνίδι και βοήθησε όχι μόνο επιθετικά, αλλά συνέβαλε πολύ και στο αμυντικό κομμάτι του Cinema. Πέτυχε 13 πόντους, όσους και ο ικανότατους Ίγκλι Οσμενάι. Δυο πόντους λιγότερους σημείωσε ο πολύ καλός Δημήτρης Σταμάτης.

Ξεχώρισε ο Κώστας Μάκκας


Ο πλέι μέικερ Κώστας Μάκκας, ο οποίος γιόρταζε την ονομαστική του εορτή ήταν ο κορυφαίος των Krenti Bulls. Πέτυχε 14 πόντους, σκοράροντας 1 τρίποντο και έκανε αρκετά κλεψίματα. Τον ακολούθησε στο σκοράρισμα ο Γιώργος Βούρτσας με 9 και 1 3ποντο.

Στο +2
Με το 7-0 και τον πλήρη αιφνιδιασμό του Cinema B.C,. οι Krenti Bulls αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 9-9. Η 1η περίοδος βρήκε μπροστά το Cinema με 13-11.

Βάδιζαν μαζί
Ξεκίνησαν πιο δυνατά οι Bulls και προηγήθηκαν με 13-15 μετά από ένα σερί 4-0, ενώ προηγήθηκαν ακόμη και με 18-19. Το Cinema με ψύχραιμους τους Λερογιάννη και Σταμάτη πήρε ξανά το προβάδισμα με 26-21.

Πρόβλημα τα 30΄΄΄
Πρόβλημα υπήρξε λίγο πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου στην λειτουργία του χρονομέτρου των 30 δευτερολέπτων. Μετά από προσπάθειες των ιθυνόντων της διοργάνωσης του αγώνα Γιώργου Ζαγκότση και Γιάννη Φλωράκη το πρόβλημα επιδιορθώθηκε.





Διεύρυνε την διαφορά
Το Cinema B.C. βελτίωσε πολύ την επιθετική του λειτουργία και πήρε προβάδισμα 10 πόντων με 41-31. Οι Krenti Bulls εμφάνισαν αρκετές αδυναμίες στο επιθετικό κομμάτι και εγκλωβίστηκαν.

Στόπ Μάκκα Ε. σε Οσμενάι
Στιγμή Higlight σημειώθηκε 9:28 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο Βαγγέλης Μάκκας με ένα εκπληκτικό στοπ ανέκοψε προσπάθεια του Ίγκλι Οσμενάι.

Τραυματισμός Βούρτσας Λ.


Λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδους τραυματίας αποχώρησε από το γήπεδο ο Λάμπρος Βούρτσας της Κρέντης.

Εύκολα στο +18
Οι νικητές αν και πιέστηκαν σε όλο το γήπεδο στα τελευταία λεπτά αύξησαν και άλλο την διαφορά τους και συγκεκριμένα επικράτησαν με 56-38. Σκόραραν μάλιστα το μοναδικό τους τρίποντο στο ματς με τον Οσμενάι στο 7΄ πριν το τέλος για το 45-36.

Σκόραρε και ο «Τακαρέλ»


Ο Κώστας Χειλάς του Cinema B.C. πέτυχε έναν πόντο λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Αρχικά αστόχησε σε δυο βολές, ενώ κέρδισε ξανά φάουλ 00:18 πριν το τέλος και σκόραρε στην μια από τις δυο βολές. Ο εορτάζων Χειλάς αποθεώθηκε από τους λιγοστούς φίλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Ενώ η γραμματεία του ευχήθηκε στο ημίχρονο μέσα από τα μεγάφωνα τα χρόνια πολλά.




Ο νεαρότερος του τουρνουά


Ο 11χρονος Γιάννης Φεγγούλης των Krenti Bulls είναι ο μικρότερος σε ηλικία μπασκετμπολίστας του τουρνουά. Μπήκε στο γήπεδο λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ήταν αυτός, που έκανε το φάουλ στο Χειλά όπου προήλθαν ο μοναδικός του πόντος.

Εκτός ο Κουτσιούμπας


O  Πάνος Κουτσιούμπας των Krenti Bulls  αποχώρησε στην 4η περιόδο καθώς συμπλήρωσε 5 φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
13-11, 26-21, 41-31, 56-38

Διαιτητές : Γιάννης Ηλιάδης & Γιάννης Χαλκιάς

Συνθέσεις ομάδων

Cinema B.C. (Δημήτρης Λερογιάννης) : Σαμαντάς 7, Λερογιάννης 13, Σταμάτης 11, Φακίτσας 2, Οσμενάι 13(1), Πανάρας 5, Ζαγκότσης 4, Χειλάς 1, Βλάχος

Krenti Bulls (Νίκος Βούρτσας) : Βούρτσας Ν. 4, Μάκκας Κ. 14(1), Ντάλλας Σ.,  Κουτσιούμπας 4, Βούρτσας Γ. 9(1), Βούρτσας Λ., Μάκκας Ε. 3(1), Λάππας Π. 4, Ντάλλας Ν., Φεγγούλης


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος