Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Μιλούν στο Evrytania Sport οι ποδοσφαιριστές του 4ου ομίλου


Την δική τους ανάλυση έκαναν αποκλειστικά στοEvrytania Sportέντεκα ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων (Πλην του εκπροσώπου μας ΑΠΟΚ) του φετινού τετάρτου ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, οι οποίοι «έζησαν» την μάχη του φετινού «μαραθωνίου», έχοντας είτε ενεργό ρόλο είτε όχι. Μας μιλούν ο καθένας ξεχωριστά για την πορεία της ομάδας τους, για τον φετινό τέταρτο όμιλο, για το εάν κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα η Αναγέννηση, ενώ τοποθετήθηκαν, ερωτώμενοι για το αν θεωρούν αναμενόμενο η όχι τον υποβιβασμό του Βελουχίου.

Αναλυτικά τα όσα μας είπε κάθε ποδοσφαιριστής:

Πέτρος Αναστασίου (Αναγέννηση Καρδίτσας): «Φέτος παρά τις δυσκολίες, που είχε να αντιμετωπίσει η ομάδα μου, με πρωταρχικό κα κυριότερο το ψυχολογικό κομμάτι κατάφερε να ανέβει κατηγορία, θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους και να βρίσκεται πλέον σε μια τροχιά ανάπτυξης. Είμαι χαρούμενος, που με εμπιστεύτηκε ο προπονητής μου. Θεωρώ το αποτέλεσμα δίκαιο. Δώσαμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του κόσμου, που αγαπά και στηρίζει την Αναγέννηση!. Όσον αφορά τον υποβιβασμό κάποιων ομάδων και γνωρίζοντας πόσο δυσάρεστο είναι αυτό για την εκάστοτε ομάδα πιστεύω πως το αποτέλεσμα είναι σύνθεση πολλών πραγμάτων. Δικαίως η αδίκως αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα μου την νέα χρόνια και να δεσμευτώ πως θα αγωνίζομαι πάντα με πάθος και ψυχή. Η θέση του τερματοφύλακα απαιτεί σκληρή δουλειά, αυτοσυγκέντρωση και υπομονή και αυτό υπόσχομαι να τηρήσω στο έπακρο.»

Κώστας Καλουδιώτης (Α.Ο. Καρδίτσας): «Από την αρχή είχαμε βάλει κάποιους στόχους με την ομάδα, οι οποίοι μέσα από σκληρή δουλειά και ομαδικότητα και χωρίς την βοήθεια από εξωτερικούς παράγοντες επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Η αλήθεια είναι πως φέτος ήταν μια μοναδική ευκαιρία να ανεβούμε στην Γ΄ Εθνική. Δεν τα καταφέραμε, αλλά είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με ην πορεία μας. Όσο για το φετινό πρωτάθλημα έχω να πω ότι σε σχέση με άλλες χρονιές είχε πιο λίγες ομάδες, αλλά σίγουρα ήταν ένας δυνατός όμιλος με συνεχόμενες εκπλήξεις σε κάθε αγωνιστική. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην Αναγέννηση, αν και μας πήρε την άνοδο μέσα από τα «πόδια» μας.! Όσον αφορά τον υποβιβασμό του Βελουχίου θεωρώ πως είχε μια πολύ καλή και συγκροτημένη ομάδα, που θα μπορούσε να παραμείνει κιόλας εύκολα στην κατηγορία, αλλά δεν τα κατάφερε. Εύχομαι του χρόνου να επανέλθει εκεί που της αξίζει. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ καλό καλοκαίρι σε όλους και να ξεκινήσει η επόμενη χρονιά με υγεία και καλή δύναμη σε όλους τους τομείς.»

Σωτήρης Χάμος (Ελασσόνα): «Η ομάδα μας καθόλη την διάρκεια της χρονιάς ήταν δυναμική με μια αξιόλογη πορεία ως την στιγμή, που βρέθηκε χωρίς διοίκηση. Αν κερδίζαμε στον αγώνα με το Λιανοκλάδι θα βγαίναμε αυτόματα πρωταθλητές. Παρόλα αυτά, αν και μας δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουμε ξανά το όνειρο στον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας χάσαμε άδικα, καθώς το πρώτο τους γκολ ήταν οφσάιντ και έτσι συναντήσαμε μια απρόσμενη ήττα, που εξέπληξε τους φιλάθλους της Ελασσόνας και όχι μόνο!. Μεγάλη εντύπωση στο φετινό πρωτάθλημα μου έκανε το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι ομάδες ήταν ισοδύναμες. Κατά την γνώμη μου το πρωτάθλημα δεν κατακτήθηκε δίκαια. Βέβαια αυτό δεν θα το κρίνω εγώ, αλλά ο κόσμος, που έχει παρακολουθήσει αυτήν την κατηγορία. Τέλος ο υποβιβασμός ειδικά του Βελουχίου και μερικών άλλων ομάδων μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, διότι ήταν άξιες της κατηγορίας αυτής!.»

Βαγγέλης Τζιαρτζάνης (Αμπελωνιακός): «Το φετινό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής άργησε να ξεκινήσει, αλλά ήταν ανταγωνιστικό μέχρι το τέλος, παρότι υπήρχαν πολλές δυσκολίες για όλες τις ομάδες λόγω της οικονομικής κρίσης. Εντύπωση μου έκανε η «τρελή» πορεία της ομάδας μου φέτος, καθώς όλοι μας είχαν για υποβιβασμό και τελικά τους διαψεύσαμε και με το παραπάνω. Είμαι ικανοποιημένος όμως με την πορεία της ομάδας μου και ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, αλλά και πολλά εμπόδια μέσα στην χρονιά και καταφέραμε να πετύχουμε κάτι, που για 19 χρόνια δεν είχε γίνει (Από την τελευταία φορά, που η ομάδα έπαιξε στην Δ΄ Εθνική), να παραμείνουμε στην κατηγορία και μάλιστα να διεκδικούμε ακόμα και άνοδο στην Γ΄ Εθνική, όπως επίσης και ότι η χρονιά είναι 100% επιτυχημένη, καθώς κατακτήσαμε και το κύπελλο Λάρισας. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας, που μας στήριξε στην φετινή δύσκολη χρονιά εντός και εκτός έδρας. Τώρα όσον αναφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα της Αναγέννησης πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε η απόφαση της Ελασσόνας, που έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του και αυτό επηρέασε θετικά και αρνητικά κάποιες ομάδες, αλλά η Αναγέννηση το κατέκτησε δίκαια και με την εμπειρία της, καθώς αγωνίστηκε και σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Της εύχομαι ότι καλύτερο στο νέο πρωτάθλημα. Τέλος να προσθέσω για την ομάδα του Βελουχίου ότι ο υποβιβασμός της ήταν άδικος, καθώς απέδειξε ότι ήταν μια πολύ καλή ομάδα, που δυσκόλεψε τον κάθε αντίπαλο και ήταν άτυχη, καθώς έπεφταν πολλές ομάδες από τον όμιλο μας. Εύχομαι να ξαναείναι σύντομα στην Δ΄ Εθνική.»

Δημήτρης Νάσιος (Αγρότης Λιανοκλαδίου): «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος με την παραμονή της ομάδας μου. Όταν ξεκινήσαμε ξέραμε ότι όλα ήταν πολύ δύσκολα. Και εγώ ακόμα δεν σας κρύβω ότι στην αρχή πίστευα ότι δεν θα τα καταφέρουμε, αλλά σιγά-σιγά είδα ότι ο προπονητής μας έβγαζε από όλους τους παίχτες μας το 100%. Έτσι σιγά-σιγά φτιάξαμε μια πολύ καλή ομάδα. Αυτό φαίνεται και από όλα τα αποτελέσματα μας. Ποτέ δεν χάσαμε εύκολα, αν εξαιρέσω δυο περιπτώσεις, που είχαμε πάρα πολλά προβλήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και τους συμπαίχτες μου και τον προπονητή μου και την διοίκηση και τους φιλάθλους μας. Το φετινό πρωτάθλημα είχε πολύ ενδιαφέρον τόσο στην κορυφή, όσο και στις θέσεις του υποβιβασμού. Στον πρώτο γύρο καμία ομάδα δεν μου έκανε την τόσο μεγάλη εντύπωση. Στον δεύτερο γύρο όμως πιστεύω πως δίκαια βγήκε πρωταθλήτρια η Αναγέννηση. Πραγματικά έπαιξε πολύ καλή μπάλα και πιστεύω ότι έπρεπε να ανέβει, γιατί και έπαιξε καλή μπάλα και γιατί έχει πολύ κόσμο. Δεν είναι να παίζει σε αυτές τις κατηγορίες. Όσον αναφορά το Βελούχι δεν ξέρω αν ήταν δίκαιο να πέσει κατηγορία. Είχε πραγματικά πολύ καλή ομάδα και πολύ καλή έδρα, αλλά πιστεύω ότι σώθηκε ο πιο τυχερός. Άδικο για εμένα είναι και το ότι έπεσε ο Πύρασος. Πιστεύω ότι είχε από τα καλύτερα υλικά της κατηγορίας και όμως δεν ξέρω για ποιους λόγους δεν κατάφερε. Τέλος θα ήθελα να πω και κάτι άλλο, γιατί πολλά ακούστηκαν για το παιχνίδι της ομάδας μου, με την Ελασσόνα. Ποια ομάδα δεν θα ήθελε να παίξει τέτοιο κρίσιμο παιχνίδι με τα δεύτερα της Ελασσόνας; Πιστεύω ότι όλες θα ήθελαν. Ήμασταν τυχεροί, γιατί αυτά δεν γίνονται συχνά, αλλά εμένα ποιος μπορεί να μου πει ότι δεν θα κερδίζαμε την Ελασσόνα, αν κατέβαινε πλήρης και με όλους τους παίχτες της;»

Νίκος Φιλιππούλης (Πυργετός): «Εμείς ξεκινήσαμε την χρονιά, έχοντας υψηλούς στόχους. Δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος με την πορεία της ομάδας μου στο φετινό πρωτάθλημα, γιατί πιστεύω ότι είχαμε πολύ καλό υλικό και αξίζαμε κάτι καλύτερο. Ήταν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα με μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι και το τέλος και στο ποιος θα κατακτήσει την πρώτη θέση, αλλά και για το ποιος θα υποβιβαστεί. Πιστεύω πως η ομάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας δίκαια κατέκτησε την άνοδο. Ήταν μια πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς και έμπειρους παίχτες. Όσον αναφορά την ομάδα του Βελουχίου ήταν μια καλή ομάδα, που στο τέλος ήταν άτυχη και δεν κατάφερε να σωθεί.»

Βαγγέλης Ελευθερίου (Αλμυρός): «Πιστεύω ότι η πορεία της ομάδας μου δεν ήταν ανάλογη με τους αρχικούς στόχους, που είχαμε θέση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι αυτό οφείλεται στο ότι τα περισσότερα παιδιά στην ομάδα ήταν μικρής ηλικίας και δεν είχαν παραστάσεις από την κατηγορία. Αν και στα τελευταία παιχνίδια, που δεν υπήρχε άγχος είχαμε καλά αποτελέσματα και γενικά δείξαμε καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα. Όσο για την πρωταθλήτρια ομάδα νομίζω ότι δίκαια κατέκτησε την πρώτη θέση. Η ομάδα του Βελουχίου ήταν και αυτή μια νεανική ομάδα και πιστεύω στα κρίσιμα παιχνίδια της έλλειψε η εμπειρία και αυτός είναι ένας λόγος, που άδικα υποβιβάστηκε.»

Σάκης Βιτόπουλος (Πύρασος): «Γενικά το πρωτάθλημα φέτος ήταν πολύ δυνατό και δύσκολο. Με τον υποβιβασμό 6 ομάδων από τις 12 θα έπρεπε να έχεις μια ομάδα, που κάνει πρωταθλητισμό, για να σωθείς. Ο Πύρασος θεωρώ ότι είναι από τις πιο οργανωμένες ομάδες τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά στο περιφερειακό-τοπικό επίπεδο. Η ομάδα ξεκίνησε το καλοκαίρι με τις καλύτερες προϋποθέσεις, έχοντας ένα ποιοτικό και έμπειρο ράστερ, με παίχτες που έχουν παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο. κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας η ομάδα έχασε κάποιους παίχτες με τραυματισμούς και αυτό την αποσυντόνισε. Κάναμε ένα κακό ξεκίνημα στην αρχή του πρωταθλήματος και έπειτα παίζαμε σε κάθε παιχνίδι με την πλάτη στον τοίχο. Δυστυχώς η ομάδα έπεσε, αλλά πιστεύω ότι με το ζήλο των ανθρώπων που την αποτελούν δε θα αργήσει να επανέλθει στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής. Όσο αφορά την πρωταθλήτρια Αναγέννηση πιστεύω πως μοναδικός στόχος ήταν η άνοδος στη Γ΄ Εθνική και τελικά τον πέτυχε, έχοντας πολύ καλούς παίχτες στο δυναμικό της, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και φάνηκε αντάξια του ονόματος της. Ο ΑΠΟΚ έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια στο πρωτάθλημα. Ξεκίνησε την αντεπίθεση του από ένα σημείο και μετά, «χτυπώντας» όλα τα ματς στα ίσια. Αν και κυνήγησε την παραμονή μέχρι την τελευταία αγωνιστική στο τέλος δε τα κατάφερε και δεν απέφυγε τον υποβιβασμό.»

Γιάννης Καραμήτσος (Μουζάκι): «Στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώθηκε δεν είμαι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας μου, καθώς υποβιβάστηκε στις τοπικές κατηγορίες. Ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αφού για να παραμείνεις στην κατηγορία έπρεπε να κάνεις πορεία πρωταθλητισμού. Φέτος κινηθήκαμε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να δείξουμε χαρακτήρα σε όλα τα ματς και κυρίως με τις μεγάλες ομάδες, ενώ στα παιχνίδια μείζονος σημασίας δεν ήμασταν αποφασισμένοι και αυτό μας στοίχησε. Θα ήθελα να τονίσω ακόμα ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε και ο παράγοντας έδρα, όπου δείξαμε μεγάλη αδυναμία αναλογικά με άλλες χρονιές. Από εκεί και πέρα θεωρώ δίκαιη την άνοδο της Αναγέννησης, καθώς είναι μια ιστορική ομάδα, που κερδίζει τον σεβασμό κάθε αντιπάλου και δεν της αξίζει να αγωνίζεται σε αυτές τις κατηγορίες. Το Βελούχι διαπίστωσα ότι έχει ένα αξιόμαχο και δουλεμένο σύνολο, το οποίο με όπλο την έδρα του ταλαιπώρησε κάθε αντίπαλο και θα μπορούσε να είχε παραμείνει στην κατηγορία, αφού έχασε την σωτηρία στις λεπτομέρειες. Να ευχηθώ τέλος καλό καλοκαίρι και υγεία σε όλους.!»

Μάριος Λιόλιος (Καμένα Βούρλα): «Η πορεία της ομάδας μου δεν ήταν καλή. Ενώ είχαμε καλούς ποδοσφαιριστές δεν καταφέραμε να παραμείνουμε στην κατηγορία, αν και πολλά παιχνίδια με πολύ καλές ομάδες τα παλέψαμε. Εντύπωση στο πρωτάθλημα μου έκανε το θέμα της Ελασσόνας. Ενώ το καλοκαίρι δώσανε πολλά χρήματα και πήρανε πολύ καλούς παίχτες, για να πάρουνε το πρωτάθλημα φτάσανε τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος να είναι το μεγάλο φαβορί, για να το πάρουνε και..ξαφνικά διαλύθηκαν και αυτό επηρέασε αρνητικά και θετικά κάποιες ομάδες. Η Αναγέννηση κατά την γνώμη μου δίκαια πήρε το πρωτάθλημα, γιατί είχε την καλύτερη ομάδα και την πιο βαριά φανέλα στην κατηγορία και αυτό φάνηκε στον δεύτερο γύρο. Θεωρώ ότι το Βελούχι είχε μια πολύ καλή ομάδα και μπορούσε να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά δίκαια έπεσε, γιατί παιχνίδι, όπως στον Ταυρωπό πρέπει να τα κερδίζεις, για να παραμείνεις στην κατηγορία. Πιστεύω όμως με την αναδιοργάνωση του πρωταθλήματος, που από τις 12 ομάδες υποβιβάζονταν οι 6 ήταν πολύ δύσκολο για όλες τις ομάδες. Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους!.»

Δήμος Κωνσταντινίδης (Ταυρωπός): «Φέτος το πρωτάθλημα ήταν αρκετά δύσκολο με πολύ καλές ομάδες ακριβοπληρωμένες και υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός. Ο Ταυρωπός ήταν μια ομάδα με πολλά οικονομικά προβλήματα, αλλά και αγωνιστικά, διότι είχαμε πολλές αποχωρήσεις παιχτών είτε μεταγραφές είτε τραυματισμοί με κυριότερο τραυματισμό του Δημήτρη Σφέτσιου, ο οποίος ήταν όλη η άμυνα. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα, αν και θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο ψηλά στην βαθμολογία, διότι υπήρχαν πολλοί παίχτες, χωρίς εμπειρία. Μέσα σε αυτούς ήμουν και εγώ. Για το πρωτάθλημα, που πήρε η Αναγέννηση πιστεύω ότι ήταν δίκαιο, διότι ήταν από την αρχή μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και δίκαια το κατέκτησε. Το επίπεδο του ομίλου ήταν υψηλό. Όσο για το Βελούχι, που έπεσε πιστεύω ότι ήταν άδικο, γιατί είχε καλή ομάδα με έμπειρους παίχτες. Οι υπόλοιπες ομάδες, που έπεσαν έκαναν πολλές γκέλες και σίγουρα υπήρχαν και άλλοι λόγοι, που έπεσαν, που δεν τους γνωρίζω όμως.»

* Ευχαριστούμε για την συνεργασία όλους τους ποδοσφαιριστές. Η επιλογή έγινε τυχαία και δεν έχει να κάνει με την συνεισφορά του εκάστοτε ποδοσφαιριστή!.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος