Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Krenti Bulls-Πρωτέας 60-55

Το συγκλονιστικότερο και πιο αμφίρροπο παιχνίδι της διοργάνωσης μέχρι στιγμής βρήκε νικητές τους Krenti Bulls στην παράταση με σκορ 60-55 επί του Πρωτέα.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  14/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 8 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ.
Οι Krenti Bulls έχοντας το θωρηκτό Μιχάλη Λάππα κάτω από το καλάθι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση. Προηγούνταν σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά ένα κακό 4ο 10λεπτο λίγο έλλειψε να τους στοιχήσει το θετικό για αυτούς αποτέλεσμα
Ο Πρωτέας έκανε υπερπροσπάθεια και κρατούσε την νίκη στα χέρια του 3΄΄πριν το τέλος, όμως «αυτοκτόνησε¨, κάνοντας φάουλ χωρίς λόγο και έτσι οδηγήθηκε το παιχνίδι στην 5η λεπτή παράταση. Η ομάδα του Γιάννη Χαντζόπουλου με αρκετά περιφερειακά σουτ έκανε το ντεμαράζ και άγγιξε την νίκη.

Με αμείωτο ενδιαφέρον
Αρκετοί φίλαθλοι είδαν και αυτό το παιχνίδι του 2ου ομίλου. Στο κλειστό βρέθηκαν γύρω στα 100 άτομα.


Η μάχη των πάγκων

 












Ο Νεκτάριος Καρδαμπίκης έδινε οδηγίες από τον πάγκο για τον Πρωτέα και ο Λάμπρος Βούρτσας για τους Krenti Bulls. Και οι δυο έχουν δηλωθεί σαν παίκτες, αλλά δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους στο συγκεκριμένο ματς.


«Μπουλντόζα»-σέντερ ο Λάππας


Μεταμόρφωσε προς το καλύτερο τους «πορτοκαλί» ο σέντερ Μιχάλης Λάππας, ο οποίος δέσποζε κάτω από το καλάθι και σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως σέντερ-μπουλντόζα. Πέτυχε 33 πόντους και έπαιξε καθοριστικό ρόλο χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του. Δεύτερος σκόρερ των Krenti Bulls ήταν ο Γιώργος Βούρτσας με 9.

Κορυφαίος ο Γιάννης Δροσίνης


Σε εξαιρετική μέρα βρέθηκε ο Γιάννης Δροσίνης, ο οποίος με αρκετές προσωπικές ενέργειες κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του σκοράροντας 17 πόντους. Από 10 πόντους πέτυχαν οι : Δημήτρης Κουρλός και Βασίλης Ντουφεκιάς.

Ανατροπή και προβάδισμα


Μπορεί ο Πρωτέας να μπήκε πιο δυνατά και να προηγήθηκε με δίποντα του Δημήτρη Κουρλού, οι Krenti Bulls έκαναν την ανατροπή και πήραν από την πρώτη περίοδο προβάδισμα με 17-8.

Μαξιλαράκι» ασφαλείας
Οι Krenti Bulls με ηγέτη τον Μιχάλη Λάππα διατήρησαν το υπέρ τους σκορ, με τον Πρωτέα με προσπάθειες του Δροσίνη Ι. να μειώνει σε 27-21.

Χέρι-χέρι
Σε χαμηλά επίπεδα διατηρήθηκε η διαφορά και στην 3η περίοδο. Οι ομάδες βάδιζαν καλάθι-καλάθι με το σκορ να είναι στο 37-33.

Ρώσικη ρουλέτα

 












Συγκλονιστική σε εξέλιξη ήταν η 4η περίοδος, όπου τα τελευταία λεπτά το παιχνίδι πήγε στην ρώσικη ρουλέτα των ελευθέρων βολών. Το τελικό 50-50 οδήγησε την αναμέτρηση στην 5η λεπτη παράταση. 42΄΄ δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Βασίλης Λέρης με σουτ 3 πόντων ισοφάρισε σε 49-49. Οι Bulls κερδίζουν φάουλ και ο Λάππας αστοχεί και στις δυο βολές. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Πρωτέας οδηγείται στην γραμμή των βολών και ο Ντουφεκιάς ευστοχεί στην 1 από τις δυο βολές. Ο Λάππας παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και ο Γιώργος Δροσίνης με ένα ανόητο φάουλ οδηγεί τον Λάππα και πάλι στην γραμμή των ελευθέρων βολών την στιγμή που ο Πρωτέας είχε προηγηθεί με 50-49. Ο σέντερ Λάππας ευστοχεί στην πρώτη βολή και αστοχεί στην δεύτερη και οδηγεί το ματς στην παράταση, αφού ο Πρωτέας δεν πρόλαβε να εκδηλώσει επίθεση. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα προηγήθηκαν διαδοχικά τάιμ άουτ από τις δυο ομάδες.




Έξω με 5 φάουλ ο Σακαμπέτης


Ο Γιώργος Σακαμπέτης του Πρωτέα συμπλήρωσε 5 φάουλ στην 4η περίοδο και παρακολούθησε τα τελευταία δραματικά λεπτά από τον πάγκο.

Είχε ψυχή και δυνάμεις
Οι «πορτοκαλί» έχοντας περισσότερο καθαρό μυαλό, ψυχή και σωστές επιλογές στην επίθεση πήραν την νίκη στην παράταση με σκορ 60-55.

Έπαιζαν με την φωτιά


Ο Σωτήρης Ντάλλας των Kreni Bulls αποβλήθηκε στην παράταση με 5 φάουλ. Στο όριο της αποβολής με 4 φάουλ από πλευράς Krenti ήταν οι : Κώστας Μάκκας, Γιώργος Βούρτσας, Πάνος Κουτσιούμπας και Νίκος Βούρτσας και από τον Πρωτέα ήταν οι : Βασίλης Ντουφεκιάς, Βασίλης Λέντζος και Γιάννης Δροσίνης .

Τα δεκάλεπτα
17-8, 27-21, 37-33, 50-50, 60-55

Διαιτητές : Γιάννης Ηλιάδης & Γιάννης Χαλκιάς

Συνθέσεις ομάδων

Krenti Bulls (Νίκος Βούρτσας) : Βούρτσας Ν. 5, Μάκκας Κ. 7, Ντάλλας 2, Λάππας Μ. 33(2), Κουτσιούμπας 2, Βούρτσας Γ. 9, Λεπενιώτης Π., Μάκκας Ε. 2

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος) : Χαντζόπουλος, Γερονίκος 5, Δροσίνης Ι. 17, Λέντζος, Λαμπρόπουλος, Δροσίνης Γ., Σακαμπέτης, Κουρλός 10, Ντουφεκιάς 10, Λέρης 6(2), Καλύβας7(1) 


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος