Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Krenti Bulls-Παρέα B.C. 88-29

Με το «εκκωφαντικό» 88-29 και +59 επικράτησαν οι Krenti Bulls της Παρέας B.C. και παράλληλα πέτυχαν το μεγαλύτερο σκορ της διοργάνωσης.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Περίπου 50 φίλαθλοι παρακολούθησαν το παιχνίδι.
Oι Krenti Bulls παίζοντας απλό και όμορφο μπάσκετ πέτυχαν το μεγαλύτερο σκορ της διοργάνωσης και πήραν μια συντριπτική νίκη. Σκόραραν κατά κόρον κάτω από το καλάθι,εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του αντιπάλου. Η ομάδα έφτασε στις δυο νίκες και έχει μπει γερά στο κόλπο της πρόκρισης.
Η Παρέα B.C. επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις, όπως και ξεκίνησε το τουρνουά, η άμυνα της ήταν κάκιστη,καθώς οι μπασκετμπολίστες δεν μάρκαραν καθόλου. Επιθετικά δεν βρήκαν καθόλου λύσεις και έκαναν πάρα πολλά λάθη. Οι «πράσινοι» έμειναν και μαθηματικά εκτός της διεκδίκησης της 4ης θέσης και τα επόμενα 2 ματς είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Η χειρότερη επίθεση
Η Παρέα με τους 29 πόντους κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ σκοραρίσματος στο τουρνουά, το προηγούμενο το είχαν οι Γυμναστές κόντρα στο Cinema με 31 πόντους.

Η καλύτερη επίθεση και διαφορά
Οι Krenti Bulls με τους 88,πόντους που πέτυχαν κατέγραψαν την καλύτερη επίθεση σε ματς στην διοργάνωση, καθώς και την μεγάλη διαφορά με το +59.

Οδηγίες από τον π. Φεγγούλη
Ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης καθοδήγησε από τον πάγκο τους Krenti Bulls. Είναι και στο συμβούλιο της ποδοσφαιρικής Κρέντης στην θέση του γενικού γραμματέα

Βαρόμετρο ο Μιχάλης Λάππας














Ο 30χρονος θηριώδης σέντερ Μιχάλης Λάππας σκόραρε 24 πόντους, πετυχαίνοντας και 2 τρίποντα. Ήταν ο κορυφαίος των Krenti Bulls. Ο Λάππας αγωνίζεται στην Α2 Ε.Σ.ΚΑ.ΣΕ με την ομάδα των εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη και αγωνίστηκε με τους «πορτοκαλί» και κόντρα στον Πρωτέα, όπου καταγράφηκε η πρώτη νίκη της ομάδας του. Πολύ καλός ήταν ο πανύψηλος Πάνος Βλάχος που σκόραρε 22 πόντους και ήταν ο δεύτερος σκόρερ των νικητών.

Διασώθηκε και πάλι ο Χρυσαφόπουλος


Για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος της Παρεάς κατάφερε να διασωθεί παρά τις ήττες ,που γνώρισε η ομάδα του. Πέτυχε 14 πόντους και 1 τρίποντο και ήταν ο μοναδικός σκόρερ της Παρέας που έφτασε διψήφιο αριθμό πόντων. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Γιάννης Αναγνωστάκης με 5 πόντους και 1 τρίποντο.

Φουριόζοι οι «πορτοκαλί»
Από την αρχή ξεκίνησαν δυνατά οι Krenti Bulls και ουσιαστικά πήραν σημαντικό προβάδισμα νίκης. Προηγήθηκαν με 26-8 της Παρέας και +18.

Θέαμα από τους Bulls
Ασταμάτητη ήταν οι Krenti Bulls και στην δεύτερη περίοδο, όπου έκλεψαν πολλές μπάλες και σκόραραν αρκετά καλάθια με εύκολα λέιπ απ. Προηγήθηκαν με το εντυπωσιακό 52-18. Η Παρέα βελτιώθηκε επιθετικά, όμως η άμυνα της ήταν ανύπαρκτη.


Στο +45
Η ομάδα της Κρέντης συνέχισε στον ίδιο ρυθμό απέναντι στην Παρέα που σκόραρε μέσα σε ένα 10λεπτο μόλις 5 πόντους. Οι Bulls πήραν το προβάδισμα με 68-23.

Έσπασε όλα τα κοντέρ
Οι πορτοκαλί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και άνοιξαν την διαφορά στους 59 πόντους και συγκεκριμένα με 88-29. Η Παρέα είχε να σκοράρει πάνω από 5 λεπτά σε αυτή την περίοδο και πέτυχε μόλις 6 πόντους.

Έπαιξε και ο νεαρός Φεγγούλης


Χρόνο συμμετοχής στο τελευταίο 10λεπτο πήρε και ο 11χρονος μόλις Γιάννης Φεγγούλης. Ο νεαρότερος μπασκετμπολίστας της διοργάνωσης έχασε σημαντική ευκαιρία με λέιπ απ να πετύχει το «παρθενικό» του καλάθι.


Αποθέωση Κολοκώτσιου


Την αποθέωση γνώρισε στο τελευταίο 10λεπτο ο πλέι μέικερ της Παρέας Λάμπρος Κολοκώτσιος, όταν πέτυχε δυο διαδοχικά καλάθια. Παρόμοιο σκηνικό είχε γίνει και στο παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στο Sporting.

Έσπασε το ρεκόρ με Κουτσιούμπα


Το καλάθι του Πάνου Κουτσιούμπα στην εκπνοή έφτασε την διαφορά στο +59, που αποτελεί την μεγαλύτερη διαφορά του τουρνουά (Η προηγούμενη ήταν 88-30 στον περυσινό προημιτελικό Αστέρας-Πυροσβεστικό Σώμα).

Τα δεκάλεπτα
26-8, 52-18, 68-23, 88-29

Διαιτητές : Θεοδόσης Κόκκοτος & Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Krenti Bulls (Νίκος Βούρτσας) : Βούρτσας Ν. 10, Μάκκας Κ. 15, Ντάλλας Σ., Λάππας Μ. 24(2), Κουτσιούμπας 8, Βούρτσας Γ. 9, Μάκκας Ε., Βλάχος 22(1), Φεγγούλης

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος) : Κολλημένος 2, Κοκοτίνης 2, Κολοκώτσιος 4, Σκαρμούτσος, Κατελούζος, Αναγνωστάκης 5(1), Καλύβας 2, Τζαβαλής, Κραμπής, Χρυσαφόπουλος 14(1)





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Γιάννης Βονόρτας