Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Sporting B.C.-Πρωτέας 51-37

Αν και είχε κακή απόδοση το Sporting βελτιώθηκε στην 4η περίοδο και έκανε την ανατροπή, επικρατώντας του Πρωτέα με σκορ 51-37. Οι νικητές φιγουράρουν στην κορυφή του 2ου  ομίλου με 3 νίκες σε 3 ματς, έχοντας άκρως αντίθετη πορεία από τον Πρωτέα.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και άρχισε στις 8 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Γύρω στα 100 άτομα είδαν και αυτό το παιχνίδι.
Το Sporting B.C. ήταν κάκιστο στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού έκανε πολλές άστοχες προσπάθειες και μοιραία κυνηγούσε τον αντίπαλο στο σκορ. Στην τελευταία και πιο κρίσιμη περίοδο ο Χρήστος Νικόπουλος, μαζί με τον Γιώργο Αρκουμάνη πήραν στις «πλάτες» τους την ομάδα και έκαναν την μεγάλη ανατροπή μετά από ένα σερί επιτυχημένων αμυνών και όμορφων επιθέσεων.
Ο Πρωτέας ήταν πολύ καλός στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και είχε πάρει σημαντικό προβάδισμα. Είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει και να προηγηθεί ακόμη και με 9 πόντους.

Κορυφαίος ο αρχηγός

 
Ο 25χρονος αρχηγός της ομάδας Χρήστος Νικόπουλος έκανε την ανατροπή που συνδυάστηκε με την 3η νίκη του Sporting σκοράροντας 17 πόντους και 2 τρίποντα. 14 πόντους σημείωσε ο Γιώργος Αρκουμάνης και 10 ο Γιώργος Καμπερίδης.

Εξαιρετικός ο Κουρλός


Ο 24χρονος πλέι μέικερ του Πρωτέα Δημήτρης Κουρλός σημείωσε 15 πόντους μεταξύ των οποίων και δυο 3ποντα. Με την παρουσία του συνέβαλλε πολύ στο επιθετικό κομμάτι. Τον ακολούθησαν με 6 πόντους ο σέντερ Βασίλης Ντουφεκιάς και ο γκαρντ Χρήστος Λέρης.

Αισθητή η απουσία του Χαντζή
Δεν αγωνίστηκε με την ομάδα του Sporting ο Μιχάλης Χαντζής, που βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ναύπακτο. Η απουσία του 32χρονου ικανοτάτου μπασκετμπολίστα δεν καλύφθηκε από κανέναν και έλλειψε αρκετά από την ομάδα του. Αντίθετα επέστρεψε από τραυματισμό ο Αλέξης Αρκουμάνης.

Θέαμα από Κρουστάλλη


Ο πανήψυλος σέντερ Πάνος Κρουστάλλης ήταν πολύ καλός στο αμυντικό κομμάτι. Προσέφερε θέαμα με αρκετά πανέμορφα κοψίματα, ενώ μάζεψε και αρκετά επιθετικά και αμυντικά ριμπάουντ. Αντίθετα υστέρησε στο σκοράρισμα, καθώς ήταν άστοχος.

3 στα 3
Ο Γιάννης Χαλκιάς καθοδήγησε τον Sporting B.C. στην 3η του νίκη στην διοργάνωση. Στον πάγκο της ομάδας βρέθηκε ξανά μαζί με τον Χαλκιά ο παράγοντας του Αστέρα Αγίας Τριάδας Γιάννης Παρούτσας.


Προβάδισμα Πρωτέα
Ο Πρωτέας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με αρκετές βοήθειες του Ντουφεκιά μέσα από την ρακέτα, αλλά και του Κουρλού εκτός ρακέτας προηγήθηκε με 8-14. Ο Sporting δεν κατάφερε να βρει ρυθμό.

«Φτωχό» 10λεπτο με μόλις 7 πόντους
Το σκηνικό δεν άλλαξε και στην 2η περίοδο με τον Πρωτέα να ανοίγει την διαφορά στους 7 πόντους και στο 11-18.Ο Sporting είχε εξαιρετική αστοχία, αφού οι προσπάθειες των αθλητών του σταματούσαν στο σίδερο. Στο 2ο 10λεπτο σημειώθηκαν μόλις 7 πόντους και ήταν μακράν το χειρότερο 10λεπτο της διοργάνωσης.

Σταθερά μπροστά


Ο «βομβιστής» Χρήστος Λέρης σκόραρε δυο φορές έξω από την γραμμή του τριπόντου και διατήρησε μπροστά την ομάδα του με 27-33. Μάλιστα το Sporting στις αρχές της 3ης περιόδου έτρεξε ένα σερί 11-3 και είχε ισοφαρίσει σε 22-22. Ο Πρωτέας στην συνέχεια προηγήθηκε ακόμη και με 9 πόντους και συγκεκριμένα με 22-31.

Ολική ανατροπή με Νικόπουλο-Αρκουμάνη

 












Ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Νικόπουλος πήρε στις «πλάτες» του την ομάδα και με δικές του όμορφες προσπάθειες κλείδωσε την νίκη με 51-37. Ο Γιώργος Αρκουμάνης κέρδισε αρκετά φάουλ και ήταν ψύχραιμος και εύστοχος από την γραμμή των βολών. Ο Πρωτέας ήταν κακός σε όλη την διάρκεια της 4ης περιόδου σε αμυντική και επιθετική λειτουργία και «αυτοκτόνησε» αφού έχασε την νίκη μέσα από τα χέρια του.  Το Sporting με ένα σερί προηγήθηκε 4΄04΄΄ πριν το τέλος με 34-33, ενώ με καλάθι του Νικόπουλου 3΄08΄ προηγήθηκε με 36-34 και στην συνέχεια ακολούθησε 3ποντο του ίδιου για το 39-34. Η 4η περίοδος ήταν αρκετά θεαματική και προσέφερε αρκετά καλάθια από πλευράς Sporting, το οποίο σημείωσε 24 πόντους, ενώ σε 3 περιόδους είχε σκοράρει 27.

Τραυματισμός Θάλλα


Ένταση προκλήθηκε σε μια επιθετική προσπάθεια του Πρωτέα 8΄17΄΄ πριν το φινάλε. Ο Κώστας Θάλλας έπεσε απότομα στο έδαφος όπως και ο Βασίλης Ντουφεκιάς μετά από μονομαχία τους μέσα στην ρακέτα. Ο πρώτος χτύπησε στον ώμο και βγήκε εκτός γηπέδου νευριασμένος, εξυβρίζοντας και επικράτησε ένταση στο παιχνίδι ενώ ο δεύτερος σηκώθηκε από το έδαφος και συνέχισε κανονικά. Οι διαιτητές καταλόγισαν φάουλ του Θάλλα στον Ντουφεκιά στην συγκεκριμένη φάση. Ο σέντερ του Sporting συνέχισε κανονικά το παιχνίδι.
Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού επικράτησε νέα ένταση μετά από φάουλ του Βασίλη Ντουφεκιά στον Σπύρο Ξαγάρα.




Τα δεκάλεπτα
8-14, 11-18, 27-33, 51-37

Διαιτητές : Νίκος Κωστής & Γιάννης Ηλιάδης

Συνθέσεις ομάδων

Sporting B.C. (Χρήστος Νικόπουλος) : Ξαγάρας 2, Αρκουμάνης Α., Αρκουμάνης Γ. 14, Νικόπουλος 17(2), Θάλλας 5, Κρουστάλλης 3, Καμπερίδης 10(2), Κάτοικος, Λάππας

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος) : Χαντζόπουλος, Γερονίκος, Δροσίνης Ι. 3, Λέντζος 2, Λαμπρόπουλος, Δροσίνης Γ. 2, Σακαμπέτης 3, Κουρλός 15(2), Ντουφεκιάς 6, Λέρης 6(2), Καλύβας


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος