Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Sporting B.C.-Cinema B.C. 39-54

Αν και δυσκολεύτηκε και άργησε να βρει ρυθμό η ομάδα του Cinema B.C. σημείωσε την 5η της νίκη στην διοργάνωση και κατέλαβε και μαθηματικά την 1η θέση του 2ου ομίλου. Νίκησε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 54-39 το «διαβασμένο» Sporting.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Έγινε υπό το βλέμμα αρκετών φίλων του αθλήματος.
Η ομάδα του Cinema ,αν και τα βρήκε σκούρα απέναντι στην άμυνα του Sporting με αντεπίθεση διαρκείας και βελτίωση της επιθετικής του λειτουργίας κατάφερε στην τελευταία περίοδο να πάρει μια εύκολη νίκη. Το Cinema χτύπησε ξανά με ωραίους συνδυασμούς, γυρίζοντας την μπάλα με υπομονή.
Το Sporting παρέμεινε αρκετό διάστημα κοντά στο σκορ και στις πρώτες δυο περιόδους είχε πάρει προβάδισμα μέχρι και 5 πόντους. Περιόρισε κατά πολύ τα ατού του αντιπάλου και μέσα από οργανωμένες επιθέσεις βρήκε τις κατάλληλες προϋποθέσεις να σκοράρει μέσα από την ρακέτα.

Ξανά αρκετός κόσμος
Μετά από αρκετά παιχνίδια με ελάχιστους φιλάθλους το ματς της 5ης αγωνιστικής προσέλκυσε περίπου 100 φιλάθλους. Βέβαια οι φίλαθλοι είδαν περισσότερο ένα δυνατό αμυντικό παιχνίδι και από τους δυο, πέραν από το τελευταίο 10λεπτο που έγινε ανοικτό παιχνίδι.


Παρών και ο Παπαδιάς
Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο Λάμπρος Παπαδιάς του Γ.Σ. Άτλαντα 2008, ο οποίος είχε τραυματιστεί στον αγώνα της περασμένης Δευτέρας (28-5) με το ΤΕΙ Καρπενησίου.


Μπροστάρης ο Λερογιάννης


Ο Δημήτρης Λερογιάννης του Cinema σημείωσε 16 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Πέτυχε αρκετά καλάθια σε κρίσιμα χρονικά σημεία. Τον ακολούθησαν με 10 πόντους ο Δημήτρης Σταμάτης και ο Γαβριήλ Καραγρηγορίου. Ο τελευταίος επανεμφανίστηκε μετά από απουσία δυο συνεχόμενων αγώνων.

Χαμηλά ο Καμπερίδης


Ο 20χρονος γκάρντ Γιώργος Καμπερίδης κυμάνθηκε σε ρηχά νερά, σκόραρε 12 πόντους και πετυχαίνοντας και 1 3ποντο. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται από στην 3η περίοδο, όταν φορτώθηκε με 4 φάουλ και στην τελευταία περίοδο έπαιζε με την φωτιά. Δεύτερος σκόρερ του Sporting ήταν ο Μιχάλης Χαντζής με 8 πόντους.

H μάχη εκτός παρκέ
Την ομάδα του Sporting καθοδήγησε ο Γιάννης Χαλκιάς, ενώ το Cinema ο Θανάσης Γιαννόπουλος.



Κυριάρχησε το Sporting
Το Sporting ξεκίνησε πιο δυνατά και πήρε το προβάδισμα σε 14-10. Προηγουμένως είχε προηγηθεί με 9-3, για να ανέβει το Cinema και να ισοφαρίσει προσωρινά σε 9-9.

Δεν έπεφτε η διαφορά από το +4


Η ομάδα του Sporting συνέχισε να έχει το προβάδισμα σε ένα 10λεπτο, όπου οι δυο ομάδες σκόραραν απανωτά καλάθια. Πρώτα το Cinema μείωνε αρκετές φορές στους 2 και στην συνέχεια απαντούσε ο Sporting. Ο Γαβριήλ Καραγρηγορίου προσέφερε θέαμα καρφώνοντας 8.03 πριν το ημίχρονο, ενώ πέτυχε αρκετά καλάθια σε κρίσιμα χρονικά σημεία. Το Sporting προηγήθηκε με 5 πόντους και 23-17.


Ξεκίνησε η αντεπίθεση


Το Cinema ξεκίνησε την αντεπίθεση του στην 3η περίοδο, βελτιώνοντας κατά πολύ την επιθετική του λειτουργία. Πήρε το προβάδισμα σε 26-30 και 28-32 αντίστοιχα. Το Sporting απάντησε και με καλάθι του Χρήστου Νικόπουλου στην εκπνοή ισοφάρισε σε 32-32.



Με την σφραγίδα Σταμάτη


Ο Δημήτρης Σταμάτης βρέθηκε αρκετές φορές ακάλυπτος, δεν χαρίστηκε και με δικούς του πόντους το Cinema έχτισε σιγά-σιγά μια σημαντική διαφορά νίκης. To Sporting δεν κατάφερε να βρει επιθετικές λύσεις και σκόραρε μόλις 7 πόντους στο τελευταίο 10λεπτο. Το Cinema κέρδισε με +15 πόντους και 39-54.




Δίποντο ο Τακαρέλ


Σκόραρε και πάλι ο Κώστας Χειλάς του Cinema B.C. Μπήκε σαν αλλαγή στο γήπεδο, όταν απέμενε περίπου 1 λεπτό για το φινάλε και αποθεώθηκε ξανά από τους οπαδούς. Ο Άγγελος Σαμαντάς με μια εξαιρετική ασίστ τον έβγαλε μόνο στο αντίπαλο καλάθι και με υποδειγματικό λέι απ πέτυχε ένα όμορφο 2ποντο, πανηγυρίζοντας το έξαλλα. Στην συνέχεια πήρε και άλλη προσπάθεια από κοντά, η οποία ήταν άστοχη.



«Έχασε» τον σέντερ 


Το Sporting βασίστηκε πολύ στους ψηλούς του Πάνο Κρουστάλλη και Κώστα Θάλλα και επεδίωξε αρκετές προσπάθειες μέσα από την ρακέτα. Στην τελευταία περίοδο, όμως έχασε τον Πάνο Κρουστάλλη που συμπλήρωσε 5 φάουλ και αποχώρησε.

Τα δεκάλεπτα
14-10, 23-17, 32-32, 39-54

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Γιάννης Ηλιάδης

Συνθέσεις Ομάδων

Sporting B.C. (Χρήστος Νικόπουλος) : Ξαγάρας, Χαντζής 8, Αρκουμάνης Α. 2, Αρκουμάνης Γ. 5, Νικόπουλος 5, Θάλλας 1, Σαπούνης, Κρουστάλλης 6, Καμπερίδης 12(1), Κάτοικος

Cinema B.C. (Δημήτρης Λερογιάννης) : Σαμαντάς 7(1), Λερογιάννης 16, Βλάχος, Σταμάτης 10, Καραγρηγορίου 10, Οσμενάι, Πανάρας, Κουτρομάνος 9, Ζαγκότσης, Χειλάς 2





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος