Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Sporting B.C. ΑΛΑΚ-Krenti Bulls 74-40

Ευρεία νίκη σημείωσε η ομάδα της Sporting B.C. ΑΛΑΚ απέναντι στους Krenti Bulls με το εντυπωσιακό 74-40. Η ομάδα του Sporting ξεκίνησε το «δεξί» τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις  και έδειξε από την αρχή της δυνάμεις της.
Το παιχνίδι έγινε την Τετάρτη 9/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου.
Η νεοσύστατη ομάδα του Sporting βρήκε ρυθμό και παίζοντας όμορφο μπάσκετ ανά διαστήματα πήρε ένα εύκολο «ρο»ζ φύλλο. Σκόραρε πολλές φορές από την περιφέρεια με τον ικανότατο Γιώργο Καμπερίδη.
Οι Krenti Bulls κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ μόνο στο πρώτο 10λεπτο. Η Κρέντη προσπάθησε αρκετά όμως έμεινε με χαμηλό σκορ στην επίθεση ,αφού δεν ήταν εύστοχη. Αγωνίστηκε, χωρίς τα δυο αστέρια της Μανόλη Κουκουλά και Μιχάλη Λάππα.

Χρέη προπονητή ο Χαλκιάς
Ο γυμναστής Γιάννης Χαλκιάς εκτέλεσε χρέη προπονητή για την ομάδα της Sporting Β.C. O Χαλκιάς έχει διπλό ρόλο γιατί είναι και μπασκετμπολίστας της Π.Α.Κ. 


Παρών και η ποδοσφαιρική Κρέντη
Στον πάγκο των Krenti Bulls έκατσε  και παρακολούθησε τον αγώνα μπάσκετ ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας Γιώργος Χρυσαφόπουλος και οι ποδοσφαιριστές της Χρήστος Καλαμπάκας και Κώστας Χρυσαφόπουλος. Επιπλέον στην μπασκετική ομάδα αγωνίζονται αρκετοί παίκτες της ποδοσφαιρικής Κρέντης.


Αρκετός κόσμος
Το ενδιαφέρον το για το τουρνουά έδειξε για άλλη μια φορά ο φίλαθλος κόσμος καθώς παραβρέθηκαν περίπου στα 100 άτομα και είδαν το πρώτο ματς της διοργάνωσης.


Εκπληκτικός ο Καμπερίδης


Ο Γιώργος Καμπερίδης, που έχει αγωνιστεί στον Μανδραΐκό σημείωσε 28 πόντους και ήταν ο κορυφαίος του παρκέ. Μάλιστα πέτυχε 6 τρίποντα και ήταν ο πιο εύστοχος στις περισσότερες προσπάθειες του. Ο 20χρονος Καμπερίδης αγωνίστηκε πέρυσι στον Σύλλογο Σπουδαστών ΤΕΙ Καρπενησίου, καθώς είναι φοιτητής στην Ευρυτανική πρωτεύουσα. Θα αποτελέσει παίκτη «κλειδί» της ομάδας του Sporting. Το ακολούθησε στο σκοράρισμα ο Μιχάλης Χαντζής, που πέτυχε 13 πόντους.

Διψήφιος ο Κώστας Μάκκας


Ο play maker των Krenti Bulls Κώστας Μάκκας ήταν ο μόνος των ηττημένων, που σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων, καθώς έφτασε τους 11 πόντους. Τον ακολούθησε ο Νίκος Βούρτσας με 8 και ο Σωτήρης Ντάλλας με 7.

Ελαφρές προβάδισμα
Προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά της πρώτης περιόδου πήρε το Sporting. Στα τελευταία λεπτά οι Krenti Bulls κατάφεραν να μαζέψουν την διαφορά στους 3 πόντους. Εκφραστές των επιθέσεων και σκόρερ του Sportig ήταν ο σέντερ Πάνος Κρουστάλλης και ο Γιώργος Καμπερίδης.

Ολοκληρώθηκε με τρίποντο Ξαγάρα














Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με επιθετική δυστοκία και από τις δυο ομάδες, καθώς το πρώτο καλάθι σημειώθηκε μετά από 2,5 λεπτά. Η δεύτερη περίοδος ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Σπύρου Ξαγάρα στην εκπνοή όπου το 39-22 έφερε την ομάδα του στο +17, που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη την στιγμή. Το μεγαλύτερο βάρος στο σκοράρισμα στην δεύτερη περίοδο πέρασε στον Μιχάλη Χαντζή.

Στο +20
Η τρίτη περίοδος δεν επέφερε καμία αλλαγή στην αναμέτρηση, αφού το Sporting διατηρούσε μεγάλο προβάδισμα. Μάλιστα ολοκληρώθηκε με σκορ 59-29.

3 τραυματισμοί 


Η τελευταία περίοδος επεφύλασσε 3 τραυματισμούς. Ο Γιώργος Βούρτσας της Κρέντης χτύπησε στο χέρι, ενώ χτύπημα στο πόδι υπέστη και ο αδερφός του Νίκος Βούρτσας. Από τον Sporting αποχώρησε τραυματίας ο Κώστας Θάλλας με χτύπημα στο πόδι. Γιατρός αγώνα δεν υπήρχε στο συγκεκριμένο ματς παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών.


«Νταμπλ»-σκορ στην τρίτη περίοδο
Με διπλάσιο αριθμό πόντων προηγήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Sporting. Προηγήθηκε με 54-27 απέναντι στην φιλότιμη ομάδα του Δήμου Αγράφων.


Άνοιξε η «ψαλίδα»
Ο Γιώργος Καμπερίδης πήρε στην πλάτη του την ομάδα του και σκόραρε διαρκώς για να διαμορφωθεί το τελικό 74-40 και η διαφορά να φτάσει στο +34.

Τα δεκάλεπτα
18-15, 39-22, 59-29, 74-40

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας &  Νίκος Κατσιάρης

Συνθέσεις Ομάδων

Sporting B.C. ΑΛΑΚ (Χρήστος Νικόπουλος) : Ξαγάρας 6(1), Χαντζής 13, Αρκουμάνης Α. 5(1), Αρκουμάνης Γ. 6, Νικόπουλος 4, Θάλλας, Σαπούνης, Κρουστάλλης 10, Καμπερίδης 28(6), Κάτοικος, Λάππας 2

Krenti Bulls (Νίκος Βούρτσας) : Βούρτσας Ν. 8, Μάκκας Κ. 11, Ντάλλας Σ. 7(1), Κουτσιούμπας, Βούρτσας Γ. 5(1), Βούρτσας Λ., Μάκκας Ε. 5(1), Βλάχος 4, Ντάλλας Ν.
















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος