Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Γρανίτσα-TEI Καρπενησίου 73-69

Με πείσμα και με θέληση η Γρανίτσα οδήγησε το ματς στην παράταση, παίζοντας με 4 αθλητές και με τον Λάμπρο Γούλα να κάνει ότι θέλει στο παρκέ επικράτησε του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Καρπενησίου με σκορ 73-69.
Το ματς έγινε την Παρασκευή 18/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Αρκετός κόσμος τον παρακολούθησε.
Η Γρανίτσα έχοντας ψυχή πείσμα θέληση και πάθος ήταν συγκλονιστική. Πάλεψε μέχρι το τέλος και πήρε μια παλικαρίσια νίκη, που είναι και η πρώτη της στην διοργάνωση. Είχε αρκετά νεύρα όμως, κάτι που οδήγησε 3 μπασκετμπολίστες να συμπληρώσουν 5 φάουλ και να μην υπάρχει καθαρό μυαλό στις επιθέσεις. Έπαιξε για 5.5 λεπτά με 4, καθώς στον πάγκο είχε δηλωθεί μόνο ο τραυματίας Νίκος Τάκης. Ο «μαγικός» Λάμπρος Γούλας έπαιζε μόνος του σημειώνοντας 52 πόντους από τους συνολικά 73 της ομάδας του.
Το ΤΕΙ δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση και ψυχραιμία και κυριολεκτικά «αυτοκτόνησε», χάνοντας ένα ματς που ήταν στα μέτρα του. Δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήρε, αφού υπήρχε αστοχία.

Κατέρριψε όλα τα ρεκόρ ο Γούλας


Ο Λάμπρος Γούλας της Γρανίτσας σκόραρε το «αστρονομικό» νούμερο των 52 πόντων και μόνος του οδήγησε την ομάδα του στην νίκη, ενώ σημείωσε και 4 τρίποντα. Ο 31χρονος μπασκετμπολίστας δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από έναν επαγγελματία αθλητή της Α1. Οι 52 πόντοι αποτελούν ατομικό ρεκόρ αθλητή στο τουρνουά μπάσκετ. Κατέρριψε το περσινό ρεκόρ του Νίκου Κωστή με 42 πόντους. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Στέφανος Γούλας με 10 πόντους. Να σημειώσουμε πως ο Λάμπρος Γούλας είναι εξίσου καλός και στο ποδόσφαιρο, αγωνιζόμενος στην Κρέντη.

Καδάς και με 3 συμπαραστάτες


Ο Τάσος Καδάς ήταν ο κορυφαίος του ΤΕΙ και πήρε το μεγαλύτερο βάρος των επιθέσεων της ομάδας του σκόραρε 21 πόντους πετυχαίνοντας και 2 τρίποντα. Ο Χρήστος Βγενόπουλος πέτυχε 15 πόντους, 14 ο Σπύρος Ραχιώτης και 13 ο Δημήτρης Καντούνης.

Με κοινό το ΤΕΙ
Η ομάδα των Σπουδαστών του ΤΕΙ Καρπενησίου είχε και πάλι στο πλευρό της περίπου 20 φοιτητές, οι οποίοι συνέβαλλαν και ενίσχυσαν τις προσπάθειες των αθλητών του ΤΕΙ.




Πόντο-πόντο
Μαζί βάδιζαν στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, οι δυο ομάδες. Η Γρανίτσα πήρε βραχεία κεφαλή έναντι του ΤΕΙ με 17-15.

Προβάδισμα της Γρανίτσας
Με τις εξαιρετικές προσπάθειες του Λάμπρου Γούλα η Γρανίτσα διεύρυνε την διαφορά της ακόμη και στους 10 πόντους και με 29-19. Η δεύτερη περίοδος τελείωσε με σκορ 31-22.

Αντεπίθεση των φοιτητών
Το ΤΕΙ μπήκε πιο δυνατά και ξεκίνησε αντεπίθεση διαρκείας με τους Βγενόπουλο και Καντούνη να ξεχωρίζουν. Μάλιστα το ΤΕΙ με 2ποντο του Δημήτρη Καντούνη προηγήθηκε με 32-34,  «τρέχοντας» ένα σερί 12-1. Η Γρανίτσα αντέδρασε και πήρε οριακό προβάδισμα με 40-39.

Δραματικό φινάλε με βολές
Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη της 4ης περιόδου, που είχε αρκετή ένταση και αγωνία μέχρι το τέλος. Οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση μετά το ισόπαλο 61-61, ενώ στα τελευταία λεπτά οι δυο ομάδες ήταν εύστοχες από την γραμμή των βολών. Στα τελευταία λεπτά επίσης ΤΕΙ και Γρανίτσα βάδιζαν μαζί στο σκορ, παρομοιώνοντας την 5η λεπτή παράταση που ακολούθησε. Στο 1΄20΄΄ ο Δημήτρης Καντούνης με δυο εύστοχες βολές ισοφαρίζει σε 57-57. Στα 36΄΄ πριν το τέλος ο Σπύρος Ραχιώτης με δυο βολές βάζει μπροστά το ΤΕΙ με 59-57. Στα 31΄΄ ο Λάμπρος Γούλας με δυο εύστοχες βολές ισοφαρίζει σε 59-59. Στα 21΄΄ ο Θωμάς Σκόνδρας κάνει το 5ο φάουλ η Γρανίτσα μένει με 4 και ο Χρήστος Βγενόπουλος με δυο βολές βάζει μπροστά την ομάδα του με 61-59. Στα 9΄΄ ο Λάμπρος Γούλας ψύχραιμος από την γραμμή με δυο βολές ισοφαρίζει στο 61-61. Η κανονική διάρκεια ολοκληρώνεται με σουτ του Λάμπρου Γούλα πίσω από το κέντρο, το οποίο βρίσκει στεφάνι και παραλίγο να χαρίσει με αυτόν τον απίστευτο τρόπο την νίκη στην ομάδα του. 



5 φάουλ και τεχνική ποινή ο Δ. Γούλας


Οκτώ λεπτά πριν το τέλος ο Δημήτρης Γούλας της Γρανίτσας συμπλήρωσε 5 φάουλ και αποχώρησε. Εκνευρισμένος έφυγε από το παρκέ, εξυβρίζοντας, και του καταλογίστηκε και τεχνική ποινή από τους διαιτητές.


Με νεύρα εκτός ο Ζήκας


Παρόμοια τύχη με τον Γούλα είχε και ο Δημήτρης Ζήκας. Ο πάουερ φόργουορντ της Γρανίτσας συμπλήρωσε 5 φάουλ 3 λεπτά περίπου πριν το τέλος της 4ης περιόδου. Εκνευρισμένος κλώτσησε την μπάλα και καταλογίστηκε και σε αυτόν τεχνική ποινή.

Έμεινε με 4


21 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Θωμάς Σκόνδρας έκανε το 5ο φάουλ και αποχώρησε, αφήνοντας την ομάδα του με 4 ηρωικούς αθλητές (Γούλας Λ., Γούλας Σ., Μπισμπίκης, Καρδαμπίκης) μέχρι το τέλος, αφού στον πάγκο δεν υπήρχε αναπληρωματικός να τον αντικαταστήσει.


Σύγκρουση Σκόνδρα-Αργυρόπουλου
7 λεπτά πριν το τέλος της 4ης περιόδου Θωμάς Σκόνδρας και Σπύρος Αργυρόπουλος συγκρούστηκαν σε μια μονομαχία, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν στο κεφάλι. Τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια βγήκαν εκτός αγωνιστικού χώρου. Μετά από λίγο αγωνίστηκαν κανονικά.


«Γκάφα» από τους νικητές
Στον πάγκο της Γρανίτσας υπήρχε ο τραυματίας Νίκος Τάκης, αλλά και ο Αλέκος Γούλας. Ο δεύτερος δεν είχε δηλωθεί στο φύλλο αγώνα και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, όταν η ομάδα του έμεινε με 4. Μετά από διαβουλεύσεις αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί να δηλωθεί στο φύλλο αγώνα κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ είχε πάρει θέση στο παρκέ.




«Μίλησε» ο Γούλας


Ο Λάμπρος Γούλας πήρε στην πλάτη του την ομάδα του στην παράταση και οδήγησε την Γρανίτσα στην νίκη με 73-69. Το ΤΕΙ παρότι είχε έναν παίκτη παραπάνω ήταν άστοχο στα σουτ, που έκανε και δεν κυκλοφορούσε την μπάλα αρκετά, ώστε να βρει διαδρόμους. Ένα λεπτό πριν το τέλος της παράταση οι ομάδες βάδιζαν μαζί στο ισόπαλο 69-69. Στα 17΄΄ ο Καδάς σκοράρει δίποντο, αλλά προηγουμένως έχουν καταλογιστεί 3΄΄ σε συμπαίκτη του και η μπάλα περνάει στην Γρανίτσα, με το σκορ να είναι 71-69.  Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 2ποντο του Στέφανου Γούλα (Φωτογραφία) στην εκπνοή και με ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους νικητές. Ο Λάμπρος Γούλας σκόραρε σχεδόν όλους τους πόντους της ομάδας του στην παράταση.





Συγχαρητήρια από όλους
Μετά το τέλος του αγώνα ο εκπληκτικός Λάμπρος Γούλας των 52 πόντων απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων, συμπαικτών, αντιπάλων και φιλάθλων. Άπαντες εντυπωσιάστηκαν από τα αθλητικά του προσόντα και την εκτελεστική του δεινότητα.



Τα δεκάλεπτα
17-15, 31-22, 40-39, 61-61, 73-69

Διαιτητές : Νίκος Κατσιάρης & Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις ομάδων

Γρανίτσα (Θωμάς Σκόνδρας) : Γούλας Σ.(Κ) 10, Γούλας Λ. 52(4), Γούλας Δ. 7, Σκόνδρας 1, Καρδαμπίκης, Μπισμπίκης 1, Ζήκας 2

ΤΕΙ (Σπύρος Ραχιώτης) : Γουρέλης 6, Καδάς 21(2), Βγενόπουλος 15(1), Διομήδης, Καντούνης 13, Ραχιώτης 14, Αργυρόπουλος, Στοφόρος





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος
















<