Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Αίολος-Ευβοικός Αγίου Νικολάου 1-2

Σε ένα παιχνίδι, που περισσότερο θύμιζε φιλικό και είχε μοναδικό κίνητρο το γόητρο των δύο ομάδων ο πρωταθλητής Εύβοιας Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου επικράτησε του πρωταθλητή Ευρυτανίας Αίολου Προφήτη Ηλία στο Καρπενήσι με σκορ 1-2. Η ομάδα της Ευρυτανίας ήταν ανταγωνιστική και έφτασε πολύ στο να αποσπάσει τον πρώτο της βαθμό στα μπαράζ ανόδου.
Ο αγώνας έγινε κάτω από αρκετή ζέστη (Ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» στους 27 βαθμούς) την Κυριακή 3/6 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής των Play Off ανόδου (7ος Όμιλος) στο Περιφερειακό Πρωταθλήμα. Έγινε υπό την παρουσία περίπου 70 με 80 φιλάθλων.
Ο Αίολος του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και έφτασε πολύ κοντά στο να αποσπάσει στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας. Ωστόσο η ομάδα της Ευρυτανίας δεν ξεκίνησε καλά και βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από λάθη της άμυνας και αδράνεια του γκολκίπερ Θεοδόση Κόκκοτου. Ανέβηκε στην επανάληψη μείωσε νωρίς στο σκορ με τον Νίκο Κορέντζελο και προσπάθησε μέχρι το τέλος, έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα, για να φτάσει στην ισοφάριση. Πρόσεξε αρκετά τα νώτα του, για να μην δεχτεί τρίτο τέρμα. Έπαιξε και πάλι με αμυντική διάταξη και απείλησε με γρήγορες αντεπιθέσεις, αλλά και από στημένες μπάλες.
Ο Ευβοϊκός του Γιάννη Καρβέλη ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε μόλις από το 4ο λεπτό το προβάδισμα. Χωρίς να πιάσει ιδιαίτερη απόδοση είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και την κατοχή της μπάλας και πλαγιοκοπούσε αρκετές φορές με τον σκόρερ Τριανταφύλλου και τον Μακαντάση. Τα δυο γκολ των νικητών πέτυχε ο Γιάννη Τριανταφύλλου, οι οποίοι είχαν και δοκάρι με τον Μπασινά στα τελευταία λεπτά. Η ομάδα της Ευβοίας ήταν πειθαρχημένη, παρότι το ματς ήταν αδιάφορο και έκανε το καθήκον της ,παίρνοντας το 3ποντο που συνεχίζει να την κρατάει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Ο Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου βρίσκεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έφτασε στους 13 βαθμούς. Είναι αήττητος. Ο Αίολος τερματίζει και μαθηματικά στην τελευταία θέση, χωρίς να έχει κάνει ακόμα βαθμολογικό «σεφτέ».
Την Τετάρτη 6/6 ολοκληρώνονται τα μπαράζ ανόδου για τον Αίολο με αδιάφορη βαθμολογικά εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Παρνασσό Αράχωβας. Στο άλλο ματς του ομίλου ο Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου υποδέχεται τον Αχιλλέα Δομοκού στο παιχνίδι, που θα κριθεί η άτυπη πρωτιά του ομίλου.

Ευρυτάνας παρατηρητής διαιτησίας


Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Γιώργος Γιαννόπουλος του συνδέσμου Αθηνών. Ο Γιαννόπουλος έχει καταγωγή από το Καρπενήσι, όπου έχει σπίτι και επισκέπτεται συχνά την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Τα τελευταία χρόνια σφύριζε αγώνες της Super League.

Πως ξεκίνησε ο Αίολος
Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος παρέταξε ξανά τον Αίολο με αμυντικό σύστημα και συγκεκριμένα με 5-4-1. Πορτιέρο ήταν ο Κόκκοτος. Δεξιός μπακ ξεκίνησε ο Γιώργος Ράικος και αριστερός ο Νικολάου. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε η 3αδα : Τσουκαλάς (Λίμπερο), Σιταράς και Κορέντζελος. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο αρχηγός Τριανταφυλλόπουλος. Δεξιός μέσος ήταν ο Μπούκας και αριστερός ο Κατσαρής. Στο κέντρο σε πιο ελεύθερο ρόλο έπαιξε ο Μιχάλης Νούλας. Μοναδικός επιθετικός ήταν ο Τσιλίκας.

Τα έκανε όλα ο Τριανταφύλλου


Ο δεξιός μεσοεπιθετικός Γιάννης Τριανταφύλλου του Ευβοικού πέτυχε δυο τέρματα στο 4΄ και στο 35΄ και κλείδωσε την νίκη για την ομάδα του. Ενώ στο 84΄ αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Επιστροφές παικτών


Τρεις αλλαγές υπήρξαν στην 11αδα του Αίολου. Φανέλα βασικού πήρε ο γκολκίπερ Θεοδόσης Κόκκοτος και οι μέσοι: Χρήστος Κατσαρής και Μιχάλης Νούλας. Εκτός αποστολής έμεινε ο γκολκίπερ Στερόπουλος, ο Ηρακλής Καρατσίκης αγωνίστηκε σαν αλλαγή, ενώ απουσίαζε ο Νίκος Ράικος, οι οποίοι στην 4η αγωνιστική ήταν στο βασικό σχήμα των Ευρυτάνων. Ο Αίολος είχε 17αδα και δεν αγωνίστηκε ο γκολκίπερ Κώστας Λάππας, όπως και οι νεαροί : Αντώνης Ζαχαρόπουλος Οδυσσέας Νούλας. Επανεμφανίστηκε μετά από αρκετό καιρό σαν αλλαγή ο δεξιός μέσος Γιώργος Γραβιάς, που προερχόταν από τραυματισμό. Υπήρξαν ξανά οι γνωστές 4 απουσίες (Τζόνι, Τζέϊμς, Χρυσικός, Αζακάς).

Εκδρομείς από την Χαλκίδα
Περίπου 15-20 εκδρομείς ταξίδεψαν από την Χαλκίδα και είδαν την ομάδα τους να κατακτάει ακόμη μια νίκη (4η συνεχόμενη).

Λιγοστοί Καρπενησιώτες
Δεν προσέλκυσε το φίλαθλο κοινό της Ευρυτανικής πρωτεύουσας η αναμέτρηση του Αίολου. Λιγότεροι από 80 Καρπενησιώτες βρέθηκαν στο γήπεδο.


Με νέα πρόσωπα στην 11αδα
Αρκετά βασικά στελέχη του Ευβοϊκού Αγίου Νικολάου δεν αγωνίστηκαν. Εκτός αποστολής έμεινε ο επιθετικός Κώστας Σπανός. Στον πάγκο έμεινε ο γκολκίπερ Κώστας Μπόλμπασης, ο Βασίλης Νόνας και ο Κώστας Αγγελάκης.

Α΄ Μέρος

Γκολ από τα αποδυτήρια
Πολύ δυνατά ξεκίνησε η ομάδα της Χαλκίδας που προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με τον Γιάννη Τριανταφύλλου. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ των Ευρυτάνων.



Κοντά στην ισοφάριση


Ο Σάκης Τσιλίκας του Αίολου μετά από μια πανέμορφη γρήγορη αντεπίθεση έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Αντώνης Γιάνναλος την τελευταία στιγμή απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του βραχύσωμου επιθετικού. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή του Αίολου στο πρώτο 45λεπτο.


Δεύτερο τέρμα ο Τριανταφύλλου


Στο 35ο λεπτό ο Τριανταφύλλου σκόραρε το 2ο προσωπικό του τέρμα και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Και σε αυτό το τέρμα φέρει ευθύνη ο τερματοφύλακας του Αίολου Θεοδόσης Κόκκοτος.

Έλεγχος φιλοξενούμενων
Η ομάδα του Ευβοϊκού έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού σε όλο το πρώτο μέρος και κυκλοφόρησε με υπομονή την μπάλα, προσπαθώντας να βρει χώρους για να απειλήσει τους γηπεδούχους.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄ : O Αργύρης πάσαρε για τον  Τριανταφύλλου, που κινήθηκε από πλάγια δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε την κούρσα, έβγαλε την σέντρα-σουτ, ο Κόκκοτος έκανε τραγικό λάθος ,απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα κατέληξε στην δεξιά του γωνία, πριν μπει στην φάση ο Μακαντάσης, που καραδοκούσε (0-1).
6΄ : Ξαφνικό μακρινό σουτ του Τσούτη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην αριστερή του γωνία ο Κόκκοτος.
21΄ : Ο Τριανταφυλλόπουλος με μπαλιά τροφοδότησε έξοχα τον Νούλα Μ., που σέντραρε παράλληλα από πλάγια δεξιά ο επερχόμενος Τσιλίκας από πίσω σούταρε εξ  επαφής στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Γιάνναλος απέκρουσε ενστικτωδώς από την δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
26΄ : Ο Τσομώκος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από καλή θέση, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
35΄ : Ο Τσομώκος κινήθηκε όμορφα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε στα όρια της μικρής περιοχής στον «ξεχασμένο» Τριανταφύλλου που με προβολή σημάδεψε το δεξί δοκάρι και στην συνέχεια η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος (0-2).
45΄ : Ο Μακαντάσης σέντραρε από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι στον Ζαχαριά Ν., που σούταρε σε κενή εστία από τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα εξουδετερώθηκε από τους αμυνόμενους.

Β΄ Μέρος

Ίδιο σκηνικό
Έλεγχο του παιχνιδιού από τον Ευβοϊκό επεφύλασσε και το δεύτερο 45λεπτο. Χωρίς να πιάσουν ιδιαίτερη απόδοση οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν μέχρι το τέλος το προβάδισμα.

Κυνήγησε τον πρώτο του βαθμό
Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία έμεινε «ζωντανό» μέχρι το τέλος στο κυνήγι της ισοφάρισης και έψαξε μέχρι τα τελευταία λεπτά τον πρώτο του βαθμό στο μίνι πρωτάθλημα. Απείλησε μέσα από αντεπιθέσεις και πολύ περισσότερο από εκτελέσεις φάουλ, όπου και προήλθε το γκολ που πέτυχε.

Μείωσε ο Κορέντζελος


Ο Νίκος Κορέντζελος μείωσε στο 56ο λεπτό με κεφαλιά σε 1-2 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση βάζοντας ξανά στο παιχνίδι τους γηπεδούχους.


Δοκάρι ο Μπασινάς


Ο Μπασινάς στο 80ο λεπτό έχασε μοναδική στιγμή να καθαρίσει την νίκη. Η προσπάθεια του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου. Ο μεσοεπιθετικός των νικητών είχε περάσει ως αλλαγή στο 70ο λεπτό.

Αποβολή του σκόρερ
Ο Γιάννη Τριανταφύλλου έκανε ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Νίκο Νικολάου στο 84΄ και αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα. Η ομάδα του ολοκλήρωσε με 10, όμως κράτησε με σχετική ευκολία το νικηφόρο αποτέλεσμα. Ο Νικολάου βρέθηκε εκτός γηπέδου για 3 με 4 λεπτ,ά όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ουσιαστικά το αριθμητικό πλεονέκτημα του Αίολου ήταν για περίπου μόλις 5 λεπτά.





Πολλές διακοπές
Αρκετή δουλειά είχε στο δεύτερο μέρος ο γιατρός αγώνα. Χρειάστηκε να μπει στον αγωνιστικό χώρο σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί και το ματς είχε πολλές διακοπές.


Οι καλύτερες φάσεις
52΄ : Μακρινό σουτ του Ρουμπή από πλάγια αριστερά πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
56΄ : Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση και αριστερά, ο Κορέντζελος πετάχτηκε από κοντά στο δεύτερο δοκάρι από κοντά και με κεφαλιά στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων μείωσε στο τελικό 1-2.
64΄ : Ο Ζαχαριάς Τ. από αριστερά έβγαλε την κάθετη για τον Ζαχαριά Ν., ο οποίος από καλή θέση σούταρε, με τον γκολκίπερ των Ευρυτάνων να αποκρούει σωτήρια.
65΄ : Νέο σουτ του Ζαχαριά Ν. μέσα από την περιοχή και αριστερά απέκρουσε όμορφα στην δεξιά του γωνία ο Κόκκοτος σε κόρνερ.
69΄ : Ξαφνικό γυριστό σουτ του Ζαχαριά Ν. μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
73΄ : Ο Δαραβάλης έκλεψε και έκανε ατομική προσπάθεια, όμως σούταρε βεβιασμένα από μακριά με τον Γιάνναλο να μαζεύει εύκολα.
80΄ : Ο Τσομώκος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Τριανταφύλλου έπιασε την πρώτη κεφαλιά και στην συνέχεια ο Μπασινάς σούταρε από κοντά στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου, χάνοντας μοναδική ευκαιρία και στην επαναφορά ο Κόκκοτος μπλόκαρε.
84΄ : Ο Τριανταφύλλου έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Νικολάου. Ο ρέφερι Αγγελακόπουλος υπέδειξε την 2η κίτρινη και ο Τριανταφύλλου αποβλήθηκε με την ομάδα του να ολοκληρώνει με 10 παίκτες.
93΄ : Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κορέντζελος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο προωθημένος Σιταράς έπιασε από καλή θέση νέα κεφαλιά, που μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του Ευβοϊκού στην αριστερή του γωνία.

Κίτρινες Κάρτες
Νικολάου, Μπούκας, Τσούτης

Διακριθέντες
Αίολος : Κορέντζελος, Νικολάου, Σιταράς
Ευβοικός Αγίου Νικολάου : Τριανταφύλλου, Τσομώκος, Ζαχαριάς Ν.

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος) : «Σήμερα είχαμε ένα παιχνίδι αδιάφορο και για τις δυο ομάδες. Φροντίσαμε να έχουμε μια καλή παρουσία. Ήταν στην έδρα μας, παίξανε νεαροί ποδοσφαιριστές. Ο καιρός σήμερα πιστεύω ήταν κατάλληλος για ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα δεχτήκαμε πάλι δυο γκολ σε χαλαρούς ρυθμούς. Πετύχαμε και εμείς ένα γκολ σε μια στιγμή, που είχαμε ανέβει και προσπαθούσαμε και εμείς να κερδίσουμε κάτι από το σημερινό παιχνίδι. Μας μένει άλλο ένα παιχνίδι την Τετάρτη που και αυτό είναι πάλι αδιάφορο, έτσι ώστε να κλείσουμε αυτό τον κύκλο του μίνι πρωταθλήματος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο και εμείς ότι καλύτερο την Τετάρτη και να κερδίσουμε εμπειρίες.»

Γιάννης Καρβέλης (Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου) : «Σήμερα έγινε ένα περισσότερο διεκπεραιωτικό παρά ιδιαίτερα παραγωγικό παιχνίδι. Για μας ουσιαστικά η άνοδος έχει κριθεί. Εάν μπορείς να πάρεις και κάτι παραπάνω, δηλαδή την πρώτη θέση, που ουσιαστικά την εξασφαλίζουμε με οπουδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από την ήττα στο γήπεδο μας είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Το ματς έγινε σε δύσκολες συνθήκες, με αρκετή ζέστη, σε ένα γήπεδο που καίγονταν τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο, να διασκεδάσουν τα παιδιά, χωρίς σκοπιμότητες. Την επόμενη βδομάδα θα πάμε σε ένα ακόμα ματς, για να πούμε το τέλος καλό όλα καλά, σε μια πολύ όμορφη ,αλλά και κοπιαστική σεζόν.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Κόκκοτος, Ράικος Γ., Νικολάου, Σιταράς, Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούκας(66΄ Γραβιάς), Κορέντζελος, Νούλας Μ., Κατσαρής(71΄ Δάραβαλης), Τσιλίκας(46΄ Καρατσίκης)

Ευβοικός Αγίου Νικολάου (Γιάννης Καρβέλης) : Γιάνναλος Α., Λύκος, Ντεγιάννης(46΄ Ρουμπής), Αυλωνίτης, Κούτρας, Τσούτης(70΄ Μπασινάς), Τριανταφύλλου, Τσομώκος, Αργύρης(46΄ Ζαχαριάς Τ.), Μακαντάσης, Ζαχαριάς Ν.

Διαιτητής : Γιάννης Αγγελακόπουλος (ΣΔΠ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός : Γιάννης Διπλάρης (ΣΔΠ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός : Δημήτρης Τίκας (ΣΔΠ Καρδίτσας)





Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος