Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αίολος-Παρνασσός Αράχωβας 1-4

Με ακόμη μια ήττα ολοκλήρωσε τα μπαράζ ανόδου ο πρωταθλητής Ευρυτανίας Αίολος. Ο Παρνασσός Αράχωβας πέρασε νικηφόρα από το Καρπενήσι, επικρατώντας των «κιτρινόμαυρων» με σκορ 1-4. Η αναμέτρηση ήταν αδιάφορη βαθμολογικά και για τους δυο και έγινε ένα ματς ήρεμο και κάτω από αθλητικά πλαίσια.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/6 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της τελευταίας και 6ης αγωνιστικής των Play Off ανόδου στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα για τον 7ο όμιλο. Έγινε υπό την παρουσία περίπου 50 με 70 οπαδών και κάτω από αρκετή ζέστη.
Η Αράχωβα του Νίκου Γεωργακόπουλου, χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση και με ορισμένα καλά διαστήματα σε απόδοση ευτύχησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 4 φόρες. Είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και την κυκλοφορία της μπάλας και ήταν αυτή, που προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ των Ευρυτάνων. Από δυο τέρματα πέτυχαν οι ικανότατοι Ανδρέας Καλλέργης και Ηλίας Καλύβας. Ο πρώτος κατάγεται από την Φωκίδα και ο δεύτερος από την Φθιώτιδα.
Ο Αίολος του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έμεινε και πάλι μακριά από τα θετικά αποτέλεσματα και γνώρισε ακόμη μια ήττα. Έπαιξε με πληθώρα απουσιών και έδωσε χρόνο και εμπειρίες σε νεαρά παιδιά. Έπαιξε και πάλι με αμυντική διάταξη και προσπάθησε να γίνει απειλητικός μέσα από αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές πέτυχε το «γκολ της τιμής» στο πρώτο μέρος με τον επιθετικό Σάκη Τσιλίκα.
Ο Παρνασσός Αράχωβας τερμάτισε στην 3η θέση, φτάνοντας τους 8 βαθμούς. Είχε δυο νίκες απέναντι στον Αίολο και ήταν αήττητος στην έδρα του. Αντίθετα η ομάδα της Ευρυτανίας στην τελευταία 4η θέση χωρίς να αποσπάσει κάποιον βαθμό, όπως είχε συμβεί και την τελευταία φορά, που επιχείρησε να ανέβει κατηγορία το 1999.

Σκόραρε και στα 3 εντός
Η ομάδα του Αίολου πέτυχε γκολ και στα τρία εντός έδρας παιχνίδια, που έδωσε στον θεσμό, αλλά δεν ήταν αρκετά να τις χαρίσουν κάποιο βαθμό, αφού η άμυνα του δέχτηκε αρκετά τέρματα. Μάλιστα σκόραραν 3 διαφορετικοί σκόρερ.

Πως ξεκίνησε ο Αίολος
Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος παρέταξε τον Αίολο ξανά με αμυντική διάταξη. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Λάππας. Λίμπερο ήταν ο Κορέντζελος με στόπερ τους: Νίκο Ράικο και Σιταρά. Δεξιός αμυντικός ξεκίνησε ο Γιώργος Ράικος και αριστερός ο Δαράβαλης. Μεσοαμυντικός στον άξονα ήταν  ο αρχηγός Τριανταφυλλόπουλος. Δεξιός μέσος ξεκίνησε ο Μπούκας και αριστερός ο Γραβιάς. Στον άξονα ελέυθερο ρόλο είχε ο Καρατσίκης. Στην κορυφής της επίθεσης έπαιξε ο Τσιλικάς.

Αποδεκατισμένος ο Παρνασσός
Αρκετές και σημαντικές απουσίες είχε η ομάδα του Παρνασσού Αράχωβας. Δεν ταξίδεψε στο Καρπενήσι ο Λουκάς Γκαλαμέλος, ο Αργύρης Μίχας, ο τραυματίας Βασίλης Λινάρδος και ο Παναγιώτης Κοντογόνης.

Με νέα παιδιά ο Αίολος

 
Αρκετά νέα παιδιά πήραν χρόνο συμμετοχής για την ομάδα του Αίολου. Ο Κώστας Λάππας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα μπαράζ ανόδου, ενώ φανέλα βασικού πήρε για πρώτη φορά ο Δαράβαλης. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο νεαρός Οδυσσέας Νούλας και ο Αντώνης Ζαχαρόπουλος. Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές στα play off.

Με 8 απουσίες
Τις 8 έφτασαν οι απουσίες της ομάδας του Προφήτη Ηλία. Δεν αγωνίστηκαν όπως σε όλους τους αγώνες οι 4 (Τζόνι, Τζέϊμς, Αζακάς, Χρυσικός), αλλά και άλλοι 4 παίκτες που ξεκίνησαν βασικοί την Κυριακή κόντρα στον Ευβοϊκό. Απουσίαζαν εξαιτίας φοιτητικών υποχρεώσεων οι Μιχάλης Νούλας και Χρήστος Κατσαρής. Δεν αγωνίστηκε ο στυλοβάτης της άμυνας Βασίλης Τσουκαλάς που απουσίαζε στην Αθήνα, αλλά και ο τιμωρημένος και τραυματίας από την Κυριακή αριστερός μπακ Νίκος Νικολάου. Ο Αίολος είχε 17 παίκτες στην αποστολή του και δεν αγωνίστηκαν οι τερματοφύλακες Στερόπουλος, Κόκκοτος και ο Δημήτρης Ζαχαρόπουλος.

5 τα έπαιξαν όλα
Νίκος Κορέντζελος, Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, Σάκης Τσιλίκας, Κώστας Μπούκας, Ηρακλής Καρατσίκης αγωνίστηκαν σε όλα τα παιχνίδια των play off ανόδου.

Στο Καρπενήσι ο Β. Λέντας


Τον αγώνα παρακολούθησε ο προπονητής των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Βοιωτίας Βαγγέλης Λέντας, ο οποίος είναι και προπονητής στην πρωταθλήτρια ομάδα της Β΄ ΕΠΣ Βοιωτίας τον ΠΑΟ Κόκκινου.

Εκδρομείς από Αράχωβα
Γύρω στα 10 άτομα ταξίδεψαν από την Αράχωβ,α για να δουν το αδιάφορο παιχνίδι της Βοιωτικής ομάδας.


Απουσίαζαν και πάλι οι Καρπενησιώτες
Όπως και την Κυριακή 3/3 στο ματς του Αίολου με τον Ευβοϊκό έτσι και σήμερα την Τετάρτη 6/6 το φίλαθλο κοινό του Καρπενησίου… αγνόησε την αναμέτρηση του πρωταθλητή Ευρυτανίας Αίολου. Περίπου 70 άτομα παρακολούθησαν την συνάντηση και φαίνεται οι περισσότεροι να προτίμησαν να δουν τον αγώνα μπάσκετ, που γίνονταν την ίδια ώρα ανάμεσα στον Sporting και την Μακρακώμη.



Α΄ Mέρος

Έλεγχος του Παρνασσού
Οι Βοιωτοί πήραν από το πρώτο κιόλας λεπτά τα ηνία της αναμέτρησης και έλεγχαν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Όσο περνούσε ο χρόνος έκαναν όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ.

Δυο γκολ σε ένα 4λεπτο

 












Σημαντικό προβάδισμα πήραν οι φιλοξενούμενοι, όπου πέτυχαν δυο γκολ σε διάστημα μόλις 4 λεπτών. Πρώτα ο Ηλίας Καλύβας στο 32΄ άνοιξε το σκορ και 4 λεπτά αργότερα ο ικανότατος επιθετικός Ανδρέας Καλλέργης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.


Άμεση απάντηση με Τσιλίκα


Η ομάδα της Ευρυτανίας που έπαιζε με αντεπιθέσεις δυο λεπτά αργότερα απάντησε και αυτή μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι. Ο επιθετικός Σάκης Τσιλίκας με ένα όμορφο σουτ πέτυχε το γκολ της τιμής για τους Ευρυτάνες.


Οι καλύτερες φάσεις
8΄ : Ο Μανώλης έβγαλε την μπαλιά από αριστερά, ο Καλλέργης πήγε να μπει στην περιοχή, ο Λάππας έκανε έγκαιρη έξοδο και τον ανέκοψε σωτήρια με τα πόδια.
20΄ : Ο Ξεπλάτης έκανε την μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Μανώλη που μπήκε στην περιοχή τε τα τετ με τον Λάππα, ο αριστερός μπακ της Αράχωβας πλάσαρε, αλλά ο πορτιέρο του Αίολου μπλόκαρε σωτήρια στο κέντρο του τέρματος.
22΄ : Ο Καλύβας έδωσε στον Καλλέργη, ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής με διπλή προσπάθεια, με τον Λάππα να μπλοκάρει σταθερά στην δεξιά του γωνία.
29΄ : Ο Γραβιάς τροφοδότησε τον Τσιλίκα, ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
32΄ : Ο Μανώλης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Παπαχαραλάμπους σούταρε από κοντά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και στην επαναφορά ο Καλύβας μέσα από την μικρή περιοχή με σουτ στην αριστερή γωνία του Λάππα πέτυχε το 0-1. Στην φάση του γκολ τραυματίστηκε ο Καλλέργης από μαρκάρισμα και οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι πριν επιτευχθεί το τέρμα.
36΄ : Ο Καλλέργης έκανε όμορφη ατομική ενέργεια εκτός περιοχής, σούταρε δυνατά, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων (0-2).
38΄ : Ο Γραβιάς έβγαλε την κάθετη μπαλιά για τον Τσιλίκα, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έφτασε θέση βολής σούταρε και αφού μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δημητρά κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2.
45΄ : Έξυπνη σέντρα-σουτ του Μανώλη από πλάγια αριστερά πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Β΄ Mέρος

Έπεσε ο ρυθμός
Κακό ματς έγινε στα πρώτα 25λεπτά του 2ου μέρους. Καμία ομάδα δεν κατάφερε να βάλει κάτω την μπάλα και να προσπαθήσει να παίξει ποδόσφαιρο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, όμως δεν μπόρεσαν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν απειλή στην εστία του Αίολου.

“Ξύπνησε” ο Παρνασσός
Η ομάδα του Παρνασσού βελτιώθηκε και αρχικά απώλεσε 3 σημαντικές ευκαιρίες μέσα σε ένα 3λεπτο, για να φτάσει στην επίτευξη του 3ου τέρματος.


Ανοίχτηκε ο Αίολος
Η ομάδα του Αίολου ανοίχτηκε στα τελευταία λεπτά και έδωσε αρκετούς χώρους στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πέτυχαν ακόμη δυο τέρματα.

Ίδιοι δράστες ξανά
Με τους ίδιους σκόρερ και πάλι η Αράχωβα πέτυχε ακόμη δυο τέρματα. Πρώτα ο Ηλίας Καλύβας στο 78΄ με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο πέτυχε το 1-3. Το “κερασάκι” στην τούρτα στην νίκη της Βοιωτικής ομάδας έβαλε στο 83΄ ο Ηλίας Καλλέργης.

Νεύρα στο 80΄
Ένα σκληρό μαρκάρισμα του Σάκη Τσιλίκα πάνω στον Μάκη Μανώλη άναψε τα αίματα…εκεί που το ματς ήταν σε χαλαρούς ρυθμούς, με τον παίκτη της Αράχωβας να απαντάει σε έντονο ύφος. Επικράτησαν αρκετά νεύρα, αλλά μετά από λίγο τα πνεύματα ηρέμησαν. Οι δυο πρωταγωνιστές κιτρινίστικαν και δέχτηκαν τις μοναδικές κάρτες του παιχνιδιού.




Οι καλύτερες φάσεις
70΄ : Ο Πουλλούκι σέντραρε από αριστερά ο Κριεμάδης σκόραρε με ένα πανέμορφο δυνατό σουτ, όμως είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του για κοντρόλ και είχε υποδειχτεί η παράβαση αμέσως από τον ρέφερι Κουφογιάννη.
71΄ : Ο Καράϊ με μπαλιά έβγαλε τον Καλύβα τετ α τετ με τον Λάππα, ο οποίος πρώτα απέφυγε όμορφα τον Ράικο Ν., πλάσαρε από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής, με τον γκολκίπερ του Αίολου να αποκρούει.
73΄ : Ο Ξεπλάτης σέντραρε από δεξιά, ο Καλλέργης στο δεύτερο δοκάρι μέσα από την μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά, με τον πορτιέρο του Αίολου να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ από το δεξί του «παραθυράκι».
78΄ : Ο Καλύβας είδε εκτός θέσης τον Λάππα έκανε την λόμπα λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και δεξιά και έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Αίολου, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ για το 1-3.
83΄ : Ο Καράϊ έβγαλε την κάθετη για τον Καλλέργη που κινήθηκε ταχύτατα μπήκε στην αντίπαλη περιοχή τετα-τετ με τον Λάππα και με σουτ στην δεξιά γωνία του Αίολου πέτυχε το τελικό 1-4.

Ομιλία στους παίκτες
Μετά το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Αίολου είχαν ομιλία με τον προπονητή τους Νίκο Τριανταφυλλόπουλο μέσα στο γήπεδο. Ενώ φώναξαν στο τέλος δυνατά και το όνομα της ομάδας, δείχνοντας ότι θέλουν να κλείσουν με ψηλά το κεφάλι την επιτυχημένη φετινή σαιζόν. Από την άλλη οι Βοιωτοί έβγαλαν αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες και είχαν εγκάρδια χειραψία και συνομιλία με τους παίκτες και τους παράγοντες του Αίολου.



Κίτρινες Κάρτες
Τσιλίκας, Μανώλης

Διακριθέντες
Αίολος : Κορέντζελος, Τσιλίκας, Γραβιάς
Παρνασσός Αράχωβας : Καλύβας, Καλλέργης, Μανώλης, Ντέμος

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος) : «Τελειώσαμε σήμερα την σειρά αυτού του μίνι πρωταθλήματος, όχι με τον καλύτερο τρόπο για μας. Δεχτήκαμε πάλι μια ήττα στην έδρα μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, το παλέψαμε ως ένα σημείο. Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς ολοκληρώσαμε αυτή την σειρά με συγκεκριμένο αριθμό παικτών. Ήταν πάρα πολύ βαρύ το πρόγραμμα, και πόσο μάλλον για εμάς, που προερχόμαστε από ένα πρωτάθλημα με πάρα πολύ λίγες αγωνιστικές, να ολοκληρώσουμε δηλαδή μέσα σε δυο βδομάδες έξι αγώνες. Θέλω να ευχηθώ καλό καλοκαίρι, υγεία σε όλους και να παραμείνει η ομάδα μας ψηλά και του χρόνου.»

Νίκος Γεωργακόπουλος (Παρνασσός Αράχωβας) : «Εμείς στο παιχνίδι με τον Αχιλλέα Δομοκού χάσαμε τα πάντα, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Κατά συνέπεια σήμερα παίξαμε απλά, χρησιμοποιήσαμε 6 πιτσιρικάδες κάτω των 18 ετών και θέλαμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση και να κάνουμε καλό καλοκαίρι. Όλα πήγαν καλά, νικήσαμε εύκολα και οι δυο ομάδες πιστεύω ότι ήταν πάρα πολύ χαλαρές. Και ο σημερινός μας αντίπαλος είχε και αυτός πάρα πολλές ελλείψεις. Έγινε ήσυχο παιχνίδι, μπήκαν 5 γκολ, ευχαριστηθήκαμε τον αγώνα και τώρα πάμε για ξεκούραση.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος  (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Λάππας, Ράικος Γ.(46΄ Νούλας Ο.), Δαράβαλης, Σιταράς, Κορέντζελος, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούκας, Ράικος Ν., Καρατσίκης(72΄ Σιαλμάς), Γραβιάς(60΄ λ.τρ. Ζαχαρόπουλος Α.), Τσιλίκας

Παρνασσός Αράχωβας (Νίκος Γεωργακόπουλος) : Δημητράς, Πέρβελης, Μανώλης, Ντέμος, Κατσικογιάννης(68΄ Αντωνίου), Καλύβας, Καράϊ, Ξεπλάτης, Γκικόπουλος(46΄ Πουλλούκι), Καλλέργης, Παπαχαραλάμπους(46΄ Κριεμάδης)

Διαιτητής : Δημήτρης Κουφογιάννης (ΣΔΠ Φωκίδας)
1ος Βοηθός : Νίκος Καρανικόλας (ΣΔΠ Φωκίδας)
2ος Βοηθός : Κωνσταντίνος Μπούνας (ΣΔΠ Φωκίδας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος